-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Kubiac,συγνωμη,ειμαι απαραδεκτος,που ακουστηκε σε φορουμ αυτοκινησης να λεει καποιος για ευθυνη οδηγου...
Και για τις μετωπικες, φταιει το σαπιο πολιτικο συστημα που δεν εβαλε μπαριερες. Ο δε π@π@ρ@ς που βγηκε στο αντιθετο χωρις ορατοτητα και ξεκληρισε μια οικογενεια ειναι αμοιρος ευθυνων. Ας εβαζαν μπαριερες...Οπως, πχ στην κορινθο, δεν εφταιγαν οι κοπανοι που παραβιαζαν στοπ/κοκκινο. Οχι, οι πρωην δημαρχοι εφταιγαν...
Kacey, επειδη ζουμε στην ιδια χωρα και ξερουμε τι φοβερους δρομους εχουμε και τι φοβερους οδηγους επισης, γι' αυτο και δεν πρεπει να βγαζουμε την ουρα μας απ'εξω. Οποιος οδηγει μη αναλογιζομενος τους απειρους ασταθμητους παραγοντες, κινδυνευει.
Φυσικα και οι σωστοι μελετημενοι δρομοι σωζουν ζωες. Γιατι ελαχιστοποιουν τα ανθρωπινα λαθη! Λυνει ολα τα προβληματα? Οχι. Αποδειξη, ο ηλιθιος εγκληματιας στο γνωστο βιντεο της αττικης οδου που κανει αναστροφη.
Το να πετυχεις λαδια, χαλικι κλπ σε στροφη ειναι κατι για το οποιο δεν φταις. Φταις ομως ως προς τις συνεπειες. Αν εισαι με νορμαλ ταχυτητα θα ειναι μαλλον περιορισμενες.Αν σου αρεσει, οπως εμενα, να οδηγεις γρηγορα στις ωραιες στροφοδιαδρομες της χωρας μας, πρεπει να περιμενεις τα παντα και να το κανεις συνειδητα (βεβαια, τι σου φταιει ο απεναντι...).
Εχω πετυχει σε τυφλη δεξια καμπη απο καλαμπακα για παναγια κτελ να κανει σταση σε ακυρο σημειο, ουτε χωριο ουτε τιποτα, στο πουθενα. Εγω ερχομουνα αεροπορια. Αν το χτυπαγα και γινομουν ποστερ θα εφταιγα? Εγω λεω ναι.
Ο τυπος στο βιντεο αν εσκαγε με 300 πανω στα αλλα,δεν θα εφταιγε? Ειναι νορμαλ να 300ριζεις σε δημοσιο δρομο? Και ρωταω εγω που εχω 2 δικαστηρια, μια αφαιρεση και 2-3 ψλα για υπερβαση οριου (χωρις φυσικα να το λεω με περηφανια η μαγκια).
Η ζωη ειναι ωραια και ειναι κριμα απο ενα λαθος να χαραμιζεται.
Οδηγικη παιδεια ειναι και η επιγνωση ολων των κινδυνων.
Για να ειμαι πιο ακριβης, αν δεν φταιει παντα ο οδηγος,φταιει στο μεγαλυτερο ποσοστο και αυτη η αναδιπλωση δεν αφορα τα παραδειγματα σας, κατα την γνωμη μου βεβαια, αλλα περιπτωσεις οπως μια κοντινου μου ανθρωπου που εσπασε η κρεμαγιερα με 130 στην εθνικη, λογω φυσαλιδας στην χυτευση οπως αποδειχτηκε μετα, ευτυχως τη γλιτωσαν.
Με εξαίρεση κάποιες λεπτομέρειες (π.χ. κάποιος πρέπει να προστατεύει τον οδηγό από τον κόπανο ή από οδηγικά λάθη των άλλων -που όλοι είμαστε καταδικασμένοι κάποια στιγμή να κάνουμε- όπως με την τοποθέτηση διαχωριστικού σε αυτοκινητόδρομους), έχουμε την ίδια άποψη...
Kubiac,μιας και σ'αρεσουν οι depeche mode,you are behind the wheel.
Υ.γ.δεν ειμαι τελειος,δεν ειμαι ο καλυτερος,δεν τα ξερω ολα,δεν εχω διαθεση για ανουσιες αντιπαραθεσεις
Συζητάμε φίλε μου, δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης (με την κακή έννοια)...
-
Kacey τα ορια ταχυτητας ειναι τοσο γελοια καποιες φορες που καταντουν επικινδυνα.ασε που σε κανουν δυσπιστο προς ολα,που ακομα και αν καποιο ειναι σωστο,δεν του δινεις σημασια και την πατας.
Εγω δεν μιλαω για αυτα.αν σε μια στροφη που ειναι για 90 (γιατι αυτο οριζει η Φυσικη για το οχημα σου) και φτασεις με 160 δεν σου φταιει το οδαστρωμα.
Οδηγω 2τροχο καθημερινα και οι κινδυνοι ειναι 20x.θελει συνεση και τυχη.οσο επιθετικος ειμαι στο αυτοκινητο,τοσο αμυνα κραταω στο 2τροχο.μην πας μακρυα με ποτιστηρια,πατα λευκη γραμμη σε βροχη...Εχοντας οδηγησει σε οτι επαρχιακο υπαρχει εκτος μακεδονιας,θρακης,κρητης,δεν μπορω να θυμηθω ενα σημειο που με νορμαλ ταχυτητα,φρεσκα λαστιχα και αμορτισερ να με εφερε σε δυσκολη θεση,οσο σκ@τα και αν ειναι καποια σημεια.εχεις καποιο συγκεκριμενο κατα νου?το υπογραμμισμενο που το πετυχες?οχι οτι το αμφισβητω
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Kacey τα ορια ταχυτητας ειναι τοσο γελοια καποιες φορες που καταντουν επικινδυνα.ασε που σε κανουν δυσπιστο προς ολα,που ακομα και αν καποιο ειναι σωστο,δεν του δινεις σημασια και την πατας.
Εγω δεν μιλαω για αυτα.αν σε μια στροφη που ειναι για 90 (γιατι αυτο οριζει η Φυσικη για το οχημα σου) και φτασεις με 160 δεν σου φταιει το οδαστρωμα.
Οδηγω 2τροχο καθημερινα και οι κινδυνοι ειναι 20x.θελει συνεση και τυχη.οσο επιθετικος ειμαι στο αυτοκινητο,τοσο αμυνα κραταω στο 2τροχο.μην πας μακρυα με ποτιστηρια,πατα λευκη γραμμη σε βροχη...Εχοντας οδηγησει σε οτι επαρχιακο υπαρχει εκτος μακεδονιας,θρακης,κρητης,δεν μπορω να θυμηθω ενα σημειο που με νορμαλ ταχυτητα,φρεσκα λαστιχα και αμορτισερ να με εφερε σε δυσκολη θεση,οσο σκ@τα και αν ειναι καποια σημεια.εχεις καποιο συγκεκριμενο κατα νου?το υπογραμμισμενο που το πετυχες?οχι οτι το αμφισβητω
Εμ, ειδες που δεν καταλαβαινομαστε? Εγω μιλαω για μια στροφη που για 90, που μπορεις να τη παρεις και με 120 χωρις κανενα προβλημα, που κινεισαι πανω της με 90, και ξαφνικα βρισκεσαι ανασκελα επειδη στα μια της στροφης κανει ενα σκαλοπατακι και η ασφαλτος αλλαζει ποιοτητα και γινεται για 50 (γιατι εκει τελειωσε το εργο, στα μισα της στροφης...) ΚΑΙ εχει και νερο απο τα ποτιστηρια του δημου. Και ερχεται μετα ο δημος και σου λεει 'α φιλαρακι εδω εχει οριο 60 και επεσες γιατι ετρεχες'.
Και ξερουμε πολυ καλα και οι δυο οτι
α) εχει οριο 60 ενω ειναι για περισσοτερα, ακριβως για να μπορει ο δημος να πεταει την ευθυνη απο πανω του
β) το οτι πηγαινες με 90 δεν εχει καμμια σημασια για το οτι επεσες. Ναι, αν πηγαινες με τα 60 ισως και να μην επεφτες, αλλα δεν ειναι αυτο αυτο που σε εριξε. -
Πως λέγεται λοιπόν ο άνθρωπος που ενώ γνωρίζει ότι ζει σε μια χώρα όπου οι κακοτεχνίες, οι μισές δουλειές και η ανευθυνότητα στην συντήρηςη των δρόμων είναι κανόνας, παρόλα αυτά επιλέγει να κινείται με ταχύτητες διπλάσιες από τα όρια ταχύτητας σε δρόμους που και οι πέτρες γνωρίζουν ότι γίνονται διαρκώς δυστυχήματα;
Με τέτοιους δρόμους και τέτοιους οδηγούς τα ραντάρ σώζουν ζωές.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εμ, ειδες που δεν καταλαβαινομαστε? Εγω μιλαω για μια στροφη που για 90, που μπορεις να τη παρεις και με 120 χωρις κανενα προβλημα, που κινεισαι πανω της με 90, και ξαφνικα βρισκεσαι ανασκελα επειδη στα μια της στροφης κανει ενα σκαλοπατακι και η ασφαλτος αλλαζει ποιοτητα και γινεται για 50 (γιατι εκει τελειωσε το εργο, στα μισα της στροφης...) ΚΑΙ εχει και νερο απο τα ποτιστηρια του δημου. Και ερχεται μετα ο δημος και σου λεει 'α φιλαρακι εδω εχει οριο 60 και επεσες γιατι ετρεχες'.
α) εχει οριο 60 ενω ειναι για περισσοτερα, ακριβως για να μπορει ο δημος να πεταει την ευθυνη απο πανω του Μα μονος σου το λες οτι ο δρομος σε κεινο το σημειο ειναι για 50 και οχι για 90 οποτε και το β συμπερασμα σου γινεται εν μερει ακυρο.....
β) το οτι πηγαινες με 90 δεν εχει καμμια σημασια για το οτι επεσες. Ναι, αν πηγαινες με τα 60 ισως και να μην επεφτες, αλλα δεν ειναι αυτο αυτο που σε εριξε.
-
Punto GT mk1 με ενα ιντερκουλερ σαν καλοριφερ,χωρις προφυλακτηρα,σε ανηφορικο δρομο πυκνοκατοικημενης περιοχης,παρεσυρε (και σκοτωσε),εναν παππου που πηγαινε να διασχισει τον δρομο εκεινη τη στιγμη,χωρις να αντιληφθει οτι ο νεαρος μπετοβλακας σουμαχερ θα κοφτιαζε την δευτερα του(=χαλαρα 100+χλμ) λιγα μετρα πιο κατω.
Ο ατυχος παππους, πεταχτηκε μισο τετραγωνο πιο περα και κατεληξε λιγες ωρες αργοτερα στο νοσοκομειο...
Το αυτοκινητο σταματησε λιγο πιο πανω,με σπασμενο παρπριζ και αιματα στο ταμπλω,πανω στα βλακο(μπαρο)μετρα του πιτσιρικα...Το περιστατικο εγινε μπροστα στα ματια μου 10 μερες πριν...ο νεαρος ειναι ελευθερος οδηγος ξανα...
-
Σταματησε δλδ δε τον εγκατελειψε?
Εχει ο κολλητος ενα γειτονα καρμπον ιστορια, ο οποιος επισης κυκλοφορει με παρομοιας φιλοσοφιας punto gt μαλιστα συνεχιζοντας να κανει τα ιδια.. -
...οχι δεν τον εγκατελειψε,ηταν ματαιο εφοσον εγινε με πολλους μαρτυρες...και εφαγε και τρελο γιουχου,αλλα τυχερος διοτι επρεπε να φαει τρελο ξυλο...
-
Ίσως πάρει καιρό η δίκη, δε νομίζω να τη γλίτωσε έτσι εύκολα... Εκτός και αν, ο παππούς δεν ήταν σε διάβαση, και τη γλίτωσε ο οδηγός με πρόστιμο (που δεν είχε προφυλακτήρα κλπ).
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Punto GT mk1 με ενα ιντερκουλερ σαν καλοριφερ,χωρις προφυλακτηρα,σε ανηφορικο δρομο πυκνοκατοικημενης περιοχης,παρεσυρε (και σκοτωσε),εναν παππου που πηγαινε να διασχισει τον δρομο εκεινη τη στιγμη,χωρις να αντιληφθει οτι ο νεαρος μπετοβλακας σουμαχερ θα κοφτιαζε την δευτερα του(=χαλαρα 100+χλμ) λιγα μετρα πιο κατω.
Ο ατυχος παππους, πεταχτηκε μισο τετραγωνο πιο περα και κατεληξε λιγες ωρες αργοτερα στο νοσοκομειο...
Το αυτοκινητο σταματησε λιγο πιο πανω,με σπασμενο παρπριζ και αιματα στο ταμπλω,πανω στα βλακο(μπαρο)μετρα του πιτσιρικα...Το περιστατικο εγινε μπροστα στα ματια μου 10 μερες πριν...ο νεαρος ειναι ελευθερος οδηγος ξανα...
Kαλά, πέραν του ποινικού σκέλους, το δίπλωμα δεν θα έπρεπε να αφαιρεθεί αμέσως και διά παντός;
Εδώ στο παίρνουν για κάποιους μήνες αν πας με 150 σε άδεια Αττική Οδό... -
...δεν γνωριζω τις συνεπειες θα εχει ο οδηγος μετα απο αυτο,και γω πιστευω δεν θα την βγαλει καθαρη ευκολα...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πως λέγεται λοιπόν ο άνθρωπος που ενώ γνωρίζει ότι ζει σε μια χώρα όπου οι κακοτεχνίες, οι μισές δουλειές και η ανευθυνότητα στην συντήρηςη των δρόμων είναι κανόνας, παρόλα αυτά επιλέγει να κινείται με ταχύτητες διπλάσιες από τα όρια ταχύτητας σε δρόμους που και οι πέτρες γνωρίζουν ότι γίνονται διαρκώς δυστυχήματα;Με τέτοιους δρόμους και τέτοιους οδηγούς τα ραντάρ σώζουν ζωές.
Καλα, προσκυνα το οριο. Που μου θες και ρανταρ για τετοιες περιπτωσεις. Αυτο λεει και ο καθε καθικης που δινει στη κυκλοφορια δρομους που ενεργα σκοτωνουν κοσμο, και τη βγαζει λαδι. 'ειχε οριο ταδε, ετρεχες'. Αντι να μαζευτουμε να τον γαμησουμε ολοι μαζι, βγαινετε και λετε τετοιες μαλακιες. Οταν θα χασεις καποιον δικο σου επειδη ο μαλακας ο κηπουρος του δημου του πλυμμηρισε το δρομο πανω στη στροφη, κατσε μετα να λες οτι ειχε οριο ταδε και το περασε. Αυτο εφταιγε.
α) εχει οριο 60 ενω ειναι για περισσοτερα, ακριβως για να μπορει ο δημος να πεταει την ευθυνη απο πανω του Μα μονος σου το λες οτι ο δρομος σε κεινο το σημειο ειναι για 50 και οχι για 90 οποτε και το β συμπερασμα σου γινεται εν μερει ακυρο.....
β) το οτι πηγαινες με 90 δεν εχει καμμια σημασια για το οτι επεσες. Ναι, αν πηγαινες με τα 60 ισως και να μην επεφτες, αλλα δεν ειναι αυτο αυτο που σε εριξε.
Νταξ, εσυ εχεις ερθει για να κανεις πλακα...
Ρε θα σοβαρευτειτε καποια στιγμη? Ή θα συνεχισετε να απαντατε μονο για να απαντησετε? Σου φτιαχνουν ενα δρομο οπου ΟΛΟΙ πανε με Χ χλμ, σου βαζουν ενα οριο χ-40 για να εχουν αλοθι για το σκατα δρομο που εφτιαξαν, και αντι να απαιτησεις να τον σουβλισουν απο το κωλο καθεσαι και μου λες 'μα το λες μονος σου οτι ηταν για λιγοτερα'? ΟΧΙ ΡΕ, δεν ηταν για λιγοτερα, μια χαρα δρομος ηταν μεχρι τα μισα της στροφης που απο εκει και περα τον εκαναν σκατα. Αντε πια μωρε.
-
Kacey κάνε ότι νομίζεις. Θέλεις να περνάς από τα ραντάρ πάνω από τα όρια; Κάντο. Να χτυπάς ηλικιωμένους που τσαμπουκαλεύονται; Προχώρα και με την νίκη. Δεν με ενδιαφέρει ούτε το τι κάνεις, ούτε το τι πιστεύεις.
-
Δικιο εχει ο kacey, και εγω τον στηριζω στα λεγομενα του, αλλα πρεπει να προσεχουμε τα ρουχα μας για να εχουμε τα μισα στη περιπτωση της οδηγησης στην Ελλαδα. Προσωπικα το εμαθα μετα το ατυχημα που ειχα, επειδη εκανα το λαθος να εμπιστευομαι πολυ το αμαξι που στο τελος της ημερας ειναι ενα μηχανημα. Τωρα το κακο ειναι οτι μετα το ατυχημα δεν εχω οδηγησει αρκετα (αντε να εχω κανει 1000χλμ), και οταν ανεβαινουν οι δυναμεις (αποτομο στριψιμο, τα σκαλοπατακια στην εθνικη) παθαινω ενα μικρο κοκομπλοκο και κοβω κατευθειαν...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Kacey κάνε ότι νομίζεις. Θέλεις να περνάς από τα ραντάρ πάνω από τα όρια; Κάντο. Να χτυπάς ηλικιωμένους που τσαμπουκαλεύονται; Προχώρα και με την νίκη. Δεν με ενδιαφέρει ούτε το τι κάνεις, ούτε το τι πιστεύεις.Ρε μαστορα, δεν θες να δεις τη πραγματικοτητα? Η πραγματικοτητα ειναι οτι εχουμε δρομους για το πουτσο (|και τωρα πια, εχουμε και κοσμο να σκοτωνεται επειδη καποιος κηπουρος βαρεθηκε να στησει σωστα το σωληνα του αυτοματου ποτισματος, μεταξυ αλλων) και ορια τετοια ωστε να καλυπτουν αυτους που μας βαζουν να οδηγουμε σε τετοιους δρομους. Και το πρωτο πραγμα που εξεταζεις ειναι ακριβως το ποσο ειναι αυτο το οριο που σκοπο εχει αυτο το πραγμα.
Γαμησε και το τι πιστευω και το τι κανω, εσυ πιστευεις πραγματικα οτι η παραβιαση ΑΥΤΩΝ των οριων ταχυτητας ειναι η αιτια που πχ εφυγε το μηχανακι και εσκασε με το κεφαλι στη κολωνα, οταν πατησε νερα σε ενα κατα τα αλλα στεγνο δρομο (και ενω πηγαινε μια χαρα στο δρομο του)?
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Punto GT mk1 με ενα ιντερκουλερ σαν καλοριφερ,χωρις προφυλακτηρα,σε ανηφορικο δρομο πυκνοκατοικημενης περιοχης,παρεσυρε (και σκοτωσε),εναν παππου που πηγαινε να διασχισει τον δρομο εκεινη τη στιγμη,χωρις να αντιληφθει οτι ο νεαρος μπετοβλακας σουμαχερ θα κοφτιαζε την δευτερα του(=χαλαρα 100+χλμ) λιγα μετρα πιο κατω.Άσχετο με το υπόλοιπο γεγονός αλλά μάλλον για 80-90χλμ μιλάμε περίπου.
Πάλι πολλά για πυκνοκατοικημένες περιοχές. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Άσχετο με το υπόλοιπο γεγονός αλλά μάλλον για 80-90χλμ μιλάμε περίπου.
Πάλι πολλά για πυκνοκατοικημένες περιοχές.Για ΠΥΚΝΟκατοικημένες περιοχές (οικιστικές, στενά) τα 36χλμ/ω είναι ήδη πολλά. Είναι 10 μέτρα ανά δλ, και ο πολύ καλός και έξτρα εκπαιδευμένος οδηγός (αν δεν είναι στενοχωρημένος, καυλωμένος, θυμωμένος ή κάτι τέτοιο) θέλει λίγο παραπάνω από 1 ή έστω 1 δλ για να ενεργοποιήσει πλήρως τα φρένα.
Ο κάγκουρας με τα δέκα χιλιάδες Βαττ στέρεο θέλει μάλλον 2 δλ, δηλαδή 20 μέτρα πριν καν αρχίσει το αμάξι να φρενάρει (με 36χλμ/ω είπαμε). -
Διαβαζω οτι εγινε θανατηφορο στη περιφερειακη Θεσσαλονικης σημερα το μεσημερι με 1 νεκρο και 2 ή 4 τραυματισμενους οχι βαρια. Περασε λεει νταλικα στο αναποδο..
-
viewtopic.php?f=5&t=9088&start=24345
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Ίσως πάρει καιρό η δίκη, δε νομίζω να τη γλίτωσε έτσι εύκολα... Εκτός και αν, ο παππούς δεν ήταν σε διάβαση, και τη γλίτωσε ο οδηγός με πρόστιμο (που δεν είχε προφυλακτήρα κλπ).Στάλθηκε από το LG-E975 μου
Eξ αμελείας είναι. Θα φάει μία ποινή φυλάκισης με αναστολή και θα κυκλοφορεί ελεύθερα. Ένας γνωστός μου με μοτοσυκλέτα χτύπησε μια γιαγιά που λίγες μέρες μετά πέθανε στο νοσοκομείο και του ρίξανε 3 χρόνια με αναστολή. Η ασφαλιστική του πλήρωσε ένα ποσό στους κληρονόμους της γιαγιάς.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#