Apr 13, 2014, 3:56 PM

Το πρώτο service που έκανα στον άσο κόστισε 100 ευρώ (6 λίτρα full συνθετικό λάδι bmw, φίλτρο λαδιού, υγρό υαλοκαθαριστήρων, μπρίζωμα στο διαγνωστικό για τυχόν σφάλματα ή updates και οι τυπικοί έλεγχοι). Το μοτέρ της 116 d παίρνει 5.2 λίτρα και το περίσσευμα το έχω στο πορτ μπαγκάζ για τυχόν συμπλήρωμα (γενικά δεν καίει καθόλου λάδι). Γενικά τα κόστη θα είναι σε φυσιολογικά πλαίσια εκτός απροόπτου (αντλία πετρελαίου, μακριά από εδώ ). Ο κινητήρας έχει καδένα, μπουζί δεν υπάρχουν καθότι diesel, άρα βασικά έχουμε αλλαγές λαδιών, όλα τα κλασικά φίλτρα,δίσκους-τακάκια, δίσκο-πλατό και αμορτισέρ (φαντάζομαι μετά τα 100.000 χλμ τα 2 τελευταία).
Με τον καιρό οι δονήσεις του λεβιέ ταχυτήτων περιόριζονται (ή απλά το συνηθίζεις ), τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω στο δικό μου. Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί ο λεβιές ταχυτήτων είναι πάνω στο κεντρικό τούνελ μετάδοσης (και πάλι βέβαια έπρεπε να βρουν μια λύση).
Το start-stop όσον αφορά την λειτουργία του είναι πολύ γρήγορο και άμεσο, το θέμα εδώ είναι ότι όταν παίρνει μπροστά ο κινητήρας υπάρχει ένα τρέμουλο όλου του αυτοκινήτου (ίσως λόγω τοποθέτησης στον διαμήκη άξονα). Το πιο smooth start/stop στα μεσαία diesel είναι για μένα του V40, δεν καταλαβαίνεις ότι πήρε εμπρός το μοτέρ.
Και για τον πίνακα οργάνων έχεις δίκιο, στο δικό μου που έχει τον διευρυμένο πίνακα οργάνων (μεγαλύτερη οθόνη) και μετά από αρκετές ρυθμίσεις σε τιμόνι και κάθισμα βρήκα την χρυσή τομή και βλέπω τα πάντα (άντε να κρύβονται κάποιες φορές οι άνω ενδείξεις του ταχυμέτρου). Το ιδανικό θα ήταν να πάρεις και τα xenon, μιλάμε για απίστευτη απόδοση το βράδυ και φυσικά εντυπωσιακή εμφάνιση. Το μόνο που μετάνιωσα γιατί πίστευα ότι μελλοντικά μπορεί να μπουν (γίνεται αλλά κοστίζει αρκετά). Προτίμησα το drivers pack.