-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Αλήθεια πώς είστε τόσο σίγουροι για τις τότε αντιδράσεις σας (ειδικά οι 'πατριώτες')? Αν πράγματι ξέρετε ποια έκδοση του εαυτού σας θα αντιμετωπίσει μια τέτοια οδυνηρή κατάσταση τότε μπορείτε να συνεχίσετε να λέτε τα 'ντροπή σας', 'για την Ελλάδα ρε γαμώτο', 'Προδότες', 'την κάνω για άλλες πολιτείες' κλπ.
Ισως γιατι κάποιοι απο μας είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον εαυτό μας σε παρόμοια κατάσταση και τον τσεκάραμε (Ιμια κλπ).Δεν ηταν ακριβως πόλεμος αλλα ηταν αρκετά κοντά και πήραμε ενα καλό δείγμα οταν διαπιστώσαμε οτι τουλάχιστο η ψυχραιμία στην συντριπτική πλειοψηφία μας (στη μονάδα μου), ηταν ΕΚΕΙ, μαζί μας και δε μας εγκατέλειψε.Βέβαια προσωπικά τότε ημουν 18 χρονων και ο παρορμητισμός, η μη αισθηση του κινδύνου λόγω ηλικίας, η έλλειψη γυναίκας και παιδιών (που ενδεχομένως να άφηνα ορφανά) και αλλα πολλά να έπαιξαν το ρόλο τους.Ισως ομως η ενδεχόμενη ύπαρξη του τελευταίου να βοηθούσε ακόμα περισσότερο προς την αίσθηση του καθήκοντος και της αυτοθυσίας προσπίζοντάς τα.
Κανείς δε ξέρει ακριβώς, πώς θα αντιδρούσε.Το σίγουρο ομως είναι, πως εμείς οι 'εθνικιστές' και 'πατριώτες' τουλάχιστο ξέρουμε πως θα επιθυμούσαμε να αντιδράσουμε.Και θα ΄ταν για τον πιο τίμιο και ευγενή σκοπό που μπορεί ο άνθρωπος να έχει.Την ΠΑΤΡΙΔΑ, με ο,τι αυτός ο όρος περιλαμβάνει. Ενω οι αλλοι 'οι αντιπατριώτες',(το δηλώνουν και μόνοι τους) για τον πιο ποταπό, ανίερο και επαίσχυντο σκοπό.Την ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ, με οτι κι αυτός ο όρος περιλαμβάνει.
Βάλε τώρα στη ζυγαριά τις 2 λέξεις με τα κεφαλαία και αν δεν σου κάνει διαφορά, δε πειράζει.Κάνει για κάποιους αλλους.Αλλωστε πάντα ετσι ηταν και πάντα ετσι θα είναι.... -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αλήθεια πώς είστε τόσο σίγουροι για τις τότε αντιδράσεις σας (ειδικά οι 'πατριώτες')? Αν πράγματι ξέρετε ποια έκδοση του εαυτού σας θα αντιμετωπίσει μια τέτοια οδυνηρή κατάσταση τότε μπορείτε να συνεχίσετε να λέτε τα 'ντροπή σας', 'για την Ελλάδα ρε γαμώτο', 'Προδότες', 'την κάνω για άλλες πολιτείες' κλπ.
Ισως γιατι κάποιοι απο μας είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον εαυτό μας σε παρόμοια κατάσταση και τον τσεκάραμε (Ιμια κλπ).Δεν ηταν ακριβως πόλεμος αλλα ηταν αρκετά κοντά και πήραμε ενα καλό δείγμα οταν διαπιστώσαμε οταν τουλάχιστο η ψυχραιμία στην συντριπτική πλειοψηφία μας (στη μονάδα μου), ηταν ΕΚΕΙ, μαζί μας και δε μας εγκατέλειψε.Βέβαια προσωπικά τότε ημουν 18 χρονων και ο παρορμητισμός, η μη αισθηση του κινδύνου λόγω ηλικίας, η έλλειψη γυναίκας και παιδιών (που ενδεχομένως να άφηνα ορφανά) και αλλα πολλά να έπαιξαν το ρόλο τους.Ισως ομως η ενδεχόμενη ύπαρξη του τελευταίου να βοηθούσε ακόμα περισσότερο προς την αίσθηση του καθήκοντος και της αυτοθυσίας προσπίζοντάς τα.
Κανείς δε ξέρει ακριβώς, πώς θα αντιδρούσε.Το σίγουρο ομως είναι, πως εμείς οι 'εθνικιστές' και 'πατριώτες' τουλάχιστο ξέρουμε πως θα επιθυμούσαμε να αντιδράσουμε.Και θα ΄ταν για τον πιο τίμιο και ευγενή σκοπό που μπορεί ο άνθρωπος να έχει.Την ΠΑΤΡΙΔΑ, με ο,τι αυτός ο όρος περιλαμβάνει. Ενω οι αλλοι 'οι αντιπατριώτες',(το δηλώνουν και μόνοι τους) για τον πιο ποταπό, ανίερο και επαίσχυντο σκοπό.Την ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ, με οτι κι αυτός ο όρος περιλαμβάνει.
Βάλε τώρα στη ζυγαριά τις 2 λέξεις με τα κεφαλαία και αν δεν σου κάνει διαφορά, δε πειράζει.Κάνει για κάποιους αλλους.Αλλωστε πάντα ετσι ηταν και πάντα ετσι θα είναι....Καλά αυτά που λες. Όμως ακόμα και αν επιθυμείς να τείνεις προς τη μεριά Α (και ακόμα και αν έχεις δοκιμαστει σε παρόμοια κατάσταση) αυτό δεν αποκλείει την περίπτωση μα κάνεις το Β (όπως εμμέσως αναφέρεις) έτσι; Απλά θεωρητικά έχεις μικρότερη (αλλά καθόλου αμελητέα)πιθανότητα να πας στο Β. Θα σου φέρω το εξής παράδειγμα. Αν θυμάμαι σωστά ο Χριστός είχε πει στον Άγιο Πέτρο ότι θα τον απαρνηθεί και μάλιστα 3 φορές. Ο Άγιος Πέτρος δε μπορούσε να πιστέψει ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε γιατί σαφώς επιθυμούσε να τον ακουλουθεί πιστά. Να όμως που τελικά τον απαρνήθηκε έστω και για λίγο.
Όσο για τις 2 λέξεις μου κάνει και πολύ μεγάλη μάλιστα διαφορά.
Και κάτι τελευταίο ωραίος και θεμιτός ο πατριωτισμός αλλά ο εθνικισμός πολύ κακό πράγμα... -
Το 1974, όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο, η Ελλάς τέθηκε σε κατάσταση γενικης επιστράτευσης. Αυτό διατηρήθηκε μέχρι τη δεκαετία του 90. Μέχρι τότε ήταν σε ισχύ στρατιωτικός νόμος (στη θεωρία). Ξέρετε τι προβλέπει;
Μεταξύ άλλων προβλέπει θάνατο για- παρακώλυση επικοινωνιών
- παρακώλυση συγκοινωνιών
- λιποταξία
Βενζινάδικα και οχήματα επιτάσσονται και ανήκουν στο στρατό. Βέβαια, μετά την άρση της κατάστασης Γενικής Επιστράτευσης λογικά θα πρέπει οι έχοντες φορτηγό να έχουν ησυχάσει από τέτοια χαρτιά του στρατού.
Άμα γίνει πόλεμος το αμάξι θα είναι το λιγότερο το οποίο θα πρέπει να μας απασχολεί. Όσο για αυτούς οι οποίοι θέλουν να την κάνουν, όταν το πάρουν χαμπάρι θα είναι αργά. Μόνο λαθραία από τα βόρεια σύνορα ή με βάρκα θα μπρούν να φύγουν.
-
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι η θυσία της ζωής είναι το περισσότερο που μπορεί κανείς να ζητήσει από έναν πολίτη και προσωπικά δεν θα την σπαταλούσα για οτιδήποτε βασιζόμενος σε ψευτο-ιδεολογικούς λόγους.
Δεν είμαι ευχαριστημένος από τη χώρα στην οποία ζω, δεν θέλω να ταυτίζομαι με αυτήν, αλλά ούτε και με τον μέσο όρο των πολιτών της. Επομένως δεν έχω καμία όρεξη να την υπερασπιστώ, καθώς δεν θα υπερασπιστώ τον τρόπο ζωής μου (όπως λένε οι Αμερικανοί) αλλά τον τρόπο ζωής κάποιων άλλων.
Απλά ζω εδώ, γιατί δεν έχω αξιωθεί να μεταναστεύσω.
Παλιά διατηρούσα ’πατριωτική’ στάση, αλλά πλέον προτιμώ να βλέπω τα πράγματα με ρεαλισμό, ιδιαίτερα μετά την θητεία μου στον στρατό (δόκιμος με 23 μήνες θητεία παρακαλώ). Για να μην πω ότι ουδόλως με ενδιαφέρει εάν η χώρα που λέγεται Ελλάδα συνεχίσει να υπάρχει στο μέλλον ή όχι. Δεν βλέπω να έχουμε δημιουργήσει κάτι που να αξίζει να υπερασπιστώ και αντί για βελτίωση εγώ βλέπω σήψη και διαφθορά.
Τώρα αν γίνει το μπαμ, ή θα προσπαθήσω να αποφύγω την στράτευση ή θα προσέχω να μην την φάω και τίποτα παραπάνω. Ο μοναδικός λόγος για τον οποία θα πολεμούσα θα ήταν γιατί πιστεύω σε αυτό που υπερασπίζομαι και κάτι τέτοι σήμερα δεν συμβαίνει. Στα παιδιά μου αύριο μεθαύριο θα προσπαθήσω να εξασφαλίσω σπουδές στο εξωτερικό και θα τα ενθαρρύνω να αναζητήσουν την τύχη τους σε οργανωμένες κοινωνίες.
-
Το σπιτι που μενεται αν ερχομουν να το παρω θα το υπερασπιζοσασταν???
Με την λογική σας, αν δεν ειναι τελειο ΟΧΙ , αρα ακουω διευθυνσεις.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
γνωριζετε οτι σε περιπτωση πολεμου ο στρατος μπορει να επιταξει τα οχηματα των πολιτων;;εστειλαν χαρτι σε ενα κουμπαρο μου που ζει στην επαρχια οτι σε περιπτωση γενικης επιστρατευσης πρεπει να παρουσιαστει με το αυτοκινητο του ενα, pajero pinin 1800, σε συγκεκριμενο στρατοπεδο.
και καλα να παει ''πακετο'' οδηγος και αυτοκινητο ομως φανταζεστε να σου πουν αστο φιλε εδω με τα κλειδια και φυγε......τωρα βεβαια αν θα φτασουμε σε τετοιο σημειο δεν ξερω ποση σημασια θα εχει αφου ο πολεμος τα επισκιαζει ολα ομως δεν ειναι και ευκολο πραγμα νομιζω να παραδοσεις ενα αυτοκινητο που ποιος ξερει πως το πηρες και τι αισθανεσαι γι'αυτο.
θυμηθηκα ενα περιστατικο που ειχε τυχει σε εναν επιχειρηματια στην θεσσαλονικη πριν χρονια που του ειχαν στειλει αναλογο χαρτι για μια πολυτελεστατη καμπριο μερτσεντες......ερε γελιο και κραξιμο που ειχε πεσει οταν βγηκε στα καναλια ενω οι υπευθυνοι εσπευσαν να ακυρωσουν την διαταγη αυτη στην συνεχεια.
Όταν υπηρετούσα στην Πτέρυγα Μάχης μια από τις υποχρεώσεις του γραφείου μας ήταν η συντήρηση αυτής της λίστας με τα οχήματα προς επίταξη...........
Είχε μέσα τα πάντα λεωφορεία, φορτηγά, μπετονιέρες, ταξί, τζιπ, μηχανήματα για κατασκευεές, κλαρκ τα πάντα!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Ανα τακτό χρονικό διάστημα λαμβάναμε επιστολές από την αστυνομία για την κατάσταση του κάθε οχήματος και βασικά το ότι υπάρχει.....
Οι πληροφορίες είναι άκρως απόρητες!!!!!!!!! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Όταν υπηρετούσα στην Πτέρυγα Μάχης μια από τις υποχρεώσεις του γραφείου μας ήταν η συντήρηση αυτής της λίστας με τα οχήματα προς επίταξη...........
Είχε μέσα τα πάντα λεωφορεία, φορτηγά, μπετονιέρες, ταξί, τζιπ, μηχανήματα για κατασκευεές, κλαρκ τα πάντα!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Ανα τακτό χρονικό διάστημα λαμβάναμε επιστολές από την αστυνομία για την κατάσταση του κάθε οχήματος και βασικά το ότι υπάρχει.....
Οι πληροφορίες είναι άκρως απόρητες!!!!!!!!!Πάντως όχι τόσο απόρρητες ώστε ο κάθε 'τυχαίος' (δεν είναι προσωπικό σχόλιο) που υπηρετεί να μπορεί να το ανακοινώσει έτσι? Αυτά είναι τα ωραία απόρρητα. Τα άλλα που κρίνουν τις τύχες όλων μας με ενδιαφέρουν και είναι πιο επικινδυνα.
-
Οι πληροφορίες είναι άκρως απόρητες!!!!!!!!!Πάντως όχι τόσο απόρρητες ώστε ο κάθε 'τυχαίος' (δεν είναι προσωπικό σχόλιο) που υπηρετεί να μπορεί να το ανακοινώσει έτσι? Αυτά είναι τα ωραία απόρρητα. Τα άλλα που κρίνουν τις τύχες όλων μας με ενδιαφέρουν και είναι πιο επικινδυνα.
Κοίταξε από την στιγμή που ο στρατός αυτό και πλήθος άλλων στοιχείων πχ μνημόνια ενεργειών τα θεωρεί άκρως απόρρητα κάποιος λόγος υπάρχει που εγώ τον καταλαβαίνω!!!!! Αναγκαστικά κάποιοι στατεύσιμοι μαθαίνουν αυτές τις 'πληροφορίες'....... Όπως και κάποιοι κάνουν την θητεία τους στην Εθνική Υπηρεσιά Πληροφοριών....... γιατί αλλιώς θα έκαναν τους γραφιάδες οι στατηγοί και οι πτέραρχοι
Όλοι αυτοί οι 'τυχαίοι' και εγώ δεν το ήξερα όταν έφθασε η στιγμή .... υπογραψα ένα σωρό έγγραφά διαβάσμισης, συνέντευξη klp klp ..... μέχρι απογόρευση εξόδου για κάποιες χώρες υπάρχει!!!!! Τώρα αν αυτά ισχύουν ή όχι δεν το ξέρω.....
Δεν αποκάλυψα τίποτα πάντως... αλλά δεν φαντάζεσαι τι υλικό υπάρχει..... και τι 'θεωρητικά' πρέπει να γίνει εν καιρώ πολέμου (μακρυα απο εμάς!!!!!) -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Κοίταξε από την στιγμή που ο στρατός αυτό και πλήθος άλλων στοιχείων πχ μνημόνια ενεργειών τα θεωρεί άκρως απόρρητα κάποιος λόγος υπάρχει που εγώ τον καταλαβαίνω!!!!! Αναγκαστικά κάποιοι στατεύσιμοι μαθαίνουν αυτές τις 'πληροφορίες'....... Όπως και κάποιοι κάνουν την θητεία τους στην Εθνική Υπηρεσιά Πληροφοριών....... γιατί αλλιώς θα έκαναν τους γραφιάδες οι στατηγοί και οι πτέραρχοι
Όλοι αυτοί οι 'τυχαίοι' και εγώ δεν το ήξερα όταν έφθασε η στιγμή .... υπογραψα ένα σωρό έγγραφά διαβάσμισης, συνέντευξη klp klp ..... μέχρι απογόρευση εξόδου για κάποιες χώρες υπάρχει!!!!! Τώρα αν αυτά ισχύουν ή όχι δεν το ξέρω.....
Δεν αποκάλυψα τίποτα πάντως... αλλά δεν φαντάζεσαι τι υλικό υπάρχει..... και τι 'θεωρητικά' πρέπει να γίνει εν καιρώ πολέμου (μακρυα απο εμάς!!!!!)Έχεις δίκιο. Και εγώ τον καταλαβαίνω τον λόγο. Έχεις την δυνατότητα να τα αποκαλύψεις κ αυτό λέει πολλά. Προφανώς κάποια (απόρρητα) περνάνε εν γνώση των 'τυχαίων' (και να διευκρινήσω ότι με τον όρο αυτόν εννοώ τον καθένα - άρα κ εμένα στο μέλλον - που υπηρετεί την θητεία του).
Εγώ λέω για τα άλλα απόρρητα που κρίνουν τις τύχες μας κ δεν υπάρχει περίπτωση ηθελημένα να έχουν αποκαλυφθεί στους 'τυχαίους'.
ΥΓ. Καλά κάνουν και κρατάνε πληροφορίες. Πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.
ΥΓ2 (Άσχετο) έχεις κάποια σχέση με την C++ (με αφορμή το login σου).
-
Δεν αποκάλυψα τίποτα πάντως... αλλά δεν φαντάζεσαι τι υλικό υπάρχει..... και τι 'θεωρητικά' πρέπει να γίνει εν καιρώ πολέμου (μακρυα απο εμάς!!!!!)Έχεις δίκιο. Και εγώ τον καταλαβαίνω τον λόγο. Έχεις την δυνατότητα να τα αποκαλύψεις κ αυτό λέει πολλά. Προφανώς κάποια (απόρρητα) περνάνε εν γνώση των 'τυχαίων' (και να διευκρινήσω ότι με τον όρο αυτόν εννοώ τον καθένα - άρα κ εμένα στο μέλλον - που υπηρετεί την θητεία του).
Εγώ λέω για τα άλλα απόρρητα που κρίνουν τις τύχες μας κ δεν υπάρχει περίπτωση ηθελημένα να έχουν αποκαλυφθεί στους 'τυχαίους'.
ΥΓ. Καλά κάνουν και κρατάνε πληροφορίες. Πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.
ΥΓ2 (Άσχετο) έχεις κάποια σχέση με την C++ (με αφορμή το login σου).
ΌΧΙ ΒΡΕ c++ μην τρελαθούμε κιόλας...... 'Ετυχε' στην θητεία μου να είμαι σε τέτοια θέση..... Για να μην κοροϊδευόμαστε όμως δεν διαβαθμίζεται και ο τελείως άσχετος φαντάζομαι!!!! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαρεύσεις κάτι καταρχήν γιατί πρόκειται για το Εθνικο Συμφέρον και δεύτερον έχεις υπογράψει και έχεις αποδεκτεί κάτι ποινές όνειρο.... 15 χρονάκια το ελάχιστο!!!!
Σε ότι αφορά την επίταξη άν χρειαστεί για να σωθεί η πατρίδα μου όχι μόνο αμάξι θα δώσω και σπίτι και ότι χρειαστεί εκτός από ανωμαλίες .........
Δηλαδή ο τύπος με το κάμπριο στην Θεσσαλονίκη τι νόμιζε ότι αν ποτέ γίνει πόλεμος αυτός θα μπορεί να πάει στην Κρήνη για ψαράκι χαλαρά.... αυτά τα κάνουνε τα κανάλια όταν δεν έχουν θέμα!!!!
Εν καιρώ πολέμου το κάμπριο το Mercedes του κυρίου μπορεί να χρησίμευε λέω εγώ τώρα ... εκτός από επιτελικό... περνά πιο απαρατήρητο τινάζεται πιο εύκολα αν το φορτώσεις με εκρηκτικά γιατί δεν έχει σκληρή όροφή άρα φέυγει όλο το ωστικό κύμα προς τα έξω.... ενώ αν ανοίξεις την οροφή στήνεις πιο έυκολα το οπλοπολυβόλο -
Στην κατοχη του 40 υπηρξαν Ελληνες που πηγαν με το μερος των κατακτητων και τους βοηθησαν,αλλοι που αφησαν τις οικογενειες τους και ανεβηκαν στο βουνο και αλλοι που λουφαξαν και περιμεναν απο αλλους την απελευθερωση.Και οι τρεις κατα τη γνωμη ΤΟΥΣ εκαναν το σωστο για τη σωτηρια τη δικια τους πρωτα και μετα της πατριδας.
Με το τελος της κατοχης ολοι πηραν την ανταμοιβη τους ,αλλοι γιατι την αξιζαν,αλλοι γιατι ειχαν τυχερο αστερι την καταλληλη στιγμη και αλλοι επειδη την επεδιωξαν. Και δυστυχως η κοινωνια και πολυ περισσοτερο το κρατος δεν ανταμειβει αξιοκρατικα.
Νομιζω οτι το ιδιο θα γινει και σε μια μελλοντικη συρραξη.Ο καθε ανθρωπος αντιδρα και διαφορετικα.Και τι θα διαλεξει καθενας να κανει ειναι θεμα συνειδεισης και νοημοσυνης. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Στην κατοχη του 40 υπηρξαν Ελληνες που πηγαν με το μερος των κατακτητων και τους βοηθησαν,αλλοι που αφησαν τις οικογενειες τους και ανεβηκαν στο βουνο και αλλοι που λουφαξαν και περιμεναν απο αλλους την απελευθερωση.Και οι τρεις κατα τη γνωμη ΤΟΥΣ εκαναν το σωστο για τη σωτηρια τη δικια τους πρωτα και μετα της πατριδας.
Με το τελος της κατοχης ολοι πηραν την ανταμοιβη τους ,αλλοι γιατι την αξιζαν,αλλοι γιατι ειχαν τυχερο αστερι την καταλληλη στιγμη και αλλοι επειδη την επεδιωξαν. Και δυστυχως η κοινωνια και πολυ περισσοτερο το κρατος δεν ανταμειβει αξιοκρατικα.
Νομιζω οτι το ιδιο θα γινει και σε μια μελλοντικη συρραξη.Ο καθε ανθρωπος αντιδρα και διαφορετικα.Και τι θα διαλεξει καθενας να κανει ειναι θεμα συνειδεισης και νοημοσυνης.Ρε συ πατέρα που θα βρώ κάποιον να μου πεί όλη την ιστορία της Ελλάδας από το 1900 και πέρα αμερόληπτα ... γιατί έχω μπερδευτεί με τις εικασίες του καθενός.... Τα σχολικά βιβλία είναι για γέλια.....
Και για να σου δώσω ένα παράδειγμα στην σφαγή των Καλαβρύτων πχ δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα τι πραγματικά έφταιξε γιατί υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις άλλοι λένε οι Γερμανοί , άλλοι οι αντάρτες κλπ....... -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Νομιζω οτι το ιδιο θα γινει και σε μια μελλοντικη συρραξη.Ο καθε ανθρωπος αντιδρα και διαφορετικα.Και τι θα διαλεξει καθενας να κανει ειναι θεμα συνειδεισης και νοημοσυνης.Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου DAP, και εδώ θα μου επιτρέψεις να βάλω τον επίλογο:
Αυτοί που βοήθησαν τον κατακτητή, εκ των υστέρων βαφτίστικαν πατριώτες και βολέυτικαν τόσο οι ίδιοι όσο και οι απόγονοί τους και οι απόγονοι των απογόνων τους σε κρατικές και άλλες περίοπτες θέσεις.
Αυτοί που ανέβηκαν στο βουνό, εκ των υστέρων βαφτίστικαν συμμορίτες εχθροί του κράτους και διώχθηκαν ανηλεώς μέχρι 5ης γενεάς. Επρεπε πρώτα να πεθάνει ο Νίκος Ξυλούρης για να ακούσουμε τα τραγούδια του απο τον πάλαι ποτέ ραδιοφωνικό σταθμό της ΥΕΝΕΔ.
Αυτοί που απλά λούφαξαν, ενώ ήταν οι νομοταγείς υπό το καθεστός του κατακτητή μέσα σε μιά νύχτα έγιναν όλοι τους οι σούπερ-αντιστασιακοί, διηγούμενοι μάλιστα και τα κατορθώματά τους. Είναι το γνωστό 'Δρυός Πεσούσης κλπ....' Αλλοι κονόμησαν απο τη δυστιχοία άλλων και φτιάχτηκαν τόσο οι ίδιοι όσο και οι απόγονοί τους, ιδε Μαυραγορίτες, και οι υπόλοιποι ξαναγύρισαν στο μεροδούλι-μεροφάϊ.
Τάκης!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ρε συ πατέρα που θα βρώ κάποιον να μου πεί όλη την ιστορία της Ελλάδας από το 1900 και πέρα αμερόληπτα ... γιατί έχω μπερδευτεί με τις εικασίες του καθενός.... Τα σχολικά βιβλία είναι για γέλια.....
Και για να σου δώσω ένα παράδειγμα στην σφαγή των Καλαβρύτων πχ δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα τι πραγματικά έφταιξε γιατί υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις άλλοι λένε οι Γερμανοί , άλλοι οι αντάρτες κλπ.......Χρηστο μου, νομιζω οτι αυθεντικη και αμεροληπτη εξιστορηση γεγονοτων δεν υπαρχει.Ειναι θεμα οπτικης γωνιας.
Οι κιοτηδες ειπαν οτι αν δεν υπηρχαν ανταρτες δεν θα ειχαμε αυτα τα τρομερα αντιποινα και οι διεθνεις συγκυριες θα εφερναν τον λυτρωμο.
Οι δοσιλογοι ελεγαν οτι σωζουν τους ομοεθνεις γιατι μπορουσαν με τις επαφες που δημιουργουσαν να καλμαρουν τον κατακτητη.
Και οι ανταρτες ελεγαν οτι χωρις αυτους η Ελλαδα θα ηταν επαρχια της Γερμανιας.
Προσπαθω να διαβαζω κειμενα και απο τις δυο πλευρες,και των νικητων και των νικημενων και προσπαθω να καταλαβω ποιος λεει τα λιγοτερα ψεμματα. -
Διαβάζοντας όλα όσα γράφτηκαν εδώ μέσα ένιωσα αρκετές φορές ανακόλουθος. Έπιασα τον εαυτό μου να συμφωνεί με υποστηριχτές και των δύο πλευρών (το πατριώτες και αντιπατριώτες δε μου αρέσει). Με βάση αυτό λοιπόν, για μένα, η αλήθεια βρίσκεται στη μέση.
Ναι, το κράτος στο οποίο ζούμε δεν μας προσφέρει όσα θα θέλαμε και δικαιούμαστε. Πολλοί από εμάς, αν είχαν τη δυνατότητα, θα ήθελαν να ζουν σε κάποια άλλη πιο οργανωμένη χώρα. Το ερώτημα όμως είναι: για να γίνει αυτή η χώρα υπόδειγμα για εμάς (πχ. Σουηδία) κάποιοι (πχ. Σουηδοί) δεν προσπάθησαν για αυτό? Δεν το έκαναν για τους εαυτούς τους? Ή μήπως το έκαναν για να πάμε εμείς οι 'έξυπνοι' εκεί και να ζήσουμε καλύτερα? Λαμόγια Σουηδούς έχει άραγε?
Για αυτό και την ορμή και τον οίστρο που έχει ο καθένας μας εδώ μέσα καλό θα ήταν να τα χρησιμοποιήσει για τη βελτίωση της δικής του ζωής. Αν το κάνει σωστά και νόμιμα τότε σίγουρα θα ωφεληθεί και το σύνολο. Και για να φέρω ένα παράδειγμα: κάποιος εδώ μέσα ανέφερε για τις εισφορές που πληρώνουμε οι μηχανικοί στο ΤΣΜΕΔΕ (άσχετα αν δουλεύεις ή όχι πρέπει να τους πληρώσεις). Όντως, σε περίπτωση ασθένειας αυτά που σου δίνει είναι για γέλια. Εμείς όμως, και κατ' επέκταση το ΤΕΕ που μας εκπροσωπεί κάνει κάτι για αυτό, ή αναλώνομαστε μόνο στο κράξιμο μέσω των παρατάξεων στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ?
Το να μιλάμε και να γράφουμε αφοριστικά είναι το μόνο εύκολο, ανέξοδο και χωρίς κούραση (άντε καμιά κράμπα στα δάχτυλα να πάθουμε
).
ΥΓ. Γιατί να είσαι Έλληνας? Για τον ίδιο λόγο που ο άλλος είναι Άγγλος. Αλβανός, Κινέζος. Γεννήθηκες έτσι. Αν θες αλλάζεις ιθαγένεια και δεν σε κατακρίνει και κανένας (τι τον νοιάζει άλλωστε). Γιατί να υποστηρίζεις τη χώρα σου? Γιατί σε έναν κόσμο ο οποίος χωρίζεται σε κράτη κάθε κράτος και κάθε πολίτης για να επιβιώσει οφείλει να ενδιαφέρεται και να προσπαθεί για τον οίκο του, γιατί πολύ απλά κανείς άλλος δεν θα ενδιαφερθεί για αυτόν.
-
Ο χρήστης George Mavridis έγραψε:
Διαβάζοντας όλα όσα γράφτηκαν εδώ μέσα ένιωσα αρκετές φορές ανακόλουθος. Έπιασα τον εαυτό μου να συμφωνεί με υποστηριχτές και των δύο πλευρών (το πατριώτες και αντιπατριώτες δε μου αρέσει). Με βάση αυτό λοιπόν, για μένα, η αλήθεια βρίσκεται στη μέση.Ναι, το κράτος στο οποίο ζούμε δεν μας προσφέρει όσα θα θέλαμε και δικαιούμαστε. Πολλοί από εμάς, αν είχαν τη δυνατότητα, θα ήθελαν να ζουν σε κάποια άλλη πιο οργανωμένη χώρα. Το ερώτημα όμως είναι: για να γίνει αυτή η χώρα υπόδειγμα για εμάς (πχ. Σουηδία) κάποιοι (πχ. Σουηδοί) δεν προσπάθησαν για αυτό? Δεν το έκαναν για τους εαυτούς τους? Ή μήπως το έκαναν για να πάμε εμείς οι 'έξυπνοι' εκεί και να ζήσουμε καλύτερα? Λαμόγια Σουηδούς έχει άραγε?
Για αυτό και την ορμή και τον οίστρο που έχει ο καθένας μας εδώ μέσα καλό θα ήταν να τα χρησιμοποιήσει για τη βελτίωση της δικής του ζωής. Αν το κάνει σωστά και νόμιμα τότε σίγουρα θα ωφεληθεί και το σύνολο. Και για να φέρω ένα παράδειγμα: κάποιος εδώ μέσα ανέφερε για τις εισφορές που πληρώνουμε οι μηχανικοί στο ΤΣΜΕΔΕ (άσχετα αν δουλεύεις ή όχι πρέπει να τους πληρώσεις). Όντως, σε περίπτωση ασθένειας αυτά που σου δίνει είναι για γέλια. Εμείς όμως, και κατ' επέκταση το ΤΕΕ που μας εκπροσωπεί κάνει κάτι για αυτό, ή αναλώνομαστε μόνο στο κράξιμο μέσω των παρατάξεων στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ?
Το να μιλάμε και να γράφουμε αφοριστικά είναι το μόνο εύκολο, ανέξοδο και χωρίς κούραση (άντε καμιά κράμπα στα δάχτυλα να πάθουμε
).
ΥΓ. Γιατί να είσαι Έλληνας? Για τον ίδιο λόγο που ο άλλος είναι Άγγλος. Αλβανός, Κινέζος. Γεννήθηκες έτσι. Αν θες αλλάζεις ιθαγένεια και δεν σε κατακρίνει και κανένας (τι τον νοιάζει άλλωστε). Γιατί να υποστηρίζεις τη χώρα σου? Γιατί σε έναν κόσμο ο οποίος χωρίζεται σε κράτη κάθε κράτος και κάθε πολίτης για να επιβιώσει οφείλει να ενδιαφέρεται και να προσπαθεί για τον οίκο του, γιατί πολύ απλά κανείς άλλος δεν θα ενδιαφερθεί για αυτόν.
Γιώργο αν κάτσουμε να αναλύσουμε το τι φταίει, θα γεμίσουμε σελίδες και σελίδες. Πιστεύω ότι η χώρα μας θα αρχίσει να καλυτερεύει όταν κανείς ποια δεν θα θυμάται την παροιμία που λέει 'κλέψε να φάς, άρπαξε να'χεις'
-
[EDIT λογω διπλης δημοσιευσης]
-
Για μένα άλλο είναι το θέμα. Ότι δεν περίμενα με τίποτα να διαβάσω, ιδιαίτερα από νεαρούς Έλληνες, ότι σιχαίνονται την πατρίδα τους, ότι σιχαίνονται τους συμπολίτες τους ακόμα και ότι ντρέπονται που είναι Έλληνες. Αυτά είναι πράγματα δυσκολοχώνευτα (έως ανήκουστα) για οποιαδήποτε χώρα (φανταστείτε δηλαδή να είχατε γεννηθεί Αλβανοί, Βούλγαροι, Αιθίοπες ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα που αντικειμενικά βρίσκεται σε χειρότερη -έως χείριστη- κατάσταση συγκριτικά με την Ελλάδα).
Αν συγκρινεις την Ελληνικη ιστορια με αυτο που σημερα λεγεται Ελλαδα δεν ειναι δυσκολο να καταλαβεις γιατι πολλοι νοιωθουν ετσι. Φυσικα δεν εξαρταται μονο απο το ποσο ρεαλιστης εισαι, αλλα και απο το ποσο αισιοδοξος...
Αλλωστε, οποιος για να προσδιορισει τον εαυτο του χρειαζεται οπωσδηποτε και επιτακτικα την ενταξη του σε οποιδηποτε συνολο μικροτερο του συνολου 'ανθρωποτητα', μαλλον εχει ο ιδιος καποια 'αδυναμια' η 'προβλημα'
Εχεις δικιο... Αλλα πολλοι δεν το βλεπουν ετσι.
Μερικες γενικοτερες σκεψεις με βαση τα προηγουμενα που διαβασα αλλα και το εξης:
αυτό που ξέρω είναι ότι η θυσία της ζωής είναι το περισσότερο που μπορεί κανείς να ζητήσει από έναν πολίτη και προσωπικά δεν θα την σπαταλούσα για οτιδήποτε βασιζόμενος σε ψευτο-ιδεολογικούς λόγους.
...................
δεν έχω καμία όρεξη να την υπερασπιστώ, καθώς δεν θα υπερασπιστώ τον τρόπο ζωής μου (όπως λένε οι Αμερικανοί) αλλά τον τρόπο ζωής κάποιων άλλων- Στην Ελλαδα του ΣΗΜΕΡΑ, ποσοι απο εσας που καταδικαζετε αποψεις σαν την πιο πανω βαζετε πρωτα το ΣΥΝΟΛΟ κι επειτα τoν EAYTO ΣΑΣ;;
Να ανοιξει καποιος τα βιβλια της ιστοριας (αν δεν το εχει κανει τοσα χρονια) για να μαθει γιατι θα πρεπει να ειναι περιφανος που γεννηθηκε Ελληνας... Δεκτον, αλλα κι αν ειχε γεννηθει Τουρκος; Θα επρεπε να ντρεπεται που ο προπαπους του ηταν κατακτητης και τελικα πηρε ... @ρχιδι@ του;
Μιλαμε για εθνικη υπεριφανεια. Η πραγματικη περιφανεια απορρεει οχι απο τα οσα εκαναν οι πριν απο σενα 'για εσενα' (στην παγματικοτητα για τους εαυτους τους τα εκαναν) αλλα απο το οσα απο τα ιδανικα εκεινων των δοξασμενων εποχων εχεις μεταφερει ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ εσυ ο ιδιος στη ζωη σου μεσα απο τον τροπο με τον οποιο αντιμετωπιζεις καθημερινα τη ζωη και τις προκλησεις της.
Τι σημαινει Ελληνας ΣΗΜΕΡΑ, που οι ενδοξες εποχες των (προ)παπουδων μας εχουν περασει; Στο χερι μας ειναι να το ορισουμε.
Μιλανε καποιοι για Τουρκους και για έναν εχθρο τον οποιο η ιστορια μας διδαξε οτι αν εννωθουμε μπορουμε να αντιμετωπισουμε... τουλαχιστον τηρουμενων των αναλογιων που ισχυαν πριν απο δυο σχεδον αιωνες διοτι τωρα πολλα εχουν αλλαξει, ξεκινωντας απο τα οικονομικα μεγεθη. Η εποχη που ακομα και με τσουγκρανες θα μπορουσαμε να αντισταθουμε εχει περασει πια!
-
Αν (υποθετικο παραδειγμα) μας την πεσουν οχι οι Τουρκοι, αλλα οι Αμερικανοι, και δεν υπαρχει ουτε μια πιθανοτητα στο εκατομυριο ν'αντισταθουμε...
-
Αν ο πολεμος οφειλεται σε κραυγαλεα μ@λ@κι@ των πολιτικων μας, με των οποιων τις ενεργειες και τους χειρισμους δεν συμφωνειτε (αν και θεωρειτε τους εαυτους σας αξιους της τυχης σας, ειτε τους ψηφισατε ειτε οχι, αφου ...αυτο θα πει 'δημοκρατια')...
-
Αν ξερετε οτι αυτοι που εχουν τη δυναμη κι αποφασιζουν τη μοιρα της χωρας, οι υπουργοι, οι βουλευτες, οι μεγαλοεπιχειρηματιες και ολοι οι 'σημαντικοι' με τις Καγιεν και τα κοτερα τους, θα ειναι οι πρωτοι (μαζι με τα παιδια τους και τις οικογενειες τους, φυσικα) που θα βγαλουν την ουρα τους εξω απο το χορο οταν ο κομπος φτασει στο χτενι...
...Θα προτιμησετε να 'θυσιαστειτε' για την 'πατριδα' η θα διαλεξετε, αν μπορειτε, την επιβιωση, εστω σε καποιο αλλο μερος του πλανητη μας, για να ζησετε τη ζωη και τις χαρες της που ΟΛΟΙ μας (ανεξερετως αν γεννηθηκαμε ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΒΑΝΟΙ η... ΑΙΘΙΟΠΕΣ) δικαιουμαστε; Εστω, και για να πολεμησετε μια αλλη μερα... Αν η 'θυσια' (αυτοκτονια στο συγκεκριμενο παραδειγμα) ειναι η 'γεναια' σας απαντηση, ερωτω: Προς τι; Για την 'τιμη των οπλων'; Για να σας γραψει η ιστορια (ποια ιστορια, αφου ο κατακτητης Αμερικανος -στο συγκεκριμενο παραδειγμα- με τις Χολυγουντιανες τεχνολογιες του θα ειναι αυτος που θα γραψει την ιστορια); Η μηπως διοτι αν δεν ειναι 'τα νερα τοοοοσο γαλαζια και ο ηλιος τοοοοσο λαμπερος' δεν αξιζει να ζει κανεις;;
Επισης: Ποσοι επιστημονες που θα μπορουσαν να βοηθησουν πολυ περισσοτερο τη χωρα μας με το μυαλο τους παρα με τα χερια τους, θα κληθουν να παρουν τα τουφεκια; Βλεπετε ο πολεμος, η ωραια αυτη κι εποικοδομητικη ασχολια που ευθυνεται για ενα τεραστιο πσοστο της υπαρχουσας τεχνολογιας (μιλαω για χωρες που εχουν καποιο υποβαθρο και παραγουν μονες τους αντι να αγοραζουν τα περασμενης γενιας απο τους αλλους) ειναι δικαιος με ολους και η «μαμα πατριδα» ειναι αυτη που ξερει καλυτερα ποιος μπορει να τη βοηθησει και πως...
Τα εχω συζητησει με το better half μου (απο τους 'γενναιους' κι αυτος) αρκετες φορες... Δε βγαινει ακρη. Αν ειμασταν ακομα στην εποχη που πολεμουσαν με λογχες θα ηταν αλλιως, αλλα τωρα οποιος εχει το περισσοτερο χρημα εχει και την οπλικη υπεροχη και λιγο τον τρομαζουν οι 'γενναιοι' που κανουν το σωμα τους ασπιδα σε βομβες ικανες να ισοπεδωσουν πολεις.
Μονο αν γινουμε κι εμεις, ως κρατος, οικονομικα ισχυροι (που σημαινει οτι πρεπει να διορθωσουμε τα κακως κειμενα αλλα και να αρχισουμε να παραγουμε πραγματικα και οχι απλα να ανακυκλωνουμε το χρημα μεχρι να ...εξατμιστει) θα μπορουμε να 'καλωσορισουμε' τον οποιο επιδοξο κατακτητη κοιταζοντας τον στα ματια αντι να αναλωνομαστε σε συζητησεις περι του γιατι ειναι καλυτερο να την κοπανησουμε when the shit hits the fan... -
Καλά αυτά που λες. Όμως ακόμα και αν επιθυμείς να τείνεις προς τη μεριά Α (και ακόμα και αν έχεις δοκιμαστει σε παρόμοια κατάσταση) αυτό δεν αποκλείει την περίπτωση να κάνεις το Β (όπως εμμέσως αναφέρεις) έτσι; Απλά θεωρητικά έχεις μικρότερη (αλλά καθόλου αμελητέα)πιθανότητα να πας στο Β.
Σύμφωνοι.Αυτή η γενίκευση ομως καθιστά το διάλογο και τη συζήτηση που κάνουμε ανούσια και ολα αυτά που εχουν ειπωθεί περιττά.Τοποθετώντας τη στην αρχη σχεδόν του thread, το 'ζήτημα' λήγει.Δε βοηθά σε κάτι αυτό που λες ως προς την εξέλιξη της συζήτησης.
Θα σου φέρω το εξής παράδειγμα. Αν θυμάμαι σωστά ο Χριστός είχε πει στον Άγιο Πέτρο ότι θα τον απαρνηθεί και μάλιστα 3 φορές. Ο Άγιος Πέτρος δε μπορούσε να πιστέψει ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε γιατί σαφώς επιθυμούσε να τον ακουλουθεί πιστά. Να όμως που τελικά τον απαρνήθηκε έστω και για λίγο.
Ναι ακριβώς ετσι έγινε, αλλα αυτό δεν κατέδειξε άνθρωπο ικανό να προδώσει τον Χριστό.Ο Ιούδας το έκανε.Ο Αγιος Πέτρος οντας άνθρωπος είχε μια στιγμή αδυναμίας και το απέδειξε στην πορεία της ζωής του σε οτι αφορά τον Ιησου Χριστό) οτι επρόκειτο απλά για μια στιγμή και μια καθόλα ανθρώπινη αντίδραση μπροστά στο φόβο του θανάτου.Ακόμα και οσοι ισχυριζόμαστε οτι θα μείνουμε να πολεμήσουμε για την πατρίδα, δε μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να αισθανθούμε φόβο (ή ακόμα και να κυριευθούμε απο αυτόν) τη στιγμή της μάχης και του ενδεχόμενου θανάτου,τραυματισμού κλπ.Την ωμοτητα της οποίας ουτε το Hollywood δε μπορεί να απεικονίσει.Οπως επίσης δε μπορεί κανείς να ξέρει, πως θα αντιδράσει την πρώτη φορά που θα κληθεί στα πλάισια της μάχης να φονεύσει εναν άνθρωπο,να του αφαιρέσει βίαια και ακαριαία την πνοή της ζωής, που δίνει στα δικά του παιδιά τη χαρά του πατέρα. Οποιος κι αν είναι αυτός.(Τουρκος,Βούλγαρος,Σκοπιανός κλπ.).Αυτο ομως δε θα σημαίνει πως θα είσαι ΠΡΟΔΟΤΗΣ.Θα είναι μια ανθρώπινη αντιδραση μπροστά στη φρικαλεότητα του πολέμου (την οποία ομως θα πρέπει κανείς να ξεπεράσει για χάρη της δικής του επιβίωσης και των συντρόφων του).
Αλλο ολα αυτά και αλλο να επιλέγεις συνειδητά ,το ....'τροχάδην' εστω και στην υποψία μιας σύρραξης, απαξιώνοντας τα ιερά και όσια. (για κάποιους υπάρχουν και τέτοια....).
Και κάτι τελευταίο ωραίος και θεμιτός ο πατριωτισμός αλλά ο εθνικισμός πολύ κακό πράγμα...
Δε ξέρω αν σου κάνω για εθνικιστής, αλλα θεωρώ οτι οι εθνικιστές είναι εξίσου βλαβεροί κι επικίνδυνοι με τους προδότες.Το ζήτημα, γνωρίζεις πολύ καλά, είναι οτι σήμερα καταφέρανε μερικοί να αποκαλείται αμέσως κάποιος εθνικιστής, οταν θα μιλήσει για την πατρίδα απλά με αγάπη, πίστη και προσύλωση σε αυτή.Δε χρειαζεται να είναι φανατισμένος ή ακραίος και υπερβολικός.Η παραμικρή νύξη για τη χώρα μας σε μια δημόσια συζήτηση ή και μεταξύ γνωστών ή μελών μιας παρέας, χρησιμοποιώντας τον όρο 'πατρίδα', είναι συνυφασμένη με τον 'εθνικισμό' προκαλώντας μάλιστα την καχυποψία των 'αλλων που αρχίζουν πια να σε κοιτούν .... 'κάπως'.Θλιβερό δεν είναι....?
Για να μην πω ότι ουδόλως με ενδιαφέρει εάν η χώρα που λέγεται Ελλάδα συνεχίσει να υπάρχει στο μέλλον ή όχι. Δεν βλέπω να έχουμε δημιουργήσει κάτι που να αξίζει να υπερασπιστώ και αντί για βελτίωση εγώ βλέπω σήψη και διαφθορά.
Δικαίωμά σου είναι αγαπητέ, αλλα να ξέρεις με αυτή σου τη δήλωση οτι της δίνεις το δικαίωμα να αδιαφορεί και κείνη για το αν συνεχίσεις να υπάρχεις εσυ στο μέλλον ή οχι.Φαντάζομαι στη πρώτη στραβή που θα σου κάτσει (ληστεία,ασθένεια,αδικία,φωτιά, σεισμό κλπ) δε θα απευνθείς σε αυτή, σωστά? (....και **μακάρι ** να μη τη χρειαστείς ποτέ βέβαια για τους παραπάνω λόγους και συ και ολοι μας.....).
Στα παιδιά μου αύριο μεθαύριο θα προσπαθήσω να εξασφαλίσω σπουδές στο εξωτερικό και θα τα ενθαρρύνω να αναζητήσουν την τύχη τους σε οργανωμένες κοινωνίες.
Μακάρι να τα καταφέρεις.Πραγματικά στο εύχομαι, αφου θεωρείς πως θα είναι το καλύτερο για την οικογένειά σου.Aρκεί, στην άκρη του μυαλού σου,να θυμάσαι οτι τα χρήματα που θα χρειαστείς για το σκοπό σου θα τα εχεις αποκτήσει εδω, (εφόσον παραμείνεις), σ' αυτα τα χώματα, της ανάξιας χώρας που λέγεται Ελλάδα.
Οσο για τη διαφθορά και ολα αυτά που εχουν ειπωθεί μέχρι τώρα εχετε απόλυτο δίκιο, ετσι είναι....Αλλα τι να κάνουμε ολοι εμεις γι'αυτά? Να γυρίσουμε την πλάτη μας και να πάμε εκει που αυτά 'δεν υπάρχουν' λέτε... Στις 'οργανωμένες κοινωνίες'.Αντι να προσπαθήσουμε να κάνουμε καθημερινά μικρά βήματα ο καθένας μας για την καταπολέμησή τους, διδάσκοντας στα παιδιά μας να κάνουν και αυτά το ίδιο ωστε τα εγγόνια μας να απολαμβάνουν μια καλύτερη διαβίωση.Ναι, θέλει χρόνια να αλλάξουν τα κακώς κειμενα που αναφέρθηκαν.Για ποιους αγωνίστηκαν και πεθάνανε οι πρόγονοί μας δηλαδή?Για τον εαυτό τους? Εμεις (και επειδή μιλάμε για ....πόλεμο ) τον μόνο πόλεμο που καλούμαστε να δώσουμε είναι αυτον της καθημερινότητας και δε χρειάζεται καν να θυσιάσουμε τη ζωη μας.Ας ξεκινήσουμε απο κει και ας αφήσουμε τα άρματα μάχης για οοοταν και ααααν χρειαστεί.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Χρηστο μου, νομιζω οτι αυθεντικη και αμεροληπτη εξιστορηση γεγονοτων δεν υπαρχει.Ειναι θεμα οπτικης γωνιας.
Οι κιοτηδες ειπαν οτι αν δεν υπηρχαν ανταρτες δεν θα ειχαμε αυτα τα τρομερα αντιποινα και οι διεθνεις συγκυριες θα εφερναν τον λυτρωμο.
Οι δοσιλογοι ελεγαν οτι σωζουν τους ομοεθνεις γιατι μπορουσαν με τις επαφες που δημιουργουσαν να καλμαρουν τον κατακτητη.
Και οι ανταρτες ελεγαν οτι χωρις αυτους η Ελλαδα θα ηταν επαρχια της Γερμανιας.
Προσπαθω να διαβαζω κειμενα και απο τις δυο πλευρες,και των νικητων και των νικημενων και προσπαθω να καταλαβω ποιος λεει τα λιγοτερα ψεμματα.Εγώ νομίζω ότι ο δρόμος του αντάρτη(είτε ήταν στον ΕΛΑΣ, είτε στον ΕΔΕΣ είτε στο 5/42) είναι ο σωστός. Αυτός είναι που βάζει το κεφάλι του στον ντορβά όταν τα πράγματα σφίγγουν. Σίγουρα τα αντίποινα είναι δυσάρεστα αλλά δυστυχώς δε γίνεται δίχως αυτά.
Ο Καραϊσκάκης έλεγε ότι 'καλύτερα να 'σαι σφαγάδι παρά ψοφίμι'...
(Εντελώς παρενθετική η συζήτηση αυτή, αλλά απλώς ήθελα να παραθέσω την άποψη μου)
Η ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ........ ΘΕΛΕΙ!!