-
Με τόσο διευρυμένο πεδίο δύσκολα μένεις άνεργος για καιρο
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Με τόσο διευρυμένο πεδίο δύσκολα μένεις άνεργος για καιροΥπάρχουν έξω χιλιάδες μηχανικοί άνεργοι για μήνες και για χρόνια.
-
Γιαυτο εχει τα θετικα το ΙΚΑ. Δεν εργαζεσαι δεν πληρωνεις.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Υπάρχουν έξω χιλιάδες μηχανικοί άνεργοι για μήνες και για χρόνια.
Θα είναι ΤΕΙτζήδες
-
Το γεγονός ότι μένεις άνεργος για χρόνια πρέπει να σε προβληματίζει αφενός για τα προσόντα σου και αφετέρου για τις απαιτήσεις σου
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Θα είναι ΤΕΙτζήδες
Άρα δεν θα είναι μηχανικοί
-
+για τις 'άκρες/γνωριμίες/βύσματα' που έχεις.
-
Red_monster χαλάρωσε λίγο
-
Τι χαλάρωσε; Αν δεν εχεις κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πως θα βρεις δουλειά σημερα ;
Προφανώς και ο κύκλος βοηθάει
-
Μεγάλη ξεφτίλα να μην σου αναγνωρίζουν ελαφρύνσεις όταν είσαι άνεργοςΟ χρήστης red_monster έγραψε:
Μεγάλη ξεφτίλα να μην σου αναγνωρίζουν ελαφρύνσεις όταν είσαι άνεργοςΈνας διπλωματούχος μηχανικός δεν είναι ποτέ άνεργος.
Τόσες δουλειές υπάρχουν εκεί έξω εξάλλου...Τι να αναγνωρισουν? Ανεργο μηχανικο? Χαχαχαχαχα, εδω μεχρι προτινος δεν σε αφηναν να διαγραφεις αμα πηγαινες και τους ελεγες 'δεν θελω πια να ειμαι μηχανικος, σβηστε με', ανεργια θα δεχτουν? Εγω δεν εχω κανει καν εναρξη επαγγελματος που να εχει σχεση με το μηχανολογιλικι, τσμεδε πληρωνω ομως.
-
Ακόμα 2 3 πράγματα που άκουσα (τουλάχιστο από το Τσμέδε Θεσ/νίκης). Σε αφήνουν να διαγραφείς από το 15ο έτος κ μετά απευθείας κ αν κάνεις διακανονισμό
.αν χάσεις 1 μήνα χάνεται ο διακανονισμός (που φυσικά επιβαρύνεται με έξτρα κόστος χρεωλύσιου)
.το βιβλιάριό σου έχει ισχύ 1 μήνα κ πρέπει να το ανανεώνεις κάθε τόσο -
Το αλλο δε κουλο σε σχεση με το τσμεδε (το οποιο δεν ξερω κατα ποσον ισχυει βεβαια ) ειναι το εξης :
Εισαι πχ ασφαλισμενος 15 ετη και επιθυμεις να διαγραφεις γιατι την ειδες καλλιτεχνης , τραγουδιστης whatever τελοσπαντων , εαν και εφοσον σε αφησουν να διαγραφεις και μετα απο 5 πχ ετη επιθυμεις να επιστρεψεις στο τσμεδε τοτε πρεπει να σκασεις αναδρομικα την 5ετια για την οποια δεν ησουν στην ασφαλιση του
Btw εχει ερθει σε κανεναν το ειδοποιητηριο για τις εισφορες του A 6μηνου 2014 ? -
Πρεπει να ισχυει. Εγω δεν γραφτηκα ποτε οταν τελειωσα το πολυτεχνειο. Οταν μετα απο 10 χρονια ειχα χρονο να περασω να ρωτησω αν μπορω να εγγραφω 10 χρονια μετα την αποφοιτηση μου ειπαν οτι μπορω αρκει να πληρωσω ολες τις εισφορες και για τα 10 χρονια!
-
Μόνο σαν στρατιώτη σου αναγνωρίζουν ελαφρυντικά ...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Πρεπει να ισχυει. Εγω δεν γραφτηκα ποτε οταν τελειωσα το πολυτεχνειο. Οταν μετα απο 10 χρονια ειχα χρονο να περασω να ρωτησω αν μπορω να εγγραφω 10 χρονια μετα την αποφοιτηση μου ειπαν οτι μπορω αρκει να πληρωσω ολες τις εισφορες και για τα 10 χρονια!Τι ειναι αυτα που λετε ???????
Αυτο ειναι χειροτεροι και απο τον ΟΑΕΕ!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Πρεπει να ισχυει. Εγω δεν γραφτηκα ποτε οταν τελειωσα το πολυτεχνειο. Οταν μετα απο 10 χρονια ειχα χρονο να περασω να ρωτησω αν μπορω να εγγραφω 10 χρονια μετα την αποφοιτηση μου ειπαν οτι μπορω αρκει να πληρωσω ολες τις εισφορες και για τα 10 χρονια!
Τι ειναι αυτα που λετε ???????
Αυτο ειναι χειροτεροι και απο τον ΟΑΕΕ!!!!!!!!!!
ο ΟΑΕΕ μια χαρά είναι
αν είσαι μισθωτός (ικα) και θες να έχεις και μπλοκάκι να κάνεις τα δικά σου (εφ'όσον κολλάς 25 ένσημα το μήνα σα μισθωτός βέβαια) σε απαλλάσει από τις εισφορές του
αν είσαι μηχανικός και σε πάρει κάποιος έμμισθο μηχανικό, όχι με μπλοκάκι, δεν παίρνεις απαλλάγη από το τσμεδε ούτε λίγο, αλλά δικαιούσαι να πάρεις απαλλαγές από το ίκα, δε μπορείς να το ξεφορτωθείς
έσκασε πάντως πρόσφατα περίπτωση έμμισθου μηχανικού που δε του είχαν πληρώσει ποτέ ικα (από παράλειψη στο λογιστήριο) και βγήκε ένα μπουγιουρτί σπέσιαλ
-
Υπόψιν, η νοκια ζητάει προγραμματιστες ΑΕΙ, όσοι πιστοί...
Μόλις πήραν γνωστό και μου είπε οτι θα απορροφήσουν ακομα μπολικους, αν ενδιαφέρεται κάποιος σοβαρά να ρωτήσω για ειδίκευση
-
Eδωσε φίλος απο δώ τα τεστ που ήθελε να γυρίσει λόγο κοπέλας πίσω, αλλά με τα λεφτά που του διναν τους είπε ευχαριστώ δε θα πάρω
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μεγάλη ξεφτίλα να μην σου αναγνωρίζουν ελαφρύνσεις όταν είσαι άνεργος
Ένας διπλωματούχος μηχανικός δεν είναι ποτέ άνεργος.
Τόσες δουλειές υπάρχουν εκεί έξω εξάλλου...Πες τα ρε HF.
Λες και είναι τίποτα ΤΕΙτζηδες. -
Θα είναι ΤΕΙτζήδες
Άρα δεν θα είναι μηχανικοί
- Άπειρο.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....