-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5102238/h-alhtheia-gia-to-gala/
Τόσο σκατά παραγωγικές μονάδες έχουμε.
Τόσο σκατά πολιτικούς και δημοσιογράφους έχουμε.
Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση από μέσα ξέρουν πολύ καλά ότι όλα γίνονται για τα συμφέροντα 2 εταιρειών (η μια είναι Ελληνική) και ότι όλα έχουν δρομολογηθεί εδώ και μια διετία.
Προσωπικά τότε (πριν 2 χρόνια) δεν μπορούσα να πιστέψω ότι οι 2 αυτές εταιρείες είχαν τόση δύναμη ώστε να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους...Το αρθρο ειναι γενικα σωστο
Το 'φρεσκο γαλα' ειναι μια νομικη ακροβασία
Και το μικροβιακο φορτιο του ελληνικου γαλακτος ειναι μεγαλο
Εκει ομως που τα συνδεει αυτα τα δυο, ειναι καθαρα για την δημιουργια εντυπωσεων,πληρωμενη πεναΑ μπραβο, ετσι και αλλιως, η τιμη του γαλακτος παιζει αναλογα με την ποιοτητα του. Στην παραλαβη γινονται κατι ελεγχοι και λενε σοτν παραγωγο, 'εφερες ποιοτητα ΑΑΒΓ, τόσο το κιλο'. Αν ειναι μειωμενης ποιοτηα αλλα παραδεκτο, συμφερει και τη βιομηχανια που θα το αγορασει φτηνα και θα το πουλησει ιδια τιμη.
-
Για το που οφείλεται το οτι το γάλα εχει τόσα μικρόβια σε σχέση με αλλων χωρών θέλω να μάθω.
-
δεν διαβασα πουθενα να ονομαζει υπουργος το γαλα 'βρωμικο'...ουτε εχει παρατηρηθει προβλημα σε ελληνικο γαλα....
η παστεριωση δεν κανει επιλογη ντοπιων ή αλλοδαπων μικροβιων....και η αυξση των ημερων διατηρησης σημαινει αυξημενη θερμοκρασια παστεριωσης με αναλογη ζημια και απονακρυνση απο τα θρεπτικα χαρακτηριστικα του φρεσκου...
η απορια μου παραμενει στο γεγονος οτι και τα μακρας διαρκειας δεν εχουν χαμηλοτερη τιμη απο τα 'φρεσκα' ...
και δεν εννοω τα συμπυκνωμενα πολυμηνης διαρκειας που χρησιμοποιουν τα καφε...... -
Nαι βλέπεις τα 'έξω' είναι όλα τέλεια και ελεγμένα. Το βλέπουμε κάθε φορά που σκάει και ένα διατροφικό σκάνδαλο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Nαι βλέπεις τα 'έξω' είναι όλα τέλεια και ελεγμένα. Το βλέπουμε κάθε φορά που σκάει και ένα διατροφικό σκάνδαλο.Ναι... εδώ δεν τα ακούμε καν...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Για το που οφείλεται το οτι το γάλα εχει τόσα μικρόβια σε σχέση με αλλων χωρών θέλω να μάθω. -
Εγραψε τώρα κάτι ο Tiger το πηρατε τοις μετρητοίς εσείς.
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγραψε τώρα κάτι ο Tiger το πηρατε τοις μετρητοίς εσείς.Sent from Corsair's brick
Εγω για την πληρωμενη πενα του 'δημοσιογραφου'απαρα σχολιασα, η δε διαδικασια που περιεγραψα για τις τιμες, ισχυει.
Γραψε και εσυ, παιρνω και τα δικα σου τοις μετρητοις. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5102238/h-alhtheia-gia-to-gala/Τόσο σκατά παραγωγικές μονάδες έχουμε.
δεν διαβασα πουθενα να ονομαζει υπουργος το γαλα 'βρωμικο'...ουτε εχει παρατηρηθει προβλημα σε ελληνικο γαλα....
η παστεριωση δεν κανει επιλογη ντοπιων ή αλλοδαπων μικροβιων....και η αυξση των ημερων διατηρησης σημαινει αυξημενη θερμοκρασια παστεριωσης με αναλογη ζημια και απονακρυνση απο τα θρεπτικα χαρακτηριστικα του φρεσκου...
η απορια μου παραμενει στο γεγονος οτι και τα μακρας διαρκειας δεν εχουν χαμηλοτερη τιμη απο τα 'φρεσκα' ...
και δεν εννοω τα συμπυκνωμενα πολυμηνης διαρκειας που χρησιμοποιουν τα καφε......+1 άκου βρώμικο γάλα....
'Ξέχασε' να αναφέρει ότι άλλο η κλασική παστερίωση σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία που διατηρεί το γάλα 5-7 μέρες και άλλο η υψηλή παστερίωση σε υψηλότερη θερμοκρασία που το κάνει να διατηρείται 15-30 μέρες σκοτώνοντας περισσότερα μικρόβια αλλά καταστρέφοντας και άλλα χρήσιμα συστατικά.
Το φρέσκο γάλα είναι ζωντανό, όπως και το γιαούρτι, και κάθε μέρα που μένει στο ψυγείο η θρεπτική του αξία του υποβαθμίζεται, άσχετα αν μπορούμε να το πιούμε χωρίς να πάθουμε τίποτα μετά από χ μέρες.Τόσο σκατά πολιτικούς και δημοσιογράφους έχουμε.
Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση από μέσα ξέρουν πολύ καλά ότι όλα γίνονται για τα συμφέροντα 2 εταιρειών (η μια είναι Ελληνική) και ότι όλα έχουν δρομολογηθεί εδώ και μια διετία.
Προσωπικά τότε (πριν 2 χρόνια) δεν μπορούσα να πιστέψω ότι οι 2 αυτές εταιρείες είχαν τόση δύναμη ώστε να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους...Δεν ξέρω τι κάνουν σήμερα οι βιομηχανίες αλλά θυμάμαι την προηγούμενη φορά που έγινε 'μάχη' για το γάλα (πριν 15 χρόνια περίπου) οι βιομηχανίες του τότε καρτέλ, εκτός από την αύξηση των ημερών διατήρησης (που εν μέρει την πήραν), είχαν απαιτήσει να μην αναφέρεται στο μπουκάλι η ημερομηνία παραγωγής αλλά μόνο η ημερομηνία λήξης! Η ημερομηνία παραγωγής θα αναγράφονταν με έναν κωδικό. Αυτό τελικά πέρασε μόνο για το γιαούρτι και στο σοκολατούχο γάλα, στο 'φρέσκο' γάλα ο τότε υπουργός πάτησε πόδι και αναγράφεται η ημερομηνία πρώτης παστερίωσης δίπλα στην ημερομηνία λήξης.
Εννοείται ότι δεν μειώθηκαν οι τιμές ούτε στο γιαούρτι ούτε στο σοκολατούχο γάλα, όσο για την ποιότητα, τη θρεπτική αξία και το που παράγονται αυτά τα προϊόντα, αφήστε τα καλύτερα.Όσο υπάρχει ζήτηση για ελληνικό γάλα θα υπάρχει και ελληνική παραγωγή, η οποία μπορεί να αυξηθεί όσο χρειαστεί. Απλά εδώ θα κοστίζει πάντα λίγο περισσότερο λόγω κλίματος γιατί δεν υπάρχουν λιβάδια όλο το χρόνο και οι ζωοτροφές κοστίζουν. Αν γίνονται ελεύθερα εισαγωγές, λόγω αυτής της μικρής διαφοράς στο κόστος, η ελληνική παραγωγή πρακτικά θα μηδενιστεί. Απλά πράγματα.
Είναι θέμα πολιτικής επιλογής, τι θέλουμε: ελληνικό γάλα λίγο ακριβότερο αλλά τα λεφτά να μένουν στην Ελλάδα ή εισαγόμενο λίγο φτηνότερο (αν το επιτρέψει το καρτέλ) και οι παραγωγοί να μείνουν άνεργοι.Και με ένα άλλο παράδειγμα: αν το τυρί φέτα δεν είχε γίνει Π.Ο.Π. τι θα είχε συμβεί;
Θα τρώγαμε 'φέτα' Δανίας στη μισή τιμή Μόνο που δεν θα ήταν φέτα. Α, ναι, επίσης δεν θα υπήρχαν προβατάκια στα βουνά και όσοι απασχολούνται στον κλάδο (και δεν είναι μόνο οι βοσκοί) θα είχαν φύγει μετανάστες.Εννοείται ότι **όλες **οι άλλες χώρες που μας κάνουν τώρα μαθήματα ανταγωνισμού προστατεύουν την αντίστοιχη παραγωγή τους, είτε γεωργική είτε βιομηχανική, με κάθε τρόπο που μπορούν.
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5102238/h-alhtheia-gia-to-gala/
Τόσο σκατά παραγωγικές μονάδες έχουμε.
δεν διαβασα πουθενα να ονομαζει υπουργος το γαλα 'βρωμικο'...ουτε εχει παρατηρηθει προβλημα σε ελληνικο γαλα....
η παστεριωση δεν κανει επιλογη ντοπιων ή αλλοδαπων μικροβιων....και η αυξση των ημερων διατηρησης σημαινει αυξημενη θερμοκρασια παστεριωσης με αναλογη ζημια και απονακρυνση απο τα θρεπτικα χαρακτηριστικα του φρεσκου...
η απορια μου παραμενει στο γεγονος οτι και τα μακρας διαρκειας δεν εχουν χαμηλοτερη τιμη απο τα 'φρεσκα' ...
και δεν εννοω τα συμπυκνωμενα πολυμηνης διαρκειας που χρησιμοποιουν τα καφε......+1 άκου βρώμικο γάλα....
'Ξέχασε' να αναφέρει ότι άλλο η κλασική παστερίωση σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία που διατηρεί το γάλα 5-7 μέρες και άλλο η υψηλή παστερίωση σε υψηλότερη θερμοκρασία που το κάνει να διατηρείται 15-30 μέρες σκοτώνοντας περισσότερα μικρόβια αλλά καταστρέφοντας και άλλα χρήσιμα συστατικά.
Το φρέσκο γάλα είναι ζωντανό, όπως και το γιαούρτι, και κάθε μέρα που μένει στο ψυγείο η θρεπτική του αξία του υποβαθμίζεται, άσχετα αν μπορούμε να το πιούμε χωρίς να πάθουμε τίποτα μετά από χ μέρες.Τόσο σκατά πολιτικούς και δημοσιογράφους έχουμε.
Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση από μέσα ξέρουν πολύ καλά ότι όλα γίνονται για τα συμφέροντα 2 εταιρειών (η μια είναι Ελληνική) και ότι όλα έχουν δρομολογηθεί εδώ και μια διετία.
Προσωπικά τότε (πριν 2 χρόνια) δεν μπορούσα να πιστέψω ότι οι 2 αυτές εταιρείες είχαν τόση δύναμη ώστε να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους...Δεν ξέρω τι κάνουν σήμερα οι βιομηχανίες αλλά θυμάμαι την προηγούμενη φορά που έγινε 'μάχη' για το γάλα (πριν 15 χρόνια περίπου) οι βιομηχανίες του τότε καρτέλ, εκτός από την αύξηση των ημερών διατήρησης (που εν μέρει την πήραν), είχαν απαιτήσει να μην αναφέρεται στο μπουκάλι η ημερομηνία παραγωγής αλλά μόνο η ημερομηνία λήξης! Η ημερομηνία παραγωγής θα αναγράφονταν με έναν κωδικό. Αυτό τελικά πέρασε μόνο για το γιαούρτι και στο σοκολατούχο γάλα, στο 'φρέσκο' γάλα ο τότε υπουργός πάτησε πόδι και αναγράφεται η ημερομηνία πρώτης παστερίωσης δίπλα στην ημερομηνία λήξης.
Εννοείται ότι δεν μειώθηκαν οι τιμές ούτε στο γιαούρτι ούτε στο σοκολατούχο γάλα, όσο για την ποιότητα, τη θρεπτική αξία και το που παράγονται αυτά τα προϊόντα, αφήστε τα καλύτερα.Όσο υπάρχει ζήτηση για ελληνικό γάλα θα υπάρχει και ελληνική παραγωγή, η οποία μπορεί να αυξηθεί όσο χρειαστεί. Απλά εδώ θα κοστίζει πάντα λίγο περισσότερο λόγω κλίματος γιατί δεν υπάρχουν λιβάδια όλο το χρόνο και οι ζωοτροφές κοστίζουν. Αν γίνονται ελεύθερα εισαγωγές, λόγω αυτής της μικρής διαφοράς στο κόστος, η ελληνική παραγωγή πρακτικά θα μηδενιστεί. Απλά πράγματα.
Είναι θέμα πολιτικής επιλογής, τι θέλουμε: ελληνικό γάλα λίγο ακριβότερο αλλά τα λεφτά να μένουν στην Ελλάδα ή εισαγόμενο λίγο φτηνότερο (αν το επιτρέψει το καρτέλ) και οι παραγωγοί να μείνουν άνεργοι.Και με ένα άλλο παράδειγμα: αν το τυρί φέτα δεν είχε γίνει Π.Ο.Π. τι θα είχε συμβεί;
Θα τρώγαμε 'φέτα' Δανίας στη μισή τιμή Μόνο που δεν θα ήταν φέτα. Α, ναι, επίσης δεν θα υπήρχαν προβατάκια στα βουνά και όσοι απασχολούνται στον κλάδο (και δεν είναι μόνο οι βοσκοί) θα είχαν φύγει μετανάστες.Εννοείται ότι **όλες **οι άλλες χώρες που μας κάνουν τώρα μαθήματα ανταγωνισμού προστατεύουν την αντίστοιχη παραγωγή τους, είτε γεωργική είτε βιομηχανική, με κάθε τρόπο που μπορούν.
ΑΥΤΟ. ΟΛΟ ΑΥΤΟ.
-
Αμα είναι μάγκες οι παραγωγοί ας προσλάβουν πέντε μαρκετάδες και ας κάνουν τον κόσμο να πίνει το οποιο γάλα θα παράγουν. Και ας δουν τι κάνουν στραβά και τι μπορούν να βελτιώσουν ωστε να πέσει το κόστος κλπ.
@ThanasisN
Αμα πάρω γάλα απο προβατα τουρκίας και κατσίκες ιραν (τυχαίο παράδειγμα) και φτιάξω τυρί με τη συταγή της φέτας στην ελβετία θα βγάλω φέτα ή κάτι αλλο. Ή φέτα είναι απλά οτι ορίζει ο νόμος οπως και το 'φρέσκο'. Ή μήπως η παρμεζάνα που φτιάχνουν στο μέτσοβο ΔΕΝ είναι παρμεζάνα. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Αμα είναι μάγκες οι παραγωγοί ας προσλάβουν πέντε μαρκετάδες και ας κάνουν τον κόσμο να πίνει το οποιο γάλα θα παράγουν. Και ας δουν τι κάνουν στραβά και τι μπορούν να βελτιώσουν ωστε να πέσει το κόστος κλπ.@ThanasisN
Αμα πάρω γάλα απο προβατα τουρκίας και κατσίκες ιραν (τυχαίο παράδειγμα) και φτιάξω τυρί με τη συταγή της φέτας στην ελβετία θα βγάλω φέτα ή κάτι αλλο. Ή φέτα είναι απλά οτι ορίζει ο νόμος οπως και το 'φρέσκο'. Ή μήπως η παρμεζάνα που φτιάχνουν στο μέτσοβο ΔΕΝ είναι παρμεζάνα.Φετα οπως η δικη μας ,δεν μπορει να φτιαξει κανεις διοτι τα εδαφη ειναι αυτα που δινουν γευση στο γαλα.
-
οταν δεν μπορουν να τα βρουν 5 παραγωγοι της ιδιας περιοχης ΠΩΣ δημιουργηθηκε ξαφνικα πανελλαδικο καρτελ μικροπαραγωγων γαλακτος....?
γιατι δεν εστιαζουν στα ποσοστα κερδους των λιγων μεγαλων εταιρειων τυποποιησης γαλακτοκομικων προϊοντων...?@ξμαρρρ
η φετα δεν ειναι μια....αναλογα με την χλωριδα της περιοχης βοσκησης και την εποχη, δημιουργειται διαφορετικης γευσης και αλλων χαρακτηριστικων λευκο τυρι...βεβαια με την μοδα της εποχης να δημιουργουνται σταυλισμενα κοπαδια αιγοπροβατων ....θα 'τυποποιηθει' και η φετα πανελλαδικα ....
-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Φετα οπως η δικη μας ,δεν μπορει να φτιαξει κανεις διοτι τα εδαφη ειναι αυτα που δινουν γευση στο γαλα.
Προφανως θα ειναι ενα ασπρο τυρι .Μπορεί να είμαι υπέρ του να υπάρχουν ελληνικά προβατάκια και αγελαδίτσες στα ελληνικά βουνά και κάμπους και να σωθεί ένας κλάδος αναγκαίος για την αυτάρκεια των Ελλήνων, αλλά σιγά τα σπάνια εδάφη. Τούρκοι, Αλβανοί, Βούλγαροι, Σκοπιανοί, Σέρβοι ίδια χλωρίδα έχουν, ίδια χώματα με τη Β. Ελλάδα. Θέμα τεχνογνωσίας είναι όλα. Κι άμα αγοράσει οποιοδήποτε fund καμιά φέτα Ήπειρο, θα αποκτήσει την τεχνογνωσία της φέτας κανονικά και με το νόμο.
-
^δεν τρέχει ομως ΙΧΩΡ στις φλέβες των ζωντανών αυτών συντροφκι. Μόνο στα ΕΛ ζώα αυτό. #DIADOKETE
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Αμα είναι μάγκες οι παραγωγοί ας προσλάβουν πέντε μαρκετάδες και ας κάνουν τον κόσμο να πίνει το οποιο γάλα θα παράγουν. Και ας δουν τι κάνουν στραβά και τι μπορούν να βελτιώσουν ωστε να πέσει το κόστος κλπ.@ThanasisN
Αμα πάρω γάλα απο προβατα τουρκίας και κατσίκες ιραν (τυχαίο παράδειγμα) και φτιάξω τυρί με τη συταγή της φέτας στην ελβετία θα βγάλω φέτα ή κάτι αλλο. Ή φέτα είναι απλά οτι ορίζει ο νόμος οπως και το 'φρέσκο'. Ή μήπως η παρμεζάνα που φτιάχνουν στο μέτσοβο ΔΕΝ είναι παρμεζάνα.Με το γάλα τους στην Τουρκία ή στο Ιράν φτιάχνουν δικά τους τυριά, τα ονομάζουν αλλιώς και τα πωλούν στην τοπική αγορά, δεν τους ενδιαφέρει η φέτα.
Αν εσύ κάνεις τυρί στην Ελβετία με τη συνταγή της φέτας θα είναι φέτα αλλά δεν θα μπορείς να το ονομάσεις φέτα λόγω του νόμου (αν ισχύει στην Ελβετία, δεν ξέρω), θα λέγεται 'ελβετικό τυρί φτιαγμένο με τη συνταγή της φέτας και γάλα από τρίτες χώρες'. Μάλλον θα χρειαστεί να προσλάβεις μαρκετάδες να βρουν το κατάλληλο όνομα για να το πουλήσεις.
Το θέμα με τη φέτα Δανίας (που τώρα ορίζεται ως 'λευκό τυρί') δεν ήταν τόσο το όνομα όσο η συνταγή, αφού παράγεται από αγελαδινό γάλα (που κοστίζει πολύ λιγότερο) και γρήγορα θα εξαφάνιζε τη φέτα όπως την ξέρουμε.Η ουσία με το γάλα είναι απλή: θέλεις να προστατεύσεις την εγχώρια παραγωγή, μέσα στα ελάχιστα περιθώρια που σου αφήνει η ΕΕ και οι διεθνείς συνθήκες ή όχι;
Για λόγους πολιτικούς (ψήφοι ), εθνικούς αλλά και απλής λογικής εγώ πιστεύω ότι πρέπει να βρεις τρόπο να προστατεύσεις κάποια βασική παραγωγή, στο βαθμό που μπορείς.
Σύμφωνα όμως με την επικρατούσα οικονομική θεωρία (αν την εφαρμόσουμε κατά γράμμα και δογματικά, όπως ορίζει το ΔΝΤ) δεν πρέπει να γίνεται καμία διάκριση και καμία παρέμβαση πουθενά και για κανένα λόγο. Βέβαια, αν η ΕΕ το έκανε αυτό τα τελευταία 30 χρόνια, σήμερα δεν θα υπήρχαν πια αγρότες πουθενά στην ΕΕ, θα παράγαμε μόνο αυτοκίνητα στα οποία είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, σωστά; -
Ζητάει να μην επιστρέψει το επίδομα ανήλικων τέκνων που έπαιρνε για τις ενήλικες κόρες της η Λίνα Αλεξίου: Δεν φταίω εγώ αλλά το Ταμείο που τα έδινε
https://gr.news.yahoo.com/ζη% ... 08797.html
αψογη.
-
Έχει απόλυτο δίκιο εφόσον είχε ζητήσει εγγράφως τη διακοπή του επιδόματος. Από το σημείο εκείνο και πέρα δεν φέρει καμία ευθύνη. Και ούτε ήταν υποχρέωσή της κάθε τρίμηνο να ξεχωρίζει τα έξτρα χρήματα και να τα βάζει στην άκρη για όταν θα τα ζητήσει κάποιος...
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Με το γάλα τους στην Τουρκία ή στο Ιράν φτιάχνουν δικά τους τυριά, τα ονομάζουν αλλιώς και τα πωλούν στην τοπική αγορά, δεν τους ενδιαφέρει η φέτα.
Αν εσύ κάνεις τυρί στην Ελβετία με τη συνταγή της φέτας θα είναι φέτα αλλά δεν θα μπορείς να το ονομάσεις φέτα λόγω του νόμου (αν ισχύει στην Ελβετία, δεν ξέρω), θα λέγεται 'ελβετικό τυρί φτιαγμένο με τη συνταγή της φέτας και γάλα από τρίτες χώρες'. Μάλλον θα χρειαστεί να προσλάβεις μαρκετάδες να βρουν το κατάλληλο όνομα για να το πουλήσεις.
Το θέμα με τη φέτα Δανίας (που τώρα ορίζεται ως 'λευκό τυρί') δεν ήταν τόσο το όνομα όσο η συνταγή, αφού παράγεται από αγελαδινό γάλα (που κοστίζει πολύ λιγότερο) και γρήγορα θα εξαφάνιζε τη φέτα όπως την ξέρουμε.Η ουσία με το γάλα είναι απλή: θέλεις να προστατεύσεις την εγχώρια παραγωγή, μέσα στα ελάχιστα περιθώρια που σου αφήνει η ΕΕ και οι διεθνείς συνθήκες ή όχι;
Για λόγους πολιτικούς (ψήφοι ), εθνικούς αλλά και απλής λογικής εγώ πιστεύω ότι πρέπει να βρεις τρόπο να προστατεύσεις κάποια βασική παραγωγή, στο βαθμό που μπορείς.
Σύμφωνα όμως με την επικρατούσα οικονομική θεωρία (αν την εφαρμόσουμε κατά γράμμα και δογματικά, όπως ορίζει το ΔΝΤ) δεν πρέπει να γίνεται καμία διάκριση και καμία παρέμβαση πουθενά και για κανένα λόγο. Βέβαια, αν η ΕΕ το έκανε αυτό τα τελευταία 30 χρόνια, σήμερα δεν θα υπήρχαν πια αγρότες πουθενά στην ΕΕ, θα παράγαμε μόνο αυτοκίνητα στα οποία είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, σωστά;Αμα θές να 'προστατεύσεις' κάτι απο τον ανταγωνισμό το κάνεις οσο το δυνατόν καλύτερο. Ολες οι υπόλοιπες λύσεις θα σκοντάψουν πάνω στην πραγματικότητα σε κάποιο βάθος χρόνου.
Αμα οι κατσίβελοι με τις αγελάδες δεν μπορούν είναι αξιοι της μοίρας τους.
-
Η ιδέα της κρατικής προστασίας μπορεί να έχει νόημα στο βαθμό που δεν καταλήγει να προστατεύει την καλή κερδοφορία/κερδοσκοπία μιάς ομάδας/κλάδου εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Σαν λαός δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα αν προστευθεί η καλή κερδοφορία / καλό εισόδημα των κτηνοτρόφων και των γαλακτοβιομηχανιών. Το ίδιο για τους φαρμακοποιούς, κλπ. Που είναι η χρυσή τομή και γιατί να πιστέψω ότι ο κάθε βουλευτής της επαρχίας αναζητά τη χρυσή τομή?
Τα εισοδήματα μας έχουν μειωθεί 40%, όσων ακόμα εργαζόμαστε. Γιατί δηλ πρέπει να διαφυλαχθεί απείραχτο το εισόδημα των κτηνοτρόφων? Θα παρατήσουν τη κτηνοτροφία (παραγωγή) να κάνουν εμπόριο?
Οι γαλακτοβιομηχανίες δεν μείωσαν το εργατικό κόστος? Γιατί πρέπει να διαφυλάξουν τιμές?Σαν καταναλωτής μπορεί να γουστάρω να πληρώνω κάτι παραπάνω για προϊόντα με φίρμα ελληνική (αν κι άγνωστους σε μένα μετόχους-ιδιοκτήτες) αντι ξένης πολυεθνικής, αλλά είναι ανήθικο αν το κάνω γιατί με παραπλανά το κράτος για τις ιδιότητες ενός προϊόντος.
=========
Κάτι άλλο, που ενδεχομένως μπορείτε να καταλαβαίνετε οι νεώτεροι. Διάβαζα τους υποψήφιους της ΕΛΙΑΣ στο παρακάτω λινκ και μου προεκυψε η απορία τι μπορεί να σημαίνει σαν αξιολόγηση ειδίκευσης, επαγγελματικής ή πολιτικής φύσης, το 'ενεργός χρήστης social media'.http://www.kathimerini.gr/760487/articl ... -ths-elias
ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ενεργός χρήστης social media. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου πανεπιστημίου Θράκης και είναι κάτοχος master στο εμπορικό δίκαιο από το City University του Λονδίνου.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#9]