-
Ερώτηση μικρής αξίας:
Συγγενής μου είναι συνταξιούχος δημοσίου και στον ελεύθερο πλέον χρόνο του έγραψε ένα βιβλίο λαογραφικού ενδιαφέροντος (καθόλου πρωτότυπο), του οποίου πλήρωσε ιδιωτική έκδοση ~300 αντιτύπων, τα οποία προμηθεύει έναντι μικρού τιμήματος σε ενδιαφερόμενους. Φυσικά χωρίς να κόβει παραστατικά, κλπ. Δεν έχει κάνει δηλ. τη συγγραφή επάγγελμα, ούτε κέρδος βγάζει από αυτό. Μέσα μπαίνει στα σίγουρα.Έλα όμως που του ζήτησαν αντίτυπο από έναν εκδοτικό οίκο, για να προμηθεύσουν βιβλιοθήκη πανεπιστημίου του εξωτερικού. Και δεδομένου ότι δεν έχει παραστατικά του είπανε από τον εκδ. οίκο ότι θα αγοράσουν το βιβλίο του και θα κόψουν εκείνοι παραστατικό που θα αναφέρει (αν κατάλαβα καλά) περίπου 'λόγω έλλειψης στοιχείων του προμηθευτή, κλπ, κλπ'.
Το ερώτημα είναι αν αυτά τα 10 γιούρο που θα λάβει ο 'συγγραφέας' πρέπει να δηλωθούν, πώς, πού ή στην περίπτωση που δεν χρειάζεται να δηλωθούν αν υπάρχει θέμα σε μελλοντική διασταύρωση στοιχείων από την εφοριά, 'έι κύριος, κάποτε εισέπραξες 10 ευρώ, πού είν' τα;'
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, πάντα οι γνώμες σας είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες.
-
Λόγω κατάργησης της απόδειξης δαπάνης η εταιρεία θα κόψει έναν λεγόμενο 'τίτλο κτήσης υπηρεσιών',(ΠΟΛ 1023/14)το οποίο ουσιαστικά είναι το χαρτί με το οποίο γίνεται η συναλλαγή, μπορεί δλδ. να είναι και μια έγγραφη συμφωνία ή μια υπεύθυνη δήλωση. Η εταιρεία θα παρακρατήσει φόρο 20%, τον οποίο θα αποδώσει στη ΔΟΥ, ηλεκτρονικά και του χρόνου τέτοια εποχή θα στείλει τα στοιχεία του συγγενή σου, το φόρο που παρακράτησε και την καθαρή αμοιβή στη ΓΓΠΣ, οπότε όταν ο συγγενής σου θα πάει να κάνει τη φορολογική του δήλωση,(κωδ.507 κ 605) τα παραπάνω στοιχεία θα είναι ήδη τυπωμένα στη δήλωση(όπως θα γίνει φέτος για όλους μας σχεδόν). Οπότε δεν προκύπτει θέμα μη δήλωσης των ποσών.
-
Α, πολύ ωραία, το 'πιασα. Δεν θα έχει πάντως άλλου είδους 'παρενέργειες' που θα φαίνεται ένα μικρό εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα, αυτό τον ενδιαφέρει.
Ευχαριστώ!
-
με αυτο τον τροπο μεχρι ποσα λεφτα τον χρονο μπορει καποιος να πληρωθει?? καποτε ητα μεχρι 5000 ευρω νομιζω τωρα??
-
Εν τω μεταξύ βλέπω ότι σήμερα μου περάστηκαν τα εισοδήματα και οι φόροι στο taxisnet! Θα κάνω μια επαλήθευση των ποσών.
-
Πηρα τωρα τον Μαρτιο 27/3 το επιδομα τεκνων του ΟΓΑ για το 2013 τα πηρα ολα μαζι δηλαδη μεσα στο 13 δεν ειχα παρει τιποτα.
Πρεπει να τα δηλωσω για εισοδημα του Οικ. ετους 2013 η λογω οτι τα λεφτα τα πηρα το 2014 δεν πρεπει να το δηλωσω;
-
Παιδια το θεμα μου εχει ως εξής : Το ιχ μου ειναι σε ακινησια απο 11-12-2013 , στο Ε1 στον πινακα αυτοκινητων μου εμφανιζει 12 μηνες κτησης ,προφανως δεν εχει περαστει απο ΔΟΥ 4 μηνες μετα η ακινησια ! ..., ο χρόνος κτησης ειναι 12μηνες και προφανως και το τεκμηριο ειναι 6160 , ενω τα σωστα στοιχεια ειναι 11 μηνες κτησης και τεκμηριο 6160χ11/12=5647
Δεν με αφηνει να κανω καμμια αλλαγη ,δηλ. οταν επιχειρω εκ νεου να περασω το ιχ με τα σωστα στοιχεια απο τον πίνακα και διαγραφω το παλιο κατα τη μεταφορα στη δηλωση μου τα περνα και τα δυο ,γνωρίζει καποιος κατι επι αυτού ,μια και πολλοί εθεσαν σε ακινησια τα ιχ το Δεκέμβρη ... -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Εν τω μεταξύ βλέπω ότι σήμερα μου περάστηκαν τα εισοδήματα και οι φόροι στο taxisnet! Θα κάνω μια επαλήθευση των ποσών.Με ΤΙ θα αντιπαραβαλεις τα γραμμενα νουμερα αν εισαι μισθωτος η συνταξιουχος; Κανονικα δεν πρεπει να μας ερθει σπιτι η σχετικη βεβαιωση αποδοχων απο τον εργοδοτη η απο το ταμειο που δινει τη συνταξη;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Με ΤΙ θα αντιπαραβαλεις τα γραμμενα νουμερα αν εισαι μισθωτος η συνταξιουχος; Κανονικα δεν πρεπει να μας ερθει σπιτι η σχετικη βεβαιωση αποδοχων απο τον εργοδοτη η απο το ταμειο που δινει τη συνταξη;
https://apps.ika.gr/eTax/
Χλωμό σε κόβω DAP -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Τα πήρα σήμερα από την εφορία , 230 ευρώ σε παράβολα για τη γυναίκα και δύο παιδιά.
Ασταδιαλα Δωρεάν μετακίνηση πολιτών, και κολοπαραβολα για το τίποτα.Aν εχεις ταυτοτητα με λατινικους χαρακτηρες δεν χρειαζεσαι διαβατηριο για μεσα στην ΕΕ.
Υπάρχει πρόβλημα στις δημόσιες υπηρεσίες...
Κυρίως όταν φτάνουν στην ερώτηση: 'Εκδούσα Αρχή'...
Δεν υπάρχει τίποτα σε λατινικό... Με άλλο λόγια είμαστε για τα ανάθεμα...Οπότε καλύτερα με διαβατήριο κ τέλος...
-
Υπέβαλε κανένα μισθωτός δήλωση; Βλέπω καλή(>100€) επιστροφή και το σκέφτομαι...
-
Αμα βάλεις αρκετές αποδείξεις από φάρμακα και γιατρούς, έχεις επιστροφή....
-
Κανω την Ε1 και δεν με αφηνει να βαλω ποσο εκει που λεειι 'εισοδηματα που δεν υπαρχουν την 1-1-2014' (θελω να βαλω ποσο απο πωληση ακινητου. Η αληθεια ειναι οτι ειμαι εκπροθεσμος στην υποβολη του Ε9 (δεν εβαλα τα ρολογια στα ακινητα μεσα στο 2013) αλλα το εκανα τωρα. λετε αυτο να φταει για το Ε1?? Εαν ναι τοτε τι πρεπει να κανω ωστε να μπορεσω να δηλωσω την αξια της πωλησις?? του ακινητου.
-
Το ποσο απο πωληση ακινητου ΔΕΝ μπαινει εκει που λες..
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Με ΤΙ θα αντιπαραβαλεις τα γραμμενα νουμερα αν εισαι μισθωτος η συνταξιουχος; Κανονικα δεν πρεπει να μας ερθει σπιτι η σχετικη βεβαιωση αποδοχων απο τον εργοδοτη η απο το ταμειο που δινει τη συνταξη;
Χλωμό σε κόβω DAPΕυχαριστωωωωωω...Πραγματικα δεν το'ξερα οτι το ΙΚΑ εχει κανει τετοια αλματα στην τεχνολογια ....
-
Και το ΝΑΤ έχει. Είναι πιο οικονομικό για αυτούς από το να στέλνουν έντυπο στο σπίτι. Αλλιώς σιγά μην το έκαναν.
-
Οπως λεει ο elteo. Επισης στο site του ΟΓΑ εχει δυνατοτητα εκτυπωσης βεβαιωσης του επιδοματος τεκνων, το οποιο δηλωνεται κανονικα στη δηλωση σε κωδικο που δεν το υπολογιζει στην εκτακτη εισφορα.
-
αγροτικο εισοδημα δηλωνουμε και φετος οπως παλια με αντικειμενικες σωστο; οι αντικειμενικες εχουν βγει;
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Το ποσο απο πωληση ακινητου ΔΕΝ μπαινει εκει που λες..σε ποιον κωδικο το βαζουμε λοιπον?? ειναι το τελευταιο που εχω να συμπληρωσω για να την καταθεσω... ευχαριστω εκ των προτερων
-
Καλησπέρα σε όλους,
Συμπλήρωσα τη δήλωση του 2014 (μισθωτός χωρίς άλλες πηγές εισοδήματος) και έκανα προσωρινή υποβολή.
Κάτω κάτω βγάζει:
Ποσό εισφοράς: 212,56 €
Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό: 212,57 €
Τι είναι αυτή η εισφορά; Ο φόρος έχει παρακρατηθεί από την εταιρία μου, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επίσης και όλα τα ποσά ήταν προσυμπληρωμένα στη δήλωση.Σε άλλη δήλωση που ήταν επίσης χρεωστική δεν υπήρχε καθόλου αναφορά σε ποσό εισφοράς, παρά μόνο αναφορά στο ότι το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό ΧΧΧ € (η δήλωση ήταν με πολύ μικρό εισόδημα ~1000 € και κάποια τεκμήρια διαβίωσης).
Ευχαριστώ
Ανδρέας
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος