-
Δεν υπαρχει επιδομα παρελασης. Καμια τιμητικη αδεια απο τον Προεδρο και δεν ξερω απο ΑΓΕΕΘΑ η Αρχηγων Επιτελειων.
-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Ναι πεζοπορο την 25η.
Πέρυσι πήραμε 5 μέρες τιμητική για την παρέλαση, τις οποίες φυσικά κράτησα για το τέλος.
Πως σου φαίνεται η Κομοτηνή συνάδελφε? Αν βαριέσαι στείλε πμ να πιούμε καμιά μπύρα.Κομοτηνη εισαι? Και συναδελφος? Θα σε στειλω μεσα στη βδομαδα αν ειναι. Η Κομοτηνη καλη ειναι, δε μπορω πω βεβαια οτι τρελαθηκα. Εντος στρατοπεδου παντως ειναι καλα, πολυ καλα!
-
Κομοτηναίος, ΔΕΑ στον 21ΛΔΒ ήμουν πέρυσι, 321 σειρά.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Δεν υπαρχει επιδομα παρελασης.Εννοείς πως έχει καταργηθεί ή ότι δεν υπάρχει για τις τοπικές παρελάσεις; Επειδή 1000% υπήρχε για τις 2 μεγάλες στρατιωτικές καθώς το είχα πάρει.
-
Οποιος προλαβε πηρε
-
Στο στρατό τι ισχύει περί αρχαιότητας στα ομόβαθμα στελέχη? Δηλαδή αν ένας λοχαγός έχει περισσότερα χρόνια από κάποιον άλλο, αρχαιότερος δηλαδή τι δικαιώματα έχει προς τον νεότερο?
Επίσης αν μέσα στη σχολή ο ένας ήταν στην ιεραρχία πιο πάνω από τον άλλο (ίδια σειρά δηλαδή), πχ αρχιλοχίας και επιλοχίας τι ισχύει? -
Ο αρχαιότερος στον βαθμό συνήθως έχει και ανώτερη θέση στην δομή διοίκησης ή/και καλύτερο πόστο. Για παράδειγμα ο αρχαιότερος εκ των Λοχαγών (Διοικητικών στελεχών της Σχολής) θα γίνει Αξιωματικός 3ου Γραφείου αν αδειάσει η θέση. Επίσης ο αρχαιότερος των Υπολοχαγών θα γίνει Διοικητής Λόχου αν αδειάσει η θέση. Προϋπόθεση βέβαια να τον εμπιστεύεται ο Διοικητής. Μεταξύ συμμαθητών υπάρχουν φιλικές σχέσεις συνήθως οπότε δεν τηρείται κάποιου είδους ιεραρχία βάσει σειράς αποφοίτησης. Θα παίξει ρόλο μόνο σε προαγωγές, μεταθέσεις, τοποθετήσεις, σχολεία κλπ. Τυπικά επίσης, οφείλεις χαιρετισμό και σεβασμό προς κάθε αρχαιότερο και ανώτερο.
-
Kατάλαβα. Στους ΔΕΑ φαντάζομαι δεν ισχύει σχεδόν τίποτα από αυτά. Γιατί μου τα χει πρήξει ο ένα βαθμό πάνω από μένα σειρά ότι είναι ανώτερος.
-
Θεωρητικά ισχύουν για όλους. Είναι αρχαιότερος σου αλλά τον γράφεις κανονικά στα @@ σου εκτός αν είναι και οργανικά ανώτερός σου, αν δηλαδή είναι Ουλαμαγός σου, Υποδιοικητής της Πυροβολαρχίας σου κλπ. Εξαιρείται επίσης η περίπτωση που θα σου πει να εκτελέσεις κάτι υπό τις διαταγές του Δκτη ή Υπδκτη της Μοίρας ή του Δκτη της Πυροβολαρχίας αν είστε στην ίδια Πυροβολαρχία. Πάντως τσογλανάκι ακούγεται για να το παίζει αρχαιότερος σε συμμαθητή του...
-
Απλά επειδή οι ΔΕΑ δεν είναι ουσιαστικά αξιωματικοί, κληρωτοί φαντάροι με βαθμό είναι, δεν παίζει τόσο το συναδελφικό/επαγγελματικό που έχουν οι αξιωματικοί της ΣΣΕ. Αλλά πιο πολύ το φανταρίστικο του 'είμαι παλιός'-'σε έχω μια σειρά μέσα'-'πόσες μέρες μετράς ρε ψάρι' και τέτοια.
-
Είναι περισσότερο στον άνθρωπο και στο κατά πόσον έχει καλλιεργηθεί πνεύμα Μονάδος/Σχολής. Έχει και στην ΣΣΕ τέτοια ατομάκια που το παίζουν ιστορίες στους νεώτερους κι ας είναι ομοιόβαθμοί.
-
M@λ@κιες...Βγάζουν τα κόμπλεξ τους μερικοί. Γι αυτό και τα @@ μου έχουν γεμίσει σημειώσεις.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
M@λ@κιες...Βγάζουν τα κόμπλεξ τους μερικοί. Γι αυτό και τα @@ μου έχουν γεμίσει σημειώσεις.Που να δεις ΔΕΑ να λέει σε μόνιμο επιλοχία 'κ. επιλοχία περάστε πίσω' για να χωθεί αυτός μπροστά σε briefing
-
Ντάξει αφού τον είπε και ''κύριε''... Που νομίζω στους υπαξιωματικούς δεν μπαίνει από μπροστά.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ντάξει αφού τον είπε και ''κύριε''... Που νομίζω στους υπαξιωματικούς δεν μπαίνει από μπροστά.μονο στο στρατηγο δεν λες 'κυριε'
-
Εκεί λές
Θείε!!!!
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ντάξει αφού τον είπε και ''κύριε''... Που νομίζω στους υπαξιωματικούς δεν μπαίνει από μπροστά.
μονο στο στρατηγο δεν λες 'κυριε'
Ο Πάνος έχει δίκιο. Όταν προσφωνείς Υπαξκο που είναι κατώτερός σου, δεν βάζεις το 'Κύριε' μπροστά από τον βαθμό. Όταν Αξκος προσφωνεί πιο χαμηλόβαθμο του Αξκό, βάζει το 'Κύριε' μπροστά από τον βαθμό αλλά του απευθύνεται στον ενικό.
Παράδειγμα 1, Ανθυπολοχαγός προς Λοχία: 'Λοχία πάρε 2 άνδρες και πηγαίνετε στον όρχο!'
Παράδειγμα 2, Λοχαγός προς Ανθυπολογαχό: 'κ. Ανθυπολοχαγέ, πάρε 2 άνδρες και πηγαίνετε στον όρχο!'Ο Στρατηγός (από Υποστράτηγο, ναι, και άνω έχουν την ίδια προσφώνηση) δεν προσφωνείτε σαν Κύριος διότι ο βαθμός/ιδιότητά του θεωρούνται από μόνα τους προσφώνηση (όπως και ο Δόκτωρας). Αντιθέτως, οι Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ προσφωνούνται με το 'Κύριε' έμπροσθεν του Αρχηγού, αντί με το 'Στρατηγέ', 'Ναύαρχε', 'Πτέραρχε'.
-
ΚΑΙ ο στρατηγός οφείλει να προσφωνεί τον λοχία με το κύριε,αν δεν το κάνει,είναι γιατί γνωρίζει οτι κανείς δεν θα τον επιπλήξει...............και σε φούλ τυπικότητα,πρέπει γενικότερα να του μιλάει στον πληθυντικό
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ΚΑΙ ο στρατηγός οφείλει να προσφωνεί τον λοχία με το κύριε,αν δεν το κάνει,είναι γιατί γνωρίζει οτι κανείς δεν θα τον επιπλήξει...............και σε φούλ τυπικότητα,πρέπει γενικότερα να του μιλάει στον πληθυντικόΜη λέτε χαζομάρες...
Άρθρο 19
Προσαγορεύσεις
ΓΕΝΙΚΑ- Κάθε στρατιωτικός που απευθύνεται σε ανώτερό του, μέχρι και το
βαθμό του Ταξίαρχου, τον προσφωνεί με το βαθμό του, τοποθετώντας
εμπρός τη λέξη 'Κύριε', όταν απευθύνεται σε Υποστράτηγο ή Αντιστράτηγο,
τον προσφωνεί με την λέξη 'Στρατηγέ'.
'2. Κάθε στρατιωτικός, όταν απευθύνεται, σε κατώτερό του, εάν αυτός
είναι αξιωματικός ή ανθυπασπιστής τον προσφωνεί με το βαθμό του,
τοποθετώντας εμπρός τη λέξη 'Κύριε' ή 'Κυρία' εάν είναι υπαξιωματικός τον προσφωνεί μόνο με το βαθμό του. Σε όλες τις περιπτώσεις, αν το κρίνει
αναγκαίο, προσθέτει και το επώνυμο μετά το βαθμό'.
******** Η παρ.2 αντικαταστάθηκε ως άνω με το άρθρο 5 του Π.Δ. 334
(ΦΕΚ Α΄280 20.11.2002)'Τροποποίηση των διατάξεων του Π.Δ. 130/84
'Κύρωση του Γενικού Κανονισμού Υπηρεσίας στο Στρατό' (ΦΕΚ 42/10.4.84
τ.Α΄).
- Κάθε στρατιωτικός που απευθύνεται σε ανώτερό του, μέχρι και το
-
Σιγα μην προσφωνησει ο στρατηγός τον λόγια κύριε
Ειδικα αν ειναι ΕΠΟΠ η ΕΜΘ ...
Περί Θητείας [#3]