-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τι επιδοτηση περνουν τα γυραδικα; Το κρεας που χρησιμοποιουν αυτα τα μαγαζια απλα δεν τρωγεται...
Οι επιδοτήσεις είναι συνήθως από το ΕΣΠΑ, για την έναρξη νέων επιχειρήσεων, από νέους κλπ. Πολλές φορές παίρνουν την επιδότηση χωρίς μελέτη βιωσιμότητας και, όταν τελειώνουν τα λεφτά, κλείνουν το μαγαζί και αφήνουν χώρο για τον επόμενο (και φέσια, δυστυχώς)
Θέλω κι εγώ ν' ανοίξω γυράδικο με επιδότητηση ΕΣΠΑ, έχεις κάνα λινκ;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
@HighFidelity
Δεν σε προβληματίζει ότι στον καιρό της κρίσης τα μόνα ΝΕΑ καταστήματα που ανοίγουν είναι είτε φαγάδικα είτε κομμωτήρια ?Οσο για τη Γλυφάδα, η δική μου άποψη είναι ότι ελάχιστα έχει επηρεαστεί από την κρίση σε ότι αφορά τον αριθμό των φαγάδικων, πολύ λίγα έχουν κλείσει.
Καθόλου δεν με προβληματίζει και η εξήγηση είναι απλή:
- Για τα φαγάδικα είπα. Ανοίγουν σουβλατζίδικα και όχι φαγάδικα, οπότε αυτό που πληρώνει αυτός που βγαίνει, είναι λίγο. Ουσιαστικά, εκεί που κάποιος πριν έβγαινε για φαγητό και άφηνε για πλάκα 40-50€, τώρα βγαίνει και αφήνει 10 άντε 20€.
Για την Γλυφάδα δεν έχεις δίκιο, την έχω παρακολουθήσει διαρκώς από την αρχή της κρίσης και μπορεί να είναι από τις περιοχές που έχει επηρεαστεί λιγότερο, αλλά αυτό που λες είναι ανακρίβεια. Τα περισσότερα καλά φαγάδικα έχουν κλείσει. Ό,τι καινούριο έχει ανοίξει, ουσιαστικά σερβίρει σουβλάκια. Εϊναι τεράστια διαφορά το εστιατόριο από το σουβλατζίδικο. - Για τα κομμωτήρια δεν έχω ιδέα, δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση κιόλας... Πρώτον, το ν' ανοίξεις κομμωτήριο είναι σχετικά φτηνό και πουλάς υπηρεσίες. Ένα μαγαζί τρύπα αρκεί, άσε που εκεί που έφτασαν τα ενοίκια, μπορείς να βρεις και μεγάλο... Κατόπιν, μιλάμε για την γυναικεία ματαιοδοξία εδώ... Υπάρχουν και γυναίκες που ακόμη βγάζουν χρήματα και θέλουν να είναι όμορφες.
Σε κάθε περίπτωση, το να βγάζεις συμπεράσματα με κάτι τέτοια, είναι αστείο φοβάμαι...
Ποια ειναι τα καλα φαγαδικα; Το TGIF εχει κοσμο παντως. Το ουι εκλειςε το Μακντοναλντς μονο θετικο ειναι. Αν εννοεις μαγαζια που πουλανε παστα για 50ε (στο σπιτι δεν θα κοστιζε πανω απο 5 να την φτιαξεις) αυτα δεν ειναι ακριβως εστιατορια αλλα μαγαζια για εξοδο.
- Για τα φαγάδικα είπα. Ανοίγουν σουβλατζίδικα και όχι φαγάδικα, οπότε αυτό που πληρώνει αυτός που βγαίνει, είναι λίγο. Ουσιαστικά, εκεί που κάποιος πριν έβγαινε για φαγητό και άφηνε για πλάκα 40-50€, τώρα βγαίνει και αφήνει 10 άντε 20€.
-
Το TGIF μόνον στην Γλυφάδα έχει κόσμο, κάτι που πάντα μου έκανε εντύπωση, αφού ουσιαστικά πρόκειται για ένα κυριλέ fast food με ωραίες σαλάτες. Ούτε τα burger του είναι κάτι ιδιαίτερο. Έχω πάει 2-3 φορές και έκτοτε δεν το έχω πλησιάσει... Πολύ πολύ ακριβό γι' αυτό που προσφέρει, άσε που ημέρες αιχμής μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις!
Και αναμονή σε burgerάδικο ή γυράδικο, μου φαίνεται ultra τραγική για να την υποστώ!
-
Σε πρακαλω, άκου 'γυράδικο burgeradiko' είναι restaurant .
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλά, ό,τι πείτε παιδιά, στο κάτω-κάτω εσείς ζείτε στη ΓλυφάδαΠάντως ο Asimov κι εγώ ουσιαστικά στην Γλυφάδα ζούμε (Άνω Γλυφάδα ο μεν, Ελληνικό εγώ).
Κι εσύ, περνώντας τον περισσότερο χρόνο σου στο Qatar, ίσως σου ξέφυγαν κάποια πράγματα...Επιπλέον, ακόμη και δίκιο να έχεις, μιλάμε για μία από τις πλουσιότερες περιοχές του λεκανοπεδίου, πόσο ασφαλή είναι τα συμπεράσματά μας;
-
Καλά, ό,τι πείτε παιδιά, στο κάτω-κάτω εσείς ζείτε στη Γλυφάδα
Πάντως ο Asimov κι εγώ ουσιαστικά στην Γλυφάδα ζούμε (Άνω Γλυφάδα ο μεν, Ελληνικό εγώ).
Κι εσύ, περνώντας τον περισσότερο χρόνο σου στο Qatar, ίσως σου ξέφυγαν κάποια πράγματα...Επιπλέον, ακόμη και δίκιο να έχεις, μιλάμε για μία από τις πλουσιότερες περιοχές του λεκανοπεδίου, πόσο ασφαλή είναι τα συμπεράσματά μας;
Συν οτι ο Asimov γεννηθηκε και μεγαλωσε στη Γλυφαδα και εχει παρακολουθησει την εξελιξη των πραγματων τα τελευταια 35 χρονια
-
Η Γλυφαδα δεν ειναι αντιπροσωπευτικη προφανως αλλα τα τροφιμα στα σουπερ μαρκετ ειναι φθηνα (βλεπω διαφορες προς τα κατω σε σχεση με πριν την κριση) αρα δεν δικαιολογειται να πειναει καποιος στην Αθηνα. Δεν μιλαμε φυσικα για τους αστεγους ή τους ηλικιωμενους που εχουν περιορισμους στην κινηση κλπ. Το προβλημα για την φτωχη οικογενεια ειναι η αυξηση του κοστους διατηρησης του σπιτιου που ισως επηρεαζει την διατροφη οπως την ηξεραν παλια αλλα οχι οτι επιτρεπεται να πειναει καποιος.
Για τα καλα εστιατορια που κλεινουν ειναι φυσικα ενδειξη περιορισμου του διαθεσιμου πλουτου αλλα δεν ειναι κατι που χρειαζεται σαν αναγκαιο. Τουλαχιστον στο εξωτερικο που ξερω τα καλα εστιατορια εχουν προσβαση σε τροφιμα που εισαγονται αποκλειστικα για αυτα οποτε ειναι διαφορετικη εμπηρεια να πας εκει στην Ελλαδα μπορεις να βρεις τα ιδια καλα υλικα ευκολα και να φτιαξεις ποιοτητας φαγητο στο σπιτι.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Λυπάμαι που το βλέπεις έτσι (και πραγματικά το εννοώ), αλλά σε αυτό το νήμα διαβάζουμε ανοησίες και τραγικές γενικεύσεις που διαστρεβλώνουν την αντίληψη που έχουμε για τους εαυτούς μας. Και αυτή τη στιγμή αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι λαϊκισμός και self-pity. Είναι ρεαλισμός.το νόημα ήταν, ότι όταν ο ίδιος βλέπεις πως τέτοιου είδους συμπεράσματα μπορεί να είναι πολύ άδικα όπως υποστηρίζεις για τον εαυτό σου, καλό θα ήταν να είσαι πιο προσεχτικός όταν τα χρησιμοποιείς με τη σειρά σου για τρίτους.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
...δεν δικαιολογειται να πειναει καποιος στην Αθηνα. Δεν μιλαμε φυσικα για τους αστεγους ή τους ηλικιωμενους που εχουν περιορισμους στην κινηση κλπ.Άρα δεν δικαιολογείται να πεινάει κάποιος στην Αθήνα, εκτός...αν ανήκει σε ομάδα που πεινάει... (και τέτοια ομάδα δεν είναι οι άνεργοι...)
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Λυπάμαι που το βλέπεις έτσι (και πραγματικά το εννοώ), αλλά σε αυτό το νήμα διαβάζουμε ανοησίες και τραγικές γενικεύσεις που διαστρεβλώνουν την αντίληψη που έχουμε για τους εαυτούς μας. Και αυτή τη στιγμή αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι λαϊκισμός και self-pity. Είναι ρεαλισμός.
το νόημα ήταν, ότι όταν ο ίδιος βλέπεις πως τέτοιου είδους συμπεράσματα μπορεί να είναι πολύ άδικα όπως υποστηρίζεις για τον εαυτό σου, καλό θα ήταν να είσαι πιο προσεχτικός όταν τα χρησιμοποιείς με τη σειρά σου για τρίτους.
Χρήστος Λαππας-->δεν έχω λεφτά για να βγω έξω, πάω το γκομενάκι για πιτόγυρα (pun intended), κυκλοφορώ με το bora και 5 εβρο μπενζίνα, μη μου λέτε εμένα για ζόρια είμαι κι εγώ άνεργος--->
Αλλάζοντας παπούτσια
τί να του πεις τώρα, ότι δεν ξέρει απο προβλήματα?
-
την παράμετρο πρόσβασης σε δανεισμό, κυρίως λόγω της προηγούμενης κατάστασης, μ' αρέσει που δεν τη βάζουμε καθόλου στο παιχνίδι.
Το ότι κάποιος μπορεί να έχει 10κ στην τράπεζα, αλλά να χρωστάει αμέσως ή εμμέσως 20-30-100 που δεν μπορεί να αποπληρώσει, τον κατατάσσει στην κατηγορία 'δεν πεινάει' (αφού έχει τα 10κ για φαγητό) σε σχέση με αυτόν που έχει 0 και χρωστάει 0.
Αλλά εντάξει, δεν πεινάει οπότε ΟΚ.
-
@rx8_drifter
Μπράβο , το ίδιο λέω και γω, ότι σε σχέση με χώρες με πραγματικά προβλήματα και πραγματική πείνα (και έφερα ως παράδειγμα το Ιράκ δηλαδή όχι κανά τρελλό 3ο κόσμο φάση Ινδία, εκεί να δείτε...) τα δικά μας είναι προβλήματα πολυτελείας ('δεν έχω να πληρώσω τέλη για το δίλιτρο', 'δεν έχω να πληρώσω φροντιστήριο για τα παιδιά', 'βγαίνω έξω και τρώω πιτόγυρα αντί αστακό') και πείνα καθ΄υπερβολήν -
Δηλαδή το 'έχω μηδέν ευρώ για ο,τιδήποτε' δεν...υπάρχει;
Ή 'έχω μηδέν ευρώ για ο,τιδήποτε και χρωστάω και μερικά δεκαχίλιαρα δεξιά - αριστερά'; Ούτ' αυτό; -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
την παράμετρο πρόσβασης σε δανεισμό, κυρίως λόγω της προηγούμενης κατάστασης, μ' αρέσει που δεν τη βάζουμε καθόλου στο παιχνίδι.Το ότι κάποιος μπορεί να έχει 10κ στην τράπεζα, αλλά να χρωστάει αμέσως ή εμμέσως 20-30-100 που δεν μπορεί να αποπληρώσει, τον κατατάσσει στην κατηγορία 'δεν πεινάει' (αφού έχει τα 10κ για φαγητό) σε σχέση με αυτόν που έχει 0 και χρωστάει 0.
Αλλά εντάξει, δεν πεινάει οπότε ΟΚ.
Oικονομικα καταστρεφεται σε αυτην την περιπτωση αλλα αν εχει την υγεια του τοτε δεν νομιζω οτι καποιος πρεπει να παει να αυτοκτονησει αν χρωσταει.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Ή 'έχω μηδέν ευρώ για ο,τιδήποτε και χρωστάω και μερικά δεκαχίλιαρα δεξιά - αριστερά'; Ούτ' αυτό;φυσικά και παίζει (in b4 έλαμωρέτώρα, ποιος δεν έχει κάποιον συγγενή με 20-30-100κ στην άκρη, #ellinikioikogenia).
Εγώ απλώς αναφερόμουν στις περιπτώσεις που μπορεί να έχουν κάποια χρήματα για φαγητό και βασικά έξοδα, αλλά αυτό να μην είναι 'ακριβώς έτσι'.
-
-
mjacob η ουσία παραμένει. Πείνα που να παρατηρείται ως γενικευμένο φαινόμενο στην Ελλάδα που να μπορεί να χαρακτηρίσει τον λαό δεν υπάρχει, τι να κάνουμε τώρα. Μεμονωμένες περιπτώσεις (πολύ περισσότερες από ότι στο παρελθόν) φυσικά υπάρχουν, αλλά από εκεί και πέρα το χάος.
Καθόλου δεν με προβληματίζει και η εξήγηση είναι απλή:- Για τα φαγάδικα είπα. Ανοίγουν σουβλατζίδικα και όχι φαγάδικα, οπότε αυτό που πληρώνει αυτός που βγαίνει, είναι λίγο. Ουσιαστικά, εκεί που κάποιος πριν έβγαινε για φαγητό και άφηνε για πλάκα 40-50€, τώρα βγαίνει και αφήνει 10 άντε 20€.
Για την ιστορία: Αυτός που πεινάει, δεν πληρώνει λίγο/λιγότερο όταν βγαίνει. Δεν βγαίνει.
-
Το συνηθες που βλεπω εγω ειναι οτι σχεδον ολοι εχουν λεφτα για ολα τα καθημερινα απαραιτητα (+κινητα,αυτοκινητα,διακοπες),αλλα απο εκει και περα αρχιζουν οι περικοπες,οχι πετρελαιο,οχι ασφαλιση στο αυτοκινητο,οχι δευτερη ξενη γλωσσα στο παιδι και φυσικα ολοι εχουν ληξιπροθεσμα χρεη σε καρτες και εφορια που ρυθμιζουν συνεχως
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ή 'έχω μηδέν ευρώ για ο,τιδήποτε και χρωστάω και μερικά δεκαχίλιαρα δεξιά - αριστερά'; Ούτ' αυτό;φυσικά και παίζει (in b4 έλαμωρέτώρα, ποιος δεν έχει κάποιον συγγενή με 20-30-100κ στην άκρη, #ellinikioikogenia).
Εγώ απλώς αναφερόμουν στις περιπτώσεις που μπορεί να έχουν κάποια χρήματα για φαγητό και βασικά έξοδα, αλλά αυτό να μην είναι 'ακριβώς έτσι'.
Άμα είναι έτσι, δεν υπάρχει άνθρωπος που πεινάει στον πλανήτη, όλο και κάποιον συγγενή θα 'χει με 20-30-100κ στην άκρη, #ethiopikioikogenia.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δεν γινεται να δηλωσεις χρεοκοπεια; Τουλαχιστον στο εξωτερικο αυτο κανουν. Προσωπικη χρεοκοπια και συνεχιζεται η ζωη χωρις πιστωτικες καρτες και τραπεζικους λογαριασμους.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)