-
@Ariskouts, @axel12p και @Ast σωστά τα λέτε. Παρόλ' αυτά η αντίδραση μου είναι στο βολικό της Τροχαίας να βρει με μιας 50, 100 συγκεντρωμένα αυτοκίνητα. Και σε ώρα που δεν ενοχλούν την χρήση του πάρκου. Δεν είπα να πάμε να παρκάρουμε εκεί στις 11 το πρωί! Το να μου γράψεις στον Ξαρχάκο -για μένα- σημαίνει ότι ΠΡΙΝ έχει ξεσκίσει όλο το υπόλοιπο κέντρο που Παρασκευή και Σάββατο βράδυ πνίγονται ...
Ασχετο πάντως με το παραπάνω προσωπικά δεν έχω καμιά διάθεση νομιμότητας στο κέντρο. Αν δεν βρω κάποιο 'φυσιολογικό' παρκάρισμα τότε καβαλάω πεζοδρόμια, διπλοπαρκάρω, σφηνώνω (αν χωράω) ανάμεσα σε έργα, στάσεις και κάδους και 'παίζω' το κρυφτούλι του κλέφτη και αστυνόμου. Νιώθω ότι κάποια πράγματα η πόλη πρέπει να μου τα παρέχει φτηνά ή δωρεάν και ιδίως το κέντρο που ακούω ότι 'πονάει' αλλά ταυτόχρονα βλέπω ότι 'κοστίζει'. Ας δω πρώτα καλή θέληση και καλή πίστη από την απέναντι πλευρά και μετά θα διορθωθώ και εγώ.ΥΓ. Το παρκινγκ του Δημαρχείου η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτηκα. Μπορούσα εξαρχής να πάω εκεί.
-
Ο χρήστης Ariskouts έγραψε:
Ειδικά αυτό του δημαρχείου για το βραδυ 21:00-07:00 ειναι 0,40 λεπτα / ώρα !!! Ελεος δηλαδή εαν και αυτο μας φαινεται πολύ. Παρκαρεις εκει και με ενα περπατημα 10-20 λεπτων βρισκεσαι οπουδήποτε στο κεντρο. Οπως πολύ σωστά είπε ο axel πρέπει να γίνει δεδομενο στο μυαλο μας οτι κέντρο ίσον parking.
Για να μην αναφερω την πανμεγιστη καγκουρια που βλεπω στο cosmos να βγαινουν φορτωμενοι σακούλες και να τσιγκουνευονται το 1,5 ευρω του parking αφήνοντας το αυτοκίνητο όπου μπορεί να φανταστεί κανεις.
Και εαν θελεις να πας για καφε η καροτσάδα και σκεφτεσαιοτι θα σου βγει ακριβος να μην πας εκεί.Αυτό του δημαρχείου... και 0€/hour να το κάνουν... θα το χουν να το χαίρονται. Αμα ειναι καποιος να περπατησει τοσο πολυ, κάλλιστα παιρνει και το εμμετικό λεωφορειο.
Δεν εχει και πολύ πρακτικό νόημα να αναφέρεστε σε παρκινγκ τερμα θεου, αρχες Αλλαχ. Δεν εχει σημασια τι θα κάνατε εσεις/εγω... αλλα το πως βλεπει η πλειοψηφια το ζήτημα. Αν τους δώσεις μια ρεαλιστική πρόταση θα την τιμήσουν (δοξα τον θεο η Πλατεία Ελευθερίας ειναι συνήθως φίσκα) Αν ειναι να τους βγάλεις την ψυχή, θα κάνουν κυκλους.
Οσον αφορά το Κοσμος... καις ενα σκασμό βενζίνη για να φτάσεις και να τιμήσεις τα μαγαζιά τους, εεε παει πολυ να σου ζητά και τα ρέστα. Παλιά πηγαίναμε... πλεον σπανίζει. Βεβαια το να πας εκει, και να κάθεσαι να παρκάρεις 500χλμ μακρια για να γλυτωσεις 1,5 ευρώ ειναι επίσης άκυρο.
-
Ή αναφορά μου σε υποδομές σημαίνει (Όπως συμβαίνει και στις χώρες που θεωρούμε πρότυπα) ένα σύνθετο σχέδιο αντιμετώπισης ενός προβλήματος...
Εκτός των αυτονόητων (παρκινγκ, ΜΜΜ κλπ) αυτό που έγινε τα τελευταία χρόνια ήταν να ξοδευτεί ένα μεγάλο ποσό για την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων μειώνοντας το εύρος των δρόμων, την ίδια στιγμή που τα οχήματα πολλαπλασιάζονταν και οι πεζοί εξαφανίζονταν...
Εάν ο σκοπός ( ) ήταν να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη ανθρωπινη πολη θα περίμενα κατ αρχήν να ολοκληρωθεί γ@μιωντας το μέτρο....να λειτουργήσει θαλάσσια συγκοινωνία...στόλος μικρότερων λεωφορείων με συχνότερα δρομολόγια κλπ κλπ.....
Εκτός από το Δημοτικό παρκινγκ που απαιτεί μεγάλη απόσταση πεζοπορίας μέχρι το κέντρο, ολα τα υπόλοιπα τα εκμεταλλεύονται δύο τρεις επιχειρηματίες με τιμές (ιδίως σήμερα) απαγορευτικές για τον καθένα...Υπάρχει βέβαια και ο τρόπος τύπου Τόκιο...οπότε καταλήγουμε στον νεοελληνικό....
-
Πάντως να πω την αλήθεια και 100 εναλλακτικά ΜΜΜ να μου βάλουν στο κέντρο, βραδινή μου έξοδος με αυτά σαν να είμαι μαθητής Λυκείου δεν το κάνω. Θα πάρω το αμάξι μου και θα το παίξω κάγκουρας.
Και μέσα σ' αυτές τις παροχές που θέλω να έχω είναι και να έχω χώρους στάθμευσης -εστω και περιμετρικά σε λογική όμως απόσταση- αλλά δωρεάν. Και το να προσαρμόζονται για λίγες ώρες στο 24ωρο κάποιοι χώροι άλλης χρήσης σε χωρους ελευθερου πάρκινγκ δεν νομίζω πως είναι κακό για το κοινωνικό σύνολο. Το ότι πάρκαρα στον Ξαρχάκο με κάνει λιγότερο ζώο από αυτόν που πάρκαρε απέναντι από τον Λευκό Πύργο στο δείγμα πεζοδρομίου που έχει στο φανάρι ή στον διπλοπαρκαρισμένο της Παύλου Μελά...
Για την ιστορία, προχθες εντέλει πάρκαρα κοντά στο Μακεδονία Παλλάς (γι' αυτό λέω ως καλή επιλογή το παρκινγκ του Δημαρχείου), περπάτησα την νέα παραλία με τους ξεχειλισμένους κάδους από σκουπίδια, δεν με πάτησαν οι ποδηλάτες εκτός του ορισμένου γι' αυτούς χώρου, καμάρωσα τα κρυφοπαρκαρισμένα πίσω από το Βασιλικό Θέατρο (μάλλον των υπαλλήλων) που ωραιότατα πατούσαν στο γκαζόν κλπ! -
Θα συμφωνήσω με τον cosneo οτι το να ψαχνουν 50-100 θυματα δεν είναι λύση και οτι θα πρεπει πρωτα να πανε στην διπλοπαρκαρσμενη Μητροπόλεως, Λ. Νίκης , Βενιζέλου κλπ και μετα να πας σε Ξαρχακο, Καυτατζογλου, 3ης Σεπτεμβριου.
Οσο για την απόσταση απο το Δημαρχείο δεν νομιζω οτι είναι τέρμα Θεού αρχη Αλλάχ. Περπατατε λίγο βρε παιδιά γιατι δεν σας προλαβαινω όλους με τα προβλήματα μέσης που μου ερχεστε (Φυσικοθεραπευτής) -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αυτό του δημαρχείου... και 0€/hour να το κάνουν... θα το χουν να το χαίρονται. Αμα ειναι καποιος να περπατησει τοσο πολυ, κάλλιστα παιρνει και το εμμετικό λεωφορειο.
Τώρα σοβαρά... Χέσε το γεγονός του δεκάλεπτου περπατήματος μέχρι τέλος Τσιμισκή (εκτός κι αν έχεις κινητικά προβλήματα), αυτοί =>
Μεσάνυχτα Παρασκευής να γράφουν τα παρκαρισμένα στον Ξαρχάκο όταν Βασ. Ολγας, Τσιμισκή και παραλιακή είναι φουλ στα διπλοπαρκαρισμένα ?!?!?!?!
Το θέμα αυτό έχει παρελάσει εδώ και καιρό σε όλα τα βορειοελλαδίτικα blogs.
Ξεκάθαρα ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ τακτική της Τροχαίας.
Να παει να γ@μηθεί το κ@λ@κέντρο τους ...... που παρκάρουν 300 (?) μέτρα παρακάτω, παράνομα, βιάζοντας κάθε νόημα αισθητικής και σεβασμού δεν περπατούν?
Ρε θα μας τρελάνετε?
-
Ο χρήστης Ariskouts έγραψε:
Θα συμφωνήσω με τον cosneo οτι το να ψαχνουν 50-100 θυματα δεν είναι λύση και οτι θα πρεπει πρωτα να πανε στην διπλοπαρκαρσμενη Μητροπόλεως, Λ. Νίκης , Βενιζέλου κλπ και μετα να πας σε Ξαρχακο, Καυτατζογλου, 3ης Σεπτεμβριου.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!!! ΠΑΝΤΟΥ!!!!! Αυτή η χώρα υποφέρει από αυτήν ακριβώς την ''επιλεκτικότητα'' σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχει ολίγον παράνομα παρκαρισμένος... ΤΕΛΟΣ!
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Θα συμφωνήσω με τον cosneo οτι το να ψαχνουν 50-100 θυματα δεν είναι λύση και οτι θα πρεπει πρωτα να πανε στην διπλοπαρκαρσμενη Μητροπόλεως, Λ. Νίκης , Βενιζέλου κλπ και μετα να πας σε Ξαρχακο, Καυτατζογλου, 3ης Σεπτεμβριου.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!!! ΠΑΝΤΟΥ!!!!! Αυτή η χώρα υποφέρει από αυτήν ακριβώς την ''επιλεκτικότητα'' σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχει ολίγον παράνομα παρκαρισμένος... ΤΕΛΟΣ!
Αυτή η χώρα υποφέρει από γενικούς αφορισμούς! Και ιδίως σε περιπτώσεις που πιθανό δεν μας αγγίζουν!
... που παρκάρουν 300 (?) μέτρα παρακάτω, παράνομα, βιάζοντας κάθε νόημα αισθητικής και σεβασμού δεν περπατούν?
Τι εννοείς? Που?
-
Τα ζωάδια που παρκάρουν οπως να 'ναι ΠΡΕΠΕΙ να τα γαμάνε χωρίς έλεος. Μέχρι να μάθουν. Γιατί το ζώο δεν καταλαβαίνει αλλιώς.
Οσοι πάλι τσιμπήσατε κλίση και σας χάλασε ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ. Την επόμενη μπορεί να σκεφτείτε περισσότερο το που θα αφήσετε το μπουρδέλο σας.
-
-
Ξέρουμε κάποιον επισκευαστή παλιών ρολογιών τύπου εκκρεμούς;
-
Πρέπει να έχει ένα φιλίπου με βενιζέλου. Για εκρεμές δεν ξέρω αλλα σαν να είχε παλιατζουρικα πράγματα οπότε δεν χάνεις να ρωτήσεις.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Και μέσα σ' αυτές τις παροχές που θέλω να έχω είναι και να έχω χώρους στάθμευσης -εστω και περιμετρικά σε λογική όμως απόσταση- αλλά δωρεάν.Cosneo κατοικείς στην Θεσσαλονίκη ή απλά έχεις έρθει μία φορά ως επισκέπτης;
Αν δεν έχεις έρθει ως επισκέπτης, σκέψου τα εξής:Έχουμε ένα πολεοδομικό συγκρότητα 1.000.000 κατοίκων περίπου, όπου σε κάθε οικογένεια αντιστοιχούν 2-3 αυτοκίνητα, σε οικοδομές που στην πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν θέσεις στάθμευσης. Χάρη στο απίστευτο μέτρο της αντιπαροχής, οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι είναι ελάχιστοι, ειδικά στο κέντρο. Επομένως, ποια ακριβώς σημεία είναι αυτά τα οποία έχεις στο μυαλό σου, στα οποία θα ήθελες το κράτος να σου δημιουργήσει χώρους στάθμευσης για να μην πληρώνεις 3€, την ίδια στιγμή που πληρώνεις 4-5€ τον καφέ και 8-10€ το ποτό σου; Αντί να παρκάρεις στου Ξαρχάκου θα μπορούσες να παρκάρεις στην Αγγελάκη και πάνω από 5€ δεν θα πλήρωνες.
Οι ανέφικτες προτάσεις/απαιτήσεις, τα καλαθάκια στην πόλη, οι ποδηλάτες στην παραλία και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν δικαιολογία στην συμπεριφορά σου.
Όσο για την διάθεση καγκουριάς και νομιμότητας στο κέντρο, θα πρέπει να καταλάβεις ότι ο απέναντι σου δεν είναι ο αστυνομικός με τον οποίο παίζεις κρυφτούλι, αλλά ο συμπολίτης που έχεις δίπλα σου και μπορεί να έχει κινητικά προβλήματα, να είναι γονιός με καροτσάκι, ή απλά κάποιος που θέλεις να περπατά χωρίς εμπόδια στην πόλη του.
Τσιγκουνέψου λοιπόν τα 5€ του πάρκινγκ και στην υγειά σου οι καφέδες και τα ποτά που χρυσοπληρώνεις!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!!! ΠΑΝΤΟΥ!!!!! Αυτή η χώρα υποφέρει από αυτήν ακριβώς την ''επιλεκτικότητα'' σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχει ολίγον παράνομα παρκαρισμένος... ΤΕΛΟΣ!
Αυτή η χώρα υποφέρει από γενικούς αφορισμούς! Και ιδίως σε περιπτώσεις που πιθανό δεν μας αγγίζουν!
... που παρκάρουν 300 (?) μέτρα παρακάτω, παράνομα, βιάζοντας κάθε νόημα αισθητικής και σεβασμού δεν περπατούν?
Τι εννοείς? Που?
Στον Ξαρχάκο εννοώ...
Εκλαμβάνω τις απαντήσεις ως τρολάρισμα. Για να αποφύγω τα ψυχοφάρμακα...
-
Τα αυτονόητα. +00
-
Την χρυσή εποχή των ΕΣΠΑ κάποιοι Δήμοι δημιούργησαν υπόγεια παρκινγκ σε πλατείες....
Εάν υπήρχε ο ανάλογος σχεδιασμός και προπάντων διάθεση-όραμα των δημαρχαιων που πέρασαν απ την πόλη μας, υπάρχουν πολλοί ακάλυπτοι διαθέσιμοι χώροι που θα μπορούσαν να κατασκευαστούν υπογεια παρκινγκ ...Από την έκθεση και την Αριστοτέλους ...μέχρι πλατεία ελευθερίας, Βενιζελου και διοικητήριο...
Αλλά όταν τόσα χρόνια δεν μπορεί μια κωλογραμμη του μέτρο να τελειώσει....τι το ψάχνουμε....ας αρκεστούμε στην ωραια παραλία μας ....
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
@axel12pΤα αυτονόητα. +00
Σωστός.
Για τις τρελές αποστάσεις περπατήματος στο κέντρο -->
-
@axel12p το θέμα είναι ότι οι τοπικές Αρχές είτε είναι ο Δήμος, είτε η Τροχαία, είτε ... ο ΟΑΕΔ αν είναι υπεύθυνος να κοιτάξουν λίγο και την λειτουργικότητα του κέντρου. Λύσεις μπορούν να υπάρξουν παρά τις όποιες αισθητικές ενστάσεις. Για δυο βραδια την εβδομάδα το να μετατρέπεις τον θεοσκότεινο Ξαρχάκο σε παρκινγκ ή ένα κομμάτι της παραλίας να το διαθέτεις για τα αυτοκίνητα ή κάποιους άλλους χώρους με διαφορετική ουσιαστική χρήση να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως παρκινγκ δωρεάν σίγουρα θα λειτουργήσει υπερ του κέντρου.
Δεν θεωρώ ότι εκείνη η αισθητική πανδαισία του βρωμιάρη καντινιέρη δίπλα στις 'ομπρέλες' της παραλίας θα χαλάσει αν διατεθεί δίπλα ένας χώρος να παρκάρουν οι επισκέπτες οριοθετημένος έστω και με κορδέλες για Παρασκευή και Σάββατο βράδυ ή ένα κομμάτι του λιμανιού πχ στην πρώτη είσοδο προς την πλατεία Ελευθερίας ή πλατεία Αριστοτέλους πάνω από τον Βενιζέλο.
Όσο δεν βλέπω καλή πρόθεση αλλά και ιδέες από την άλλη πλευρά προτιμώ αυτό το 3ευρω του ιδιωτικού πάρκινγκ να το δώσω σε έναν ζητιάνο ή έναν άστεγο, ή να το πετάξω στον Θερμαικό κάνοντας μια ευχή!!!
Οπότε την επόμενη φορά που θα έρθω επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη μπορεί να μην οδηγώ για να μην εκνευριστώ με το χάλι ή να διπλοπαρκάρω ακριβώς έξω από το μπαράκι που θα τα πίνω, ρίχνοντας αραιά και που κάποιες ματιές μήπως θέλει να φύγει αυτός που έκλεισα! Κλασικά!ΥΓ. Ο Ξαρχάκος γλύτωσε από ένα αμάξι. Και να περπατάω 500 μέτρα και να κινδυνεύω να φαω κλήση ... δεν!!! Εγώ εκεί δεν ξαναπαρκάρω!
-
ιταλικά γνωρίζεις; την υπογραφή σου βρέθηκε καποιος να σου τη μεταφράσει;
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
ή να το πετάξω στον Θερμαικό κάνοντας μια ευχή!!!διπλοπαρκάρω(=οδηγώ) ακριβώς έξω από το μπαράκι που θα τα πίνω(!=οδηγώ)(,
Κλασικά!
Να γράφετε που παρκάρετε να αποφεύγουμε να κυκλοφορούμε εκει γύρω.
Με τις τελευταιες σελίδες του topic πραγματικά καταλαβαίνω πολλές συμπεριφορές που βλέπω στους δρόμους καθημερινά.
Posts προς Θεσσαλονικείς