-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Εγω μετα απο συζητηση με τον κουμπαρο μου και αφου ειδα live και τα αποτελεσματα κατεληξα σε εναν γιατρο στην Ν.Σμυρνη.
Αν επιτρεπεται απο το φορουμ μπορω να πω ονομα.Καλη επιτυχια.
εγω θα προτεινα να δεις κανα βιντεακι, να διαβασεις κανα φορουμ, και να προμηθευτεις κομπιουτερακι για τις πραξεις.Γκεο καλο μου παιδι, έχεις κανά κίνητρο ;
+10000
-
Ναι φιλε red.
Θελω να γυρισω σελιδα και να βελτιωσω την εικονα μου. Και εξωτερικα (ρουχα κλπ) και φυσικα εσωτερικα για θεματα υγειας.
Ο λογος που φυσικα στραφηκα σε ειδικο ειναι οπως εγραψα σελιδες πισω οτι εκανα ΜΟΝΟΣ μου προσπαθεια με συνεπεια και το αποτελεσμα τουλαχιστον για μενα δεν ηταν αυτο που περιμενα.Θελω εναν καθοθηγητη και συγχρονως ενα 'μπαμπουλα' τον πρωτο καιρο τουλαχιστον.
Επισης χθες πηγα και ρωτησα σε ενα συνοικιακο γυμναστηριο (οτι πρεπει για μενα που δεν ειμαι φαν να παω καπου που γινεται χαμος απο κοσμο, οθτε να θελω αυτοκινητο για να παω)!Αυτο ειναι 5 λεπτα με τα ποδια απο το σπιτι μου!Επισης πιστευω οτι ο ειδικος θα με βοηθησει στο να αλλαξω και τροπο σκεψης.
Ξερω οτι θα ζοριστω αλλα αυτα δεν γινονται ευκολα. Τουλαχιστον τον πρωτο καιρο. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αυτά είναι κάποιες γενικές αρχές που όντως ισχύουν και καλό είναι να τις ακολουθούμε όλοι. Από κει και πέρα για να φτάσεις από αυτόν τον πίνακα στο να κάνεις customization για έναν οργανισμό απέχει πάρα πολύ. Αυτό ακριβώς κάνουν οι (τίμιοι) διαιτολόγοι και κακώς τους αφορίζουμε έτσι. Ενημερωτικά η συγκεκριμένη σχολή είναι μεγάλο παλούκι και κάθε άλλο παρά στουρνάρια βγάζει. Απλά από κει και πέρα ο καθένας παίρνει το δρόμο του και υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες όπως σε οποιοδήποτε άλλο κλάδο.
Επίσης ξεχνάτε πολλές φορές ότι ο διαιτολόγος είναι και ψυχολόγος και coach και μπαμπούλας, όπως λέει και ο geo, και αυτά είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για πολλούς που επιχειρούν αδυνάτισμα.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ξαναλεω οτι δεν εχω διαθεση να υπερασπιστω το επαγγελμα, αλλα τη λογικη. Που στο διολο ξερεις ποσες θερμιδες χρειαζεται ο ΑΒΓ και αν θελει παρπανω βιταμινη Ω κι αν θελει και σιδηρο και αλλα παπαρια παρ οτι φαινεται ΥΓΙΗΣ?
Προβαινεις σε τρελλες γενικευσεις με αξονα τους 'κακους' του επαγγελματος, οι οποιοι απο την αλλη, (ειδικα στο συγκεκριμενο θεμα) ειναι καμποσες φορες θυματα του μαλακα που τρωει μια σαλατα και μια MARS κρυφα μετα, και παιρνει λυπημενο υφος και κατηγορει το διαιτολογο. Παρακαμπτοντας τωρα το χαζο του χωριου, η εμπειρια μου στο θεμα ειναι απο φιλους.
Περιπτωση Α: Απο 128 μπορει και παραπανω, πηγε στα 103 σε λογικο χρονικο διαστημα, 0,5 κιλα την εβδομαδα περιπου. Ο τυπας του αλλαζε συνεχεια φαγητα, για να μη βαριεται, του εκανε κολπα του στυλ '4 το απογευμα θα φας ενα γιαουρτι με φρουτο, ΠΑΓΩΜΕΝΑ' για να κοροιδευεται οτι τρωει παγωτο (καλοκαιρι γαρ), του αλλαζε θερμιδικες αξιες ανα εβδομαδα για να μην τον κουραζει, καποιες εβδομαδες πηγαινε χαλαρα καποιες του ελεγε 'την ερχομενη θα σε γκαζωσω', (και αυτο φαινοταν στ διαγραμματα βαρους) ειχε αφησει περιθωρια για ξεσκισμα 'το Σαββατο ή την Κυριακη, μεσημερι ή βραδυ, φαε οσο θελεις, φαε 4 πιτσες στα παπαρια μας, αλλα μη πλακωσεις και κρασι μαζι, και το αλλο γευμα της ημερας θα ειναι κανονικο'κλπ. Μιλαμε για μαγικα πραγματα, να κατεβαζουμε πιτσες ωρες ωρες και στο τελος της εβδομαδας το αντικρυσμα να ειναι 100gr εκτος 'στοχου'. Ο οποιος μαστορας ταυτοχρονα με τη διαιτα καλλιεργουσε και τη σχεση με τον πελατη και παρακολουθουσε το mood του 'ασθενη' πολυ στενα (εκει παει η Ψυχολογια) γιατι ειναι απαραιτητο συστατικο, ξεροντας οτι αμα 'πεσει' θα το ριξει στο φαγητο. Αξιζε τα λεφτα του ο τυπας, μεχρι δεκαρας.Περιπτωση Β: Φιλη ειχε γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση κι ηθελα να χασει και καμμια 10-12 κιλα. Πηρε τηλ. την παλια συμμαθητρια μας (Χαροκοπειο, παπαριές συμφωνα με τον γελωτοποιο του φορουμ), και αυτη ειδε τις εξετασεις των γιατρων, συζητησε, αξιολογησε, εμαθε ιστορικο, εξηγησε και διέταξε .
Σε 2-3 εβδομαδες εξαφανιστηκαν τα συμπτωματα της παλινδρομησης (χαθηκε και κανα κιλο απο σποντα) και ΜΕΤΑ ασχοληθηκε με το βαρος. Εκει ειχαμε αλλα: 'οταν λεμε τυρι εννοουμε μονο ανθοτυρο και οταν λεμε κομματι εννοουμε κουτι απο σπιρτα (οχι του τζακιου)'. Αποτελεσμα, γκομενα 43 ετων με 2 παιδια φορεσε το καλοκαιρι τζην σορτσακι χωρις να φαινεται καρνάβαλος. Δεν το πιστευα, λεφτα που αξιζαν.Τετοια αποτελεσματα, μονος σου δεν κανεις με την καμμία. Οσοι αλλοι το προσπαθησαν, πηραν ενα αρχιδι. Μη τα γαμαμε ολα.
Ξερω και αλλη περιπτωση στην οποια ο διαιτολογος προτεινει κατι αλλοπροσαλλα (για εμενα και σε σχεση με τα παραπανω) πχ 'φαε ενα καρπουζι για μεσημεριανο' και ξερω οτι τσιμπολογαει και μαλακιες δεξια αριστερα και παιρνει λυπημενο υφος. Εννοειται οτι δε χανει. Εκει θελει αλλο διαιτολογο και ψυχολογικη υποστηριξη, οχι απλα διαιτα. και να το θελεις βεβαια.
O άνθρωπος με στοιχειώδη λογική κάνει ένα check up κάθε χρόνο και ξέρει αν είναι υγιής. Του το λένε οι γιατροί. Αν χρειάζεται κάτι παραπάνω π.χ φυλικό οξύ όπως εγώ θα του πει ο γιατρός να τρώει παραπάνω πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Από εκεί και πέρα είπα ότι όποιος δεν βαριέται και έχει όρεξη, διάθεση και την δύναμη να αλλάξει μπορεί και μόνος του, δεν είναι τόσο τεράστια επιστήμη . Αλλιώς ο διαιτολόγος είναι η μόνη του επιλογή. Κυρίως για το ψυχολογικό κομμάτι.
Κι εγώ έλεγα επί χρόνια ότι θα κόψω το κάπνισμα μόνος μου και ποτέ δεν τα κατάφερα γιατί δεν είχα την δύναμη να το κάνω, τότε πήγα σε ειδικό πνευμονολόγο και τέλος. -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Εγω μετα απο συζητηση με τον κουμπαρο μου και αφου ειδα live και τα αποτελεσματα κατεληξα σε εναν γιατρο στην Ν.Σμυρνη.
Αν επιτρεπεται απο το φορουμ μπορω να πω ονομα.Άρα αναφέρεσαι σε κάτι πολύ πιο δραστικό από διατροφή - γυμναστική. Αν επιτρέπεται, τι; Δακτύλιο; Λιπαναρρόφηση; Κάτι άλλο;
-
@dimik,
Κανεις λαθος. Σκεψπυ μονο οτι στις σοβαρες περιπτωσεις παχυσαρκιας ο διατροφολογος θα παραπεμψει τον ασθενη σε ειδικο παθολογο. Οταν κατι οπως η διαιτα μπορει να απειλησει την ζωη θελει ειδικο.
Εκτος αν μιλαμε να χασει καποιος 5-6 κιλα.Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
1oν: οι διαιτολογοι ΔΕΝ ειναι γιατροι.
Αλλιως θα πηγαιναν ιατρικη και οχι χαροκοπειο...2ον: υπαρχουν απειροι αστοιχειωτοι, που ΔΕΝ εχουν βγαλει πανεπ/μιο αλλα καποιο ΙΕΚ της πουτσας, αλλοι ξεπερασμενοι και ανενημερωτοι, αλλοι που δεν εχουν ιδεα απο διατροφη αθλητων, αλλοι απλα κακοι επαγγελματιες που βαριουνται κλπ κλπ
Οταν ακουω για καποιον που πηγε σε διαιτολογο και του εκανε 'λιπομετρηση' με αυτη τη μαλακια το μηχανακι που κρατας σαν τιμονακι απλα και του λεω να μην ξαναπατησει.
Εδω να σημειωσω οτι βαζω στοιχημα πως εχω διαβασει πολλα περισσοτερα επιστημονικα βιβλια και συγγραματα (και οχι φορουμζ), κλινικες μελετες και ερευνες στα τελευταια 1-2 χρονια που το πηρα πιο σοβαρα το θεμα διατροφη και γυμναστικη, απο το μεσο διαιτολογο ή γυμναστη (αλλο ανεκδοτο αυτοι ) που εχει βγει απο το αντιστοιχο αει.3ον: Το να χασει βαρος (πιο σωστα λιπος) ενας ΥΓΙΗΣ και με σωστη ορμονικη λειτουργια και μεταβολισμο ανθρωπος (ολα αυτα φαινονται απο τις ΙΑΤΡΙΚΕΣ εξετασεις), ειναι ΑΠΛΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ.-
Ποσο απλη? Του τυπου 4-1=3. Αν παρεις λιγοτερη ενεργεια (θερμιδες) απ' οτι καταναλωνεις θα χασεις βαρος. ΝΟΜΟΣ.
Απλουστατο.
Οπως πανευκολο ειναι και να υπολογισεις περιπου τις θερμιδες που χρειαζεσαι (τις ιδιες εξισωσεις χρησιμοποιουν και οι διαιτολογοι) και να φτιαξεις το προγραμμα σου κρατωντας ενα ημερολογιο με το τι και ποσο τρως καθε βδομαδα και να τα προσαρμοζεις αναλογως το αποτελεσμα. ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ.Τωρα αν καποιος θελει ψυχολογικη υποστηριξη, μπαμπουλα, φιλο, γκομενα-ο, δεν εχει τεσπα την απαραιτητη πειθαρχια ή ορεξη να προσεχει τι σκατα πεταει μεσα στο σωμα του, αυτο ξεφευγει και απο τα ορια της διαιτολογιας και ακουμπαει αυτα αλλων επιστημων.
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
του αλλαζε θερμιδικες αξιες ανα εβδομαδα για να μην τον κουραζει, καποιες εβδομαδες πηγαινε χαλαρα καποιες του ελεγε 'την ερχομενη θα σε γκαζωσω', (και αυτο φαινοταν στ διαγραμματα βαρους) ειχε αφησει περιθωρια για ξεσκισμα 'το Σαββατο ή την Κυριακη, μεσημερι ή βραδυ, φαε οσο θελεις, φαε 4 πιτσες στα παπαρια μας, αλλα μη πλακωσεις και κρασι μαζι, και το αλλο γευμα της ημερας θα ειναι κανονικο'κλπ. Μιλαμε για μαγικα πραγματα, να κατεβαζουμε πιτσες ωρες ωρες και στο τελος της εβδομαδας το αντικρυσμα να ειναι 100gr εκτος 'στοχου'.Τρελα μαγικα
Το να αυξομειωνεις τις θερμιδες και να μικραινεις το ελλειμα ή ακομη και να το κανεις για μικρο διαστημα πλεονασμα ειναι πασιγνωστες τακτικες σε οποιον εχει ασχοληθει πιο σοβαρα για ευλογο χρονικο διαστημα.
Αν ανεβασω φωτο απο γευματα σε εβδομαδα που κατα τ' αλλα εχανα και 0,5 κιλο θα κλαινε μερικοι..
Το οτι σε καποιον ασχετο φαινονται μαγικα δε σημαινει οτι αυτος που τα προτεινε τα εφηυρε ουτε οτι εχει τελειωσει 2 παν/μια και 3 διδακτορικα.Καλη επιτυχια.
εγω θα προτεινα να δεις κανα βιντεακι, να διαβασεις κανα φορουμ, και να προμηθευτεις κομπιουτερακι για τις πραξεις.Πολλα πραγμτα σ' αυτη τη ζωη ειναι απλα, παρα πολυ απλα, αλλα αυτο δε σημαινει οτι ειναι και ευκολα....
Για καποιους βεβαια ειναι δυσκολη ακομη και η χρηση calculator...@dimik,
Κανεις λαθος. Σκεψπυ μονο οτι στις σοβαρες περιπτωσεις παχυσαρκιας ο διατροφολογος θα παραπεμψει τον ασθενη σε ειδικο παθολογο. Οταν κατι οπως η διαιτα μπορει να απειλησει την ζωη θελει ειδικο.
Εκτος αν μιλαμε να χασει καποιος 5-6 κιλα.Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Προφανως αυτες ειναι ειδικες περιπτωσεις που θελουν εξειδικευμενη μεταχειριση, ταυτοχρονα ομως αποτελουν και μεγαλη μειοψηφια των περιπτωσεων.
Ποιος δεν μπορεί δηλαδή να βγάλει ένα διατροφικό πλάνο με βάση τον παρακάτω πίνακα? Απλά θέλει λίγο κόπο να κάνει τους υπολογισμούς των θερμίδων.
Ο παραπανω πινακας παντως ειναι εντελως ξεπερασμενος και εντελως λανθασμενος για υγιεις ανθρωπους (και οχι μονο) και ειδικα αν μιλαμε για αθλητες.
Ειδικα αυτο για τους κροκους--->
Καποιες μερες μπορει να τρωω και 8 ολοκληρα αυγα και οι εξετασεις μου ειναι αψογες. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
@dimik,
Ο παχύσαρκος δεν μπορεί να θεωρηθεί υγιής και μίλησα για υγιείς ανθρώπους.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
@dimik,
Με την ιδια λογικη και ο Geo f1 που απο τα 109 θελει να παει στα 90 ειναι παχυσαρκος και πρεπει να παει σε ειδικο.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
@dimik,
Με την ιδια λογικη και ο Geo f1 που απο τα 109 θελει να παει στα 90 ειναι παχυσαρκος και πρεπει να παει σε ειδικο.
To σωστό για την περίπτωσή του είναι υπέρβαρος και όχι παχύσαρκος.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
@dimik,
To σωστό για την περίπτωσή του είναι υπέρβαρος και όχι παχύσαρκος.
Νομιζω πως αν εισαι πανω απο +20% απο το φυσιολογικο σου βαρος θεωρεισαι παχυσαρκος.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Καποιες μερες μπορει να τρωω και 8 ολοκληρα αυγα και οι εξετασεις μου ειναι αψογες.Κι εγώ το ίδιο.
Είχα κάνει πριν μερικούς μήνες εξετάσεις, και όταν τις παρέλαβα μου λέει η γιατρός που τις είδε:
'Ντάξει, καλά είσαι αλλά για να συνεχίσεις να είσαι καλά πρέπει να τρως αυτό, να αποφεύγεις αυτό κλπ κλπ'...
Και της λέω τότε, 'τρώω 8 αυγά τη μέρα, ολόκληρα, κυρίως γι αυτό έκανα εξετάσεις, να δω αν επηρεάζουν τη χοληστερίνη'...
Τι 'θελα και το 'πα; Έφαγα μια κατσάδα...'θα πεθάνεις! δεν πας καλά! μην ξαναφάς αυγά!' Πέθανα στο γέλιο.
Με λίγα λόγια, αυτά που ξέρει η μέση γιαγιά, ξέρει κι ο μέσος γιατρός περί διατροφής.Ένας πραγματικός επιστήμονας που πίστευε ότι τα αυγά προκαλούν χοληστερίνη θα έψαχνε να βρει για ποιο λόγο δεν έχω χοληστερίνη.
Δεν θα άρχιζε τα κηρύγματα ενώ έχει πολύ ελλιπείς γνώσεις περί του θέματος. -
dimik με το όσο έχω ψάξει το θέμα ως χοντρός που προσπαθώ κατά καιρούς να βάλω το βαρος μου σε ρέγουλα, ο πίνακας που έβαλες είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του αντιεπιστημονικού. Και ο ΟΡΙΣΜΟΣ του ότι στο ιντερνέτι βρίσκεις ότι να'ναι.
Ότι θες φάε από την κόκκινη στήλη. Ότι θες. Απλά θα το εξισορροπήσεις αλλού. Είναι δυνατόν να απαγορεύει το πλήρες γάλα και τα παράγωγά του; Να βάζει όλα τα ψάρια στο ίδιο τσουβάλι (κλασσική λογική βουνίσιου τσομπάνου - ως νησιώτης γελάω); Τα οστρακα; Νταξ ας μη συνεχίσω.
-
Βασικα μου θυμιζει κατι πινακες που εχουν οι καρδιολογοι (απο 1950) για αυτους που εχουν παθει εμφραγμα, μπορει και να ειναι οντως κανας τετοιος..
Η πλακα ειναι οτι για τους 'χοντρους' πιο επικινδυνα ειναι τα ζυμαρικα (που ειναι στην ελευθερη στηλη) παρα τα λιπαρα κρεατα, τα γαλακτοκομικα, τα βουτυρα και τα θαλασσινα (που τα εχει στα απαγορευμενα).
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
dimik με το όσο έχω ψάξει το θέμα ως χοντρός που προσπαθώ κατά καιρούς να βάλω το βαρος μου σε ρέγουλα, ο πίνακας που έβαλες είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του αντιεπιστημονικού. Και ο ΟΡΙΣΜΟΣ του ότι στο ιντερνέτι βρίσκεις ότι να'ναι.Ότι θες φάε από την κόκκινη στήλη. Ότι θες. Απλά θα το εξισορροπήσεις αλλού. Είναι δυνατόν να απαγορεύει το πλήρες γάλα και τα παράγωγά του; Να βάζει όλα τα ψάρια στο ίδιο τσουβάλι (κλασσική λογική βουνίσιου τσομπάνου - ως νησιώτης γελάω); Τα οστρακα; Νταξ ας μη συνεχίσω.
Καλά δεν είπα ότι έβαλα το ευαγγέλιο, ούτε ότι το ακολουθώ, έναν γενικό μπούσουλα που βρήκα με 10sec ψάξιμο στον γουγλη έβαλα σαν παράδειγμα.
Για την εξισορρόπηση από αλλού που λες έχω άλλη γνώμη, αν πλακώνεσαι στα κλέφτικα τι να εξισορροπήσεις μετά.
Αν εννοείς την λογική όλα από λίγο συμφωνώ απολύτως, όχι όμως όταν θέλεις να κάνεις αλλαγές πάνω σου. Τότε όσο πιο αυστηρή η διατροφή (σε ποιότητα όχι απαραίτητα σε ποσότητα) και σκληρή (σε ένταση) η γυμναστική τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα.
Αν θέλεις να χάσεις 20kg λίπους και να βελτιώσεις την σωματική σου σύσταση θα φάς και κάτι από την κόκκινη στήλη αλλά μια φορά στο τόσο και μετρημένα, αν απλά θέλεις να δεις την ζυγαριά να πέφτει και ας φτάσει το βυζί στο γόνατο και ο αφαλός στον αστράγαλο τότε τρώς από τα πάντα σε μικρότερες ποσότητες.Επίσης για τους υπόλοιπους, το βάρος-ύψος δεν λέει τίποτα σε ότι αφορά τον χαρακτηρισμό κάποιου σαν υπέρβαρο-παρχύσαρκο, η σωματική σύσταση ή αλλιώς η μυικότητα και το ποσοστό λίπους είναι που μετράει. Η μαγκιά είναι να χάνεις μόνο λίπος και όχι μυες και εκεί συνήθως αποτυγχάνουν οι διαιτολόγοι γιατί λίγοι γνωρίζουν πραγματικά τις διατροφικές ανάγκες ενός αθλούμενου, οι περισσότεροι υπολογίζουν θερμίδες και μακροσυστατικά για κάποιον που κάθεται όλη μέρα, έτσι βέβαια κάνουν και οι περισσότεροι πελάτες και μετά κλαίγονται.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
1oν: οι διαιτολογοι ΔΕΝ ειναι γιατροι.
Αλλιως θα πηγαιναν ιατρικη και οχι χαροκοπειο...ναι, και λοιπον? Ειναι λιγοτερο επιστημονες απο αυτους που γραφουν στα φορουμζ?
2ον: υπαρχουν απειροι αστοιχειωτοι, που ΔΕΝ εχουν βγαλει πανεπ/μιο αλλα καποιο ΙΕΚ της πουτσας, αλλοι ξεπερασμενοι και ανενημερωτοι, αλλοι που δεν εχουν ιδεα απο διατροφη αθλητων, αλλοι απλα κακοι επαγγελματιες που βαριουνται κλπ κλπ
Οταν ακουω για καποιον που πηγε σε διαιτολογο και του εκανε 'λιπομετρηση' με αυτη τη μαλακια το μηχανακι που κρατας σαν τιμονακι απλα και του λεω να μην ξαναπατησει.
Εδω να σημειωσω οτι βαζω στοιχημα πως εχω διαβασει πολλα περισσοτερα επιστημονικα βιβλια και συγγραματα (και οχι φορουμζ), κλινικες μελετες και ερευνες στα τελευταια 1-2 χρονια που το πηρα πιο σοβαρα το θεμα διατροφη και γυμναστικη, απο το μεσο διαιτολογο ή γυμναστη (αλλο ανεκδοτο αυτοι ) που εχει βγει απο το αντιστοιχο αει.Σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι.
Επειδη ομως βλεπω οτι ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, στειλε το τηλ σου, εχω να ριξω κατι μπετα, να κανω ενα πανωσήκωμα. Θα σε προτιμησω εναντι του criuser ή του redmonster ή αλλων εδω που ειναι της δουλειας, ποιος τα γαμει τα Πολυτεχνεια, μονο για τα τανκς ειναι. Το γεγονος οτι κανεις και γυμναστικη ειναι επιπλεον προσον, chop-chop, θα ανεβαζεις σβελτα τα τσιμεντα επανω.3ον: Το να χασει βαρος (πιο σωστα λιπος) ενας ΥΓΙΗΣ και με σωστη ορμονικη λειτουργια και μεταβολισμο ανθρωπος (ολα αυτα φαινονται απο τις ΙΑΤΡΙΚΕΣ εξετασεις), ειναι ΑΠΛΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ.-
Ποσο απλη? Του τυπου 4-1=3. Αν παρεις λιγοτερη ενεργεια (θερμιδες) απ' οτι καταναλωνεις θα χασεις βαρος. ΝΟΜΟΣ.
Απλουστατο.
Οπως πανευκολο ειναι και να υπολογισεις περιπου τις θερμιδες που χρειαζεσαι (τις ιδιες εξισωσεις χρησιμοποιουν και οι διαιτολογοι) και να φτιαξεις το προγραμμα σου κρατωντας ενα ημερολογιο με το τι και ποσο τρως καθε βδομαδα και να τα προσαρμοζεις αναλογως το αποτελεσμα. ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ.Τωρα αν καποιος θελει ψυχολογικη υποστηριξη, μπαμπουλα, φιλο, γκομενα-ο, δεν εχει τεσπα την απαραιτητη πειθαρχια ή ορεξη να προσεχει τι σκατα πεταει μεσα στο σωμα του, αυτο ξεφευγει και απο τα ορια της διαιτολογιας και ακουμπαει αυτα αλλων επιστημων.
Piece of cake. Α, για πες, κανει να τρωμε κεϊκ στη διαιτα?
Τρελα μαγικα
Το να αυξομειωνεις τις θερμιδες και να μικραινεις το ελλειμα ή ακομη και να το κανεις για μικρο διαστημα πλεονασμα ειναι πασιγνωστες τακτικες σε οποιον εχει ασχοληθει πιο σοβαρα για ευλογο χρονικο διαστημα.
Αν ανεβασω φωτο απο γευματα σε εβδομαδα που κατα τ' αλλα εχανα και 0,5 κιλο θα κλαινε μερικοι..
Το οτι σε καποιον ασχετο φαινονται μαγικα δε σημαινει οτι αυτος που τα προτεινε τα εφηυρε ουτε οτι εχει τελειωσει 2 παν/μια και 3 διδακτορικα.Τωρα που το υζηταμε, θα σε χρειατω επισης λογω μιας δικης που εχω, ευκολα πραγματα, χρωσταω ΦΠΑ, αλλα δε θα παρω δικηγορο κανονικο, ετσι και αλλιως, δεν τους εγραψε αυτος τους νομους.
Επισης ενημερωνω οτι οταν καναμε βολες στο στρατο, δεν ακουγα τον εκπαιδευτη, γιατι δεν εφτιαξε αυτος τα οπλα, ακους εκει το το τσουτσεκι μας πουλαγε μουρη με τα γαλονια του.
Καποιες μερες μπορει να τρωω και 8 ολοκληρα αυγα και οι εξετασεις μου ειναι αψογες.Κι εγώ το ίδιο.
Είχα κάνει πριν μερικούς μήνες εξετάσεις, και όταν τις παρέλαβα μου λέει η γιατρός που τις είδε:
'Ντάξει, καλά είσαι αλλά για να συνεχίσεις να είσαι καλά πρέπει να τρως αυτό, να αποφεύγεις αυτό κλπ κλπ'...
Και της λέω τότε, 'τρώω 8 αυγά τη μέρα, ολόκληρα, κυρίως γι αυτό έκανα εξετάσεις, να δω αν επηρεάζουν τη χοληστερίνη'...
Τι 'θελα και το 'πα; Έφαγα μια κατσάδα...'θα πεθάνεις! δεν πας καλά! μην ξαναφάς αυγά!' Πέθανα στο γέλιο.
Με λίγα λόγια, αυτά που ξέρει η μέση γιαγιά, ξέρει κι ο μέσος γιατρός περί διατροφής.Ένας πραγματικός επιστήμονας που πίστευε ότι τα αυγά προκαλούν χοληστερίνη θα έψαχνε να βρει για ποιο λόγο δεν έχω χοληστερίνη.
Δεν θα άρχιζε τα κηρύγματα ενώ έχει πολύ ελλιπείς γνώσεις περί του θέματος.Παιδια, εχετε δικιο, παραθετω και λινκς που τρωνε αυγα και δεν παθαινουν τιποτα:
ΤΟ ΣΤΕ ΤΡΩΕΙ ΑΥΓΑ
http://www.topontiki.gr/article/69650/Mikromologiouxoi-petaksan-auga-ekso-apo-to-ktirio-tou-StEΟ ΜΠΑΡΟΖΟ
http://www.oroskopos.tv/19050/petaxan-auga-ston-mparozo-binteoο μπερλουσκονι http://www.oroskopos.tv/40903/petaxan-auga-ston-mperlouskoni
Ο ΚΛΙΤΣΚΟ
Μια χαρα εξετασις εχουν ολοι αυτοι..
επισης, και οι τουρτες δεν κανουν κακο, ο Βεγγος και οι συμπρωταγωνιστες του, μετρηθηκαν μετα τον τουρτοπολεμο, και χοληστερινη ΜΗΔΕΝ. ΤΡΟΥ ΣΤΟΡΥ.
-
Dimik τρώμε για πάρα πολλούς παραπάνω λόγους από το να αφαιρέσουμε ή προσθέσουμε λίπος στον οργανισμό.
Από την άλλη το αρνάκι φερ'ειπείν που το έχεις στα κόκκινα είναι πολύ πιο άπαχο κρέας από το μοσχάρι αν το φας κρύο όπως στη Ρούμελη και βγάλεις εντελώς το λίπος που είναι επιφανειακό. Το χοιρινό επίσης. Αν ακολουθείς τέτοιους πίνακες, οι πιθανότητες να κάνεις καλή και σωστή διατροφή είναι ελάχιστες.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Dimik τρώμε για πάρα πολλούς παραπάνω λόγους από το να αφαιρέσουμε ή προσθέσουμε λίπος στον οργανισμό.Από την άλλη το αρνάκι φερ'ειπείν που το έχεις στα κόκκινα είναι πολύ πιο άπαχο κρέας από το μοσχάρι αν το φας κρύο όπως στη Ρούμελη και βγάλεις εντελώς το λίπος που είναι επιφανειακό. Το χοιρινό επίσης. Αν ακολουθείς τέτοιους πίνακες, οι πιθανότητες να κάνεις καλή και σωστή διατροφή είναι ελάχιστες.
Δεν διαφωνώ,
Το κατσικάκι είναι ακόμα πιο άλιπο κρέας και με πολλά θρεπτικά συστατικά, αλλά προτιμώ να φάω το νουά μου όταν έχω έναν στόχο. Δεν θα μου λείψει κάτι από το αρνί ή το κατσίκι, που θα το φάω και αυτό αλλά 1 φορά στο 2μηνο. Χοιρινό θα φάω επίσης, συχνότερα ψαρονέφρι όμως παρά μπριζόλα.
Δεν ακολουθώ τέτοιους πίνακες αλλά ξέρω ότι χρειάζομαι π.χ 2500 θερμίδες την ημέρα για να χάνω βάρος, θα κοιτάξω να πάρω το 40% από πρωτείνη (κοτόπουλο, ψάρι, άλιπο κόκκινο κρέας), 40% από υδατάνθρακα (βρώμη, πατάτες, όσπρια, καστανό ρύζι ή μακαρόνια ολικής) και το 20% από καλά λιπαρά (ελαιόλαδο, αμύγδαλα, ω3 από ψάρι κλπ), θα προσθέσω άφθονα λαχανικά και λίγα φρούτα και θα είμαι κομπλέ. Η λογική είναι παίρνω τις θερμίδες που χρειάζομαι από όσο το δυνατόν καλύτερες-αποδοτικότερες τροφές.
Μέσα στη εβδομάδα μπορεί να χτυπήσω και 50γρ σοκολάτα, ή ένα σπιτικό μπέργκερ ή μπορεί να πάω σε μπυραρία και να πιώ 2 ποτήρια μπύρα με 2-3 κομμάτια λουκάνικο όπως έτυχε προχθές, απλά όλα αυτά είναι οι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας.BTW αυτή την αηδία με το κρύο αρνί να μην την ξανακούσω, τα ίδια ακούω από τον πατέρα μου από μικρός και τώρα και απο την Ρουμελιώτισα σύζυγο
-
Οπως θα σου λέγαμε και στα Σάλωνα: Δεν ξες να τρως
-
Από τα λίγα πράματα που τρώω κρύα είναι το αρνί. Σε θερμοκρασία δωματίου, όχι ψυγείου. Και πίτσα επίσης.
Πόσα κιλά είστε?