-
Μετα απο μια δυσκολη μερα, πολλα βλαστιμια και νευρα, τελικα η βλακεια βγηκε απο τη μαυρη τρυπα.
Αυτο που εκανα ειναι ενα καυτο ντους για να χαλαρωσει το δερμα, πηρα μια αλλη μπατονετα (γερμανικης κατασκευης ), της εριξα νερο, λιγο σαμπουαν στην ακρη και μολις την εβαλα μια μεχρι το τερμα, μπαπ βγηκε το αλλο που ειχε μεινει μεσα.
Αυτο το post πρεπει να γινει bookmark υπαρχουν και αλλοι χ€στ€ς σα κι εμενα στανταρ.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Μετα απο μια δυσκολη μερα, πολλα βλαστιμια και νευρα, τελικα η βλακεια βγηκε απο τη μαυρη τρυπα.Αυτο που εκανα ειναι ενα καυτο ντους για να χαλαρωσει το δερμα, πηρα μια αλλη μπατονετα (γερμανικης κατασκευης ), της εριξα νερο, λιγο σαμπουαν στην ακρη και μολις την εβαλα μια μεχρι το τερμα, μπαπ βγηκε το αλλο που ειχε μεινει μεσα.
Αυτο το post πρεπει να γινει bookmark υπαρχουν και αλλοι χ€στ€ς σα κι εμενα στανταρ.
Χωρίς παρεξήγηση αλλά μην ξανακάνεις τίποτα τέτοιο στον αφαλό σου. Όταν κάνεις μπάνιο και σαπουνιζεσαι, απλά να το ξεπλένεις, ούτε οινοπνεύματα, ούτε μπατονέτες, ούτε τίποτα. Γίνεσαι υποχόνδριος και αγχώνεσαι άδικα.
-
σημερα εμαθα (ετσι μου 'πε τουλαχιστον ενας οδοντιατρος του ΑΠΘ) πως ενα καλο προγραμμα βουρτσισματος περιλαμβανει:
ενα πρωινο μετα το ξυπνημα
ενα βραδινο πριν τον υπνο
και οποια γινονται μετα απο φαι να γινονται μετα απο 20'εγω δεν γνωριζα/ακολουθουσα κανενα απο τα παραπανω (περα απο το βραδινο που ηταν αμεσως μετα το φαγι)
'σεις πως το πατε;
-
Aντισυμβατικός ΚΑΙ στο βούρτσισμα;
-
Πρωι βραδυ με oralb ηλεκτρικη και ΑΙΜ συνηθως.
Και μετα λιγο διαλυμα στιλ λιστεριν.Αλλα θελει και νημα που εγω δεν βαζω
-
Τι προτερήματα έχει η ηλεκτρική;
-
Δίνει άλλοθι στην γυναίκα όταν είναι στο μπάνιο κι ακούγεται το βζζζζζζζζζζζ.
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δίνει άλλοθι στην γυναίκα όταν είναι στο μπάνιο κι ακούγεται το βζζζζζζζζζζζ. -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Πρωι βραδυ με oralb ηλεκτρικη και ΑΙΜ συνηθως.
Και μετα λιγο διαλυμα στιλ λιστεριν.Αλλα θελει και νημα που εγω δεν βαζω
Στοματικο διαλυμα και νημα απαγορευονται (τουλαχιστον εμενα με επεισε ο οδιντιατρος μου ).Το διαλυμα εκτος απο το να καταστρεφει τις βλαβερες ουσιες (sic) που δεν φευγουν με το βουρτσισμα αδρανοποιει και τις καλες με αποτελεσμα να κανεις κακο.Για το νημα δε θυμαμαι λεπτομερειες. Βουρτσισμα λοιπον πρωι βραδυ με ισια οδοντοβουρτσα και ισως βουρτσακια μια φορα τη μερα, τα κλασσικα της tepe.
-
Για το νήμα δεν γνωρίζω (και δεν το χρησιμοποιησα ποτέ) αλλά το στοματικό διάλυμα μου το απέτρεψε και ο δικός μου γιατρός. Όπως και την σκληρή βούρτσα. Οπότε πρωί βράδυ με μια μαλακή οδοντοβουρτσα.
Μια φορά την εβδομάδα αν θυμηθώ ένα έξτρα βούρτσισμα με μαγειρική σόδα.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Σαν διαλυμα χρησιμοποιουμε αυτο που ειναι φαρμακευτικο. Η οδοντιατρος μου με απετρεψε απο αυτα που διαφημιζουν στην tv(τα πιο εμπορικα δλδ) Τωρα για το νημα τι να σας πω..
-
Εγώ πάντως βλέπω πολύ καλό αποτέλεσμα με το νήμα, δεν καταλαβαίνω γιατί το απαγορεύουν οι οδοντίατροι.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Σαν διαλυμα χρησιμοποιουμε αυτο που ειναι φαρμακευτικο. Η οδοντιατρος μου με απετρεψε απο αυτα που διαφημιζουν στην tv(τα πιο εμπορικα δλδ) Τωρα για το νημα τι να σας πω..να μη βγαλει και ο οδοντιατρος το κατιτις του ??
Το πρωινο βουρτσισμα ειναι πιο πολυ διακοσμητικο, (φευγει ο πεθαμενος ασβος απο το στομα, ειδικα για τους καπνιστες) παρα να κανει δουλεια. Ολο και κατι θα φας, θα πιεις, κλπ, οποτε το να τα βουρτσισεις πχ το πρωι και μετα να πιεις 2 κφεδες γλυκους με γαλα,
Το βραδυνο ειναι πιο σημαντικο, αφου αφαιρει οτι μπορει απο τα πραγματα που μπορουν να προκαλεσουν ζημια.τα τεπε δενα συμπαθησα, το νημα το χειριζομαι καλυτερα, και αμα κανεις μαλακια πληγωνει λιγοτερο.
-
Τρώτε γλυκά και μη βουρτσίζετε τα δόντια, οι παλιοί κάτι ξέρανε.
-
Τα εμπορικά τύπου λίστεριν μου τα απαγόρευσε και ο δικός μου οδοντίατρος. Στοματικό διάλυμα μόνο το Elgydium (φαρμακευτικό) το οποίο αραιώνω με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες. Χρήση 15 συνεχόμενες ημέρες και διακοπή για αλλες 15.
Οδοντικό νήμα και μεσοδόντια βουρτσάκια μόνο για τα δόντια που επιθυμώ να παραμείνουν στην θέση τους όπως μου είπε (δηλαδή για όλα).Οδοντόβουρτσα ηλεκτρική.
Πλύσιμο μισή ώρα μετά το φαγητό,πρωί και κυρίως βράδυ. -
Πάντως, άλλη δουλειά κάνει το Elgydium και άλλη το Listerine. Δεν είναι όλα τα στοματικά διαλύματα το ίδιο και δεν χρησιμοποιούνται με τον ίδιο τρόπο.
-
Οδοντίατροι που να αποτρέπουν τη χρήση νήματος χωρίς να συντρέχουν λόγοι δεν τους καταλαβαίνω
Αποτροπές για χρήση στοματικού διαλύματος αναφέρονται στα εμπορικά όπως πχ το Listerine το οποίο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν τελικό διάλυμα, καλύτερα μετά να ξεπλένετε με κάτι άλλο ακόμα και με νερό αρκετά καλά!
Δοκιμάστε το Eludril Daily για καθημερινή χρήσηΜαλακές οδοντόβουρτσες δε χρησιμοποιούμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μόνο για μικρές περιόδους και όταν υπάρχει λόγος
Όσοι βαριούνται να μπουν στη διαδικασία της σωστής χρήσης της οδοντόβουρτσας καλό είναι να επιλέξουν μια απλή ηλεκτρική
Κακό στα δόντια κάνουν η κακή χρήση της οδοντόβουρτσας και περιοδοντικά πολλές φορές ακόμη και το νήμα καθώς και η λάθος επιλογή μεγέθους/σχήματος στα μεσοδόντια βουρτσάκια
Οπότε δεν μπορώ παρά να υποθέσω ότι οι περισσότεροι οδοντίατροι απλά βαριούνται να εξηγήσουν αυτά τα απλά και βασικά πράγματα και τις περισσότερες φορές ο ασθενής θα τα ακούσει στην καρέκλα του περιοδοντολόγου κάτι που σημαίνει ότι πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα!
Την επόμενη φορά που θα τον επισκεφτείτε να του ζητήσετε να σας δείξει τον σωστό τρόπο για εσάς (αναλόγως κατάστασης στόματος)
-
Χοληστερίνη: Μύθοι, πραγματικότητα και στατίνες
.....
...για τα λεγόμενα «φυσιολογικά όρια» της ολικής χοληστερίνης: «Πρόκειται για αυθαίρετες τιμές. Υπάρχουν άνθρωποι με 310 χοληστερίνη οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα».Δείτε το βίντεο στο παραπάνω λινκ, πολύ ενδιαφέρον.
-
Δεν ηξερα αν ηταν να το βαλω εδω ή στα περι γυμναστικης
Διαβαζωντας κατι τετοια http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 78&catid=6
με παιρνει απο κατω..Και ειδικα τωρα που σκεφτομαι να ξεκινησω σε ενα γυμναστηριο της γειτονιας..Δεν ξερω τετοιες ειδησεις με επηρεαζουν πολυ αρνητικα.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες