-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Με 110 λιρες το μηνα για μετρο-λεωφορεια, δεν το λες οτι δεν εχεις εξοδα για μετακινηση...
Καποιος που μενει 30 λεπτα με το τραινο απο λονδινο πληρωνει 350 λιρες το μηνα για κομιουτινγκ. Η μετακινηση στην Αγγλια ειναι πανακριβη.
Ειπα να μην επεκταθω σε λεπτομερειες και ειδικες περιπτωσεις...και η πιο απλη περιπτωση που ανεφερα ειναι επισης ακριβη
@στεφαν
δεν παιζει αυτο που λες...250 ευρω για 12 χλμ την μερα, δλδ 265 χλμ τον μηνα...
-
Είναι πάμφθηνα τα 45, το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου άρα δώρον άδωρον.
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Για κάποιον που θα ήθελε αυτοκίνητο για αντίστοιχη μετακίνηση στην Αγγλία ξέρεις ποσο πολλαπλάσιο είναι το μηνιαιο κοστος απο αυτό που λες για εδω ή έτσι απλα το λες;
Στάλθηκε απο το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2.
Φυσικά και ξέρω. Εκεί δεν υφίσταται μετακίνηση με το αμάξι όμως όπως εδώ. Εκει κάνεις δουλίτσα σου με τα μέσα, τουλάχιστον τις καθημερινές βασικές μετακινήσεις.
@στεφαν
δεν παιζει αυτο που λες...250 ευρω για 12 χλμ την μερα, δλδ 265 χλμ τον μηνα...
Αυτά που λες είναι μόνο για τη δουλειά. Εννοείται κάνω και άλλα χλμ τα οποία επίσης τα θεωρώ απαραίτητα.
-
Με όλα διαφωνω γιατί μάλλον δεν ξέρεις τι ακριβως σημαίνει ζω και εργάζομαι στο Λονδίνο.
Sent from my Nexus 4 using 3
-
Μια χαρά μπορείς κι εδώ με λίγη καλη θεληση και να ξυπνήσεις κάνα μισαωρο νωρίτερα απο οτι με το αυτοκίνητο (μιλάμε για Νορμάλ συνθήκες κι όχι για απεργίες κτλ έτσι?).
Επίσης...στις βασικές σου καθημερινές ανάγκες βάζεις και κάνα σουπερμάρκετ και λοιπά ψώνια λογικά να υποθέσω. Εδώ γιατί θες αυτοκίνητο γι αυτά κι ο Αγγλος να μην θέλει; Not fair..οποτε γυριζουμε στο προηγούμενο που είπα, οτι για τις ίδιες αναγκες κι 'αναγκες' (για το τελευταιο βάλε σε παρένθεση...κακομαθημένο τροπο ζωής), εκεί θα ξοδευες περισσότερα.Στάλθηκε απο το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Με 110 λιρες το μηνα για μετρο-λεωφορεια, δεν το λες οτι δεν εχεις εξοδα για μετακινηση...116 ειναι και καθε χρονο παει πανω.
-
Ναι ρε παιδιά δεν λέω ότι είναι τσάμπα. Το θέμα είναι ότι οι αποδοχές του graduate όπως είδαμε είναι 3 φορές πάνω σε σχέση με το βασικό μας εδώ. Ε για την ίδια ζωή σου φτάνουν καλύτερα, ειδικά με κάποιες αλλαγές σε συνήθειες (πχ μετακίνηση). Αυτό λέω.
Επίσης μιράγκε θες να μας πεις ένα μ.ο. εξόδων διασκέδασης σε εβδομαδιαία βάση? Για να δω αν μου τα περιγράφουν τόσο λάθος και τραγικά όλοι οι φίλοι μου που ζουν εκεί...
-
ποτο σε καλο μαγαζι 10-15£
φαγητο σε νορμαλ εστιατοριο τουλαχιστον 30£
σε μερικα κλαμπ θελει 15£ εισοδο και 10£ το ποτο
καφες μονο ειναι πιο φτηνος αλλα στο 20λεπτο σε διωχνουν
στο ενα θεατρο που πηγα εδωσα 50λιρες και στο αλλο 72λιρες
κοκκαι σπιτι 780 λιρες το μηνα με συγκατοικο κοντα στο κεντρο αλλα σε κακη περιοχη.
-
Δεν διαφωνώ σε κάτι με τα παραπάνω. Όντως έτσι είναι. Το θέμα είναι η συχνότητα. Συνομήλικοι φίλοι που κάνουμε πάνω κάτω την ίδια ζωή (όταν ήταν ή πλέον όταν έρχονται Ελλάδα), όλα τα ανωτέρω τα κάνουν /2 απ' ότι εγώ εδώ γιατί πολύ απλά διαφέρει ο τρόπος ζωής. Και έχω δείγμα από Λονδίνο, Άμστερνταμ και Σίδνεϋ.
-
Εχει πολλα διαφορετικα εξοδα που δεν τα καταλαβαινεις αν δεν ζησεις.
Πιτα πχ με 2 ευρω δεν βρισκεις να φας και να την βγαλεις με μια πιτα για βραδινο. (το απλουστερο παραδειγμα)
-
ποτο σε καλο μαγαζι 10-15£
φαγητο σε νορμαλ εστιατοριο τουλαχιστον 30£
σε μερικα κλαμπ θελει 15£ εισοδο και 10£ το ποτο
καφες μονο ειναι πιο φτηνος αλλα στο 20λεπτο σε διωχνουν
στο ενα θεατρο που πηγα εδωσα 50λιρες και στο αλλο 72λιρες
κοκκαι σπιτι 780 λιρες το μηνα με συγκατοικο κοντα στο κεντρο αλλα σε κακη περιοχη.
Μετα τις τελευταιες αυξησεις και οι καφεδες ειναι πιο ακριβοι απο Ελλαδα.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δεν διαφωνώ σε κάτι με τα παραπάνω. Όντως έτσι είναι. Το θέμα είναι η συχνότητα. Συνομήλικοι φίλοι που κάνουμε πάνω κάτω την ίδια ζωή (όταν ήταν ή πλέον όταν έρχονται Ελλάδα), όλα τα ανωτέρω τα κάνουν /2 απ' ότι εγώ εδώ γιατί πολύ απλά διαφέρει ο τρόπος ζωής. Και έχω δείγμα από Λονδίνο, Άμστερνταμ και Σίδνεϋ.Για Λονδινο παντως το νορμαλ ειναι να βγαινεις καθε βραδυ εξω και οσο αντεξεις. Αλλοιως γιατι να μενεις Λονδινο;
-
Με ενα extra large lamb dοner kebab όμως ερχεσαι να σκασεις!
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Με ενα extra large lamb dοner kebab όμως ερχεσαι να σκασεις! Ποσο μου έχει λείψει ενα lamb doner kebab!Στάλθηκε απο το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2.
Το οποιο το πληρωνεις 7 λιρες ομως...
Τι καθομαστε και συζηταμε; Τα χει πει ο HF... αν εχεις καλη δουλεια στην Ελλαδα συμφερει καλυτερα εδω, αν δεν εχεις συμεφερει καλυτερα εξω.
Απλα στο εξωτερικο αν εχεις υπομονη καποια στιγμη θα βγαλεις καλα λεφτα, εδω δεν θα κανεις τιποτα...
-
Με ενα extra large lamb dοner kebab όμως ερχεσαι να σκασεις! >Ποσο μου έχει λείψει ενα lamb doner kebab!
Στάλθηκε απο το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2.
Το οποιο το πληρωνεις 7 λιρες ομως...
Χαλαλι του ομως λέμε!!!
-
Τι καθομαστε και συζηταμε; Τα χει πει ο HF... αν εχεις καλη δουλεια στην Ελλαδα συμφερει καλυτερα εδω, αν δεν εχεις συμεφερει καλυτερα εξω.
Απλα στο εξωτερικο αν εχεις υπομονη καποια στιγμη θα βγαλεις καλα λεφτα, εδω δεν θα κανεις τιποτα...
Αυτή είναι πιο σωστή προσέγγιση αν και πάλι θεωρώ ότι έξω έχεις καλύτερο σημείο εκκίνησης. Όπως πολύ απόλυτο μου ακούγεται και το 'εδώ δεν θα κάνεις τίποτα'.
Κατά τα αλλα Ελλαδάρα για πάντα κι ας τρώμε ότι μας αφήσουν τα γερόντια μας!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μέσω της εταιρείας; Αυτό είναι καλό, από την άλλη ψάξου λίγο παραπάνω γιατί τα λεφτά, χονδρικα κάπου στα 18k θα είσαι, που σου δίνουν είναι παρα πολύ λίγα για την αν δεν κάνω λάθος μεγάλη εταιρεία που δουλεύεις. Το Oil and Gas είναι πολύ δυνατό στην Αγγλία θα πρέπει να υπάρχουν ευκαιρίες. Γενικά κοίτα γύρω γύρω μίλα με γράφεια ευρέσεως εργασίας και μάθε πόσα περίπου δίνουν για αντίστοιχες θέσεις άλλοι. Δυστυχώς τον κλάδο σου δεν τον ξέρω καθόλου αλλά για τα καθαρόαιμα engineering jobs, δλδ τις κλασσικές Πολυτεχνικές σχολές στην Ελλάδα, τα λεφτά είναι πάρα πολύ λίγα ακόμα και για graduate scheme. Και κάτι τελευταίο είσαι με συμβόλαιο για project ή σε κανονική θέση;Κανονικά θα έπρεπε να παίρνει παραπάνω από τον μέσο engineer (κλασσικού πολυτεχνείου) Οι σπουδές του έχουν τεράστια ζήτηση (κυρίως Overseas βέβαια )
Υ.Γ. Έχουμε το ίδιο μάστερ από το ίδιο πανεπιστήμιο(βλογάω και λίγο τα γένια μου κοινώς ... )
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33039&subid=2&pubid=113157056
πιστευω οτι αυτο ειναι προτιμοτερο εαν θελουμε να επιταχυνουμε το succsex story
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63926266
ως κουπόνι τροφήςΤι λένε; Πάνε καλά; Το επόμενο βήμα ποιο είναι; Ένα κουπάκι ρύζι και σε όποιον αρέσει;
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Μέσω της εταιρείας; Αυτό είναι καλό, από την άλλη ψάξου λίγο παραπάνω γιατί τα λεφτά, χονδρικα κάπου στα 18k θα είσαι, που σου δίνουν είναι παρα πολύ λίγα για την αν δεν κάνω λάθος μεγάλη εταιρεία που δουλεύεις. Το Oil and Gas είναι πολύ δυνατό στην Αγγλία θα πρέπει να υπάρχουν ευκαιρίες. Γενικά κοίτα γύρω γύρω μίλα με γράφεια ευρέσεως εργασίας και μάθε πόσα περίπου δίνουν για αντίστοιχες θέσεις άλλοι. Δυστυχώς τον κλάδο σου δεν τον ξέρω καθόλου αλλά για τα καθαρόαιμα engineering jobs, δλδ τις κλασσικές Πολυτεχνικές σχολές στην Ελλάδα, τα λεφτά είναι πάρα πολύ λίγα ακόμα και για graduate scheme. Και κάτι τελευταίο είσαι με συμβόλαιο για project ή σε κανονική θέση;
Κανονικά θα έπρεπε να παίρνει παραπάνω από τον μέσο engineer (κλασσικού πολυτεχνείου) Οι σπουδές του έχουν τεράστια ζήτηση (κυρίως Overseas βέβαια )
Υ.Γ. Έχουμε το ίδιο μάστερ από το ίδιο πανεπιστήμιο(βλογάω και λίγο τα γένια μου κοινώς ... )
Βγηκα απο το graduate scheme αυτον τον μηνα.
Πηρα το payslip σημερα οποτε για να συγκρινουμε τα νουμερα.
Graduate scheme:
Total gross 1382
PAYE tax 118
NIC 88
Λεφτα στο χερι 1175Απο αυτον τον μηνα παιρνω:
Total gross 1535
PAYE tax 149
NIC 106
Λεφτα στο χερι 1279Μακαρι να επαιρνα τα προ φορων (1.5k) τοτε δεν θα ειχα κανενα παραπονο.
Τωρα στριμωχνομαι επικίνδυνα.
Για διασκεδαση...γενικα ειναι ακριβα αλλα στοχευω pub, προσφορες και εισητηρια των 15 λιρων στα θεατρα απο last minute κλπ. Προσπαθω να βρισκω ευκαιριες και σε καμια περιπτωση δεν θα δωσω 30 λιρες για club.
Φαι εξω το Σ/Κ μονο (συνηθως μονο Σαββατο) και μια στο 2μηνο μπορει να παω και Gauchos για φιλετο. -
Ζωή χαρισάμενη βλέπω! Αχχχ, μας τα έλεγε ο tryphon, πόσο ΓΑΜΑΤΑ είναι έξω, αλλά εμείς δεν τον πιστεύαμε!
Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι mods που τον διέγραψαν αυτόν τον τόσο γλυκομίλητο και καλόβολο άνθρωπο!
Δηλαδή, τώρα, κάθε φορά που θα του κόβει η γυναίκα του το κοκό, σε ποιόν θα τα χώνει; Όχι, σας ρωτώ για να μου απαντήσετε!
-
Mπορει αυτο να ειναι εντελως προσωπικο παραδειγμα λογω σπουδων, βλακειας δικιας μου η δε ξερω τι αλλο.
Στην Ελλαδα δεν θα ειχα καν αυτη τη δουλεια και θα ζουσα με τους δικους μου.
Απλα ρωταω ποτε μπορει αυτο το βελτιωθει και πως να το χειριστω.
Ποτε μπορω να κανω αιτησεις για junior θεσεις και οχι για graduate? Ποσο καιρο εμπειριας πρεπει να εχω?
Μεχρι τοτε πως μπορω να χειριστω μια αυξηση?
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....