-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
παιδια το προβλημα μου ειναι ως εξης και χρειαζομαι ΒΟΗΘΕΙΑ-
εχω δικτυο μεσα στο σπιτι μεσω router & ηλεκτρικου δικτυου ΔΕΗ και συνδεω ενσυρματα (εθερνετ) τα πισια (PCs)
στις πριζες του ρευματος -
Το ταμπλετ μου δεν εχει θυρα εθερνετ ωστε να κανω παρομοια συνδεση σε ενα συγκεκριμενος χωρος του σπιτιου που δεν
καλυπτεται απο το ασυρματο router, και δεν εχει και τηλεφωνικη πριζα. (οχι δεν ειναι τουαλετα, αλλα κουζινα) -
θελω να εχω προσβαση στο δικτυο με το ταμπλετ απο τον 'προβληματικο' κουζινο-χωρο
νομιζετε οτι κατι τετοιο θα κανει δουλεια?...
http://www.plaisio.gr/periferiaka-othon ... LR-300.htm
δηλαδη αν το βαλω σε πριζα ρευματος του προβληματικου χωρου, θα βρει σημα μεσω δικτυου ΔΕΗ και μετα θα το αναμεταδωσει ασυρματα ωστε να συνδεθω με το ταμπλετ μου...?...η μηπως τα σηματα που βρισκει τα βρισκει μονο αν ειναι ασυρματα?...οποτε δεν κανουμε δουλεια? Απο την περιγραφη του προιοντος στο λινκ δεν καταλαβα (δεν ειμαι και πολυ ειδικος, απλα λιγο εμπειρος χρηστης)
Ευχαριστω εκ των προτερω για καθε συμβουλη, και αν δεν κανει το συγκεκριμενο προιον στο λινκ εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο?
Το ασύρματο αναμεταδίδει.
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το ασύρματο αναμεταδίδει.
έτσι ακριβώς
Εναλλακτικά δοκίμασε να μετακινήσεις το router σε κάποιο σημείο που να έχεις καλύτερη κάλυψη, μακρυά από βάσεις ασύρματων τηλεφώνων, και εννοείτε έξω από ντουλάπια και όχι πίσω από έπιπλα, άλλαξε κανάλι στο ασύρματο, δες στις ρυθμίσεις του router την ισχύ του ασύρματου σε μερικά έχει επιλογές και τέλος αν η κεραία του router είναι εξωτερική και βγαίνει αγόρασε μια μεγαλύτερη να την αλλάξεις. Α ξέχασα και η κεραία αν είναι εξωτερική στην όρθια θέση της έτσι σηκωμένη! όχι πλαγιαστή. Απλά πράγματα που πολλές φορές μας ξεφεύγουν.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ψάχνω κάποιο πακέτο με το οποίο να μπορώ να σχεδιάσω free body diagrams, πχ κάτι σαν αυτό: http://ffden-2.phys.uaf.edu/211_fall200 ... iagram.jpgΚυρίως με νοιάζει να μπορώ να ζωγραφίζω εύκολα τα διανύσματα των δυνάμεων, με ετικέτες κτλ.
Αυτό κι εμένα θα με ενδιέφερε
-
Ισως με κάνα free vector σαν το inκspace. Ή κάτι τέτοιο http://srl.tamu.edu/srlng/research/project/18
Επίσης υπάρχει και αυτό https://play.google.com/store/apps/deta ... ties&hl=en -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ευχαριστούμε cosneo. Μόλις την πήρα. Πέτυχα και ρενακια πωλητή με το προηγούμενο μεγκαν ρς!Παρακαλούμε famas. Και εγώ την παράγγειλα!
-
Ειδα ενα tablet lenovo σημερα με android.Μου άρεσε.Έχει κανεις παρομοιο?
Μιλαμε ειναι η μιση τιμη απο ενα ipad -
- Υπαρχει καποιο αλλο μηχανακι (ενταξει αυτο του λινκ μου ειπατε δεν κανει) που να κανει τη δουλεια που θελω, δηλαδη
να παιρνει το σημα που διανεμεται απο την πριζα μεσω ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ δικτυου, και να το αναμεταδιδει ασυρματα?
Δεν ξερω και πως λεγονται αυτα τα μαραφετια να τα ψαξω στον γκουγκλη
- Υπαρχει καποιο αλλο μηχανακι (ενταξει αυτο του λινκ μου ειπατε δεν κανει) που να κανει τη δουλεια που θελω, δηλαδη
-
να παιρνει το σημα που διανεμεται απο την πριζα μεσω ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ δικτυου, και να το αναμεταδιδει ασυρματα?
Μπαλαντέζα;
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Ισως με κάνα free vector σαν το inκspace. Ή κάτι τέτοιο http://srl.tamu.edu/srlng/research/project/18
Επίσης υπάρχει και αυτό https://play.google.com/store/apps/deta ... ties&hl=enTo inkscape είναι για vector graphics, καμία σχέση με διανύσματα δυνάμεων αλλά χρήσιμο.
Το ForceEffect είναι πιό κοντά σε αυτό που ψάχνω. Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει και σε Chrome app για το PC.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μπαλαντέζα;
η μπαλαντεζα δεν ειναι ασυρματο συστημα.
Ενδιαφερομαι 'να παιρνει το σημα ADSL απο την πριζα του τοιχου και να το αναμεταδιδει ασυρματα, στον συγκεκριμενο χωρο'.
Το σημα ADSL το διοχετευω στο ηλεκτρικο δικτυο του σπιτιου με router και το παιρνω me TP-links apo τις πριζες, alla στον συγκεκριμενο χωρο, κουζινα, ** θελω μονο το ταμπλετ **(που δεν εχει εθερνετ) ωστε να εβαζα ενα ακομη TP-link, ασε που δεν ειναι και σωστο να τρεχουν καλωδια κατω στην κουζινα, ενω η χρηση θα ειναι περιστασιακη.
-
Αν και δεν καταλαβαίνω το λόγο που χρησιμοποιείς εθερνετ και γενικά την δικτύωση του σπιτιού σου μήπως θα σε βόλευε κάτι τέτοιο για το τάμπλετ?
http://www.ebay.com/itm/Trendy-Micro-Mi ... 0375887593 -
http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/Turbo-X-Wireless-N-Repeater-300Mbps-WLR-300.htmΑν θες κάτι τέτοιο πάντως εδώ θα το βρεις πολύ φτηνότερο (μέχρι τα μεσάνυχτα ισχύει η τιμή ).
-
Δεν θα κάνει αυτό που θέλει αυτό.
-
Μπαλαντέζα;
η μπαλαντεζα δεν ειναι ασυρματο συστημα.
Ενδιαφερομαι 'να παιρνει το σημα ADSL απο την πριζα του τοιχου και να το αναμεταδιδει ασυρματα, στον συγκεκριμενο χωρο'.
Το σημα ADSL το διοχετευω στο ηλεκτρικο δικτυο του σπιτιου με router και το παιρνω me TP-links apo τις πριζες, alla στον συγκεκριμενο χωρο, κουζινα, ** θελω μονο το ταμπλετ **(που δεν εχει εθερνετ) ωστε να εβαζα ενα ακομη TP-link, ασε που δεν ειναι και σωστο να τρεχουν καλωδια κατω στην κουζινα, ενω η χρηση θα ειναι περιστασιακη.
Θες ethernet over powerline αντάπτορα που παίρνει μια έξοδο ethernet από το ρούτερ σου και την βάζει στη μπρίζα ρεύματος. Μετά, στην κουζίνα θες πρίζα ρεύματος πάλι με ethernet over powerline αντάπτορα που θα παίρνει ethernet 'σήμα', ΟΧΙ adsl.
Αυτός ο adapter της κουζίνας θα βγάζει μια έξοδο ethernet που θα πηγαίνει σε ένα wireless access point στο οποίο θα συνδέεσαι με το tablet σου.Μιας και το επάγγελμά μου είναι δικτυάς σε γενικές γραμμές, θα σου πω ότι:
- η παραπάνω διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη μιας και περιλαμβάνει τη ρύθμιση αρκετών συσκευών διαφορετικής μάρκας και τύπου λειτουργίας
- έχει να κάνει με διευθυνσιοδότηση ip, το wireless access point θα πρέπει να δίνει ένα subnet που το ρουτερ σου να ξέρει να το δρομολογήσει προς το internet, άρα η πόρτα ethernet του ρούτερ θα πρέπει να ξέρει ότι εκεί έχεις access point και ποιες ip θα δίνει το access point
- το ethernet over powerline χρησιμοποιεί το δίκτυο ρεύματος σαν HUB, είναι δηλαδή ένα ενιαίο collision domain, aka ότι ταχύτητες και να διαφημίζουν αυτές οι συσκευές το αποτέλεσμα σε ταχύτητα είναι χαμηλό
- η όλη συνδεσμολογία είναι για τον φούτσο καβάλα και μόλις απορρυθμιστεί κάτι πιθανώς θα ταλαιπωρηθείς τρομερά να βγάλεις άκρη, και οι πάροχοι τηλεφωνίας δεν υποστηρίζουν τέτοιες συνδέσεις για να σε βοηθήσουν. Παίρνει ip το ρούτερ σας; Από εμάς είστε οκ, βγάλτε άκρη μόνος σας (και δίκιο έχουν).
Εν ολίγοις: άσε τα δίκτυα ρεύματος και βάλε ένα wireless repeater σε μια πρίζα, που θα πιάνει το ασύρματο σήμα του ρούτερ σου και θα το επαναλαμβάνει. Είναι το πιο απλό και παλέψιμο για την περίπτωσή σου.
Κάτι σαν αυτό
http://www.plaisio.gr/periferiaka-othon ... P-1320.htmΚοίτα μην πάρεις τίποτα turbo X και γελάει ο κόσμος.
Ελπίζω να βοήθησα
-
νομίζω ότι χρειάζεσαι ένα access point μηχάνημα.
-
- Wireless range extender όπως σου είπανε το βάζεις εκεί που πιάνει το ασύρματο και πάει το σήμα πιο πέρα.
- Αν θέλεις οπωσδήποτε να 'παίρνεις σήμα' από την πρίζα του ρεύματος πάρε ένα router (χωρίς modem) σαν αυτό
και με ένα access point γίνετε αλλά θέλει ρυθμίσεις ενώ με το ρούτερ κουμπώνεις το wan στο powerline συνδέεσαι στο ασύρματο και όλα γίνονται αυτόματα
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Αν και δεν καταλαβαίνω το λόγο που χρησιμοποιείς εθερνετ και γενικά την δικτύωση του σπιτιού σου μήπως θα σε βόλευε κάτι τέτοιο για το τάμπλετ?
http://www.ebay.com/itm/Trendy-Micro-Mi ... 03758875931.εθερνετ χρησιμοποιω (μεσω ηλεκτρικου δικτυου) για λογους ασφαλειας δεδομενων, ταχυτητας και για περιορισμο
ακτινοβολιας.-
λογω μεγεθους σπιτιου και θεσης ρουτερ η εμβελεια του ασυρματου ΔΕΝ φτανει μεχρι την κα ΕΛΤΑΣΣΟΥ (1 γραμμουλα ισχυς
σηματος) που ειναι 3 οροφους μακρυα απο το γραφειο μου που ειναι το ρουτερ τοποθετημενο/ -
αυτο που προτεινεις ειναι μια οικονομικη και πρακτικη λυση και θα την υιοθετησω, τελικα, αν δεν βγαλω ακρη διοτι
α. δεσμευω την USB θυρα του Ταμπλετ.
β. Θα τρεχει καλωδιο UTP στο πατωμα της κουζινας ενω θα χρειαστει κανα 15-αρι μετρα για οταν βγαινω στον κηπο. -
δεν μου προκυπτει απο την περιγραφη οτι θα τρεχει σε Android που ειναι το Ταμπλετ μου (Acer A500) και το Alcatel m-pop της κας Ελτασσου...
Ευχαριστω πολυ
-
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
- η όλη συνδεσμολογία είναι για τον φούτσο καβάλα και μόλις απορρυθμιστεί κάτι πιθανώς θα ταλαιπωρηθείς τρομερά να βγάλεις άκρη, και οι πάροχοι τηλεφωνίας δεν υποστηρίζουν τέτοιες συνδέσεις για να σε βοηθήσουν. Παίρνει ip το ρούτερ σας; Από εμάς είστε οκ, βγάλτε άκρη μόνος σας (και δίκιο έχουν).
Εν ολίγοις: άσε τα δίκτυα ρεύματος και βάλε ένα wireless repeater σε μια πρίζα, που θα πιάνει το ασύρματο σήμα του ρούτερ σου και θα το επαναλαμβάνει. Είναι το πιο απλό και παλέψιμο για την περίπτωσή σου.
Κάτι σαν αυτό
http://www.plaisio.gr/periferiaka-othon ... P-1320.htmΚοίτα μην πάρεις τίποτα turbo X και γελάει ο κόσμος.
Ελπίζω να βοήθησα
Dυστυχως δεν υπαρχει ενδιαμεσο σημειο για να εχω προσβαση στο ασυρματο δικτυο ωστε ο repeater να το αναμεταδιδει.
Ο ηλεκτρολογος μου ειπε οτι μπορει να περασει UTP καλωδια σε ολα τα σημεια αλλα ειναι μεγαλο μερεμετι...(fasaria=kostow)
Η βλακεια μου ειναι οτι οταν το εχτιζα (2003) ενω υπηρχε ευκολα η δυνατοτητα τοτε με ελαχιστο κοστος να το δικτυωσω ολο το σπιτι δεν το εκανα.Και βεβαια **βοηθησες παρα πολυ **ωστε **να μην μπλεξω **με θεματα που ειναι εκτος δυνατοτητων μου...
Ευχαριστω
-
Υπ'όψην το powerline over ethernet είναι ό,τι πιο ανασφαλές υπάρχει σαν τεχνολογία ενσύρματης μετακίνησης δεδομένων και γι αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί πουθενά σε επαγγελματικό περιβάλλον.
Λειτουργώντας το ηλεκτρικό δίκτυο του χώρου σαν ενιαίο collision domain, οποιοσδήποτε μπορεί να sniffάρει πακέτα βάζοντας σε μια πρίζα ρεύματος (ή ακόμα και κάτω στο ρολόι της πολυκατοικίας ) ένα powerline ethernet adapter. Τουλάχιστον στο ασύρματο δίκτυο πρέπει να σου σπάσουν τον κωδικό, στο δίκτυο ρεύματος είναι όλα ανοιχτά. -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
- Wireless range extender όπως σου είπανε το βάζεις εκεί που πιάνει το ασύρματο και πάει το σήμα πιο πέρα.
- Αν θέλεις οπωσδήποτε να 'παίρνεις σήμα' από την πρίζα του ρεύματος πάρε ένα router (χωρίς modem) σαν αυτό
και με ένα access point γίνετε αλλά θέλει ρυθμίσεις ενώ με το ρούτερ κουμπώνεις το wan στο powerline συνδέεσαι στο ασύρματο και όλα γίνονται αυτόματα
- οποτε range extender δεν παιζει αφου το ασυρματο δικτυο, δεν ειναι προσβασιμο ωστε να το επεκτεινω.
- ειδα αυτο που εχεις στο λινκ αλλα απο την πριζα παιρνει ρευμα μονο, ενω το σημα ethernet/ADSL το παιρνει απο πριζα δικτυου ξεχωριστη (που δεν εχω), το θεμα μου ειναι...
να παιρνει 'και power & δικτυο & να το αναμεταδιδει ασυρματα, απο την πριζα ρευματος και μονο'
Υπαρχει κατι τετοιο?
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]