-
Ο χρήστης otso έγραψε:
παρε απο τον ililias φτηνη καλη πιστοποιημενη και δωρεαν συμβουλες και υποστηριξη επ αοριστον.site εχει να δω?
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
παρε απο τον ililias φτηνη καλη πιστοποιημενη και δωρεαν συμβουλες και υποστηριξη επ αοριστον.+1000
Στις μέρες μας, όπου τα καταστήματα που πουλάνε σόμπες ξεφυτρώνουν όπως τα video club της δεκαετίας του 80, ή τα frozen yogart πιο πρόσφατα, το να συναντάς Επαγγελματίες, είναι πραγματικά σπάνιο.
-
Ο χρήστης Alexander Anderson έγραψε:
παρε απο τον ililias φτηνη καλη πιστοποιημενη και δωρεαν συμβουλες και υποστηριξη επ αοριστον.
site εχει να δω?
Μπα, αλλα ψαξε για τις σομπες amesti.
-
Ερώτηση πρωτάρη!
Επηρεάζεται η λειτουργία της σόμπας/τζακιού από τις εξωτερικές συνθήκες; Σήμερα που είχε βροχή και αρκετό αέρα, δυσκολεύτηκα αρκετά μέχρι να καταφέρω να ανάψω την σόμπα. Ένιωθα πως δεν τράβαγε όπως τις προηγούμενες φορές...
-
Μαλλον πρεπει να πας ποιο ψηλα την καμιναδα.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Ερώτηση πρωτάρη!Επηρεάζεται η λειτουργία της σόμπας/τζακιού από τις εξωτερικές συνθήκες; Σήμερα που είχε βροχή και αρκετό αέρα, δυσκολεύτηκα αρκετά μέχρι να καταφέρω να ανάψω την σόμπα. Ένιωθα πως δεν τράβαγε όπως τις προηγούμενες φορές...
Φυσικα και εππηρεαζεται!
Αλλα πρεπει και η καμιναδα σου να εχει το αναλογο υψος-διατομη συμφωνα με τις απαιτησεις της θερμαντικης εστιας. Αν πχ εχεις ενα μπουρι που απλα βγαινει εξω απο το τοιχο ενα δυο μετρα, δεν ειναι οτι καλυτερο για συνθηκες ¨τραβηγματος¨! -
Το μπουρί οδηγεί στην ταράτσα όπου δεν υπάρχει ούτε σκεπή ούτε κάποιο άλλο ψηλότερο κτίριο εκεί κοντά ώστε να την επηρεάζει.
Ρωτάω, γιατί τις προηγούμενες ημέρες η σόμπα άναβε στο λεπτό, ενώ σήμερα χρειάστηκε να ρίξω αρκετό προσάναμμα μέχρι να καταφέρει να πάρει μπροστά. Πέρα από το γεγονός πως άργησε να πάρει, φαινόταν και από το τζαμάκι ότι δεν είχε το τράβηγμα των προηγούμενων ημερών. Από την στιγμή που πήρε βέβαια, τραβούσε χωρίς πρόβλημα μέχρι το σβήσιμο.
-
Η καμιναδα ειναι μονωμενη;
-
to cut the story short
3 διαμερίσματα 1ος, 2ος, 3ος, όροφος έχουμε παράλληλη / γειτονική εγκατάσταση τζακιού. Παράλληλες τοποθετημένες οδεύσεις αερίων καύσης, ας το πω, που καταλήγουν σε 3 γειτονικές καμινάδες. εγώ στον 1ο όροφο
πέρσι έγινε αντικατάσταση του καπέλου, με ένα καλύτερο, που του δώσαμε κ 1 μέτρο ύψος γιατί αφενός το παλιό ήταν πολύ χαμηλά αφετέρου είχε χαλάσει το παλιό κ δε γύριζε.
φέτος που άναψα μου παραπονέθηκαν ότι μπαίνει καπνός στον 3ο όροφο από τον αεραγωγό - γρίλια (δεν είναι ενεργειακό είναι απλό τζάκι του 3ου ορόφου με τζάμι πόρτα) που βρίσκεται ψηλά, εκει 30 40 πόντους κάτω από το ταβάνι τους.
τι μπορεί να παίζει;
-φέτος πριν 20 μερες καθάρισα με τηλεσκοπικό κοντάρι τη δίοδο από το τζάκι μου μέσα προς τα πάνω όσο πήγαινε. Μήπως 'άνοιξα μια τρύπα' (χλωμό μου λένε όλοι)
-μήπως γυρίζουν καυσαέρια (καπνιά) από το καπέλο μου στο αυτού του 3ου ορόφου; (κατι είδα για 1 μέτρο απόσταση, δε νομίζω να τηρείται πάνω...). Τι λέτε;
-
Σε έναν φίλο μου που είχε παρόμοιο πρόβλημα (άναβε το τζάκι και μυριζε καπνός στον απο κάτω ) είχε τρυπήσει η καμινάδα του απο κάτω. Τώρα πως γινόταν αυτό δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης LLLEFTERIS έγραψε:
Η καμιναδα ειναι μονωμενη;Η εξωτερική καμινάδα είναι αμιαντοσωλήνας. Δε νομίζω να φταίει το μπουρί, γιατί όλες τις προηγούμενες ημέρες η σόμπα άρπαζε στο λεπτό. Το μόνο που άλλαξε σήμερα είναι ο καιρός, για αυτό ρωτάω αν υπάρχει περίπτωση να επηρεάζει την λειτουργία της.
-
καλησπερα να ρωτησω πηρα σομπα και την αναψα για πρωτη φορα ειναι ολοι απο χαλυβα και εννοειται βαμμενη εριξα πολλα ξυλα μεσα για να καψει καλα και εβγαλε πολυ ασχημη μυρωδια απο τοτε δεν ξαναεβαλα τοσα ωστε να ζεσταθει τοσο και να ξαναμυρισει.ποσο χρονο η καψιμο χρειαζεται για να φυγει η μυρωδια?επισης οταν μεσα εχει φλογα και ανοιξω την πορτα για να βαλω και αλλο μου βγαζει καπνο συνεχεια μονο αν πεσει η φωτια μπορω να ανοιξω χωρις να βγαλει γιατι συμβαινει αυτο?πως μπορω να αποφυγω τον καπνο?
-
@axel12p
Παίζει ρόλο ίσως ο αέρας, όμως κυρίως σε συνδυασμό με το οριζόντιο τμήμα του μπουριού σου. Ίσως αν έβαζες περισσότερα ψιλά ξύλα για προσάναμμα;
Μπρικέτες καις, τελικά, αποκλειστικά;@EYA25
Ποιά σόμπα πήρες κ πως έγινε η εγκατάσταση; Έχεις οριζόντια μπουριά, περνάς στο ύψος το σπίτι;
Η μυρωδιά συνήθως φεύγει μετά το πρώτο άναμμα, άντε να ξαναμυρίσει λίγο μια - δυό φορές, όταν την 'ντουμανιάσεις'.Ευχαριστώ (πολύ) για τα καλά σας λόγια. Αν μου επιτρέπεται (αν θεωρηθεί διαφήμιση συγνώμη mods κ σβήστε το), θα πω ότι οι Amesti δεν είναι φτηνές σόμπες. Οικονομικές είναι στην Ελλάδα, γιατί τις φέρνουμε εμείς κ έχουμε κρατήσει όσο πιο χαμηλά αντέχουμε τα περιθώριά μας.
-
καλημερα καιω και μπρικετεσ και ξυλα βαζω μπολικα για προσαναμα οταν την αναβω ο αερασ τησ σομπας ειναι ανοιχτος ειμαι στο δευτερο οροφο και τα μπουρια περνανε στην ταρατσα τερμα πανω οσο πρεπει αν ειναι η σομπα μου ειναι ελληνικησ κατασκευησ απο εργοστασιο εδω στην αθηνα.πως μπορω να αναβω τα ξυλα και ενω εχει φωτια θελω να προσθεσω και αλλο χωρισ να ανοιξω την πορτα και να καπνισει μεσα στο σπιτι?
-
Δεν μπορείτε να ρωτήσετε τον κατασκευαστή ή / και αυτόν που σας έκανε την εγκατάσταση;
-
η εγκατασταση δεν εχει προβλημα εινια οπωσ πρεπει να ειναι ο κατασκευαστης δεν εχει να μου πει κατι το μονο οτι οπωσ και να εχει τα ξυλα οταν καιγονται βγαζουν καπνο απλα εμενα τα μπουρια ειναι φ120 οποτε δεν προλαβαινει να τον ταρβηξει οπως τον τραβει ενα τζακι
-
Οκ, οπότε αν θέλεις να δούμε αν μπορούμε να σου απαντήσουμε κάτι, βάλε μια φωτό (ή ένα σκίτσο) της εγκατάστασής σου κ πες μάρκα / μοντέλο της σόμπας σου (ή έστω μια φωτογραφία της).
-
μεσα στο site του εργοστασιου αναφερεται ως Σόμπα Ξύλου SK-14 http://www.supercasa.gr/categories.asp?catid=1184,,,και να ξαναπω οτι οταν ανοιγω την πορτα τησ μου βγαζει καπνο και μονο
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
@axel12p
Παίζει ρόλο ίσως ο αέρας, όμως κυρίως σε συνδυασμό με το οριζόντιο τμήμα του μπουριού σου. Ίσως αν έβαζες περισσότερα ψιλά ξύλα για προσάναμμα;
Μπρικέτες καις, τελικά, αποκλειστικά;Ηλία, για αρχή έχω ξεκινήσει αποκλειστικά με μπριγκέτα. Απλά μου έκανε εντύπωση πως όλες τις προηγούμενες φορές το μόνο που έκανα ήταν να σπάω την πρώτη μπριγκέτα σε 4-5 κομμάτια και με ένα κομματάκι προσάναμμα έπαιρνε πολύ εύκολα. Χθες που ο καιρός ήταν περίεργος με αρκετός αέρα και βροχή, χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια μέχρι να 'πιάσει' θερμοκρασία και να αρχίσει να τραβάει κανονικά.
Από εκείνο το σημείο και μετά βέβαια, έγινε κλίβανος. Στο σημείο της ένωσης σόμπας-μπουριού που λέγαμε, η θερμοκρασία πέρασε χαλαρά τους 350οC (σε εκείνη τη φάση άρχισε να λιώνει το πλαστικό κάλυμμα από το thermocouple και σταμάτησα την μέτρηση ), ενώ και το μπουρί πήρε ένα πολύ ωραίο μπρονζέ χρώμματάκι, το οποίο κατ' εμέ ταιριάζει πολύ περισσότερο με το χρώμα της σόμπας
-
Τη θερμοκρασια καυσαεριων να τη μετρας στο ενα μετρο απο τη σομπα. Οχι αμεσως μετα απο αυτη. Τη καπελο εχεις στο τερμα της καμιναδας? αν εχεις παγωδα δεν θα εχεις προβλημα με τον καπνο οταν φυσαει.
Παντως ο καιρος σιγουρα παιζει ρολο. Εχω παρατηρησει οτι οταν η εξωτερικη θερμομρασια ειναι ψηλα δυσκολα αναβει η σομπα, λιγο δυσκολοτερα δηλαδη. Ολα ειναι θεμα ατμοσφαιρκων πιεσεων. Αν υπαρχουν και τυχον αλλες λεπτομερειες, ολα μαζι μπορει να δημιουργησουν μια δυσκολια.
Αλλα γιατι θες να βαζεις ξυλα, οσο καιει η φωτια με φλογα? οταν καταλαγιασει δεν μπορεις να προσθεσεις?
Ξυλόσομπα