-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Η σφραγίδα/υπογραφή μηχανικού (πολιτικού, χημικού, ηλεκτρολόγου, μηχανολόγου) χρειάζεται σε όλα τα έργα (από μελέτες μέχρι επίβλεψη), άρα αν θες να υπογράφεις, θες άδεια άσκησης -> άρα ΤΕΕ -> άρα ΤΣΜΕΔΕ.Σε όλα τα κτιριακά έργα (κτίρια, δρόμους, δημόσια έργα κτλ.)
Υπάρχουν ένα σωρό μελέτες τις οποίες το ΤΕΕ ούτε που τις έχει ακουστά: πληροφορικής, οργάνωσης επιχειρήσεων, ποιότητας
Τόσα χρόνια μηχανικός δεν έχω βάλει ποτέ σφραγίδα σε τίποτα (δεν έχω καν σφραγίδα με Α/Μ ΤΕΕ κτλ. εδώ που τα λέμε ) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η σφραγίδα/υπογραφή μηχανικού (πολιτικού, χημικού, ηλεκτρολόγου, μηχανολόγου) χρειάζεται σε όλα τα έργα (από μελέτες μέχρι επίβλεψη), άρα αν θες να υπογράφεις, θες άδεια άσκησης -> άρα ΤΕΕ -> άρα ΤΣΜΕΔΕ.
Σε όλα τα κτιριακά έργα (κτίρια, δρόμους, δημόσια έργα κτλ.)
Υπάρχουν ένα σωρό μελέτες τις οποίες το ΤΕΕ ούτε που τις έχει ακουστά: πληροφορικής, οργάνωσης επιχειρήσεων, ποιότητας
Τόσα χρόνια μηχανικός δεν έχω βάλει ποτέ σφραγίδα σε τίποτα (δεν έχω καν σφραγίδα με Α/Μ ΤΕΕ κτλ. εδώ που τα λέμε )Ε καλά ναι, και εγώ σαν Ηλεκτρολόγος δεν έχω υπογράψει ποτέ (έχω Α' κατηγορίας μελετητικό για Η/Μ), αφού όλες τις δουλειές τις κάνω ως Μηχανικός Η/Υ. Εκεί τι υπογραφή να θέλει ? Άντε για τους πίνακες, που και πάλι υπογραφές βάζει ο Ηλεκτρολόγος που έκανε την μελέτη του κτιρίου...
-
Αυτοι που γραφονταν στο ΤΣΜΕΔΕ δεν ηταν τοσο μαλακες. Πρωτον στις καλες εποχες εξασφαλιζες καλυτερο αρχικο μισθο λογω των συμβασεων του ΤΕΕ συν το οτι ειχες ενα πολυ καλο ταμειο που σε καλυπτε στα παντα. Μεχρι και σφραγισμα να εκανες επαιρνες καποια λεφτα νομιζω. Τωρα ειναι μαλακια...
-
Εγώ δεν έχω καμίας κατηγορίας μελετητικο για τίποτα, μήπως είμαι ντεμεκ μηχανικός ?
@bibendum
Αυτό που έγραψα παραπάνω, η διαφορά ΤΣΜΕΔΕ-ΤΕΒΕ σε ό,τι αφορά και περίθαλψη και σύνταξη πριν 20 ή 10 χρόνια ήταν χαώδης.(Η πλάκα είναι ότι το ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ λόγω της εμπλοκής του με την Τράπεζα Αττικής, που, αν ξέρετε, είναι η μοναδική που ανακεφαλαιοποιήθηκε 'με το σπαθί της' χωρίς κρατικά/τροϊκανά λεφτά, μπορεί και να δώσει ακόμα και εκείνα τα €360 σύνταξη, για τα άλλα Ταμεία έχω μεγάλες αμφιβολίες)
Bonus: Διεγράφη από το ΤΕΕ 3-4 μηνάκια μετά την αίτηση
-
Το ΤΣΜΕΔΕ ήταν απο τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο- ταμεία, λόγω απίστευτου λόγου ενεργών-συνταξιούχων μηχανικών (κάποτε 7 προς 1) και φυσικά υψηλότατων εισφορών. Κοινώς, πληρώναμε για να έχουμε (ανταποδοτικά οφέλη, όπως π.χ. αποζημίωση ακόμα και σε σφράγισμα ή γυαλιά). Τώρα πλέον είναι ΕΟΠΠΥ, που σημαίνει ότι πληρώνουμε τα μαλιοκέφαλά μας -και λίαν συντόμως ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - για να έχουμε λιγότερες ή και μηδενικές παροχές. Και φυσικά σύνταξη της πλάκας...χώρια που πληρώνουμε επικουρική, ενώ ήδη ξέρουμε ότι έχουν καταργηθεί και πρακτικά δεν πρόκειται να την πάρουμε ποτέ (αν δηλαδή προλάβουμε και βγούμε στη σύνταξη)
Όσο για την αύξηση Μ.Κ., δείτε πόσα έβαλε το ΤΣΜΕΔΕ για να καταλάβετε τι γίνεται...από τα αποθεματικά (δηλαδή τα λεφτά ΜΑΣ) κάνουν αυξήσεις στην Αττικής, ώστε να μπορέσουμε να τα χάσουμε από την πτώση της μετοχής και τώρα να ψάχνουν πάλι ρευστό για να κινηθούν
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Μήπως μιλάμε/γράφουμε διαφορετική γλώσσα ?
Πάμε πάλι: εξαρχής είπα -σε διαφόρους τόνους και αποχρώσεις- ότι δεν ΗΘΕΛΑ να φοροδιαφύγω/κλέψω, γι'αυτό και αναγκάστηκα να κλείσω βιβλία και εταιρεία. Το ρήμα 'μπορώ' το χρησιμοποιείς μόνο εσύ. Πόσο πιο απλά να το γράψω ? Όλα τα άλλα τα 'συμπέρανες' μόνος σου...Μου θυμίζεις λίγο το Vassilis_1 που μας τα έχει κάνει τσουρέκια στο thread της εξέλιξης που έχει βάλει κασσέτα και λέει τα δικά του...Οκ, δεν ήθελες.
Αν ήθελες; Μπορούσες; -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Μήπως μιλάμε/γράφουμε διαφορετική γλώσσα ?
Πάμε πάλι: εξαρχής είπα -σε διαφόρους τόνους και αποχρώσεις- ότι δεν ΗΘΕΛΑ να φοροδιαφύγω/κλέψω, γι'αυτό και αναγκάστηκα να κλείσω βιβλία και εταιρεία. Το ρήμα 'μπορώ' το χρησιμοποιείς μόνο εσύ. Πόσο πιο απλά να το γράψω ? Όλα τα άλλα τα 'συμπέρανες' μόνος σου...Μου θυμίζεις λίγο το Vassilis_1 που μας τα έχει κάνει τσουρέκια στο thread της εξέλιξης που έχει βάλει κασσέτα και λέει τα δικά του...Οκ, δεν ήθελες.
Αν ήθελες; Μπορούσες;Αν και είμαστε εντελώς off-topic τόση ώρα, και μιλάμε για υποθετική ερώτηση, μάλλον δεν θα μπορούσα, γιατί όπως είδες και πιο πριν, οι 'γνώσεις' μου επί του θέματος σταματούν στο 'κόβω/δεν κόβω απόδειξη ή ΑΠΥ'. Στους μηχανικούς αυτό δεν είναι και εντελώς απλό, γιατί π.χ. σε μελετητική αμοιβή πρέπει να κόψεις υποχρεωτικά παράβολα κάποιων διατάξεων νόμων (όπως και οι δικηγόροι), οπότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κόψεις μεν, μικρότερη δε, ΑΠΥ. Ακόμα και στις 'καλές' εποχές, όπως θα σου πει οποιοσδήποτε ε.ε. μηχανικός, άντε πες στον πελάτη ότι σου κόβω π.χ. 500€, αλλά θέλω να μου δώσεις 1000€. Δεν είμαστε γιατροί ή δικηγόροι, να υπάρχει και το υπομόχλιο του 'εκβιασμού' στη μέση, αν δεν κάνω στο πελάτη, πάει στον παραδίπλα μηχανικό.
Το μοναδικό λοιπόν που μπορείς να κάνεις είναι να μην κόβεις τις ΑΠΥ για παροχές εκτός 'μηχανιλικίου' , δηλαδή π.χ. έρχομαι ως Μηχανικός Η/Υ και σου στήνω δίκτυο, servers, εφαρμογές, τα Oracle Applications κλπ κλπ. Εκεί δρας ως οποιοσδήποτε υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, σοβατζής, εργολάβος κλπ, δηλαδή τα παίρνεις μαύρα και φεύγεις....
Edit: ΟΚ, ίσως έπιασα τι θες να πεις...'δεν ήθελες επειδή δεν μπορούσες?' ή 'δεν μπορούσες επειδή δεν ήθελες ?'. Σωστά ? Ας πούμε ότι 'μπορούσα' (όσο τεςπα μπορούσα βάσει των 'γνώσεών' μου επί του θέματος), αλλά δεν ήθελα έτσι και αλλιώς (αυτό το 'κληρονόμησα' από τον πατέρα μου από τα μικράτα μου, οπότε προηγείτο το 'δεν θέλω' από το 'μπορώ/δεν μπορώ')...
-
Τωρα τι ασφαλεια εχεις αν δεν εισαι πια στο Τσεδε; ΙΚΑ;
Η συνταξη του μηχανικου δεν ειναι πια 2000 το μηνα;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Τωρα τι ασφαλεια εχεις αν δεν εισαι πια στο Τσεδε; ΙΚΑ;Η συνταξη του μηχανικου δεν ειναι πια 2000 το μηνα;
Ότι 'ταιριάζει', συνήθως ΕΤΑΑ ή ΙΚΑ....
2000 το μήνα ?
-
Φιλος καταστηματαρχης σημερα μου ειπε πως θα παει σε σεμιναρια για να γινει ελενκτης επειγουσων επικυνδινων καταστασεων στο καταστημα του και να πει στον υπαλληλο τη θα κανει πχ σε μια πυρκαγια. Ειναι υποχρεωτικο και μαλιστα πληρωσε παλι υποχρεωτικα 100 ευρω στα 25 5ετραγωνικα που ειναι το μαγαζι του.Τα πληρωσε στο Δημο .
Για ολους τους εμπορους και οχι μονο ισχυει αυτο. Υπαρχει προστιμο αν σε βρουν χωρις τη βεβαιωση της παρακολουθησης και παει λεγοντας.
Τι γινεται βρε παιδια. Ποιος θα παει και το σημαντικοτερο ποιος θα πληρωσει για να λεει στον υπαλληλο του με χαρτι επισημο να βγει εξω απο την επιχειρηση οταν πιασει φωτια? Ξ -
Νομίζω λέγεται 'Τεχνικός Ασφαλείας'...
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Φιλος καταστηματαρχης σημερα μου ειπε πως θα παει σε σεμιναρια για να γινει ελενκτης επειγουσων επικυνδινων καταστασεων στο καταστημα του και να πει στον υπαλληλο τη θα κανει πχ σε μια πυρκαγια. Ειναι υποχρεωτικο και μαλιστα πληρωσε παλι υποχρεωτικα 100 ευρω στα 25 5ετραγωνικα που ειναι το μαγαζι του.Τα πληρωσε στο Δημο .
Για ολους τους εμπορους και οχι μονο ισχυει αυτο. Υπαρχει προστιμο αν σε βρουν χωρις τη βεβαιωση της παρακολουθησης και παει λεγοντας.
Τι γινεται βρε παιδια. Ποιος θα παει και το σημαντικοτερο ποιος θα πληρωσει για να λεει στον υπαλληλο του με χαρτι επισημο να βγει εξω απο την επιχειρηση οταν πιασει φωτια? ΞΤεχνικός ασφαλείας;
-
Μάλλον σε πρόλαβα Bill...
-
-
Ο χρήστης BILL33'[quote='coupeas έγραψε:
Τι γινεται βρε παιδια. Ποιος θα παει και το σημαντικοτερο ποιος θα πληρωσει για να λεει στον υπαλληλο του με χαρτι επισημο να βγει εξω απο την επιχειρηση οταν πιασει φωτια? ΞΤεχνικός ασφαλείας;[/quote]
Ναι αυτο. Πως αντεχετε βρε παιδια? Συγνωμη αλλα ολο αυτο το τεχνικος ασφαλειας μου θυμιζει Μεσαιωνικη εποχη . -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Τι στο διάολο, πρωθυπουργός ή δήμαρχος της Καλαμάτας είναι;
-
Ο τεχνικός ασφαλείας εφευρέθηκε για να δώσει δουλειά σε μηχανικούς αλλά ο κύριος λόγος της ύπαρξης του τεχνικού ασφαλείας είναι η προστασία των μεγαλοεργοστασιαρχών από αποζημιώσεις.
Ο τεχνικός ασφαλείας είναι πληρωμένος κατηγορούμενος.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Τι στο διάολο, πρωθυπουργός ή δήμαρχος της Καλαμάτας είναι;
Υπερβολές, τυπογραφικό λάθος θα είναι.
Τέτοιες φωτογραφικές διατάξεις μόνο σε Μπανανίες υπάρχουν.
-
Παρακαλώ, μην προσβάλλουμε τις μπανανίες. (εξάλλου δεν παράγουμε μπανάνες)
-
Εχουμε όμως πολλούς πίθηκους
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)