-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Η ελλειψη του 'ρε μαλακα' για την οποια χαλιεσαι, δεκτη...Μόνο εγώ δηλαδή θα ένιωθα προσβεβλημένος με τόση οικειότητα; Άκου εκεί 'ρε μαλάκα'... Μου αρέσει το τακτ που υπάρχει στο εξωτερικό.
Υγεία επίσης είναι να έχεις καθαρή ατμόσφαιρα, πράσινο, όχι ηχορύπανση, εύκολη καθημερινότητα...
Ακριβώς! Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα θεωρείται από τα χειρότερα μέρη σε ποιότητα ζωής στην Ευρώπη!
Και για το φαγητό δεν θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιά
Όταν γνωστός μου κτηνίατρος άκουγε για τα δήθεν καλά ελληνικά κρέατα πέθαινε στα γέλια. Έλεγε πως οι έλεγχοι και τα στάνταρντς του εξωτερικού είναι πολύ ανώτερα. Έχουμε πάντως πολύ φθηνότερα φρούτα και λαχανικά σε σχέση με την Ευρώπη. Για όποιον τρώει τέτοια...
Αυτο το ακουω αρκετα, ειναι τοσο συχνο?
Σε μια εταιρια, οι απο πανω σου δε πρεπει ναναι σχετικοι με το επαγγελμα?Στην Ελλάδα όχι. Ήξερα ιδιοκτήτη επιχείρησης ο οποίος δεν ήξερε από που παίρνουν μπροστά οι μηχανές που είχε στην παραγωγή!!! Φυσικά φαλίρισε...
Εκτος αυτου, πολλες φορες νιωθω αριθμος
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως εδώ είναι αλλιώς; Για όλους ένας αριθμός είσαι σε όλη σου τη ζωή. Από το καρτελάκι του μαιευτηρίου, μέχρι το γραφείο κηδειών... Εκτός αν φτάσεις σε πολύ υψηλές θέσεις.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μην περιμένετε να βγάλετε κάποιο συμπέρασμα. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και έχει δικές του προτεραιότητες αλλά και επιλογές.
αυτό.
Το οποίο αναιρείς λίγο γράφοντας αυτό:
Δηλαδή αν έχεις μια καλή, στημένη ζωή εδώ είναι λάθος να τα παρατήσεις όλα και να τη κοπανήσεις, γιατί κακά τα ψέμματα έχουμε πολλά πράγματα που δεν υπάρχουν στο εξωτερικό. Για μένα νούμερο 1 είναι η υγεία και το φαγητό και δεν εννοώ τα εστιατόρια, αλλά η ποιότητα στα οπωροκηπευτικά, στο κρέας, στο ψάρι και στα φρούτα.
Υγεία επίσης είναι να έχεις καθαρή ατμόσφαιρα, πράσινο, όχι ηχορύπανση, εύκολη καθημερινότητα...
Και για το φαγητό δεν θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιάΟ Νο1 λόγος (έτσι όπως το γράφει και ο άκα έφε) είναι η βολή. Αδράνεια.
Αφού εδώ εντάξει τα καταφέρνω/κουτσοκαταφέρνω, που να αλλάζω.Κανένα μέρος δεν τα έχει όλα, και 'σωστές' και 'λάθος' επιλογές δεν υπάρχουν εξ αντικειμένου.
Από τους λόγους που γενικά αναφέρθηκαν, ο μοναδικός που έχει βαρύνουσα σημασία (για μένα) είναι σαφώς οι κοινωνικές σχέσεις (βλ. φίλοι), οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχίζονται. Καλώς ή κακώς εδώ τις εννοούμε λίγο διαφορετικά, και έτσι έχουμε συνηθίσει, και είναι 'ξενέρωμα' το να μην τις βρίσκεις. Τώρα, αναλόγως μέρους, μπορεί να είναι 'καλά' έως 'σκατά'. Και σαφώς παντού σε βάθος χρόνου μπορείς να γνωρίσεις πολλών ειδών ανθρώπους.
Από την άλλη, επίπεδο ζωής, εργασιακό ενδιαφέρον, καθημερινότητα
εεπ0, χτες ήμουν με ακόμα ένα που γύρισε, και τώρα πάλι φεύγει τρέχοντας...
εεπ1 this thread is worthless w/o tryphon
Δε νομίζω ότι το αναιρώ γιατί αναφέρομαι σε προτεραιότητες και επιλογές. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν διαφορετικές προτεραιότητες από τη ποιότητα ζωής.
Και οι κοινωνικές σχέσεις καθώς και η οικογένεια είναι σημαντικός παράγοντας αν και αυτά ανάλογα με τη δουλειά λύνονται.
Έχω γνωστό που δουλεύει Λονδίνο αλλά βλέπει τους γονείς και φίλους του 2-3 ΣΚ το μήνα.
-
το αναιρείς γιατί από τη μία λες ότι 'ο καθένας είναι διαφορετικός με τις προτεραιότητές του', και καπάκι λες ότι μια επιλογή είναι εν γένει λάθος. Σύμφωνα με το πρώτο, για κάποιους μπορεί να είναι λάθος για κάποιους όχι. Τέσπα, ήσσονος σημασίας.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Έχω γνωστό που δουλεύει Λονδίνο αλλά βλέπει τους γονείς και φίλους του 2-3 ΣΚ το μήνα.
Το να κατεβαινεις Αθηνα 2-3 σκ δεν ειναι κατι που μπορεις να το κανεις για πολυ καιρο. Κατ αρχας εχεις μονο 1.5 μερα στην αθηνα και κατα δευτερο λογο το κοστος φετος ειμαι 300 μιν (500 το καλοκαιρι) την φορα και ειναι και σκοτωμα. Σε λιγο καιρο θα τα παιξει και θα σταματησει να πηγαινει.
Εχουν αλλαξει πολλα το τελευταιο χρονο σε αυτο το δρομολογιο.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
το αναιρείς γιατί από τη μία λες ότι 'ο καθένας είναι διαφορετικός με τις προτεραιότητές του', και καπάκι λες ότι μια επιλογή είναι εν γένει λάθος. Σύμφωνα με το πρώτο, για κάποιους μπορεί να είναι λάθος για κάποιους όχι. Τέσπα, ήσσονος σημασίας.Οπως το διαβαζω θα συμφωνησω με τον Νικο, ο καθενας εχει τις προτεραιοτητες αλλα να παρατησεις στρωμενη δουλεια στην Αθηνα ειναι σαφεστατα λαθος.
Επισης μπορω να σου πω οτι το Λονδινο εχει περισσοτερη μαυριλα και ηχορυπανση απο Αθηνα. Επισης η καθημερινοτητα ειναι συνωστισμος και ταλαιπωρια αν πρεπει να μετακινηθεις με ΜΜΕ. Με αυτοκινητο θα πεσεις και σε κινηση και δεν θα προλαβεις να πληρωνεις σε καθε μετρο που θα κανεις. Για φαγητο καλυτερα να μην μιλησουμε καθολου αν και το κρεας στην Ελλαδα θα συμφωνησω οτι ειναι χαμηλης ποιοτητας στα μαγαζια και πρεπει να αποφευγεται. Τεραστια διαφορα ομως στα φρουτα και λαχανικα.
-
Καλά, υπάρχουν κι άλλες πόλεις πέρα από το Λονδίνο
Ας πούμε το να πεις ότι το Βερολίνο π.χ. έχει χειρότερη ατμόσφαιρα, ηχορύπανση, και ακριβότερα/χειρότερα λαχανικά από την αθήνα είναι αστείο.
Τέσπα.
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Οπως το διαβαζω θα συμφωνησω με τον Νικο, ο καθενας εχει τις προτεραιοτητες αλλα να παρατησεις στρωμενη δουλεια στην Αθηνα ειναι σαφεστατα λαθος.Για αυτούς που ξέρω, βλέπω ότι δεν ήταν.
Για άλλους πιθανώς να είναι.ΥΓ
Για τηνατμόσφαιρα, χωρίς να έχω ζήσει για πραγματικά μεγάλα διαστήματα στο Λονδίνο, σε καμία περίπτωση δεν μου έκανε την εντύπωση ότι έχει μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση Ίσως βέβαια να ήταν ψευδαίσθηση λόγω κρύου και περισσότερης εικόνας πράσινου.
Όσο για την ταλαιπωρία με τα ΜΜΜ... Εντάξει, και στην Αθήνα δεν είναι καμιά απόλαυση -
Στο Βερολινο δεν εχει δουλειες. Για καποιον που δεν εχει υποχρεωσεις στην Ελλαδα και μπορει να κοψει ολους τους δεσμους ισως να ειναι καλυτερα αν δεν τον πειραζει ο καιρος και μπορει να σταθει κοινωνικα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και για το φαγητό δεν θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιά
Όταν γνωστός μου κτηνίατρος άκουγε για τα δήθεν καλά ελληνικά κρέατα πέθαινε στα γέλια. Έλεγε πως οι έλεγχοι και τα στάνταρντς του εξωτερικού είναι πολύ ανώτερα. Έχουμε πάντως πολύ φθηνότερα φρούτα και λαχανικά σε σχέση με την Ευρώπη. Για όποιον τρώει τέτοια...
Καλά μην τρελαθούμε κιόλας με την ποιότητα των έξω.
Κάτι αλογίσια κεφτεδάκια ή κάτι προτηγανισμένα σε αγνό παρθένο λάδι κινητήρων της «αυστηρά ελεγχόμενης» Ευρώπης ήταν. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Για τηνατμόσφαιρα, χωρίς να έχω ζήσει για πραγματικά μεγάλα διαστήματα στο Λονδίνο, σε καμία περίπτωση δεν μου έκανε την εντύπωση ότι έχει μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανσηΒάσει μετρήσεων έχει πολύ λιγότερη ρύπανση από την Αθήνα.
Κάτι αλογίσια κεφτεδάκια ή κάτι προτηγανισμένα σε αγνό παρθένο λάδι κινητήρων της «αυστηρά ελεγχόμενης» Ευρώπης ήταν.
Η διαφορά είναι ότι εκεί τα έπιασαν. Εδώ τα βρήκαμε επειδή οι εκεί έλεγχοι τα εντόπισαν! Το ξέρεις πως ΝΙΚΑΣ, ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ κλπ κλπ βρέθηκαν θετικά σε αλογίσιο μετά από τους ελέγχους των ευρωπαίων. Προσωπικά μου αρέσει το αλογίσιο κρέας αλλά αυτά ήταν εν δυνάμει επικίνδυνα λόγω αντιβιοτικών.
-
Μόνο εγώ δηλαδή θα ένιωθα προσβεβλημένος με τόση οικειότητα; Άκου εκεί 'ρε μαλάκα'... Μου αρέσει το τακτ που υπάρχει στο εξωτερικό.
Mη κολλάς στη λεξη, μια ατμοσφαιρα οικειοτητας την προτιμω απο την αποστειρωμενη ευγενεια. Το πολυ τακτ μου δινει στα νευρα.
-
Θα συνηθίσεις.
-
Κάτι αλογίσια κεφτεδάκια ή κάτι προτηγανισμένα σε αγνό παρθένο λάδι κινητήρων της «αυστηρά ελεγχόμενης» Ευρώπης ήταν.
Η διαφορά είναι ότι εκεί τα έπιασαν. Εδώ τα βρήκαμε επειδή οι εκεί έλεγχοι τα εντόπισαν! Το ξέρεις πως ΝΙΚΑΣ, ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ κλπ κλπ βρέθηκαν θετικά σε αλογίσιο μετά από τους ελέγχους των ευρωπαίων. Προσωπικά μου αρέσει το αλογίσιο κρέας αλλά αυτά ήταν εν δυνάμει επικίνδυνα λόγω αντιβιοτικών.
Το θέμα δεν είναι ότι εκεί τα έπιασαν, αλλά περισσότερο ότι παρόλο που είναι γνωστοί σε όλους οι αυστηροί έλεγχοι και τα πρόστιμα τολμάνε και τα κάνουνε.
Άρα ποιός ξέρει πόσα ακόμα έχουν περάσει χωρίς να εντοπιστούν και έχουν καταλήξει στα πιάτα μας.Εδώ θα λέγαμε ότι το λαμόγιο ο Ελληνάρας εκμεταλεύτηκε την έλλειψη ελέγχων.
Εκεί πόσο μεγαλύτερα @@ πρέπει να έχουν για να κάνουν συνέχεια τέτοιες λαλακίες.
Γιατί δεν μιλάμε για 1,2 περιπτώσεις.
Από την εποχή των παλαβών αγελάδων κάθε τόσο όλη η Ευρώπη πέφτει από τα σύννεφα.(πάλι βγήκαμε)
-
Η λαμογιά δεν είναι ελληνικό φαινόμενο προφανώς. Αν όμως ήταν να φάω μπιφτέκι ταρτάρ, θα το έτρωγα στο εξωτερικό που έχει περάσει και 5 ελέγχους το κρέας, και όχι στην Ελλάδα.
-
Νέα... ήθη στην αγορά εργασίας
Τελευταίο και ενδεικτικότερο «κρούσμα» ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, είναι πέντε συμβάσεις που υπεγράφησαν σε κλάδους όπως η φύλαξη (σεκιούριτι) και η καθαριότητα, και προβλέπουν δικαίωμα στον εργοδότη να καθυστερεί τις πληρωμές έως και 90 μέρες.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού θα λαμβάνει χώρα εντός 90 ημερών από τη λήξη του μήνα εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων, είτε μετρητοίς, είτε συνδυαστικά και με τους δύο τρόπους». Ο λόγος που επικαλούνται οι επιχειρήσεις για να θέσουν σε εφαρμογή την καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών, είναι ότι το Δημόσιο δεν έχει καταβάλλει τα οφειλόμενα σε αυτές, από την παραχώρηση των εργαζομένων τους.
-
Εντελώς παράνομο μου φαίνεται.
Βέβαια, σ' αυτή τη χώρα οι νόμοι ελάχιστη (για την ακρίβεια μηδενική) αξία έχουν όταν πρόκειται για τον απλό εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα. -
Σαφώς και είναι παράνομο... Γίνονται οι εργαζόμενοι συνεταίροι με τους εργοδότες... Πάλι καλά που έχει και όριο 90 μέρες, θα μπορούσε να λέει 'όποτε ινς Αλλαχ πληρωθούμε θα πληρωθείε και σεις' Και βέβαια αν μέσα στις 90 μέρες βαρέσει κανα κανόνι
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Νέα... ήθη στην αγορά εργασίαςΤελευταίο και ενδεικτικότερο «κρούσμα» ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, είναι πέντε συμβάσεις που υπεγράφησαν σε κλάδους όπως η φύλαξη (σεκιούριτι) και η καθαριότητα, και προβλέπουν δικαίωμα στον εργοδότη να καθυστερεί τις πληρωμές έως και 90 μέρες.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού θα λαμβάνει χώρα εντός 90 ημερών από τη λήξη του μήνα εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων, είτε μετρητοίς, είτε συνδυαστικά και με τους δύο τρόπους». Ο λόγος που επικαλούνται οι επιχειρήσεις για να θέσουν σε εφαρμογή την καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών, είναι ότι το Δημόσιο δεν έχει καταβάλλει τα οφειλόμενα σε αυτές, από την παραχώρηση των εργαζομένων τους.
ποσο στα ψιλα περναει κατι τετοιο οταν προκειτε για τον ιδιωτικο τομεα...
φανταζοσαστε κατι τετοιο για δημοσιο τομεα? θα ειχαμε εκλογες το σκ.γτχκτπκτμπσπ
-
Δεν υπάρχει νόμος που να το απαγορεύει ευθέως, αλλά η συνδυασμένη ερμηνεία της εργατικής νομοθεσίας σαφώς δεν επιτρέπει τέτοιες συμφωνίες.
Το πήραν πίσω πάντως.
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113150790 -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Νέα... ήθη στην αγορά εργασίας
Τελευταίο και ενδεικτικότερο «κρούσμα» ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, είναι πέντε συμβάσεις που υπεγράφησαν σε κλάδους όπως η φύλαξη (σεκιούριτι) και η καθαριότητα, και προβλέπουν δικαίωμα στον εργοδότη να καθυστερεί τις πληρωμές έως και 90 μέρες.
ποσο στα ψιλα περναει κατι τετοιο οταν προκειτε για τον ιδιωτικο τομεα...
φανταζοσαστε κατι τετοιο για δημοσιο τομεα? θα ειχαμε εκλογες το σκ.γτχκτπκτμπσπ
Σιγά μην περιμένανε το σκ, μέσα σε νανοσεκόντ είχε γίνει σεισμός, τσουνάμι και τυφώνας Κατρίνα και βάλε.
-
Αν η σύμβαση περνούσε , θα ήταν απλά η νομιμοποίηση της πρακτικής της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων που ήδη σημειώνεται.
http://goo.gl/gkF8B3
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....