-
Καλησπερα σε όλους
Λοιπον ,κυριες κυριοι, εχω εμπλακει σε μια απατη που θεωρω οτι ενδεχεται να ειναι συχνο φαινομενο για οσους αγοραζουν καινουρια αυτοκινητα.
- Αγορασα καινουριο αυτοκινητο το οποιο ανακαλυψα, κατοπιν αγορας(απο αριθμο πλαισιου) οτι κατασκευαστηκε το 2010 και
συνεπως ειναι μοντελο του 2010( ο αντιπροσωπος υποστηριζει με ρηχες επιχειρηματολογιες οτι δεν κατασκευαστηκε το 2010 και απλα τα ανταλλακτικα ειναι παραγωγης 2010 και συμφωνα με τα λεγομενα του
αφου εκτελωνιστηκε αρχες του 2013 ειναι προφανως παραγωγης του 2013 το πολυ τελος του 2012 και μπλα μπλα μπλα)!
Βέβαια ο πωλητης με ειχε ενημερωσει οτι υπηρχει το συγκεκριμενο αμαξι σε ενα μονο χρωμα και σε συγκεκριμενη εκδοση χωρις βεβαια ποτε να μου διευκρινισει οτι ειναι αυτοκινητο 'στοκαρισμενο'!σε ψαρωτικη ερωτηση μου αν το καινουριο του 2013(γιατι εγω υποστηριζω οτι ειναι του 2010) εχει ιδια τιμη μου απαντησε ναι προφανως για να μου δειξει δηθεν οτι ειναι καινουριο αυτο που αγορασα ,του 2013,παρόλα αυτα στο site της εταιρειας ακριβως το ιδιο στην ιδια εκδοση το εχει στην τιμη που το αγορασα στην κατηγορια ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ,500 ευρω φτηνοτερα απο τα καινουρια 2013 και με ψηλα γραμματακια απο κατω οτι το συγκεκριμενο βγαινει με συγκεκριμενα πλαισια και χρωματα και εκδοσεις πραγμα που με δειχνει οτι ειναι στοκ,αρα παλι μ@λ@κιες μου λεει ο κυριος!
Ερωτηση: αν οντως εκτελωνιστηκε αρχες του 2013,απο το 2010 ως το 2013 εκοβε βολτες στο εργοστασιο της αγγλιας?
γιατι κατα την γνωμη μου εχει 150% κατασκευαστει το 2010 αφου αναγραφεται στον αριθμο πλαισιου
Εδώ τώρα τι ακριβώς εχει γινει? εκτελωνιστηκε οντως το 2013?
2)Στο βιβλιαρακι της εγγυησης γραφει οτι η εγγυηση ξεκινησε τον απριλιο του 2013! ενω το αυτοκινητο το αγορασα τωρα τον νοεμβριο του 2013! και δω τι σκ@τ@ ακριβως γινεται? ειχε ηδη πινακιδες το ειχαν ταξινομησει?
να σημειωθει οτι ζωνες,λαστιχα,σωληνωσεις κινητηρα κτλ ειναι ολα του 2010 αρα φως φαναρι οτι κατασκευαστηκε το 2010 και φως φαναρι οτι μου λενε μ@λ@κιες..
Πραγματικα κυριοι, ειναι αξιοθαυμαστο το τι κομπινες μηχανουργουν και αν δεν εισαι διαβασμενος εξαρχης την πατας...καλη ωρα εγω! - Αγορασα καινουριο αυτοκινητο το οποιο ανακαλυψα, κατοπιν αγορας(απο αριθμο πλαισιου) οτι κατασκευαστηκε το 2010 και
-
Καλησπερα σε όλους
Λοιπον ,κυριες κυριοι, εχω εμπλακει σε μια απατη που θεωρω οτι ενδεχεται να ειναι συχνο φαινομενο για οσους αγοραζουν καινουρια αυτοκινητα.
- Αγορασα καινουριο αυτοκινητο το οποιο ανακαλυψα, κατοπιν αγορας(απο αριθμο πλαισιου) οτι κατασκευαστηκε το 2010 και
συνεπως ειναι μοντελο του 2010( ο αντιπροσωπος υποστηριζει με ρηχες επιχειρηματολογιες οτι δεν κατασκευαστηκε το 2010 και απλα τα ανταλλακτικα ειναι παραγωγης 2010 και συμφωνα με τα λεγομενα του
αφου εκτελωνιστηκε αρχες του 2013 ειναι προφανως παραγωγης του 2013 το πολυ τελος του 2012 και μπλα μπλα μπλα)!
Βέβαια ο πωλητης με ειχε ενημερωσει οτι υπηρχει το συγκεκριμενο αμαξι σε ενα μονο χρωμα και σε συγκεκριμενη εκδοση χωρις βεβαια ποτε να μου διευκρινισει οτι ειναι αυτοκινητο 'στοκαρισμενο'!σε ψαρωτικη ερωτηση μου αν το καινουριο του 2013(γιατι εγω υποστηριζω οτι ειναι του 2010) εχει ιδια τιμη μου απαντησε ναι προφανως για να μου δειξει δηθεν οτι ειναι καινουριο αυτο που αγορασα ,του 2013,παρόλα αυτα στο site της εταιρειας ακριβως το ιδιο στην ιδια εκδοση το εχει στην τιμη που το αγορασα στην κατηγορια ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ,500 ευρω φτηνοτερα απο τα καινουρια 2013 και με ψηλα γραμματακια απο κατω οτι το συγκεκριμενο βγαινει με συγκεκριμενα πλαισια και χρωματα και εκδοσεις πραγμα που με δειχνει οτι ειναι στοκ,αρα παλι μ@λ@κιες μου λεει ο κυριος!
Ερωτηση: αν οντως εκτελωνιστηκε αρχες του 2013,απο το 2010 ως το 2013 εκοβε βολτες στο εργοστασιο της αγγλιας?
γιατι κατα την γνωμη μου εχει 150% κατασκευαστει το 2010 αφου αναγραφεται στον αριθμο πλαισιου
2)Στο βιβλιαρακι της εγγυησης γραφει οτι η εγγυηση ξεκινησε τον απριλιο του 2013! ενω το αυτοκινητο το αγορασα τωρα τον νοεμβριο του 2013! και δω τι σκ@τ@ ακριβως γινεται? ειχε ηδη πινακιδες το ειχαν ταξινομησει?
να σημειωθει οτι ζωνες,λαστιχα,σωληνωσεις κινητηρα κτλ ειναι ολα του 2010 αρα φως φαναρι οτι κατασκευαστηκε το 2010 και φως φαναρι οτι μου λενε μ@λ@κιες..
Πραγματικα κυριοι, ειναι αξιοθαυμαστο το τι κομπινες μηχανουργουν και αν δεν εισαι διαβασμενος εξαρχης την πατας...καλη ωρα εγω! - Αγορασα καινουριο αυτοκινητο το οποιο ανακαλυψα, κατοπιν αγορας(απο αριθμο πλαισιου) οτι κατασκευαστηκε το 2010 και
-
Καλησπερα σε όλους
-
κοιτα τα λαστιχα τι DOT εχουν;;;
-
Το αυτοκίνητο ήταν σοκαρισμένο σε αυτές τις μεγάλες αποθήκες στην Μαγούλα νομίζω της γνωστής εταιρείας του χώρου Sarmed.
Μένουν εκεί χωρίς ουσιαστικά να έχουν εισαχθει στην χώρα.
Μόλις εμφανισθεί ο αγοραστής το εισάγουν πληρώνουν τους φόρους και το παίρνει ο πελάτης.
Οι ελληνικές εισαγωγικές είχαν βάλει αρκετές παραγγελίες το 2009 και το 2010 όπως όριζαν τα budget τα φυλάνε στην Μαγούλα χωρίς προοπτική να πουληθούν και τα εργοστάσια του εξωτερικού κράζουν.
Μάλιστα οι σύνδεσμος εισαγωγέων ψάχνει μια πατέντα μέσω ενός νομού που πρέπει να ψηφιστεί ώστε να σωθούν μερικά λεφτα.
Ιδίως σε Ιαπωνικά και Κορέα ειναι πολλα τα αυτοκινητα. -
Ο αριθμός πλαισίου δεν ψεύδεται (εκτός αν είναι πλαστός που εκεί πάμε σε άλλα επίπεδα απάτης!!!), άρα προφανώς το αυτοκίνητο είναι του 2010. Αυτό όμως δεν σε πειράζει εσένα ιδιαίτερα. Απλά ζήτα δωρεάν αλλαγή λαδιών και ελαστικών. Το θέμα με την εγγύηση όμως να το κυνηγήσεις. Δεν γίνεται να σου φάνε 7 μήνες!!!
-
Αναφέρεις ότι το εργοστάσιο είναι στην Αγγλία, άρα μάλλον μιλάμε για κάποιο Honda/Toyota/Nissan?
Αυτές όντως έχουν μεγάλο στοκ... -
Αυτό με την εγγύηση δεν το κατάλαβα... Μήπως το πήρες πινακιδωμένο;
-
Το θεμα της εγγυησης ειναι (θεωρω) απλο:
α) διαβαζεις το βιβλιαρακι που γραφει 'ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ εγγυηση', κ συγκεκριμενα εκει που αναφερει τη χρονικη ισχυ της. ΑΥΤΟ Κ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ σου αναφερει κ ΑΠΟ ΠΟΤΕ αρχιζει να μετραει η εγγυηση (πχ 'ημερομηνια αδειας κυκλοφοριας', ή 'ημερομηνια πωλησης' κλπ), κ αντιστοιχα βλεπεις τι ισχυει για τη περιπτωση σου.
β) ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΚΑΘΕ πραγματος, δηλαδη ο αντιπροσωπος στην προκειμενη περιπτωση, ως ΠΩΛΗΤΗΣ ενος πραγματος, ειναι υποχρεωμενος απο το νομο να σου παρεχει 2 χρονια εγγυησης για αυτο που σου πουλησε. Ασχετα με την εργοστασιακη εγγυηση. Αυτο ισχυει για τα ΠΑΝΤΑ οταν εχουμε να κανουμε με λιανικη πωληση.
ΥΓ Επισης οταν αλλαζεται καποιο ανταλλακτικο εντος εγγυησης, με καινουριο, τοτε το καινουριο ανταλλακτικο εχει ΕΚ ΝΕΟΥ, υποχρεωτικα απο το νομο, 2 χρονια εγγυηση, σαν να το αγορασες καινουριο (μονο ομως το κομματι που αντικατασταθηκε).
-
Τί αμάξι είναι?
Για ποιό αντιπρόσωπο μιλάμε?(Ελπίζω να μη δώ απάντηση του στυλ 'δε θέλω να πώ ακόμα', 'δεν έχει σημασία' κλπ.
Κάποιοι μπορεί να ετοιμάζονται να αγοράσουν από κει. Πρέπει να είναι ενημερωμένοι) -
από όσο καταλαβαίνω έχεις θίξει 2 θέματα:
αγόρασες μοντέλο του 10 ως μοντέλο του 13
μειωμένη εγγύηση κατά αρκετούς μήνεςΟι αντιπροσωπείες παλιότερα κάνανε μεγάλες παραγγελίες για να πετύχουνε στόχους καλύτερες τιμές κλπ ως αποτέλεσμα με την κατάρρευση της αγοράς και την άρση της απαγόρευσης του Diesel να τους μείνουνε μεγάλα στοκ. Ένα εξάμηνο είναι λογικός χρόνος από την παραγωγή στην τελική πώληση αλλά 3 χρόνια νομίζω ότι είναι πολλά, αλλά από νομικής άποψης δεν ξέρω αν μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν είναι 'καινούργιο' και 'αχρησιμοποίητο'. Αυτό το να ταξινομούν αυτοκίνητα πριν πωληθούν το κάνανε οι αντιπρόσωποι για να πιάσουν με την σειρά τους τους στόχους τις εκπτώσεις κλπ, με αποτέλεσμα αυτό που συμβαίνει σε σένα. Να ξέρεις πάντως ότι αν κινηθείς νομικά θα στοιχίσει και πολλά λεφτά θα είναι και πολύ χρονοβόρο. Άποψη μου είναι ότι έχεις δίκιο και στα 2 θέματα, αλλά αν δεν έχεις θέματα με το αυτοκίνητο να ζητήσεις φυσικά να σου υπογράψουν εγγύηση με σωστές ημερομηνίες και να ζητήσεις και τίποτα εξτρά καλύψεις πχ δωρεάν σέρβις και να συμβιβαστείς.
-
Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
Προκειται για nissan juke και η εγγυηση λεει το βιβλιαρακι, οτι εχει ξεκινησει τον απριλιο του 2013 ενω οπως εχω προαναφερει αγορασα το αυτοκινητο τον νοεμβριο! Απ οτι καταλαβαινω προφανως το αυτοκινητο εκτελωνιστηκε τον φεβρουαριο του 2013 και αγοραστηκε απο τον αντιπροσωπο τον απριλιο του ιδιου ετους και συνεπως ξεκινησε τοτε η εγγυηση!
Οτι ειναι απατη ειναι, απλα δεν ξερω αν εμπλεκεται και η κεντρικη αντιπροσωπεια σε αυτην την πλεκτανη( αν και δεν νομιζω)!
Μπορω να παω σε καποιο τμημα του υπουργειου μεταφορων στην νομαρχια της πολης μου και να ζητησω με βαση τον αριθμο πλαισιου , τα χαρακτηριστικα του αυτοκινητου αναλυτικα και επισημα? ετος κατασκευης χωρα κατασκευης κτλ..
Τα λαστιχα γραφουν το 2010 και στις ζωνες το ιδιο -
Φιλτατε realzeus
εννοειται οτι με πειραζει γιατι παραγγελνεις καινουριο αυτοκινητο και σου φερνουν αυτοκινητο στοκαρισμενο χωρις να εχεις την απαραιτητη ενημερωση και εκτος αυτου σε περιπτωσης μεταπωλησης του αυτοκινητου θα ειναι του 2010 και οχι του 2013 οπως αναγραφεται στην αδεια -
-
Ο χρήστης kreator1 έγραψε:
Προκειται για nissan juke και η εγγυηση λεει το βιβλιαρακι, οτι εχει ξεκινησει τον απριλιο του 2013 ενω οπως εχω προαναφερει αγορασα το αυτοκινητο τον νοεμβριο! Απ οτι καταλαβαινω προφανως το αυτοκινητο εκτελωνιστηκε τον φεβρουαριο του 2013 και αγοραστηκε απο τον αντιπροσωπο τον απριλιο του ιδιου ετους και συνεπως ξεκινησε τοτε η εγγυηση!
Η εγγύηση ενός καινούριου αυτοκινήτου ξεκινά την μέρα που παραδίνεται στον πελάτη και όχι 8 μήνες πριν όπως στην δική σου περίπτωση.
Και αυτό αναγράφεται με στυλό από τον πωλητή στο βιβλιαράκι της εγγύησης.
Στο δικό σου βιβλιαράκι κάποιος έγραψε 4ος/2013;
Αν ισχύει αυτό, για μένα σημαίνει ότι το αυτοκίνητο έχει κυκλοφορήσει πριν έρθει στα χέρια σου... ή το είχε κλείσει κάποιος άλλος και κάποιος μέσα στην εμπορια βιάστηκε να συμπληρώσει το βιβλιαράκι εγγύησης. Αλλά δεν μπορούσαν να σου δώσουν άλλο βιβλιαράκι;Περίεργα πράγματα...
-
Ο χρήστης kreator1 έγραψε:
Φιλτατε realzeus
εννοειται οτι με πειραζει γιατι παραγγελνεις καινουριο αυτοκινητο και σου φερνουν αυτοκινητο στοκαρισμενο χωρις να εχεις την απαραιτητη ενημερωση και εκτος αυτου σε περιπτωσης μεταπωλησης του αυτοκινητου θα ειναι του 2010 και οχι του 2013 οπως αναγραφεται στην αδειαΑυτό που λες δεν ισχύει. Το κάθε αυτοκίνητο αρχίζει να μετράει νομικά την ζωή του από την στιγμή της πρώτης άδειας του. Η ημερομηνία κατασκευής δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Πολλά αυτοκίνητα είναι στοκαρισμένα, δεν παθαίνουν τίποτα σοβαρό. Λάστιχα και λάδια θέλουν μόνο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Φιλτατε realzeus
εννοειται οτι με πειραζει γιατι παραγγελνεις καινουριο αυτοκινητο και σου φερνουν αυτοκινητο στοκαρισμενο χωρις να εχεις την απαραιτητη ενημερωση και εκτος αυτου σε περιπτωσης μεταπωλησης του αυτοκινητου θα ειναι του 2010 και οχι του 2013 οπως αναγραφεται στην αδειαΑυτό που λες δεν ισχύει. Το κάθε αυτοκίνητο αρχίζει να μετράει νομικά την ζωή του από την στιγμή της πρώτης άδειας του. Η ημερομηνία κατασκευής δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Πολλά αυτοκίνητα είναι στοκαρισμένα, δεν παθαίνουν τίποτα σοβαρό. Λάστιχα και λάδια θέλουν μόνο.
Ναι,δεν ισχυει,μεχρι να τυχει σε εσενα...
-
Πάντως πάνω κάτω ξέρουμε ποιο αυτοκίνητο ειναι ετοιμαπαραδοτο και ποιο όχι. Και με μερικές ερωτήσεις κατα την αγορά το λύνουμε αυτο το θέμα.
Αν το φοβάσαι πολυ ότι ειναι στοκαρισμενο βάζεις ένα έξτρα εξοπλισμό που σίγουρα δεν τον έχουν στοκαρει.
Τελικά η αναμονη 3 μήνες στα γερμανικά ίσως ειναι καλύτερη απο το να φας στην κεφαλα ένα παραγωγής του 2010.
Πριν το πάρεις τουλάχιστον ζητά να σου δώσουν ένα χαρτί ότι έχουν κανει όλες τις αναβαθμίσεις που έχουν βγει απο το 2010 γιατι νομίζω ότι στο turbo είχε μια σίγουρα στα 1.6 -
Εδω και και καιρο οι αντιπροσωπειες διαθετουν αυτοκινητα που εχουν ερθει Ελλαδα μηνες/χρονια πριν την πωληση τους, σε τιμες λιγο μικροτερες απο των 'καινουριων' αλλα με κανονικη εγγυηση κλπ. Οπως ειπωθηκε παραπανω, οι λογοι για αυτο ειναι παλιοτερες εμπορικε συμφωνιες ή λαθος εκτιμηση για το ποσα θα πουλουσε απο την αντιπροσωπεια κλπ, αλλα σε καμμια περιπτωση δε το θεωρω 'απάτη'. Απο τα 'καινουρια' υπολειπονται μονο στο οτι χρειαζονται λαστιχα και λαδια και ισως αντιμετωπισουν κανα θεματακι με το βερνικι ή τα πλαστικα λογω της εκθεσης στον ηλιο στο τρανζιτ που ειναι παρκαρισμενα.
Η πρακτικη αυτη ενοοειται οτι υφισταται και πολλες φορες ειναι 'καλη ευκαιρια' αφου παιρνεις το προηγουμενο μοντελο λιγο πριν βγει το καινουριο ας πουμε, με μοναδικη παραχωρηση το χρωμα που πολλες φορες δεν ειναι το επιθυμητο ή παιρνεις καινουριο μοντελο σε καλυτερη τιμη γιατι το χρωμα ή ο εξοπλισμος τελικα δεν περπατησε.kreator1,
μπορεις να πας στην αντιπροσωπεια και να ζητησεις οπωσδηποτε να σου αλλαξουν την εγγυηση με βαση την ημερομηνια αγορας. Με λιγα ξεφωνιδια μπορει να παρεις και επιπλεον λαδια και λαστιχα και κανα σερβις τσαμπα για να απαλυνθει ο πόνος. Δε νομιζω οτι θα βρεις δυσκολια σε αυτο. -
Ο χρήστης 250 ce έγραψε:
Φιλτατε realzeus
Ναι,δεν ισχυει,μεχρι να τυχει σε εσενα...
Δεν με ενοχλεί καθόλου. Έχω πάρει αυτοκίνητη τέλη του 2003 με ημερομηνία παραγωγής μέσων 2001. Ντάξει, δεν είναι 3 χρόνια είναι ενάμιση, αλλά σιγά τα ωά ρε αδερφέ. Ζήτησα απλά αλλαγή ελαστικών και όλα καλά. Έχει τύχει να παραγγείλω και αυτοκίνητο και να το πάρω με το που ήρθε από το εργοστάσιο από την Ιαπωνία 8 μήνες μετά την παραγγελία. Same difference... Δεν είναι τυρί, δεν χαλάει!!!
ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ