-
Εχω ενα passat cc, φοραει τα continetal sportcontact 3 ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τα ελαστικα σε ολα εκτος οτι μετα απο 4 χρονια τα πλαινα ειναι για κλαματα.
Θελω ενα ελαστικο που να ειναι αθορυβο με πολυ καλη ποιοτητα κυλισης ακομα και αν χασω σε κρατηματα, σκεφτηκα τα Eagle F1 Asymmetric 2 εχετε να με προτεινετε κανενα αλλο?
Η διασταση ειναι 235/45/17 -
Ο χρήστης dimilaz έγραψε:
Εχω ενα passat cc, φοραει τα continetal sportcontact 3 ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τα ελαστικα σε ολα εκτος οτι μετα απο 4 χρονια τα πλαινα ειναι για κλαματα.
Θελω ενα ελαστικο που να ειναι αθορυβο με πολυ καλη ποιοτητα κυλισης ακομα και αν χασω σε κρατηματα, σκεφτηκα τα Eagle F1 Asymmetric 2 εχετε να με προτεινετε κανενα αλλο?
Η διασταση ειναι 235/45/17Kατι πιο ηπιο ειναι αυτο, εννοοωντας δηλαδη αθορυβο ανετο κλπ... CONTI-SPORTCONTACT 5 235/45 R17 94 Y FR
Αλλιως πας σε κατι πιο touring. -
Έλα...
Παρεπιπτόντως,τα χάζευα σε 225/40/18(΄τσέκαρα τον αέρα στο αμάξι),φρεσκαδούρα....αυτό που παρατήρησα,είναι πως δέν είναι και τόσο μαλακό όσο λέγεται.Τουλάχιστον,με το κλασσικό'δάχτυλο στον ώμο',είναι πιο σκληρό από το Dunlop το RT για παράδειγμα.... Να μου πείς....18άρα...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Dunlop Blue και Goodyear Efficientgrip είναι περίπου τα ίδια από ό,τι λένε.... Εγώ προσωπικά θα πήγαινα στην Goodyear που είναι η μητρική, γιατί στάνταρ οι μητρικές εταιρείες δίνουν το κάτι τις παραπάνω στα δικά τους προϊόντα απ΄ότι αυτά των θυγατρικών τους.
Καλα η Dunlop δεν ειναι οποια κι οποια θυγατρικη... Επειδη την εχει αγορασει η Goodyear δε λεει κατι.
Απο τις γηραιοτερες εταιριες στο χωρο και με απειρη εμπειρια σε αγωνες τουρισμου, πουθενα δε τη συγκαταλεγουν στις δευτερες μαρκες.Σε αυτό θα συμφωνήσω, αν και δεν την είπα 2η μάρκα! Μάλιστα δεν είναι ακριβώς σαφές ποιά είναι η σχέση μεταξύ DUNLOP και GOODYEAR, αφού ίσως πρόκειται για ενοποίηση 2 εταιριών σε μία (συγχώνευση, χωρίς απορρόφηση) που διατήρησε και τα 2 brand names... Σε κάθε περίπτωση τα ελαστικά τους σήμερα δεν έχουν εμφανείς διαφορές μεταξύ τους.
Μιας και το πιάσαμε Ορέστη, πες μας μια γνώμη για τα Turanza ER 300 που από ό,τι είδα τα έχεις φορέσει... Φαίνεται να είναι τα μόνα ελαστικά που έχουν απομείνει στην αγορά σε 185-60-14 που δεν το έριξαν στην οικολογία και ίσως είναι ενδιαφέρουσα επιλογή για όσους οδηγούμε επιθετικά (και από θέμα σκληρών προφίλ).
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Έλα...Παρεπιπτόντως,τα χάζευα σε 225/40/18(΄τσέκαρα τον αέρα στο αμάξι),φρεσκαδούρα....αυτό που παρατήρησα,είναι πως δέν είναι και τόσο μαλακό όσο λέγεται.Τουλάχιστον,με το κλασσικό'δάχτυλο στον ώμο',είναι πιο σκληρό από το Dunlop το RT για παράδειγμα.... Να μου πείς....18άρα...
Σε τετοιες διαστασεις ολα σκληρα ειναι... μιλαμε για μεγαλα πελματα με μεγαλες ζαντες και μικρα τακουνια... λογικο...
Τα Dunlop ετσι κι αλλιως εχουν πιο σκληρους σκελετους απο τα Conti.Σε αυτό θα συμφωνήσω, αν και δεν την είπα 2η μάρκα! Μάλιστα δεν είναι ακριβώς σαφές ποιά είναι η σχέση μεταξύ DUNLOP και GOODYEAR, αφού ίσως πρόκειται για ενοποίηση 2 εταιριών σε μία (συγχώνευση, χωρίς απορρόφηση) που διατήρησε και τα 2 brand names... Σε κάθε περίπτωση τα ελαστικά τους σήμερα δεν έχουν εμφανείς διαφορές μεταξύ τους.
Το Dunlop Sp Sport Maxx RT με ποιο μοιαζει? Η Dunlop γιατι φτιαχνει απο τα πιο ησυχα ελαστικα, ενω η Goodyear οχι?
Εγω δε βλεπω και τεραστιες ομοιοτητες... -
Η διασταση ειναι 235/45/17Kατι πιο ηπιο ειναι αυτο, εννοοωντας δηλαδη αθορυβο ανετο κλπ... CONTI-SPORTCONTACT 5 235/45 R17 94 Y FR
Αλλιως πας σε κατι πιο touring.Ευχαριστω για την απαντηση, η γυναικα μου δυστυχώς στο παρκαρισμα ειναι λιγο απροσεκτη και θελω λαστιχα με μεγαλυτερη αντοχη απο το conti , γι'αυτο σκεφτηκα τα goodyear, κατι αλλο παιδια π.χ. uniroyal, Hankook, Nokian και μια ακομα ερωτηση θα χασω πολλα αν παω σε 225/45/17?
-
Ο χρήστης K2LINOS έγραψε:
Παιδια ηρθε η ωρα να αλλαξω λαστιχα.Μετα απο 200000 χλμ με Continental PC2 (3 SET!!).Σημερα καθως εψαχνα ειδα πολυ καλα review για το εξης Vredestein Sportrac 5.Επειδη δεν την ξερω την εταιρεια καθολου,μονο ακουστα την εχω!!Ποια η γνωμη σας σαν εταιρεια και σαν λαστιχο?????Εχω Nissan Primerra με λαστιχα 205/60/16 και η οδηγηση μου ειναι θα ελεγα ηπια και κυριως εθνικη.
Εχετε καποια αλλη προταση??Στο δικό μου Primera P11-144 έβαλα μετά από 3 σετ Michelin που ήμουν αρκετά ευχαριστημένος, τα άλλαξα με τα Goodyear γιατι είχα βαρεθεί τα σκισίματα στα πεζοδρόμια που είχα με τα Michelin
Ρόλο έπαιξε και η εγγύηση για ένα χρόνο που είχαν τα goodyear για σκίσιμο και που την χρειάστηκα μετά από ένα μήνα
Στην ουσία, είναι πιο θορυβώδη από τα Michelin με παρόμοια κρατήματα αλλά και αντοχή στα πλαϊνά
Μέτρια η άνεση και συνολικά δεν θα τα ξαναέβαζα
Θα έκοβα τα πεζοδρόμια και θα έβαζα Michelin -
Σε αυτό θα συμφωνήσω, αν και δεν την είπα 2η μάρκα! Μάλιστα δεν είναι ακριβώς σαφές ποιά είναι η σχέση μεταξύ DUNLOP και GOODYEAR, αφού ίσως πρόκειται για ενοποίηση 2 εταιριών σε μία (συγχώνευση, χωρίς απορρόφηση) που διατήρησε και τα 2 brand names... Σε κάθε περίπτωση τα ελαστικά τους σήμερα δεν έχουν εμφανείς διαφορές μεταξύ τους.
Το Dunlop Sp Sport Maxx RT με ποιο μοιαζει? Η Dunlop γιατι φτιαχνει απο τα πιο ησυχα ελαστικα, ενω η Goodyear οχι?
Εγω δε βλεπω και τεραστιες ομοιοτητες...Αναφερόμουν στα Efficientgrip και τα Blueresponse... για τα πιο πάνω δεν ξέρω...
Στο δικό μου Primera P11-144 έβαλα μετά από 3 σετ Michelin που ήμουν αρκετά ευχαριστημένος, τα άλλαξα με τα Goodyear γιατι είχα βαρεθεί τα σκισίματα στα πεζοδρόμια που είχα με τα Michelin
Ρόλο έπαιξε και η εγγύηση για ένα χρόνο που είχαν τα goodyear για σκίσιμο και που την χρειάστηκα μετά από ένα μήνα
Στην ουσία, είναι πιο θορυβώδη από τα Michelin με παρόμοια κρατήματα αλλά και αντοχή στα πλαϊνά
Θα έκοβα τα πεζοδρόμια και θα έβαζα MichelinΣε ποιά μοντέλα Goodyear και Michelin αναφέρεσαι???
Παιδια ηρθε η ωρα να αλλαξω λαστιχα.Μετα απο 200000 χλμ με Continental PC2 (3 SET!!).Σημερα καθως εψαχνα ειδα πολυ καλα review για το εξης Vredestein Sportrac 5.Επειδη δεν την ξερω την εταιρεια καθολου,μονο ακουστα την εχω!!Ποια η γνωμη σας σαν εταιρεια και σαν λαστιχο?????Εχω Nissan Primerra με λαστιχα 205/60/16 και η οδηγηση μου ειναι θα ελεγα ηπια και κυριως εθνικη.
Εχετε καποια αλλη προταση??Τα Sportrac 5 τα έχεις βρει στο εμπόριο? Γιατί σε όσους έχω πάει εγώ, δεν τα εμπορεύεται ΚΑΝΕΙΣ! Αν δεν μπορείς να τα βρεις ούτε εσύ, άδικα ψάχνεις αν είναι καλά!!!
-
Ο χρήστης dimilaz έγραψε:
Αλλιως πας σε κατι πιο touring.Ευχαριστω για την απαντηση, η γυναικα μου δυστυχώς στο παρκαρισμα ειναι λιγο απροσεκτη και θελω λαστιχα με μεγαλυτερη αντοχη απο το conti , γι'αυτο σκεφτηκα τα goodyear, κατι αλλο παιδια π.χ. uniroyal, Hankook, Nokian και μια ακομα ερωτηση θα χασω πολλα αν παω σε 225/45/17?
μην αλλαξεις διασταση και αφου εχεις στην ακρη του μυαλου σου τα hankook .......τοτε S1 evo2!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
μην αλλαξεις διασταση και αφου εχεις στην ακρη του μυαλου σου τα hankook .......τοτε S1 evo2!!!
Βγαινουν στη διασταση του οποτε συμφωνω...
-
Τα Vredestein Sportrac 5 τα βρισκω και μαλιστα σε παρα πολυ καλη τιμη!!(380 ευρω)
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Στο δικό μου Primera P11-144 έβαλα μετά από 3 σετ Michelin που ήμουν αρκετά ευχαριστημένος, τα άλλαξα με τα Goodyear γιατι είχα βαρεθεί τα σκισίματα στα πεζοδρόμια που είχα με τα Michelin
Θα έκοβα τα πεζοδρόμια και θα έβαζα MichelinΣε ποιά μοντέλα Goodyear και Michelin αναφέρεσαι???
Michelin energy kai saver και goodyear efficient grip
-
Βγαινουν στη διασταση του οποτε συμφωνω...
Ειναι και οικονομικα 500 ευρω κοστιζουν ,αλλα δεν υπαρχουν και δεν γνωριζει η αντιπροσωπία ποτε θα ερθουν!
Τα sport contac 5 τα βρισκω 540 ευρω.
Ειναι καλα? -
Ο χρήστης K2LINOS έγραψε:
Τα Vredestein Sportrac 5 τα βρισκω και μαλιστα σε παρα πολυ καλη τιμη!!(380 ευρω)Αν είναι στην Αθήνα, πες μου που τα βρήκες, γιατί εγώ στα Β.Π. που έψαξα δεν βρήκα τπτ!
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Τα Vredestein Sportrac 5 τα βρισκω και μαλιστα σε παρα πολυ καλη τιμη!!(380 ευρω)
Αν είναι στην Αθήνα, πες μου που τα βρήκες, γιατί εγώ στα Β.Π. που έψαξα δεν βρήκα τπτ!
Βολο τα βρηκα
-
Αν ενδιαφερεστε πια τοσο πολυ γι αυτο το ελαστικο μπορειτε να το βρειτε με παραγγελια απ εξω απο Ελληνικα site..
π.χ.http://www.e-elastika.gr/shop/products
http://www.elastika-online.gr/ -
Τα αγαπημένα μου Exalto αν και έχουν κλείσει 4ετία και 38Κ χλμ πάνω στο Mazda, κρατάνε ακόμη καλά και μετά τις τελευταίες βροχές με την συμπεριφορά τους πήραν ψήφο εμπιστοσύνης για άλλο ένα 3μηνο τουλάχιστον
Οπότε η αντικατάστασή τους αναβάλλεται προς το παρόν -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Τα αγαπημένα μου Exalto αν και έχουν κλείσει 4ετία και 38Κ χλμ πάνω στο Mazda, κρατάνε ακόμη καλά και μετά τις τελευταίες βροχές με την συμπεριφορά τους πήραν ψήφο εμπιστοσύνης για άλλο ένα 3μηνο τουλάχιστον
Οπότε η αντικατάστασή τους αναβάλλεται προς το παρόνγια 3-5 μηνες δεν νομιζω οτι αξιζει να ρισκαρεις.........αφου προκειται να αλλαχτουν καντο τωρα!
εκτος και αν βγαλεις με προσοχη και το καλοκαιρι οποτε πες οτι αξιζει η παραταση -
Αν ενδιαφερεστε πια τοσο πολυ γι αυτο το ελαστικο μπορειτε να το βρειτε με παραγγελια απ εξω απο Ελληνικα site..
http://www.elastika-online.gr/Κι αν σου στείλουν λάστιχα 3ετίας? Προσωπικά δεν το ρισκάρω να μπω σε τέτοια διαδικασία.
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
http://www.elastika-online.gr/Κι αν σου στείλουν λάστιχα 3ετίας? Προσωπικά δεν το ρισκάρω να μπω σε τέτοια διαδικασία.
3ετιας δε γινεται να σου στειλουν στο συγκεκριμενο ελαστικο γιατι ξεκινησε να παραγεται φετος!
Αλλα γενικα ουτε εγω το προτιμω, γιατι να μη στηριξουμε τον τοπικο εμπορο?Προσωπικα σε οσους λαστιχαδες εχω γυρισει στην περιοχη μου, κι εχω παει σε καμια 10αρια, ολοι ξαφνιαζονται που ακουν οτι θελω μονο πρωτες μαρκες... Εχουν συνηθισει να πουλανε κινεζικα και δευτερο-τριτες μαρκες σε ολο τον κοσμο γιατι αυτα ζητανε πλεον που σφιξανε οι κωλοι!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]