-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
greo μπορείς τιμής ένεκεν να φιλοξενήσεις ή ακόμα κ να υιοθετήσεις έναν από αυτούς..
Πήγαινε σε ένα κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών κ ζήτα ενυπόγραφα να αναλάβεις όλα τα έξοδα ενός από αυτούς κ μέχρι να φύγει πίσω για την χώρα του να διαμένει στο σπίτι σου..τι λες?Eγώ λέω ότι κι εσύ μπορείς με δικα σου έξοδα να τον στείλεις σπίτι του.
Εναλλακτικά, μπορείς να τον φορτώσεις στο αμάξι σου και να τον πάς μεχρι τα σύνορα...τί λεςΕγώ λέω να κάνει η μάνα
-
Η σκοτεινή πλευρά της μετανάστευσης
Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα ποσοστά των μεταναστών που εργάζονται υπό απάνθρωπες συνθήκες σε κατασκευαστικά έργα πλούσιων κρατών, με τις διεθνείς οργανώσεις να μένουν ουσιαστικά αμέτοχες. Της Νικολέττας Ρούσσου.Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών ο αριθμός των μεταναστών που προέρχεται από αναπτυσσόμενες χώρες συνεχίζει να αυξάνεται σημαντικά, με τις συνθήκες εργασίας των συγκεκριμένων ανθρώπων να προσομοιάζουν όλο και περισσότερο με σύγχρονων δούλων. Την ίδια στιγμή η εισροή εμβασμάτων, που προέρχεται από τα κέρδη της εργασίας των μεταναστών έχουν συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της οικονομίας των αναπτυσσόμενων χωρών, όπως είναι η Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Μαρόκο, το Μεξικό, το Νεπάλ η Αίγυπτος και οι Φιλιππίνες.
232 εκατομμύρια ανθρώπων ζουν και εργάζονται εκτός της πατρίδας τους, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την εισροή 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως σε εμβάσματα, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται. Ωστόσο τα θετικά μακροοικονομικά αποτελέσματα σε αυτά τα κράτη συνεπάγεται μια πανωλεθρία για τους μετανάστες. Η διαρκής εκμετάλλευση των μεταναστών, ιδιαίτερα στην Μέση Ανατολή, λόγω της αύξησης της καταναγκαστικής εργασίας αντανακλάται στους χαμηλούς τους μισθούς, στην ανεπαρκή τους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και τις άθλιες συνθήκες εργασίας.
Ο Τζόσεφ Τσάμι, ο πρώην διευθυντής του τμήματος πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι είναι δύσκολο να τεθούν μέτρα κατά αυτής της εκμετάλλευσης, εφόσον η εργασία των εργατών λαμβάνει χώρα κατά κύριο λόγο σε νοικοκυριά και μικρά εργοτάξια. (* Σημειώνεται πως πρόσφατα υπεγράφη διεθνής σύμβαση για την προστασία των δικαιωμάτων των οικιακών βοηθών, που έχει ως στόχο τη διακοπή της κακοποίησης των οικιακών βοηθών).
Όπως τόνισε ο Αμπντελχαμιντ Ελ Τζαμρί, επικεφαλής της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των εργατών-μεταναστών, οι μετανάστες δεν είναι εμπορεύματα, αλλά άνθρωποι. «η ανάγκη για αλλαγή των συνθηκών της μετανάστευσης και της κοινωνικής διάκρισης που αντιμετωπίζουν οι εργάτες στον κατασκευαστικό τομέα καθώς και στις γεωργικές καλλιέργειες, έχει γίνει πιο επιτακτική από ποτέ».
Η διεθνής σύμβαση για τα δικαιώματα των μεταναστών και των οικογενειών τους που ισχύει εδώ και 10 χρόνια έχει επικυρωθεί μόνο από τα 47 εκ των 193 κράτών-μελών των Ηνωμένων Εθνών. Ανάμεσα στις χώρες που δεν έχουν επικυρώσει την συνθήκη είναι οι Η.Π.Α, μέλη της Ε.Ε και χώρες του Κόλπου, που αποτελούν χώρες υποδοχής μεταναστών, όπως ανέφερε ο Ελ Τζαμρί.
Απαισιόδοξος εμφανίστηκε και ο Τσάμι στον διάλογο που πραγματοποιήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη λέγοντας πως δεδομένης της σημερινής πολιτικής κατάστασης είναι σχεδόν απίθανο να καταλήξει αυτός ο διάλογος σε κάτι περισσότερο από παρηγορητικά λόγια...
Ο Καλ Γκώταμ, o οποίος κατάγεται από το Νεπάλ και είχε εκτελέσει χρέη πρώην βοηθού γενικού γραμματέα, καθώς και αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή στη UNICEF, ανέφερε πως τα κέρδη των μεταναστών, είναι η βασική πηγή εισόδων για την χώρα του, υπογραμμίζοντας ότι καλύπτουν το 25% ρου Α.Ε.Π, περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.
Οι 300.000 από τους 400.000 νέους που εισέρχονται στην αγορά εργασίας αναζητούν κάποια θέση εργάτη, ενώ η μεγαλύτερη συγκέντρωση των εργατών που προέρχονται από το Νεπάλ σημειώνεται στο Κατάρ και την Μαλαισία και δευτερευόντως στην Σαουδική Αραβία και στις χώρες του Κόλπου. Ο Γκωτάμ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός όσον αφορά την κακή μεταχείριση των μεταναστών, ιδιαίτερα στις χώρες του Κόλπου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η τελευταία κατηγορία κατά της σύγχρονης δουλείας που επικρατεί, προέρχεται από το Κατάρ, ένα από τα πιο πλούσια κράτη του κόσμου, όπου ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών εργατών έχoυν κακομεταχειριστεί κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού κατασκευαστικού έργου για την διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου του ποδοσφαίρου το 2022.
Σε έρευνα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian αίσθηση προκάλεσε η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε, η οποία έδειχνε χιλιάδες εργάτες-μετανάστες να δουλεύουν υπό απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς να πληρώνονται για μεγάλες περιόδους και χωρίς να έχουν το κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφάλεια τους. Η κυβέρνηση του Νεπάλ ανακοίνωσε τον θάνατο 70 Νεπαλέζων μεταναστών, που έχασαν τη ζωή τους στα εργοτάξια για την κατασκευή των υποδομών για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Σύμφωνα με τον Γκωτάμ «είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς αν ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα θα έχει κάποιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα, αλλά θα έπρεπε. Στο Νεπάλ ένας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων έχει επίγνωση της κατάστασης, προσθέτοντας «δε νομίζω ότι η αντιπροσωπεία του Νεπάλ είναι σωστά προετοιμασμένη για να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Ωστόσο νομίζω ότι η μετανάστευση είναι πολύ πιο σημαντική για την ανάπτυξη από ότι λένε τόσο όσον αφορά το Νεπάλ όσο και άλλες πολλές χώρες των οποίων η οικονομία εξαρτάται από τα εμβάσματα. Όμως για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι η πολιτική της χώρας του Κατάρ προσαναντολισμένη στο να ακολουθεί ή να απορρίπτει τέτοιες πρακτικές. Αντίθετα είναι οι ασυνείδητες ιδιωτικές εταιρείες, κατασκευαστές και μεσάζοντες, στο Κατάρ αλλά και στο Νεπάλ που ευθύνονται για αυτή τη απάνθρωπη πρακτική».
Σχετικά με το κατά πόσο τα Ηνωμενα Έθνη προέβησαν σε αρκετές ενέργειες ώστε να εμποδίζουν αυτήν τη κακοποίηση των μεταναστών, ο Τσάμι είπε, ότι η διεθνής μετανάστευση δεν βρίσκεται στο επίκετρο του ενδιαφέροντος. «Η διεθνής μετανάστευση προβλέπεται να παραμείνει και στο μέλλον εκτός της σφαίρας των Ηνωμένων Εθνών». Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο, απάντησε ότι οι αναπτυγμένες χώρες επιδιώκουν να μην τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ηνωμένων Εθνών.
http://www.tvxs.gr/news/kosmos/i-skotei ... anasteysis
Βάρβαροι Άραβες
Μιλάνε και αυτοί για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν από τους υπανάπτυκτους Βουδιστές;
Επιπλέον, αφού οι μετανάστες έχουν λεφτά για να στείλουν εμβάσματα, γιατί γκρινιάζουν;
-
Συνήθως εκφέρει γνώμη αυτός που λύνει ή προσπαθεί να λύσει τα εσωτερικά του προβλήματα….
Μου είναι λοιπόν σχετικά αδιάφορο, το τι κάνουν στο Κατάρ, οι ντόπιοι παραβατικοί κτιζωσπιτάδες. Εκεί χρειάζονται εργατικά χέρια, τα παίρνουν και τα εκμεταλλεύονται θησαυρίζοντας.
Το θέμα εδώ είναι διαφορετικό. Εδώ έχουμε ανεργία, και κατά συνέπια δεν χρειαζόμαστε της ορδές των εισβολέων. Οικονομικά μας σπρώχνουν στα βράχια.
Να δούμε τι θα θεσπίσουν οι τριακόσιοι ανεγκέφαλοι συμφεροντολόγοι παραβατικοί, στο μεταναστευτικό νόμο που μαγειρεύουν….
Εκεί έχουν χρήματα και στέλνουν στης χώρες τους. Εδώ δεν υπάρχουν χρήματα μα στέλνουν στης χώρες τους!. Που τα βρίσκουν?. Είναι νόμιμα, φορολογημένα, εργασιακά σωστά, έχουν δοθεί ασφαλιστικές εισφορές για τα δεδουλευμένα?. Η παρατράπεζα των πακι με 2% τα στέλνει!. Τα στέλνουν και ας ψωμολυσσάνε εδώ. Τους λυπάμαι, μα περισσότερο λυπάμαι την εθνική μας οικονομία, την όποια και βάζω πάνω από αυτούς με το 100%......
Α. -
Σε εφαρμογή τίθεται από τις αρχές Δεκεμβρίου το νέο σύστημα προηγμένης τεχνολογίας για την παρακολούθηση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και τον εντοπισμό μεταναστών χωρίς χαρτιά και άλλων...«εγκληματιών».
το εσωσε ο συντακτης, βαζοντας εισαγωγικα...
παντοτε αυτο συμβαινει....πρεπει να γινει κατι συνταρακτικο για να αφυπνηστει ο κοσμος και οι κυβερνησεις....
ελπιζω να αποτραπει σε ενα ποσοστο η παρανομη εισοδος στη χωρα και να σωθουν ταλαιπωροι που βρισκονται σε κινδυνο... -
Να διακόψω την μετάδοση της ντόρας της εξερευνήτριας μιας και (άκου να δεις τώρα) κι άλλοι μετανάστες στην Ιταλία
Νέο ναυάγιο στην Ιταλία, με 200 μετανάστες
Τουλάχιστον 200 άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα, καθώς αναποδογύρισε ένα πλοίο που μετέφερε μετανάστες, ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Λαμπεντούζας, μεταξύ Σικελίας και Τυνησίας.Ένα πλοίο που μετέφερε μετανάστες αναποδογύρισε, ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Λαμπεντούζας, μεταξύ Σικελίας και Τυνησίας, και τουλάχιστον 200 άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα.
Στην περιοχή έσπευσαν σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς. Ένας δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης RAI είπε ότι είδε πολλά σκάφη της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης να αναχωρούν εσπευσμένα από τη Λαμπεντούζα.
Το νέο αυτό ναυάγιο σημειώνεται μόλις μία εβδομάδα μετά τη βύθιση ενός πλοίου που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες από την Ερυθραία και τη Σομαλία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι, στα ανοιχτά του νησιού αυτού.
-
-
Ρε μπας και κανουν εκπαιδευση τα υποβρυχια?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ρε μπας και κανουν εκπαιδευση τα υποβρυχια? -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Ρε μπας και κανουν εκπαιδευση τα υποβρυχια?
Ζαλιστηκες?
-
ενας σκληρος και εμμεσος τροπος για να ασκει πιεση στην Ε.Ε η Ιταλια,ωστε να δωθει ριζοσπαστικη και οριστικη λυση......
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ρε μπας και κανουν εκπαιδευση τα υποβρυχια?
Ζαλιστηκες?
δεν καταλαβα το νοημα του σχολιου σου...
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
:sorry:Θέλεις να βοηθήσεις παίρνοντας κάποιον στο σπίτι σου;
-
Ολοι οι φιλεσπλαχνοι εδω μαζευτηκαν..εσυ , ο αλλος εκει στην χωρα της φουντας , αναθεμα αν εχετε ποτε βοηθησει εναν συνανθρωπο σας αλλοδαπο που τον βρηκατε στο δρομο , η να συμμετασχετε εθελοντικα σε διανομη φαγητου , οποτε Κουλη μου ασε τα ειρωνικα σου για αλλου..
Δεν στο παιζω καλος σαμαρειτης , δεν τους θελω (τους παρανομους) στην χωρα μου ομως κ σε συσσιτιο εχω παει κ εψηνα εθελοντικα κ αν μου περισσευει κανα ρουχο το χαριζω σε δαυτους.. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Ολοι οι φιλεσπλαχνοι εδω μαζευτηκαν..εσυ , ο αλλος εκει στην χωρα της φουντας , αναθεμα αν εχετε ποτε βοηθησει εναν συνανθρωπο σας αλλοδαπο που τον βρηκατε στο δρομο , η να συμμετασχετε εθελοντικα σε διανομη φαγητου , οποτε Κουλη μου ασε τα ειρωνικα σου για αλλου..
Δεν στο παιζω καλος σαμαρειτης , δεν τους θελω (τους παρανομους) στην χωρα μου ομως κ σε συσσιτιο εχω παει κ εψηνα εθελοντικα κ αν μου περισσευει κανα ρουχο το χαριζω σε δαυτους..Και που ξέρεις τι έχει κάνει ο καθένας;
-
Δεν ξερω , πιθανολογω..
Αν ολοι βοηθουσαμε εστω λιγο , κατι θα ειχε αλλαξει.
Στο συμβαν με την Υπατια ειχαν λυσσαξει για τους αλλοδαπους κ να τους φροντισουμε κ 4 ασθενοφορα απ εξω για παν ενδεχομενο κ να τους δοθει σωνει κ ντε αδεια παραμονης..κ οταν τους λες για ατομικη βοηθεια του καθενος μας προς τους συνανθρωπους μας αυτους , κανουν το κοροιδο.. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ενας σκληρος και εμμεσος τροπος για να ασκει πιεση στην Ε.Ε η Ιταλια,ωστε να δωθει ριζοσπαστικη και οριστικη λυση......
Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Ελπίζω η δύναμη των Ιταλών να ενεργοποιήσει την βόρια ΕΕ, που μας έχουν για κυματοθραύστη.
Α. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Ολοι οι φιλεσπλαχνοι εδω μαζευτηκαν..εσυ , ο αλλος εκει στην χωρα της φουντας , αναθεμα αν εχετε ποτε βοηθησει εναν συνανθρωπο σας αλλοδαπο που τον βρηκατε στο δρομο , η να συμμετασχετε εθελοντικα σε διανομη φαγητου , οποτε Κουλη μου ασε τα ειρωνικα σου για αλλου..
Δεν στο παιζω καλος σαμαρειτης , δεν τους θελω (τους παρανομους) στην χωρα μου ομως κ σε συσσιτιο εχω παει κ εψηνα εθελοντικα κ αν μου περισσευει κανα ρουχο το χαριζω σε δαυτους..δλδ αν σου πώ ότι τους είχα πάει ρούχα, είχα βοηθήσει στους εμβολιασμούς στην μΠάτρα και τους είχαμε στήσει γεννήτριες, στο έλυσα το ηθικό σου πρόβλημα?
-
Μόνον για τα ηθικά προβλήματα έχετε λόγο, που σίγουρα όποιος θέλει σας πιστεύει….
Για τα οικονομικά μούγκα στην στρούγκα…..
Α. -
Πρόκληση από τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών: Η Λαμπεντούζα είναι το σύγχρονο τσεκ πόιντ Τσάρλι, δήλωσε. Οχι μόνο διεκδικεί μερίδιο από λαθρομεταναστες, αλλά θέλει να μας πάρει και τα πρωτεία! Φτου του
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Δεν ξερω , πιθανολογω..
Αν ολοι βοηθουσαμε εστω λιγο , κατι θα ειχε αλλαξει.
Στο συμβαν με την Υπατια ειχαν λυσσαξει για τους αλλοδαπους κ να τους φροντισουμε κ 4 ασθενοφορα απ εξω για παν ενδεχομενο κ να τους δοθει σωνει κ ντε αδεια παραμονης..κ οταν τους λες για ατομικη βοηθεια του καθενος μας προς τους συνανθρωπους μας αυτους , κανουν το κοροιδο..Αυτά τα προβλήματα δε λύνονται σε ατομική βάση 'να υιοθετήσει ο καθένας έναν μετανάστη' , με τον ίδιο τρόπο που η φιλανθρωπία δε λύνει το πρόβλημα της φτώχειας. Λύνονται μόνο με σοβαρή κρατική πολιτική (που δεν έχουμε!) και όταν η συζήτηση μετατοπίζεται από το συνολικό-κρατικό στο ατομικό επίπεδο, η μπάλα φεύγει σβιιιιιν έξω από το γήπεδο.
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;