-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν εξ' αρχής μόνο συνθετικό λάδι έχει νόημα η χρήση καθαριστικών κινητήρα κατά την αλλαγή λαδιών όπως τα:[list:a2bb6v7u][:a2bb6v7u]AMSOIL Engine and Transmission Flush (FLSH)[/a2bb6v7u]
[:a2bb6v7u]Liqui-Moly MotorClean[/a2bb6v7u][/list:u:a2bb6v7u]ή όχι;
Όχι. Εφόσον βάζουν κατάλληλο λάδι είναι σε άριστη κατάσταση μέσα όσα χιλιόμετρα και να έχουν.
-
Δεν είναι μόνο το κατάλληλο αλλά και τακτικών αλλαγών, πριν γίνουν τα λαδια πισσα.. ....
-
η λέξη συνθετικά είναι ασαφής αλλά και εγώ όχι θα έλεγα αλλά ίσως έχει νόημα αν έχουν αργήσει αρκετά οι αλλαγές λαδιών ή υπάρχει μεγάλο διάστημα ακινησίας.
από την άλλη η χρήση τους περιέχει και ρίσκο...
-
Έχω FIAT PANDA 1.2 8V του 2007 με 57000 χλμ. Κίνηση μόνο εντός πόλης (Φάληρο - Μαρούσι) σε χαμηλο - μεσαίες στροφές 15 χλμ από έναρξη έως στάση το πρωί και αντίστοιχα το απόγευμα. Έως τώρα έχω δοκιμάσει SELENIA, AGIP, CASTROL, VALVOLINE, MOBIL και τέλος SHELL σε 10W-40 όπως προτείνει ο κατασκευαστής με τα shell να δείχνουν καλύτερα όλων. Σκέφτομαι σε full synthetic AMSOIL 10W-40 ή REDLINE 10W-40. Τι λέτε;
-
Τι ψάχνεις απο το λάδι και αλλάζεις συνέχεια μάρκες;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι ψάχνεις απο το λάδι και αλλάζεις συνέχεια μάρκες;'Γλυκιά' λειτουργία στην εκκίνηση και την καλύτερη δυνατή προστασία.
-
Σελ τότε, που δείχνουν καλύτερα από όλα.
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
'Γλυκιά' λειτουργία στην εκκίνηση και την καλύτερη δυνατή προστασία.
Βάζοντας διαφορετικό λάδι σε κάθε αλλαγη είσαι σίγουρος ότι προλαβαίνεις να καταλάβεις τις διαφορές;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
'Γλυκιά' λειτουργία στην εκκίνηση και την καλύτερη δυνατή προστασία.
Βάζοντας διαφορετικό λάδι σε κάθε αλλαγη είσαι σίγουρος ότι προλαβαίνεις να καταλάβεις τις διαφορές;
Με κάθε αλλαγή να γίνεται στον χρόνο; Γιατί όχι;
-
Πάντως το LIDL βγάζει λάδι 15w40 στα 13ευρώ τα 5 λίτρα το επόμενο σάββατο
-
Έχω FIAT PANDA 1.2 8V του 2007 με 57000 χλμ. Κίνηση μόνο εντός πόλης (Φάληρο - Μαρούσι) σε χαμηλο - μεσαίες στροφές 15 χλμ από έναρξη έως στάση το πρωί και αντίστοιχα το απόγευμα. Έως τώρα έχω δοκιμάσει SELENIA, AGIP, CASTROL, VALVOLINE, MOBIL και τέλος SHELL σε 10W-40 όπως προτείνει ο κατασκευαστής με τα shell να δείχνουν καλύτερα όλων. Σκέφτομαι σε full synthetic AMSOIL 10W-40 ή REDLINE 10W-40. Τι λέτε;αυτά τα λάδια που γράφεις έχουν μεγάλο HTHS , νομίζω πως άνετα μπορείς να πας σε ένα 30άρι, ίσως και 0w30 αν η διαδρομή σου δεν έχει μεγάλη διάρκεια (δεν έχει κίνηση) μάλλον αξίζει την διαφορά τιμής μιας και θα δεις καλύτερο πρωινό ξεκίνημα.
απλά παρακολούθησε μπας και σου κάψει κάθε 1000 χλμ, ειδικά στην αρχή. Νομίζω πως πλέον το HDD μπορείς να το βρεις σε αρκετά καλή τιμή (λίγο πριν είχα παραθέσει τους επίσημους αντιπροσώπους)
α! και ναι, καλύτερα να μην αλλάζεις μάρκα λάδι συνέχεια, κράτα το / δοκίμασε το για 2 αλλαγές (2 χρόνια)
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
η λέξη συνθετικά είναι ασαφής αλλά και εγώ όχι θα έλεγα αλλά ίσως έχει νόημα αν έχουν αργήσει αρκετά οι αλλαγές λαδιών ή υπάρχει μεγάλο διάστημα ακινησίας.από την άλλη η χρήση τους περιέχει και ρίσκο...
Εννοώ καλά πλήρως συνθετικά λάδια όπως Motul 8100, Eneos Sustina, Mobil 1 κλπ.
Ρίσκο δεν ξέρω πόσο υπάρχει αν ο καθαρισμός γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Π.χ. κάθε 40.000 χλμ - 50.000 χλμ. για ένα αυτοκίνητο που κάνει τις αλλαγές στα προβλεπόμενα διαστήματα. -
Τι είναι το hdd;
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
-
παρακαλω ξερουμε κατι παραπανω για τα λαδια ELDON'S εκτος απο αυτα που λεει η ιστασελιδα τους ? http://www.eldons.gr/gr/main/home.html
τα βρισκω πολυ φτηνα , (για πετρελαιοκινητηρες) -
Τόσο τα Mobil 1 όσο και τα Motul 8100 είναι ονομασίες σειρών λιπαντικών εκ των οποίων τουλάχιστον κάποια μέλη δεν είναι όσο συνθετικά ήταν παλιότερα.
Γενικά καλό είναι κανείς όταν αναφέρεται σε κάποιο λάδι να μη λέει μόνο μάρκα ή και ιξώδες αλλά οπωσδήποτε και την σειρά. Πχ μάρκα Amsoil, series 3000, μοντέλο HDD με ιξώδες 5-30. (έτσι εξηγείται και το τι είναι το HDD!) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τόσο τα Mobil 1 όσο και τα Motul 8100 είναι ονομασίες σειρών λιπαντικών εκ των οποίων τουλάχιστον κάποια μέλη δεν είναι όσο συνθετικά ήταν παλιότερα.
Γενικά καλό είναι κανείς όταν αναφέρεται σε κάποιο λάδι να μη λέει μόνο μάρκα ή και ιξώδες αλλά οπωσδήποτε και την σειρά. Πχ μάρκα Amsoil, series 3000, μοντέλο HDD με ιξώδες 5-30. (έτσι εξηγείται και το τι είναι το HDD!)Πλέον πήγα σε Sustina το οποίο διαφημίζεται ως πλήρες συνθετικό.
-
Έχω FIAT PANDA 1.2 8V του 2007 με 57000 χλμ. Κίνηση μόνο εντός πόλης (Φάληρο - Μαρούσι) σε χαμηλο - μεσαίες στροφές 15 χλμ από έναρξη έως στάση το πρωί και αντίστοιχα το απόγευμα. Έως τώρα έχω δοκιμάσει SELENIA, AGIP, CASTROL, VALVOLINE, MOBIL και τέλος SHELL σε 10W-40 όπως προτείνει ο κατασκευαστής με τα shell να δείχνουν καλύτερα όλων. Σκέφτομαι σε full synthetic AMSOIL 10W-40 ή REDLINE 10W-40. Τι λέτε;Καλησπέρα!
Αν επιλέξεις Redline να ξέρεις ότι λόγω της ιδιαίτερης χημείας τους θα αρχίσουν να 'λειτουργούν' καλά στη 2η και ίσως στην 3η αλλαγή. Μην ξεχνάς σε κάθε αλλαγή μένει υπόλοιπο από το παλιό λάδι ό,τι και να κάνεις...Αν λοιπόν είναι για μια φορά τζάμπα τα λεφτά.
Επίσης αν βάλεις Redline τότε μη βάλεις 10w40 αλλά 10w30 ή καλύτερα 5w30. Το Redline 5w30 έχει τη 'δύναμη' ενός 5w40 (Redline 5w30 HTHS:3,7 Shell Helix Ultra HTHS:3,68 Mobil 1 New Life 0w40 HTHS:3,8) προσφέροντας παράλληλα τη ροή ενός 5w30.
Μελέτησε λίγο τα χαρακτηριστικά των Redline, Shell, Mobil 1.Προσωπικά αν έμπαινα στη διαδικασία να σκάσω χρήμα θα ξέχναγα τα 10w40 και θα επέλεγα μεταξύ των Mobil 0w40 και Shell 5w40 τα οποία θεωρώ κορυφαίες επιλογές.
To Mobil 1 μπορείς να το βρεις 57,28 ευρώ τα 5lt εδώ ενώ Shell 35 ευρώ τα 4lt εδώ -
σε panda 1.2 8v του 07' θα απεφευγες το 10w/40 και θα εβαζες 0w/40;;;;;
δηλ αν ειχες κανα πιο ζορικο τι θα εβαζες;;; κανενα -απειροw/+απειρο;;; -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
σε panda 1.2 8v του 07' θα απεφευγες το 10w/40 και θα εβαζες 0w/40;;;;;
δηλ αν ειχες κανα πιο ζορικο τι θα εβαζες;;; κανενα -απειροw/+απειρο;;;Αφού θέλει να δώσει γύρω στα 12 με 13 ευρώ το λίτρο επιλέγοντας amsoil, redline γιατί να μείνει στο 10w40;
Η fiat από ότι ξέρω προτείνει και 5w40. Παράλληλα οι 2 επιλογές που πρότεινα δεν είναι πανάκριβες. -
Ρε συ GGAB τι σχέση έχει το ιξώδες με το αυτοκίνητο που θα μπει το λάδι;
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]