Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Το 'μαχαιρώνει ανθρώπους' δεν είναι προχθεσινό φυσικά. Απλά Έλληνας νεκρός ήταν χθες, αυτή ήταν η διαφορά.
Πάρε ένα δείγμα από ένα σταθμό που πέρναγα καθημερινά για χρόνια:
Youtube Video
Και όπως καταλαβαίνεις το 'ο κόσμος απομακρύνεται από την αριστερά και τον αναρχικό χώρο που κάποιοι εξ αυτών καίνε αυτοκίνητα και σημαίες και καταλήγει στη ΧΑ που μαχαιρώνει ανθρώπους' εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι και να μην κολλάει από την τόσο απλή ανάλυση που θέτετε. Εκτός αν η προστασία της ιδιοκτησίας είναι ανώτερη για εσάς από εκείνης της ανθρώπινης ζωής, οπότε και το θεωρείτε απολύτως λογικό.
Κατά τα άλλα μπορούμε να αναλύουμε μέχρι αύριο τα άστοχα της αριστεράς όπως και εγώ μπορώ να σου αναλύω μήνες ολόκληρους για τη Δεξιά και το Πασόκ τόσο σε επίπεδο οικονομικοπολιτικό αλλά και σε επίπεδο διαμόρφωσης των πολιτών σε όρους Παιδείας που είναι πολύ πιο σημαντικό και σχετικό ζήτημα από όλα τα υπόλοιπα. Άλλωστε αν επιθυμείτε μια αντικειμενική ανάλυση σε αντικειμενικούς όρους να δούμε τί αντισώματα δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια τα δύο 'μεγάλα' κόμματα και πόσο εκμεταλεύτηκαν τα ίδια ψηφοθηρικά το άνοιγμα της πόρτας πρώτα στο Λάος και μετά στα χουντικά υπολείμματα που τα έβαλαν στο κόμμα τους και πώς αυτό συνδέεται με την ισχυροποίηση της ΧΑ.
Αλλά θα σας χαλάσει τη σούπα της υπεύθυνης για όλα αριστεράς και αναρχικών.
Το να χαϊδεύουμε όμως το λαό και να τον απαλλάσσουμε από τις ευθύνες του, και να θεωρούμε ως κάτι το φυσιολογικό, αναπόφευκτο και νομοτελειακό την στροφή στο ναζισμό επειδή δεν έχουν να του σερβίρουν ένα κόμμα της αρεσκείας του, ε, δεν είναι και πολύ έξυπνο εν έτη 2013. Για την ακρίβεια δεν κολλάει. Αν λοιπόν γουστάρουν ΧΑ ας το δηλώσουν ευθαρσώς να τελειώνει η ιστορία. Παραμύθια του στύλ 'δε φταίω εγώ αλλά οι άλλοι που είναι ανίκανοι' είναι για παιδάκια.
Όσο για τα εξάμηνα που χάθηκαν να ναι καλά τα παιδιά της νεολαίας της δεξιάς με τις σημειώσεις τους ώστε να μη χάνουν οι φοιτητές τους βαθμούς τους και να μπαίνει και ένα παραπάνω ψηφαλάκι υπέρ των αστικών κομμάτων και να γλιτώνει η χώρα από το ναζισμό. Έπρεπε να περάσουν χρόνια για να καταλάβω το θεάρεστο έργο αυτών των παρατάξεων.
Μια χαρα τα γραφεις, αλλα δεν ειδα και κανενα να παιρνει κανα τηλ. να πει 'ρε παιδια εδω σφαζουν καποιον' και με στεναχωρησε λιγο. Η γκομενιτσα στο ασανσερ αταραχη, ο τυπος απλα τράβαγε βιντεο 'ντοκουμεντο', οι σεκιουριταδες των 350€ τρεχανε σαν ακεφαλα κοτοπουλα και οι υπολοιποι στην πλατφορμα εκαναν πως δεν ακουν. Δε μιλαμε για κατασταση Σουπερμαν, αλλαζω και τους δερνω, ενα τηλ ρε γαμωτο. Πιστευεις οτι αυτοι λοιπον νοιαζονται ή μπορουν να καταλαβουν την αναλυση σου?
Θα μου πεις ειναι αποτελεσμα της παιδειας των 2 μεγαλων κομματων και τελευταιων 40 ετων? Μπορει.
(Αλλη απορια γιατι τοσο ισχυρο οπτικα υλικο -και 'πωλησιμο' ειδικα τετοιες μερες- δεν εχει ακομα βγει στο προσκηνιο... 500+ views μονο?) Αστο για αλλη ωρα.
Την ωρα που γινεται το μπαμ, για τον περισσοτερο κοσμο, η προστασια της ιδιοκτησιας ΜΟΥ (σώμα, παιδια, σπίτι, αυτοκινητο, οι εγχρωμες τηλεορασεις που κουβαλουσαν εξω απο τα σπιτια τους στο σεισμο του 81 )ειναι μεγαλυτερη απο την ανθρωπινη ζωη ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. Καλως ή κακως, ετσι λειτουργει αντανακλαστικα ο μεσος ανθρωπος.
Η παιδεια που θα επρεπε να ειχαμε (σε πολλα πραγματα, και να τη βρισκαμε και μονοι μας, οχι μονο σερβιρισμενη) ειναι το 'θα σε μαθω καρατε να βαρας τους κακους'. Προυποθετει κοπο και χρονο. Η ΧΑ ερχεται και λεει 'επειδη το παραχεσανε, θα βαραω εγω τους κακους για εσενα'. Χαλια δεν ειναι? Αν ειχαμε λιγοτερους 'κακους' δε θα ειχε πατημα η ΧΑ, οι υπηρεσιες της θα ηταν αχρηστες. Ηταν πιο ευκολο τοσα χρονια να μην υπαρχει. Θα επιμεινω λοιπον για την ασυδοσια και το σπασιμο και τις μολοτωφ και τις 'απαλλοτριωσεις για τον αγωνα, αναρχια ρε κουφαλες, λαικη αγανακτηση η Μαρφιν, ειμαι περηφανη για το γιο μου, κατω τα χερια απο τη βιλλα Αμστελ-Σφεντονα' που δικαιολογουνται όπως οπως καθε φορα απο τα γνωστα κομματα. Δεν εινα αμοιρος ευθυνων ο λαος με την εννοια που ειπα παραπανω (την παιδεια στη δινουν και τη βρισκεις και μοναχος σου) αλλα ουτε και αμοιρη ευθυνων η βουλη των τελευταιων 40 ετων που ειχε ανεκαθεν αρκετη αριστερα μεσα που παντα χαιδευε τετοια νταβαντουρια για τους δικους της ιδιοτελεις λογους.
Ψηφοθηρικα κινουνται ολα τα κομματα, ειναι η 'δουλεια' τους, εκτος ισως απο το ΚΚΕ που παιζει το 'οτι λεω εγω αλλιως παρε πουλο'. Και μπορει να μιλας για ναζισμο και να εχεις δικιο, αλλα οπως σου ειπα, αλλιως βλεπει ο μεσος ανθρωπος την ΧΑ. Σαν εκδικηση για ολα αυτα τα χρονια. 'Μαζευτειτε κλεφτοκοταδες, για να μην αμολησω τα σκυλια'. Χαζο? Μπορει. Πραγματικοτητα? Σιγουρα. Οσο λιγοτεροι οι κλεφτοκοταδες, τοσο μικροτερη η αναγκη για σκυλια. Και μου φαινεται και αρμοζουσα η παρομοιωση.