-
η ειρωνια απο οτι βλεπω ειναι οτι εχουν βαλει vdsl καμπινες αλλα μεχρι στα 2 χλμ απο τα κεντρα λογικα τελος του χρονου θα μπουν και αλλες
-
μετα απο μηνες μου στειλανε ρουτερ (πηρε τηλ η μανα μου και μας στειλανε αμεσως χωρις να πουνε τιποτα).
ειναι ενα ασπρο alcatel το οποιο ειναι χειροτερο απο το netfaster iad2 που εχω τωρα. κανω κλικ σε site
και μερικες φορες δε τα φορτωνει, πρεπει να πατησω ανανεωση για να τα φορτωσει κανονικα.
πχ στη σελιδα 'βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας' δε μου εμφανιζει τις εικονες, αλλα στρωνει με μια ανανεωση. -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
μετα απο μηνες μου στειλανε ρουτερ (πηρε τηλ η μανα μου και μας στειλανε αμεσως χωρις να πουνε τιποτα).
ειναι ενα ασπρο alcatel το οποιο ειναι χειροτερο απο το netfaster iad2 που εχω τωρα. κανω κλικ σε site
και μερικες φορες δε τα φορτωνει, πρεπει να πατησω ανανεωση για να τα φορτωσει κανονικα.
πχ στη σελιδα 'βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας' δε μου εμφανιζει τις εικονες, αλλα στρωνει με μια ανανεωση.εαν μιλαμε για το ιδιο
http://www.adslgr.com/forum/threads/477 ... 130/page18
καπου υπηρχε μια λυση δεν θυμαμαι πως λεγεται η επιλογη -
αυτο ειναι το ρουτερ. θα διαβαω οσο μπορω απο το θεμα που εβαλες.
-
Ισχύει ότι στη Cyta το τηλέφωνο λειτουργεί μόνο με το ρούτερ που δώθηκε και όχι με οποιοδήποτε άλλο?
-
γιατι να συνδεσεις το τηλεφωνο πανω στο ρουτερ? δουλευει και χωριστα το τηλεφωνο σε δικια του πριζα.
-
Έγραψα ότι είναι Cyta.
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
γιατι να συνδεσεις το τηλεφωνο πανω στο ρουτερ? δουλευει και χωριστα το τηλεφωνο σε δικια του πριζα.Μη λες ότι να ναι εφόσον δεν έχεις ιδέα.
η cyta δίνει voip τηλεφωνία οπότε το τηλέφωνο συνδέεται επάνω στο ρούτερ. Και ναι δουλεύει μόνο με τα δικά της ρούτερ.
Δεν μπορείς να βάλεις άλλο voip router γιατί δεν δίνουν τις ρυθμίσεις. Αλλά και τις ρυθμίσεις να βρεις με κάποιον πλάγιο τρόπο (δικό σου άτομο στο τεχνικό τμήμα της cyta) νομίζω ότι χρησιμοποιούν κάποιο είδος mac address filtering και αφήνουν μόνο τα δικά τους ρούτερ να δουλέψουν. -
Δηλαδή μόνο με ρουτερ Cyta μπορούν να λειτουργήσουν το τηλέφωνο έτσι?
-
ΝΑΙ!
-
με απογοήτευσε η forthnet, στη περιοχή μου οτε και hol έχουν ξεκινήσει το vdsl και η forthnet λέει 'ΘΑ'
εν τω μεταξύ όλοι καρφώνουν 50αρια και βλέπουν ότι η γραμμή τους μπορεί να παίξει στα 70 έως και 120
ακόμα και άτομα που είχαν θέμα με το adsl (συγχρόνιζαν 2-8) , μόλις μπήκε το vdsl 50αρι χωρίς πολλά πολλά
και εδώ που είμαι έχω 2 KV έξω ακριβώς από το σπίτι μου ρε γαμώτο
-
ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2013
Δίκτυο WiFi σε όλη την Ελλάδα, ετοιμάζει ο ΟΤΕ
Ασύρματη πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία στην Ελλάδα ετοιμάζεται να προσφέρει ο ΟΤΕ στους συνδρομητές ευρυζωνικών συνδέσεων του.
Ο ΟΤΕ ετοιμάζεται μέσα στο 2013 να ακολουθήσει το παράδειγμα της Deutsche Telekom και να λανσάρει την υπηρεσία της ισπανικής Fon, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της τελευταίας να αλληλοχρησιμοποιούν τα WiFi δίκτυα που έχουν στήσει στα σπίτια τους.
Στην ανακοίνωση της Deutsche Telekom για τη συνεργασία με τη Fon αναφέρεται πως η Ελλάδα θα είναι μία από τις χώρες όπου η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη εντός της τρέχουσας χρονιάς. Σημειωτέον πως ο γερμανικός όμιλος δίνει μεγάλη έμφαση στο συγκεκριμένο έργο, έχοντας ως στόχο να καλύψει με WiFi όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της Γερμανίας.
Τι είναι η υπηρεσία;
Η Fon έχει περίπου 9 εκατ. συνδρομητές της υπηρεσίας της, η οποία παρέχεται δωρεάν. Οι συνδρομητές, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό router, προσφέρουν πρόσβαση στο δικό τους WiFi σε όλους τους υπόλοιπους χρήστες της Fon. Για την ακρίβεια, δίνουν ένα κομμάτι της ευρυζωνικής σύνδεσης που έχουν για χρήση από τους υπόλοιπους συνδρομητές. Και, φυσικά, έχουν πρόσβαση στα WiFi των υπόλοιπων συνδρομητών σε ολόκληρο τον κόσμο. Σημειωτέον πως η υπηρεσία της Fon υπάρχει στις Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία και Κροατία και πλέον και στη Γερμανία.
Η Deutsche Telekom θέλει να αξιοποιήσει τη Fon και τη φιλοσοφία της προκειμένου να δημιουργήσει ένα δίκτυο από 2,5 εκατ. WiFi hotspots στη Γερμανία, το οποίο θα είναι και το μεγαλύτερο στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, η DT έχει περισσότερα αποό 12.000 hotspots, αριθμός που φαντάζει μεγάλος αλλά δεν είναι αρκετός προκειμένου ο γερμανικός οργανισμός να προσφέρει στα 12 εκατ. ευρυζωνικούς συνδρομητές του τη δυνατότητα να έχουν WiFi πρόσβαση σε όλη τη χώρα. Και επιπλέον αυτή η δυνατότητα μπορεί να συνδυαστεί και με υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και mobile broadband, δημιουργώντας ένα πολύ δυνατό μείγμα υπηρεσιών.WiFi offloading
Την υπηρεσία της Fon πρόκειται να λανσάρει ο ΟΤΕ, ενώ την ίδια στιγμή η Cosmote έχει ξεκινήσει μία άλλη προσπάθεια, η οποία συνίσταται στη δημιουργία ενός δικτύου από δημόσια WiFi hotspots. Το πλάνο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, περιλαμβάνει τη δημιουργία τουλάχιστον 1000 hotspots σε σημεία όπου υπάρχει συγκέντρωση χρηστών και εμπορικό ενδιαφέρον (καφέ, εστιατόρια, κλπ). Στα συγκεκριμένα hotspost, οι συνδρομητές της Cosmote θα έχουν δωρεάν πρόσβαση και, μάλιστα, η σύνδεση θα γίνεται αυτόματα με το που θα εισέρχεται ο χρήστης στην εμβέλεια του hotspot. Παράλληλα, θα υπάρχει και δυνατότητα για μη συνδρομητές της Cosmote να χρησιμοποιήσουν το hotspot επί πληρωμή. Ακόμη, κατά πάσα πιθανότητα ο διαχειριστής του hotspot θα μπορεί, εφόσον το επιθυμεί να ενεργοποιήσει την υπηρεσία Fon.Σημειωτέον πως κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στην Cosmote να δρομολογήσει σημαντικό όγκο κίνησης των δεδομένων από το δίκτυο κινητής της εταιρείας στο WiFi δίκτυο. Πρόκειται για μία λειτουργία που ονομάζεται WiFi offloading και είναι κάτι που η DT δοκιμάζει αρκετά στη Γερμανία και στη Βρετανία και επιτρέπει στον πάροχο να βελτιώνει την εμπειρία που προσφέρει στον συνδρομητή της κινητής τηλεφωνίας όσον αφορά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο.
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113004545
https://www.ote.gr/web/guest/consumer/p ... i-with-fonενδιαφερον
-
Επιτέλους ξεκίνησαν τα σκαψίματα για οπτικές ίνες στο Μαρούσι (Αυτ. Ηρακλείου, Μ. Αλεξάνδρου, Λ. Ειρήνης - η περιοχή κουτά ατό δημαρχείο Πεύκης και προς το σταθμο). Θα γίνει λίγο μπάχαλο η περιοχή αλλά ευελπιστούμε να δούμε VDSL μέχρι την άνοιξη..
-
Οταν θα δεις καμπινες να μετρας 6 μηνες
-
Μα γιαυτό είπα 'άνοιξη'.. Δεν προσδιόρισα χρονολογία
-
Πήρα τα 'ηνία' της γραμμής. Τι να κάνω; Τώρα έχω on και βγαίνει ~40 στο μήνα με απερ. σταθερά, μερικά κινητά και 4mbit. Να κοίταγα για ote vdsl? Έχουμε καμπίνες αλλά δε ξέρω πόσο ακόμα θα μείνω εδώ. Το θέμα είναι αν παραμείνω σε adsl να μειωθεί το κόστος
-
Εδώ και 1 μήνα περίπου έχω βάλει στο σπίτι μου Conn-X Double Play 24 Mbps.
24 Mbps... στα χαρτιά μόνο...Η γραμμή συγχρόνιζε από την 1η στιγμή στα 6 Mbps και μετά από δήλωση βλάβης στον πΟΤΕ αναβαθμίστηκα στα 12 Mbps χαχαχα
Ήμουν μεταξύ πΟΤΕ και Forthnet, επικράτησε ο πΟΤΕ λόγω της κάρτας Eurobank OTE-Cosmote και της επιστροφής που μου δίνει, η οποία καλύπτει τη διαφορά στο πάγιο μεταξύ πΟΤΕ και Forthnet.
Το σπίτι είναι στο Π. Φάληρο, 1,5km μακριά από το DSLAM όπως μου είπαν, το οποίο σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούσε τα 6 Mbps.
-
εγώ πάλι νομίζω ότι έχω να σε δω εδώ πολλά χρόνια Για πες αυτό για Eurobank-OTE ακούγεται ενδιαφέρον Πώς και δεν έβαλες vdsl, απ'όσο ξέρω έχει καμπίνες στο ΠΦ
-
το ότι πιάνετε σκατά ταχύτητες με το adsl όμως δε παίζει ιδιαίτερο ρόλο στο vdsl
έχω ακούσει και δει περιπτώσεις με χάλια ταχύτητες σε adsl που με το vdsl καρφώνουν 50αρια
αν δεν παίζει πρόβλημα στο κτίριό σας το 50αρι δεν είναι τίποτα για vdsl που κανονικά φτάνει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες
φίλος μου μου έλεγε από κάποια ρούτερ που σύνδεσε ότι έβλεπε πώς μέτριες γραμμές είχαν δυνατότητα για 70 και καλές γραμμές δυνατότητα για 120
τα 30 και 50 δεν είναι τίποτα για τη συγκεκριμένη τεχνολογία από ότι φαίνεται, είναι σαν τα 2 ή 4 στο adsl
εμείς πάντως τα KV τα έχουμε εδώ και μήνες, πλέον ο οτέ και η hol δίνουν κανονικά στη γειτονιά , η forthnet από την άλλη παίζει το πουλάκι της και δεν ξέρουν να μου πουν πότε θα έχουν διαθέσιμο και αυτοί
αν δεν είχα και τη nova θα την έκανα άμεσα για hol
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το ότι πιάνετε σκατά ταχύτητες με το adsl όμως δε παίζει ιδιαίτερο ρόλο στο vdslέχω ακούσει και δει περιπτώσεις με χάλια ταχύτητες σε adsl που με το vdsl καρφώνουν 50αρια
αν δεν παίζει πρόβλημα στο κτίριό σας το 50αρι δεν είναι τίποτα για vdsl που κανονικά φτάνει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες
φίλος μου μου έλεγε από κάποια ρούτερ που σύνδεσε ότι έβλεπε πώς μέτριες γραμμές είχαν δυνατότητα για 70 και καλές γραμμές δυνατότητα για 120
τα 30 και 50 δεν είναι τίποτα για τη συγκεκριμένη τεχνολογία από ότι φαίνεται, είναι σαν τα 2 ή 4 στο adsl
εμείς πάντως τα KV τα έχουμε εδώ και μήνες, πλέον ο οτέ και η hol δίνουν κανονικά στη γειτονιά , η forthnet από την άλλη παίζει το πουλάκι της και δεν ξέρουν να μου πουν πότε θα έχουν διαθέσιμο και αυτοί
αν δεν είχα και τη nova θα την έκανα άμεσα για hol
προφανως και δινει vdsl η 4net δεν ξερω αν δινει στη γειτονια σου ομως, οπως επισης κι αν εισαι πανω η κατω απο 800 μετρα απ το αστικο σου κεντρο... Η hol τωρα να δινει απο καφαο δεν υπαρχει περιπτωση,δεν συμφερει το θεσμικο πλαισιο που υπαρχει κανεναν εναλλακτικο να φτασει στο καφαο.
Επισης οι ταχυτητες που βλεπουν οι φιλοι σου (εκτος αν ειναι με οτε) ειναι επειδη προφανως ειναι διπλα στο αστικο κεντρο.Μετα τα 800 μετρα τα γραφηματα στις ταχυτητες δειχνουν οτι συμφερει πολυ παραπανω το adsl.παντα μιλωντας για εναλλακτικους παροχους κι οχι για οτε.
Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;