-
Γιατι ολοκληρος ομιλος ηθελε εργαζομενο που δεν θα τον πληρωνε για 3 μηνες; Δεν ειχαν λεφτα να την πληρωσουν;
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Η εμπειρία από το δικό μου χωριό λέει ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό των 2ων, που λένε όλο στόμφο 'ρε μλκ εγώ τελείωσα το ΕΜΠ και έκανα και μάστερ αλλά δεν βρίσκω δουλειά' πίνοντας το φρέντο τους με το Rayban γυαλί, το ντεκολτέ vagrancy και το μούσι.
Κι όταν τους λες, υπάρχει μια θέση ως πωλητής...απλά θα είσαι όλη μέρα έξω και θα σε φάνε τα πεζοδρόμια...λένε: τι? Εγώ? Θα κάνω αυτή τη δουλειά?
Ή το άλλο. Πριν το καλοκαίρι στην εταιρία που εργάζεται η γυναίκα μου χρειαζόντουσαν μια κοπέλα. Το είπαμε σε μια (χλιδ)άνεργη, γνωστή η οποία όμως θα ήταν 3 μήνες χωρίς μισθό και μετά το καλοκαίρι θα γινόταν πρόσληψη. Ε δεν ήθελε το κορίτσι να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται για λίγο διάστημα. Ακόμα άνεργη είναι...
Κι άλλα πολλά τέτοια παραδείγματα...
Εσυ το βρισκεις λογικο να δουλευει καποιος χωρις προσληψη και μισθο; Εκτος απο ανηθικο ειναι και ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!! Κατι τετοιες εταιρειες πρεπει να κλεισουν.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Εγω λεω να την σωσουν τωρα την κοπελα, προτεινοντας της να δουλεψει 16 μηνες και να τους πληρωνει και στο μελλον πιθανα να την κρατησουν.
-
Θα ανοιξουν θεσεις και σε γαλερες ακουσα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εσυ το βρισκεις λογικο να δουλευει καποιος χωρις προσληψη και μισθο; Εκτος απο ανηθικο ειναι και ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!! Κατι τετοιες εταιρειες πρεπει να κλεισουν.
γιατι δεν παιρνεις ρε Δια και συ στο μαγαζι σου καμμια δεκαρια...(και οτι προκυψει...)
ειπαμε Δανια του νοτου...οχι του κωλου...
-
Δικιο εχεις vice. Λοιπον παιδια οποιος θελει να δουλεψει αμισθι, τον προσλαμβανω.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Η εμπειρία από το δικό μου χωριό λέει ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό των 2ων, που λένε όλο στόμφο 'ρε μλκ εγώ τελείωσα το ΕΜΠ και έκανα και μάστερ αλλά δεν βρίσκω δουλειά' πίνοντας το φρέντο τους με το Rayban γυαλί, το ντεκολτέ vagrancy και το μούσι.
Κι όταν τους λες, υπάρχει μια θέση ως πωλητής...απλά θα είσαι όλη μέρα έξω και θα σε φάνε τα πεζοδρόμια...λένε: τι? Εγώ? Θα κάνω αυτή τη δουλειά?
Ή το άλλο. Πριν το καλοκαίρι στην εταιρία που εργάζεται η γυναίκα μου χρειαζόντουσαν μια κοπέλα. Το είπαμε σε μια (χλιδ)άνεργη, γνωστή η οποία όμως θα ήταν 3 μήνες χωρίς μισθό και μετά το καλοκαίρι θα γινόταν πρόσληψη. Ε δεν ήθελε το κορίτσι να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται για λίγο διάστημα. Ακόμα άνεργη είναι...
Την προηγούμενη βδομάδα βρέθηκα με γνωστό μου που ήμασταν συνάδελφοι για κάποια χρόνια. Πήγαμε για ένα καφεφάκι στα πεταχτά και μου ζήτησε βοήθεια. Ήταν σε γνωστή εταιρία του χώρου ως πωλητής (κοινώς Account Manager στο ελλαδιστάν). Τομέας εργασίας: Μεγάλοι πελάτες ιδιώτες, τομέας Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής.
Ξεκίνησε στην εταιρία τον Ιανουάριο του 2013. 8 μήνες μέχρι τέλος Αυγούστου του είχαν δώσει δύο μισθούς. Τον έβαζαν στην διαδικασία (σχεδόν εκβιασμός) ότι αν δεν πουλήσει 'υπηρεσίες ή υλικό' φράγκο δεν έχει. Αλλά τι να πουλήσει και σε ποιον; Πεθαμένη η αγορά.
Τελικά υποχρεώθηκε να φύγει και τώρα είναι σε απόγνωση. Απόγνωση όχι επειδή θα τρέξει στα δικαστήρια την εταιρία αλλά επειδή δεν έχει φράγκο. (37άρης παντρεμένος με μωρό)Είναι δουλειές αυτές; Εργασία χωρίς χρήματα; Έλεος ποια!
-
Δικιο εχεις vice. Λοιπον παιδια οποιος θελει να δουλεψει αμισθι, τον προσλαμβανω.ποσο αθωος εισαι.....
οντισιον πρωτα....γοβες στιλετο και τετοια....
θα ερθω και γω (στην αξιολογηση...) -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Να με συγχωρείς αλλά το παραπάνω είναι επιεικώς μπούρδες.
Σε μία (1) περίπτωση και μόνο να πας, θα δεις πως στοιβάζονται 10δες παιδιά με απίστευτα προσόντα και 100δες βιογραφικά που τελικά απορρίπτονται στη διαλογή με συγκριτικά κριτήρια (και όχι απόλυτα) ακόμα και για τη θέση ενός πωλητή-μηχανικού (που ελπίζω να μην το γράφεις υποτιμητικά).Ξέρεις, προτού βγω στο κουρμπέτι του ελεύθερου επαγγέλματος, στο προηγούμενο πόστο μου είχα επιφορτιστεί και με αυτό το καθήκον και πίστεψέ με ξέρω πολύ καλά τι σου λέω. Κάθε φορά που έμπαινε αγγελία το κομπιούτερ μου μπλόκαρε από τα εισερχόμενα (και αυτό πριν 2 χρόνια!)...
Ένα παράδειγμα να σου πω μόνο, για μια θέση πωλητού (που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διαχωρίσουν ΤΕΙ ή ΑΕΙ και έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά ως προς τις εισφορές και τον τελικό μισθό του καθενός) σε μια μεταλλοβιομηχανία πριν λίγους μήνες που έκανα αίτηση και εγώ, ήμουν στο δεύτερο γκρουπ που εξετάστηκε σε τεστ δεξιοτήτων (ό,τι χειρότερο έχω δει- number crunching monkey) προκειμένου από τα 400 να επιλέξουν σε πρώτη φάση με τα βιογραφικά 80 και σε δεύτερη φαση με το τεστ 3.
Φυσικά, στην κουβέντα που είχαμε με τους HRάδες στο τέλος, όταν με ρώτησαν πως μου φάνηκε, τους είπα ότι ήταν άδικο, σαχλαμάρα και αναποτελεσματικό (αλίμονο αν ο καλός πωλητής φαίνεται από τις πραξούλες) αλλά ταυτόχρονα καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το κάνουν. Ηξερα, βέβαια, ότι από την αρχή δεν είχα καμία ελπίδα γιατί μαζί με εμένα ήταν άλλα 40 παιδιά, πολλά από τα οποία είχαν αποφοιτήσει πρόσφατα και το μυαλό τους σίγουρα δούλευε πολύ καλύτερα από το δικό μου...εγώ έγραψα 82/100 και υπηρχαν παιδιά που έφτασαν το 96/100 (έτσι τουλάχιστον μου είπαν) και δεν είδα, στο ορκίζομαι, ούτε ένα ψώνιο...Έπειτα είναι και η σύγχιση, στην οποία έχει πέσει ο κόσμος. Πραγματικά ισχύει αυτό που λεν ότι ο πνιγμένος τραβιέται από τα μαλλιά του και σε πολλές περιπτώσεις ελπίζουν να σωθούν από έναν υπάλληλο (και συνήθως πωλητή), ο οποίος ως εκ θαύματος θα τους αυξήσει το τζίρο 20% και θα τους σώσει από την καταστροφή. Αυτό μαζί με το γεγονός ότι υπάρχει υπερπροσφορά βγάζει κάτι απίστευτες περιγραφές θέσεων και δίνει 100% δίκιο στον Tryphonάκο που μας γράφει ότι πρέπει να τσακιστούμε να φύγουμε από εδωπέρα ΑΝ θέλουμε να δούμε άσπρη μέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές αγγελίες αν προσθέσεις τα χρόνια δε βγαίνουν (με πτυχίο ΑΕΙ, ΜΒΑ, 5 χρόνια εμπειρίας σε θέση ευθύνης και μέχρι 29χρονων _με voucher _) τα νούμερα.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Πραγματικά ισχύει αυτό που λεν ότι ο πνιγμένος τραβιέται από τα μαλλιά του και σε πολλές περιπτώσεις ελπίζουν να σωθούν από έναν υπάλληλο (και συνήθως πωλητή), ο οποίος ως εκ θαύματος θα τους αυξήσει το τζίρο 20% και θα τους σώσει από την καταστροφή.απολυτως αληθες!
γιαυτο και η ζητηση υψηλων ή παραλογων προσοντων.
μετα υπαρχει το ξεψαχνισμα που περιγραφεις, να βρουμε τον απολυτως καλυτερο και φυσικα φθηνοτερο.και περνανε οι βδομαδες, οι μηνες, και ακομη ψαχνουν να τον βρουν
τελικα δεν ψαχνουν να βρουν καποιον να τους κανει τη δουλεια, ψαχνουν τον πιο οικονομικα απελπισμενο απο τους καλυτερους.
καλη τους επιτυχια, το λουκετο ειναι κοντα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
αν δούλευε χωρίς λεφτά πάλι άνεργη θα ήταν
η αδερφή μου για παράδειγμα εργάζεται χωρίς να πληρώνεται και ελπίζει (κακώς βέβαια) ότι κάποια στιγμή ίσως τη προσλάβουνκι εκεί που εργάζεται το χρήμα ρέει αύθονο
και φυσικά δεν είναι καν πάνω στο αντικειμενό της, γιατί στο αντικείμενο που επέλεξε να σπουδάσει (ναυτιλιακά) μέσω γνωστών παίρνουν όλους τους ξέμπαρκους
δηλαδή από όλα τα άτομα που ξέρω να εργάζονται στο συγκεκριμένο κλάδο μόνο δύο έχουν σχετικό πτυχίο, οι υπόλοιποι είτε έχουν τελείως άκυρα χαρτιά, είτε δεν έχουν καν χαρτί -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
απολυτως αληθες!
γιαυτο και η ζητηση υψηλων ή παραλογων προσοντων.
μετα υπαρχει το ξεψαχνισμα που περιγραφεις, να βρουμε τον απολυτως καλυτερο και φυσικα φθηνοτερο.και περνανε οι βδομαδες, οι μηνες, και ακομη ψαχνουν να τον βρουν
τελικα δεν ψαχνουν να βρουν καποιον να τους κανει τη δουλεια, ψαχνουν τον πιο οικονομικα απελπισμενο απο τους καλυτερους.
καλη τους επιτυχια, το λουκετο ειναι κοντα.
To ξέρεις ότι σε πολλές περιπτώσεις, μεγάλες εταιρείες με περγαμηνές και γνωστές στο χώρο, μου έχουν ζητήσει αν έχω έτοιμο επιπλέον πελατολόγιο/γνωριμίες (επειδή βλέπουν τη σχετική προϋπηρεσία); Ψαχνουν, δηλαδή, να κερδίσουν άμεσα 5 πελάτες από τον υπάλληλό τους - σε τέτοιο βαθμό είναι η απελπισία τους (και μετά, βεβαια, το μέλλον της συνεργασίας θα είναι αβέβαιο)!
Είναι απίστευτο και εξαιρετικά κοντόφθαλμο αλλά από την άλλη έλα και λίγο στη θέση του εμπορικού διευθυντή, ο οποίος βλέπει τις πωλήσεις του να πέφτουν 30% (έχω την κακή συνήθεια να κοιτάζω τους ισολογισμούς προτού πάω οπουδήποτε) και το σπαθί να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του... να τους πει επιπλέον ότι πήρε έναν υπάλληλο με 30χιλιάρικα το χρόνο ελπίζοντας ότι θα έχει οφέλη μετά από ένα χρόνο ή δύο;Αυτό που λες με τις αγγελίες που μπαίνουν και ξαναμπαίνουν είναι σύνηθες (μάλιστα κάποιοι έριξαν και το όριο ηλικίας το καλοκαίρι μετά από αυτή τη σαχλαμάρα με το voucher/ημίμετρου) όπως και οι αγγελίες που μπαίνουν είτε για να τα ρίξουν άδεια μπας και τα πιάσουν γεμάτα ή για καθαρό εκφοβισμό του κόσμου που δουλεύει εκεί...
Ο μέσος όρος απάντησης (σε αυτές που απαντούν λέμε) είναι τουλάχιστον 1.5-2 μήνες μετά το κλείσιμο της αγγελίας και δε μιλάμε για πολυεθνικές, έτσι; -
Θα ανοιξουν θεσεις και σε γαλερες ακουσα....Εχω κλεισει θεση ως μαστιγωτης,αν τα παω καλα θα μου δωσουν μισθο σε 12 μηνες
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Γιατι ολοκληρος ομιλος ηθελε εργαζομενο που δεν θα τον πληρωνε για 3 μηνες; Δεν ειχαν λεφτα να την πληρωσουν;Ετσι ωστε στους τρεις μηνες να της πουν 'συγνωμη δεν μας κανεις τελικα' κ να βρουν τον επομενο μαλακα, να τους χαρισει αλλους τρεις μηνες τσαμπα εργασιας...
Κ πολυ καλα εκανε. Δεν εχει καμμια σχεση αυτη/αυτο με αυτους που 'δεν βρισκουν' δουλεια (=δεν βρισκουν ακριβως τη δουλεια που τους κανει). Μου θυμιζει το ανεκδοτο που λεω καμμια φορα στους υπαλληλους μου σε κανα ζορικο μηνα (καλοκαιρι πχ):
1,5 εκατομμυριο ανεργοι, εγω σας δινω εργασια, θελετε κ μισθο απο πανω?
Ε αφού έκανε καλα λοιπόν, ας κάτσει τωρα έξω απο έναν απο τους μεγαλύτερους διαφημιστικούς ομίλους παγκοσμίως να βάλει μυαλό. Αλλα οι φωτο απο τα νησιά το καλοκαιράκι, ΦΟΥΛ!
Κ οπως σου ειπαν κ αλλοι, ειναι κ παρανομο. Ο 'μεγαλυτερος διαφημιστικος ομιλος' λοιπον που λειτουργει με τροπους συνοικιακης οικογενειακης μικροεπιχειρησης που η οικογενεια ειναι 'τα αφεντικα' κ οι υπαλληλοι κατωτεροι, κατι δεν μας λεει καλα...
Για το τελευταίο που λες...πολυ θα γούσταρα πάντως να σου έλεγαν οι υπάλληλοι σου...βγάλτα πέρα μόνος σου με τις μαλακιες που μας λες.
Αθάνατε ελληναρα εργοδότη με το μαστίγιο στο χέρι
Sent from a mobile device
Ευτυχως λοιπον που οι υπαλληλοι μου εχουν αρκετο χιουμορ κ κυριοτερα μυαλο, περισσοτερο απο σενα, για να καταλαβαινουν οτι κανουμε πλακα κ γελαμε με αυτα.
-
Δηλαδή στα 4 τρίμηνα το 1 δώρο; Δεν είναι κι άσχημα. Ας έψαχναν όμως και για καλύτερες προσφορές, πχ τροφή και σταύλο, παρντόν, στέγη, άνευ άλλης υποχρέωσης.
BTW, διαδώστε το :
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Θα ανοιξουν θεσεις και σε γαλερες ακουσα....
Εχω κλεισει θεση ως μαστιγωτης,αν τα παω καλα θα μου δωσουν μισθο σε 12 μηνες
Βυσματική πρόσληψη!
-
Πάντως με το θέμα voucher μην μπερδεύεστε. Επειδή το έχω τρέξει εγώ σε μας και έχουμε φέρει 22 άτομα μέσω τριών ΚΕΚ, εχω να πω ότι είναι εξαιρετικό πρόγραμμα (το οποίο βέβαια εξυπηρετεί πρωτίστως τον εργοδότη) αλλά δίνει και ευκαιρία σε παιδιά που δεν θα έβρισκαν δουλειά ούτε το 2016 να μπουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον.
Τώρα αν υπάρχουν καθυστερημένοι εργοδότες που πιστεύουν ότι μέσω τέτοιων προγραμμάτων θα κάνουν την τύχη τους, θα βρουν σούπερ ταλεντάρες και μάλιστα τσάμπα, τότε να το κλείσουν το μαγαζί γιατί είναι προφανώς ανίδεοι. Οι σοβαροί υποψήφιοι πάντα θα κοστίζουν...κρίση ξεκρίση αυτό δεν αλλάζει.
-
Πριν το καλοκαίρι στην εταιρία που εργάζεται η γυναίκα μου χρειαζόντουσαν μια κοπέλα. Το είπαμε σε μια (χλιδ)άνεργη, γνωστή η οποία όμως θα ήταν 3 μήνες χωρίς μισθό και μετά το καλοκαίρι θα γινόταν πρόσληψη. Ε δεν ήθελε το κορίτσι να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται για λίγο διάστημα.
Το κακο ειναι οτι μιλας σοβαρα, αντι να ντρεπεσαι και μονο που το γραφεις...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πριν το καλοκαίρι στην εταιρία που εργάζεται η γυναίκα μου χρειαζόντουσαν μια κοπέλα. Το είπαμε σε μια (χλιδ)άνεργη, γνωστή η οποία όμως θα ήταν 3 μήνες χωρίς μισθό και μετά το καλοκαίρι θα γινόταν πρόσληψη. Ε δεν ήθελε το κορίτσι να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται για λίγο διάστημα.Το κακο ειναι οτι μιλας σοβαρα, αντι να ντρεπεσαι και μονο που το γραφεις...
Αλλα οι φωτο απο τα νησιά το καλοκαιράκι, ΦΟΥΛ!
αρα της αξιζει να εργαζεται δωρεαν
-
Γενικά αυτό το αμισθί μην το πολυαναφέρετε γιατί είναι εγκληματικό για μια επιχείρηση. Νομικά δεν στέκει πουθενά και μπορείς να πάθεις σοβαρή ζημιά. Εμάς μας έρχονται 2-3 περιπτώσεις τη μέρα που μας προσφέρονται δωρεάν και τους διώχνουμε κακήν κακώς.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....