-
Φρεσκια σημερινη. Δεν υπαρχει ελπιζα λεμε...
-
Μπα, μη σκας για αυτόν:
Youtube Video -
οπότε οι τούρκοι είχαν συμφέρον να διατηρηθεί ο χριστιανισμός γιατί είχαν έτοιμη την ιεραρχία, αυτό είναι λογικό και αυτονόητο (πέρα από το γεγονός ότι το ισλάμ ανέχεται το χριστιανισμό και τα παραδείγματα είναι πολλά)
το ότι η εκκλησία με τη σειρά της εκμεταλλεύτηκε τη κατάσταση για να συνεχίσει να υπάρχει και να απολαμβάνει τα προνόμια της, γιατί είναι παράλογο να το λέμε;
διωγμός είναι για παράδειγμα ο διωγμός των ρωμαίων προς τους χριστιανούς με σκοπό να τους εξαφανίσουν και στη συνέχεια ο διωγμός των χριστιανών προς κάθε είδους παγανιστή προκειμένου να τους προσηλυτίσουν ή να τους εξαφάνισουν
οι τούρκοι που προφανώς σαν κατακτητές θα έκαναν τα εγκληματά τους, προσπάθησαν να εξαφανίσουν τους χριστιανούς;
αν ήταν έτσι δε θα είχε μείνει κανείς σήμερα να μας μιλάει για την εκκλησία
προφανώς και δεν πιστεύω τις μαλακίες των τατσόπουλων και λοιπών χίπηδων που λένε ότι ζούσαν αρμονικά και όλα καλά, εννοείται ότι οι χριστιανοί ήταν κατώτεροι (και λογικό το βρίσκω)
αλλά διωγμός;
όσο για τον Κολοκοτρώνη εννοείται ότι ήταν χριστιανός και μαζί με άλλους χριστιανούς πολεμούσε και σκότωνε όλους όσους είχαν άλλη θρησκεία, αυτό ήταν η ελληνική επανάσταση.
έμειναν μόνο οι χριστιανοί στο αρχικό νεοελληνικό κράτος, όχι απαραίτητα οι 'έλληνες'όσο για τον παλαιολόγο, φυσικά και ήταν ελέω θεού μονάρχης και λογικό είναι να μιλάει για το θεό, όπως όλοι οι βασιλείς/γαλαζοαίματοι κουράδες
το γεγονός βέβαια ότι ήταν ενωτικός δεν τον έκανε και πολύ δημοφιλή την εποχή του σε πολλούς ανθρώπους της εκκλησίας, για αυτό και είπα ότι οι παπάδες περίμεναν πώς και πώς να τους κατακτήσουν οι τούρκοι.
προτιμούσαν το σουλτάνο που ήξεραν ότι δε θα τους πείραζε, παρά το πάπα που θα επέμβαινε στη θρησκεία τους
και έτσι άρχισε μια μακροχρόνια συνεργασία -
Ο χρήστης nass έγραψε:
coupeas μπερδεύεις την επίσημη πολιτική του οθωμανικού κράτους (που ήταν αυτή που έγραψα παραπάνω, αν δεν σ΄αρέσει τα παράπονά σου στο Σουλεϊμάν ) με το τι έκαναν Τούρκοι, Αλβανοί και Ελληνες (να τα λέμε αυτά! ) ληστές κλπ. παράνομοι σε μία αχανή (ήθελες κανά μήνα ταξίδι τότε για να πας από πχ. τα Γιάννενα στην Ιστανμπούλ), αποκεντρωμένα διοικούμενη (τοπικοί πασάδες = τοποτηρητές του σουλτάνου) και χαλαρά συνεκτική επικράτεια.Οσο για το 'δικά μας ήταν τα πάντα' σόρι --> (αν επιμένεις, μάθε πόσο 'δικά μας' τα θεώρησαν όλα αυτά διάφοροι 'Μεγάλοι' Θεοδόσιοι και αν υπήρχε η έννοια 'Ελληνας' εκείνη την εποχή)
Θρησκευτικός πόλεμος δεν υπήρξε (αν θέλεις να δεις θρησκευτικό πόλεμο δες τι γινόταν στη χριστιανική Ευρώπη την ίδια περίοδο) αλλά βλέπω το μάθημα των θρησκευτικών έχει κάνει τη δουλειά του.
+1000
το μοντελο εισπραξης φορων ηταν το εξης...
τις κατακτημενες περιοχες τις 'χαριζε' ο σουλτανος σε στρατιωτικους και συγγενεις εναντι υποχρεωσης ετησιου φορου....
επειδη η ελιτ δεν ηθελε να ξεβολευτει απ την πρωτευουσα οικογενειακως για να εγκατασταθει λχ στον Μορια, ανεθετε σε τριτο την διοικηση.....
αμεσως, οι φοροι που επρεπε να στελνονται στην πυλη φορτωνονταν με το ποσο που ηθελε ο πασας για να 'ζησει' + το ποσο που ηθελε ο διοικητης για να ζησει και αυτος...
η πιο συνηθης πρακτικη ηταν να αναθετουν οι διοικητες σε ντοπιους (κοτσαμπασηδες) την συλλογη των φορων με αναλογη χρεωση...
αυτη ηταν η αιτια των αλλεπαλληλων ανταρσιων και τοπικων επαναστασεων καθ ολη τη διαρκεια της οθωμανικης κατοχης...η υπερφορολογηση...
εαν ηταν η θρησκεια απλουστατα δεν θα υπηρχε το Αγ. Ορος σημερα...παντοτε ο κατακτητης (μεχρι και σημερα) 'τιμωρει' με αγριο τροπο αναγνωρισιμα ατομα για να ελεγξει την ψυχολογια των ηττημενων...τα πιο προβεβλημενα και ευυποληπτα ατομα της εποχης ηταν οι κληρικοι και αυτοι συνηθως την πληρωναν...
-
Ετσι λες?
Μπορείς να βρεις και τι ηθελε τοτε η Καθολικη εκκλησια ,ορους δηλ για την ενωση?
Ξερεις εσυ ποιος ηταν ο Αι Γιαννης ο Βραχωρίτης? Τουρκος ηταν το παλικάρι.
Πραγματική ιστορία και όχι λογια αεράτα.
http://agriniomemories.blogspot.gr/2011 ... _5002.htmlΑυτή τη γνώμη είχαν οι Οθωμανοί για τον Χριστιανισμό. Κατα τα άλλα τους αγαπούσαν τους Χριστιανούς . Τα υπόλοιπα είναι να'χαμε να λέγαμε. Δε σηκωνε κεφαλι ουτε δικός τους. Σιγά μην εκαναν γενική εκκαθαριση. Ο πόλεμός τους ήταν εκεί που έπρεπε. Στην πίστη.
Κιούση ο εφοριακός πατέρας σου ειπωθηκε χαριτολογώντας. με την έννοια οτι διδάσκει στο παιδί του ΄πως ο μόνος λόγος να εξαφανίσεις εναν ανθρωπο απο προσώπου γης είναι όταν δεν πληρώνει φόρους. Εφοριακός ελεγχτής δηλ. Φανατικός και καλά.
Με τον θάνατο των κληρικών ελένχονταν η ορμή της χριστιανικής συνείδησης του κόσμου. Χωρίς αυτήν ηταν ακίνδυνος ο έλληνας. Η αγανάκτηση απο τους φόρους δεν έφτανε να φέρει ανατροπές. Το ξέρετε όλοι αυτό.
Εδω θα γονατίσουμε σήμερα ετσι οπως φαινεται οικονομικά και ακόμα ειναι ολοι μέσα. Αντε να βγει κανενας Χριστοδουλος να δούμε τι θα γινει. Πανικός μιλάμε.
Οπως και να'χει για μένα και διωγμός υπήρχε θρησκευτικός και καταράκωση θρησκευτικής συνειδησης . -
στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι οι χριστιανοί σε γενικές γραμμές (δε μιλάμε ούτε για κοτζαμπάσηδες, ούτε για μητροπολίτες) δε πρέπει να περνούσαν και ιδιαίτερα καλά στην οθωμανική αυτοκρατορία για αυτό και ήταν εκείνοι που ξεσηκώθηκαν
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ετσι λες?
Μπορείς να βρεις και τι ηθελε τοτε η Καθολικη εκκλησια ,ορους δηλ για την ενωση?προφανώς και να γίνει ο Πάπας η κεφαλή της ενωμένης εκκλησίας με ότι αυτό συνεπάγεται
από κει και πέρα η ορθοδοξία θα έπαιρνε πούλο και σήμερα θα ήμασταν καθολικοί (ΑΝ μας είχαν βοηθήσει και ΑΝ νικούσαν τους τούρκους βέβαια)
τυπικά πάντως όπως έχω ξαναγράψει η ένωση από τον Κωσταντίνο Παλαιολόγο έχει γίνει και επίσημα, απλά μετά που ήρθαν οι τούρκοι και έκαναν πατριάρχη το Γεννάδιο έκαναν σα να μη συνέβη ποτέ
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Πίστευε και μη ερεύνα.
Δυο θεολογικές σχόλες.
Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας.
Η μια, ‘πίστευε και μη ερεύνα’.
Η δεύτερη, ‘ερευνάτε τας γραφάς’ .
Συντάσσομαι με την δεύτερη.
Α.Πίστευε και μή,ερεύνα...ειναι το σωστο,και ποση διαφορα στο νοημα κανει ενα κομμα...
!
Με το κόμμα φίλε μου, είναι σχεδόν οι δυο έννοιες ταυτόσημες. Θα το ψάξω για να μην βρεθούν σε κώμα οι δυο κατ εμέ έννοιες!.
Α. -
Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος δεν είχε ένα Πάπα τότε να μεσουρανεί.
Μα για να γυρίσουμε στο σήμερα, ο μεγάλος εχθρός της Ελλάδας ήταν ο Κίσινγκερ….. και όχι μόνον!.
Χτυπάτε τους στην ιστορία τους.
Χτυπάτε τους στον εθνικισμό τους.
Χτυπάτε τους στα σύνορα τους.
Χτυπάτε την θρησκεία τους.
«μόνον έτσι διαλύεις την Ελλάδα».
……και μας έστειλε την Ρεπούστη…….
Λυσσάρα για να ακούγετε το όνομα της. Όταν δεν θα έχει άλλες μ@λ@κιες να κατεβάσει το ανώμαλο μυαλό της, την βλέπω με string και ξόβιζη στο σύνταγμα!!!!!.....
Μα κόντρα:
Σ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία εξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων.
«Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τ’ απομακρύνει από τη φύση τους. και όποτε δίνεται η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται».
Για να κατανοήσει ο αναγνώστης τη δήλωση, η Ελβετίδα κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό:
«Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ’ εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»! Και τεκμηριώνει την άποψή της λέγοντας ότι στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε “ψυχικά καταπιεσμένη” γιατί “Οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη Ανακαλύψει, Εξηγήσει, να μην το είχαν Τεκμηριώσει, να μην το είχαν Τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες”!
Κι αν κάποτε ανέφεραν κανένα άλλον συγγενή της Γνώσης και της Σοφίας, που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η Γνώση του και η Σοφία του ήταν βασισμένη επάνω στη Σοφία κάποιου Έλληνα Φιλόσοφου! Σιγά-σιγά ένιωθα πως οι Γνώσεις μου, οι Σκέψεις μου, τα Αισθήματά μου, η Προσωπικότητά μου, ο Κόσμος μου, η Ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρό μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε “Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων”!
Αυτά όλα καταστάλαζαν στα βάθη της ψυχής της Ελβετίδας «ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό»! Και η συνέχεια: «Αργότερα στο πανεπιστήμιο, η κατάσταση έγινε δραματική. Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ’ την άλλη! Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ’ απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από ‘δω, Στέφανος ο Αθηναίος από ‘κει. Δεν μπορούσα ν’ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρω μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο των θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής κι αυτές προέλευσης!
Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό! Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χυμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε είμαστε ζώα μ’ όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα! Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό και εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε! H ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε.
Ο σύγχρονος πολιτισμένος άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρούμε Σεβασμό και Κύρος!
Για αυτό παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να Μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας!
Πηγή: freepen.grA.
-
Βρε Αντώνη ,που το βρήκες αυτό? Τι να πω. Είναι όοοοοολη η ουσία των πραγμάτων μέχρι σήμερα.
-
Και όλη αυτή τη σοφία των αρχαίων ήρθε ο χριστιανισμός και τη διατήρησε..
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Βρε Αντώνη ,που το βρήκες αυτό? Τι να πω. Είναι όοοοοολη η ουσία των πραγμάτων μέχρι σήμερα.Συμφωνώ 100%
-
Αυτος ο Αλέξανδρος Τρολλιανός, πρεπει να γραφει και εδω, με διαφορα ψευδωνυμα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Και όλη αυτή τη σοφία των αρχαίων ήρθε ο χριστιανισμός και τη διατήρησε..Κι όχι μόνο τη διατήρησε και μπορούμε σήμερα και τη μελετούμε, αλλά και την ολοκλήρωσε με τους 3 πανεπιστήμονες Ιεράρχες.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος δεν είχε ένα Πάπα τότε να μεσουρανεί.
Μα για να γυρίσουμε στο σήμερα, ο μεγάλος εχθρός της Ελλάδας ήταν ο Κίσινγκερ….. και όχι μόνον!.
Χτυπάτε τους στην ιστορία τους.
Χτυπάτε τους στον εθνικισμό τους.
Χτυπάτε τους στα σύνορα τους.
Χτυπάτε την θρησκεία τους.
«μόνον έτσι διαλύεις την Ελλάδα».
……και μας έστειλε την Ρεπούστη…….
Λυσσάρα για να ακούγετε το όνομα της. Όταν δεν θα έχει άλλες μ@λ@κιες να κατεβάσει το ανώμαλο μυαλό της, την βλέπω με string και ξόβιζη στο σύνταγμα!!!!!.....
Μα κόντρα:
Σ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία εξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων.
«Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τ’ απομακρύνει από τη φύση τους. και όποτε δίνεται η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται».
Για να κατανοήσει ο αναγνώστης τη δήλωση, η Ελβετίδα κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό:
«Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ’ εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»! Και τεκμηριώνει την άποψή της λέγοντας ότι στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε “ψυχικά καταπιεσμένη” γιατί “Οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη Ανακαλύψει, Εξηγήσει, να μην το είχαν Τεκμηριώσει, να μην το είχαν Τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες”!
Κι αν κάποτε ανέφεραν κανένα άλλον συγγενή της Γνώσης και της Σοφίας, που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η Γνώση του και η Σοφία του ήταν βασισμένη επάνω στη Σοφία κάποιου Έλληνα Φιλόσοφου! Σιγά-σιγά ένιωθα πως οι Γνώσεις μου, οι Σκέψεις μου, τα Αισθήματά μου, η Προσωπικότητά μου, ο Κόσμος μου, η Ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρό μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε “Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων”!
Αυτά όλα καταστάλαζαν στα βάθη της ψυχής της Ελβετίδας «ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό»! Και η συνέχεια: «Αργότερα στο πανεπιστήμιο, η κατάσταση έγινε δραματική. Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ’ την άλλη! Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ’ απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από ‘δω, Στέφανος ο Αθηναίος από ‘κει. Δεν μπορούσα ν’ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρω μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο των θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής κι αυτές προέλευσης!
Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό! Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χυμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε είμαστε ζώα μ’ όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα! Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό και εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε! H ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε.
Ο σύγχρονος πολιτισμένος άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρούμε Σεβασμό και Κύρος!
Για αυτό παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να Μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας!
Πηγή: freepen.grA.
Κισινγκερ και Κυριάκος Διακογιάννης .Τώρα πλέον μπορεί να κλειδωθεί το φορουμ,οχι απλα το θέμα
-
Δεν μαμιεται Bill..
Σβηνω την διπλωματικη, το κανω copy paste και το στελνω στον επιβλεποντα. -
Cult ανάγνωσμα των λέιτ σέβεντις, ο αυριανιστής Διακογιάννης ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Αξέχαστες οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις στο αλήστου Κ-29 των Κουρήδων.
Στηρίζουμε. -
Κυριάκος Διακογιάννης!
Ρισπέκτ!
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Και όλη αυτή τη σοφία των αρχαίων ήρθε ο χριστιανισμός και τη διατήρησε..
Κι όχι μόνο τη διατήρησε και μπορούμε σήμερα και τη μελετούμε, αλλά και την ολοκλήρωσε με τους 3 πανεπιστήμονες Ιεράρχες.
Οι καταστροφές που έχουν κάνει οι αχρείοι χριστιανοί στα αρχαία μνημεία και συγγράμματα δεν έχουν προηγούμενο!!!
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μπα, μη σκας για αυτόν:
Youtube VideoΜα ακριβως για αυτο το λογο λεω οτι δεν υπαρχει ελπιδα, βλεποντας την παραπανω εικονα. Αρχηγος της αξιωματικης αντιπολιτευσης που αυριο μπορει να ειναι πρωθυπουργος κ εχει δηλωσει αθεος, σημερα φιλαει σταυρους κ σκυβει το κεφαλι κατω απο τα ευλογημενα χορτα που κουναει ενας παπας. Δεν υπαρχει ελπιδα.
Περί εκκλησίας [#3]