-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δυο κιλά έχω χάσει. Αλλά με την δύναμη του Θεού θα αντέξω και σήμερα.Δυο κιλά παϊδάκια έφαγα χθες στον Γοργοπόταμο
Κανένας δεν έγινε κατευθείαν κεφαλή, από απλοί πιστοί ξεκίνησαν όλοι και κόντρα στην έρευνα είχαν και το IQ να κάνουν τέτοια βιογραφικά και παρέμειναν πιστοί, θεωρητικά πάντα.
Φαγώθηκες με τα βιογραφικά ρε Δημήτρη. Το ότι κάποιος διαβάζει 20 ώρες την ημέρα για ένα χαρτί, μπορεί να είναι καλός παπαγάλος ή μπορεί όντως να είναι διάνοια στην επιστήμη του, δεν λέει τίποτα για την γενικότερη αντιληπτική του ικανότητα. Λίγες φορές πέτυχες εσύ σαν Αξκός, Στρατιώτες που ήταν τζιμάνια στο Γραφείο αλλά εκτός Γραφείου δεν θα τους εμπιστευόσουν ούτε σφεντόνα; Same principal mate...
Ναι ρε συ, είμαι ο πρώτος που υποστηρίζει ότι η παπαγαλία δημιουργεί βλάκες με βιογραφικά, αλλά πέρα από το βιογραφικό μιλάμε για ομολογουμένως αρκετά έως πολύ έξυπνους ανθρώπους από τις λίγες φορές που τους έχω δει να μιλάνε. Απλά δεν συμβαδίζει με την έρευνα, καθώς φαντάζομαι και μικροί έξυπνοι ήταν αλλά ακολούθησαν τον 'δρόμο της πίστης'. Τους αναφέρω σαν παραδείγματα γιατί τους ξέρουν λίγο πολύ όλοι, έχω γνωρίσει ότι είδους πιστό θέλεις όμως και δεν έχουν διαφορά από τον average άπιστο σαν Μ.Ο IQ. Ίσα ίσα μερικοί 'άπιστοι'-άθρησκοι είναι ενοχλητικά βλάκες όταν το παίζουν intellectuel έχοντας διαβάσει τα άπαντα ενάντια στις θρησκείες ενώ ουσιαστικά δεν ξέρουν τίποτα περί αυτών.
-
Και όταν αρρωστήσει,θα παρακαλάει το Θεό.......
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Άντε παίδες, υπομονή! Μια μέρα νηστείας έμεινε ακόμα. Άλαδο βέβαια, αλλά τον φάγαμε τον γάιδαρο. Καλό Δεκαπενταύγουστο να έχουμε!Καλή Παναγιά σε όλους...με υγεία!!!
-
On a nutshell
http://www.lifo.gr/team/erotica/40644 -
Όμορφη ιστορία.
Ωραίος φίλε!
Είναι νομίζω σά να της μίλησε ο Χριστός, αυτός ο άνθρωπος που υπήρξε και έδειξε με τη ζωή του τί πάει να πεί ελευθερία και απλότητα! Και όχι, πρέπει να έχεις τόσα λεφτά για να σε αποδέχονται ή πρέπει να είσαι έτσι χτενισμένη και άλλα 'σοβαρά πράγματα' όπως έλεγε και ο Μικρός Πρίγκηπας του Εξυπερύ.
Το πρόβλημα είναι ότι όταν όλη αυτήν την ατομικότητα-προσωπικότητα-ελευθερία-φυσιολογικότητα που έδειξε ο Χριστός με την πραγματική του ζωή(νομίζω όλοι πλέον διαβάζοντας και ψάχνοντας για τον Χριστό νιώθουμε πού είναι η πραγματικότητα μεταξύ των επιπρόσθετων σαλτσών και των αλληγορικών διηγήσεων), πάνε να την πατρονάρουν και να την πουλήσουν σε πακετάκια πολλών 'πρέπει'......... -
Η πορνοστάρ που της μίλησε ο Κύριος δεν είναι τίποτα μπροστά στις αυτομετακινούμενες εικόνες:
http://www.4news.gr/θαυ% ... %BA%CE%B1/ -
Οχι αλλο καρβουνο ρε πστ μου...Κ μετα λετε γιατι κοροιδευουμε τους πιστους...Το να πιστευεις σε κατι ανωτερο εξυπηρετει μια αναγκη κ ειναι κατανοητο. Το να πιστευεις οτι εικονες κοβουν βολτες μονες τους επειδη ετσι θελησε αυτο το ανωτερο κ να μην καταλαβαινεις οτι ολα αυτα ειναι πιπες των εν εγκοσμιω 'αντιπροσωπων' τους, ωστε να σε εκμεταλλευτουν, σε καθιστα πρωτης ταξεως υποψηφιο χλευασμου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οχι αλλο καρβουνο ρε πστ μου...Κ μετα λετε γιατι κοροιδευουμε τους πιστους...Το να πιστευεις σε κατι ανωτερο εξυπηρετει μια αναγκη κ ειναι κατανοητο. Το να πιστευεις οτι εικονες κοβουν βολτες μονες τους επειδη ετσι θελησε αυτο το ανωτερο κ να μην καταλαβαινεις οτι ολα αυτα ειναι πιπες των εν εγκοσμιω 'αντιπροσωπων' τους, ωστε να σε εκμεταλλευτουν, σε καθιστα πρωτης ταξεως υποψηφιο χλευασμου.+1
Το σηριαλ 'οι εικονες που κοβουν βολτες' επαιζε πολυ στα Βυζαντινα χρονια.
και στην μονη Ιβηρων υπαρχει εικονα που 'μετακινειται' -
το θέμα. είναι ότι παντού (μοναστήρια, προσκυνηματα) υπάρχουν οι ίδιες και ίδιες 'ιστοριες' τις οποίες κάποιοι επινόησαν κάποτε γιατί προσδίδει αίγλη και χρήμα (περισσοτεροι προσκυνητές, ταματα) στον χώρο.
υπάρχουν βέβαια και γεγονότα που δεν μπορούν να εξηγηθούν με την απλή λογική είτε γιατί δεν έχουν ερευνηθεί σχολαστικά είτε γιατί ξεπερνούν την σημερινή τεχνολογία και γνώση μας... -
'Μετά το τέλος των εορτασμών, η εικόνα θα επιστρέψει ξανά στην Μονή Ξενοφώντος. Άλλωστε κανείς από τους αγιορείτες μοναχούς δεν θα μπορούσε να πάει «κόντρα» σε ένα θέλημα της ίδιας της Παναγίας που το έδειξε με τον πιο σαφή τρόπο.'
και η μαγκιά είναι ότι δε χρειάζεται να την γυρίσουν πίσω, ξέρει το δρόμο της επιστροφής!
αύριο φαντάζομαι τους Βατοπεδινούς να χαιρετάνε το βράδυ τους Ξενοφωντινούς και να λένε- 'ε, ξεχάσατε την εικόνα'
- 'μην ανησυχείτε, θα έρθει μόνη της'
-
Ίσως λόγω του Αγ. Ορους αλλά και της προσφυγιάς από Πόντο και Μ. Ασία που ήταν εντονότερη εδώ στον Βορρά, εδώ πάνω να είναι πιο έντονο και συχνό φαινόμενο οι συζητήσεις περί θαυματουργών εικόνων με ιστορίες από τα βάθη των αιώνων.
Το μόνο σίγουρο ότι είναι εμφανέστατη η εμπορική εκμετάλλευση αυτών των περιπτώσεων από την 'Εκκλησία'.
Εικόνες που ματώνουν, δακρύζουν, χτυπάνε, ανοιγοκλείνουν τα μάτια, μετακινούνται κλπ... Κάτι σε 'Tales from the Crypt' μου φέρνουν! Η επιστημονική τους έρευνα πάντως έχει δώσει κατα καιρούς απαντήσεις σε πολλές περιπτώσεις. Τα υπόλοιπα στην λαογραφία που αρέσκεται στο μυστήριο και ανεξήγητο ... -
οπουδήποτε ταξίδεψα και επισκέφθηκα χώρους προσκυνηματος ακουσα τις ίδιες πάνω κάτω ιστορίες
η ερωτηση που προκύπτει είναι γιατί επισκέπτομαι τέτοιους χώρους αφού δεν διακατεχομαι από θρησκευτική πίστη ...
είναι τα 'θαυματα' που εκαναν για αιώνες οι άνθρωποι που έζησαν σε αυτούςτους χώρους... κτίσματα, εργαλεία, αντικείμενα, επιμονή και πίστη στους στόχους τους... και όλο αυτό συνοδεύεται από μία ιδιαίτερη μοναδική αίσθηση ηρεμίας σαν να ταξιδευεις στο παρελθόν.. . -
Χρόνια πολλά σε όλους και καλό Δεκαπενταύγουστο!
-
Χρονια πολλά στους εορτάζοντες!
-
Έρευνα: Οι πιστοί είναι λιγότερο έξυπνοι από τους άθεους
http://news247.gr/eidiseis/epistimi/ere ... 68952.htmlΗ επιστήμη κατέληξε: Οι κάτοχοι BMW και Prius, οδηγούν χειρότερα από όλους!
http://www.autoblog.gr/2013/08/15/scien ... urce=pubv1Σε συνδυασμό δυο ερευνών ...
Πιστός οδηγάει Prius ... Ενα θαύμα να σωθούν οι υπόλοιποι!!! -
http://news247.gr/eidiseis/epistimi/ere ... 68952.htmlΠροσωπική έρευνα έχει δείξει πως οι άθεοι τείνουν να πιστεύουν οτι είναι πολύ πιο έξυπνοι απ'ότι στην πραγματικότητα είναι. Μάλιστα η απόκλιση της αντίληψης για την ευφυΐα τους από την πραγματικότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη της πραγματικής τους ευφυίας.
Χρόνια πολλά σε όλους -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
http://news247.gr/eidiseis/epistimi/ere ... 68952.htmlΠροσωπική έρευνα έχει δείξει πως οι άθεοι τείνουν να πιστεύουν οτι είναι πολύ πιο έξυπνοι απ'ότι στην πραγματικότητα είναι. Μάλιστα η απόκλιση της αντίληψης για την ευφυΐα τους από την πραγματικότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη της πραγματικής τους ευφυίας.
Χρόνια πολλά σε όλουςΨυχολόγος, κοινωνιολόγος; Για στείλε το doi του paper σου να διαβάσουμε την έρευνα σου.
Διαφορετικά η άποψή σου έχει τόση βαρύτητα όσο και οι έρευνες του cosmopolitan. -
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Διαφορετικά η άποψή σου έχει τόση βαρύτητα όσο και οι έρευνες του cosmopolitan.
Αυτο ισχυει, οπως αλλωστε για το 90% (παλι δικη μου εκτιμηση cosmopolitan approved) οσων εχουν γραφτει σ`αυτο το θεμα.
-
Κοίταξε, αν δεν βρίσκεις κανένα λάθος στο να παίρνεις μια προσωπική αντίληψη, να την ντύνεις με επιστημονικοφάνεια να τη βαφτίζεις 'έρευνα' και μετά να κάνεις επίκληση στον ίδιο σου τον εαυτό(!) για να επιχειρηματολογήσεις απέναντι σε μια πραγματική έρευνα, ε τότε δεν έχουμε να πούμε και πολλά.
-
Δείτε ένα ξεκαρδιστικό βίντεο από τον Σιλα για τη θρησκεία. Τα λέει όλα...
https://www.youtube.com/watch?v=Xaa9SWj ... ata_player
Στάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Κοίταξε, αν δεν βρίσκεις κανένα λάθος στο να παίρνεις μια προσωπική αντίληψη, να την ντύνεις με επιστημονικοφάνεια να τη βαφτίζεις 'έρευνα' και μετά να κάνεις επίκληση στον ίδιο σου τον εαυτό(!) για να επιχειρηματολογήσεις απέναντι σε μια πραγματική έρευνα, ε τότε δεν έχουμε να πούμε και πολλά.Μ`αρεσει που επιμενεις
Περί εκκλησίας [#3]