-
Όταν έχω στα χέρια μου αυτοκίνητο που με εμπνέει,
το έχω στην τρίχα.Ειδάλλως, τίποτα το ιδιαίτερο σε θέματα καθαριότητας...
-
Den pisteuo na exei kapios pio bromiko apo to diko mou.
Kai pistuo den preph na exei kapios pio ka8aro apo to Prelude mou. Kuriolektika lamph. mexrh kai oi 8oloi troxon einai pentaka8aroi.
DIRTY hehe
http://www.imagestation.com/album/pictu ... lbumInvite
-
Στην τριχα τον εχω τον Ιταλο μου
Εχω παθει μια ελαφρα ψυχωση με το γυαλισμα του αυτοκινητου! Καθε μηνα κερωμα, και 2 φορες την βδομαδα πλυσιμο με Karcher, γυαλιστικα μεσα εξω, πλυσιμο απο κατω... κλπ κλπ κλπ Παντα φροντιζω να δειχνει σαν να βγηκε απο το εργοστασιο...Αφου να φανταστειτε αποφευγω να το βγαλω οταν βρεχει... και αμα το βγαλω, αμεσως μετα θα εχει μπανακι
Do I need a doctor???
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Do I need a doctor???Μπα χαμένα λεφτά η κατάστασή σου δεν σηκώνει θεραπεία.
Αλλά πέρα από τη πλάκα, αφού σε ευχαριστεί πολύ καλά κάνεις.
-
Σήμερα το... έβαψα σε βενζινάδικο
Από καφέ έγινε ασημί, έφυγε το ρετσίνι (γι' αυτό το έπλυνα άλλωστε) και βέβαια όλο και κάποιες κουτσουλιές είχε
έχει και καλύτερο 0-100 τώρα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σήμερα το... έβαψα σε βενζινάδικοΑπό καφέ έγινε ασημί, έφυγε το ρετσίνι (γι' αυτό το έπλυνα άλλωστε) και βέβαια όλο και κάποιες κουτσουλιές είχε
έχει και καλύτερο 0-100 τώρα
Δεν το....νιώθεις ?
-
προσπαθω να το εχω καθαρο συνεχεια.δεν μπορω την σκονη και την βρωμια
-
Ποιας εταιριας γιαλυστικο μου προτεινεται?
-
Τα ασφάλτινα, άντε που και που να τα πλένουμε, τα SUV & 4X4 δεν μπορώ να τα φανταστώ γυαλισμένα !!!
Μου θυμίζει την εποχή που αγοράζανε κάτι άσχετοι τα XR και τα ΤT και τα λάστιχα τους ήταν φαγωμένα μέχρι τις ίνες στο κέντρο και τα πλαϊνά ανέπαφα !!! -
γιατί το έφερες πάνω αυτό το θέμα ρε φίλε???
σήμερα τόλμησα μετά από 3-4 μήνες να το δώσω να μου το πλύνουν μέσα-έξω... ε, γυρνώντας σπίτι πριν λίγο, άρχισε να βρέχει
όποιος πετύχει πουθενά αυτόν τον Μέρφι (που έγραψε το νόμο μωρέ, ξέρετε!) να του πει να πάει να γ@#$$%εί!
-
ωστε εσυ εισαι, ρε, υπευθυνος της βροχης ???
2 χρονων εχει πλυθει 4 φορες....
η τεταρτη ηταν προχθες
εσωτερικα το καθαριζω πιο συχνα ιδιαιτερα τους καθημερινους μηνες, λογω ηλιοροφης (ξεσκονισμα)
πιο πολυ φροντιζω το καρτακι μου που αν οχι καθε φορα, καθε δευτερη φορα που θα το χρησιμοποιησω, θα πεσει καθαρισμα! -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
γιατί το έφερες πάνω αυτό το θέμα ρε φίλε???σήμερα τόλμησα μετά από 3-4 μήνες να το δώσω να μου το πλύνουν μέσα-έξω... ε, γυρνώντας σπίτι πριν λίγο, άρχισε να βρέχει
όποιος πετύχει πουθενά αυτόν τον Μέρφι (που έγραψε το νόμο μωρέ, ξέρετε!) να του πει να πάει να γ@#$$%εί!
Μπαίνεις και στο ιντερνετ ρε Σπύρο, κλίκαρε και κανα site καιρού υπάρχουν δεκάδες...
Εγώ το C4 ακόμα δεν το έπλυνα από την στιγμή που το παρέλαβα, έχει γίνει λιγάκι κ.λος αλλά θα ρθουν και οι λιακάδες να λάμψει ξανά.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
.......2 χρονων εχει πλυθει 4 φορες....
Χριστουγεννα και Πασχα ;
-
Οσο για τα site καιρου επειδη κοιταω 5-6 φορες τη μερα το forecast ολο τα αλαζουν (ειδικα οταν πλησιαζει η μερα) και δεν μπορεις να εισαι σιγουρος αφου η μονη 'σιγουρη' προβλεψη ειναι για μετα απο μερικες ωρες.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Οσο για τα site καιρου επειδη κοιταω 5-6 φορες τη μερα το forecast ολο τα αλαζουν (ειδικα οταν πλησιαζει η μερα) και δεν μπορεις να εισαι σιγουρος αφου η μονη 'σιγουρη' προβλεψη ειναι για μετα απο μερικες ωρες.Μπα, εγώ θα έλεγα ότι η σίγουρη πρόβλεψη είναι **μετά **από μερικές ώρες!!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
γιατί το έφερες πάνω αυτό το θέμα ρε φίλε???σήμερα τόλμησα μετά από 3-4 μήνες να το δώσω να μου το πλύνουν μέσα-έξω... ε, γυρνώντας σπίτι πριν λίγο, άρχισε να βρέχει
Δε θέλω να σου 'τσιτώσω' τα νεύρα αλλά αν το βρείς αυτό το βιβλίο αγόρασέ το λέει. Η έκδοση που έχω εγώ είναι.
Arthur Bloch 'Ο νόμος του Μέρφυ' Ή το πως και το γιατί πάνε όλα στραβά Εκδόσεις 'γράμματα'
-
το έχω διαβάσει
μετά, το έσκισα
μετά πάλι, άρχισα να βρίσκω μπροστά μου αυτά που είχα διαβάσει (μέχρι και νόμο για την ιστιοπλοΐα έγραψε ο π.....!) -
Άσε... Κι εγώ τελευταία φορά που το έπλυνα (στο γυρισμό από Σέρρες και τη συνοδήγηση στην πίστα με Hunter στα πηδάλια) έβρεξε μετά από 3 ώρες... Πλέον το θεωρώ δεδομένο ότι θα βρέξι εντός 24 ωρών από τη στιγμή που θα το πλύνω (αν και υπάρχουν εξαιρέσεις...)
-
Εγώ το πλένω μια φορά τον μήνα από έξω, μέσα και από κάτω (standard πλύσιμο). Το αφήνω σε έναν δικό μου άνθρωπο, που έχει μαγαζί για καθαρισμό αυτοκινήτου και κάνει καλή δουλειά.
Γενικά όμως από μέσα συχνά πυκνά το ψιλοκαθαρίζω. Εννοείται ότι κουτσουλιές και μυγάκια (μετά από ταξίδι) καθαρίζονται αμέσως μόλις αντιληφθώ την παρουσία τους...
Μια φορά το κέρωσα κιόλας (μόνος μου, γιατί λεφτά δεν περισσεύουν). Μέχρι τώρα το χρώμα αστράφτει και ευτυχώς τα σημαδάκια που έχει πάνω του δεν είναι πολλά, ούτε φαίνονται...Επίσης, που και που καθαρίζω τις ταπετσαρίες με αφρό, βάζω σπρέυ στα λάστιχα των πορτών, γυαλίζω το σκληρό ταμπλώ με πανάκια (3 ευρώ).
Επιπρόσθετα, καθαρίζω διάφορα ύπουλα εξωτερικά σημεία από τα χώματα, σάπια φύλλα κ.τ.λ., που για να τα φτάσεις πρέπει να βγάλεις 300 πλαστικά και να είσαι και ο τιραμόλας... Έχω κάνει τις απίστευτες πατέντες για να φτάσω (ακονίζω και το μυαλό μου! )Π.χ.
-
Απίτευτη μπόχα μαζεύουν οι φωλιές των πίσω φαναριών. Συνεπώς όποτε κρίνω απαραίτητο (~1 φορά τον χρόνο ή και συχνότερα) ξεκουμπώνω τα πίσω φανάρια και τις καθαρίζω.
-
Επίσης βγάζω τα πλαστικά που διατρέχουν την οροφή του αυτοκινήτου κατά μήκος (ένα από την πλευρά του οδηγού και ένα από την πλευρά του συνοδηγού), γιατί και 'κει γίνεται το σώσε κάθε φορά... Είναι εκείνα τα πλαστικά που όταν βάζεις σχάρα πρέπει να τα αφαιρέσεις. Και γι' αυτήν την δουλειά, 1 φορά ανά έτος είναι μια καλή συχνότητα.
-
Βγάζω τα πλαστικά που σκεπάζουν τις βάσεις των υαλοκαθαριστήρων και παίρνω ότι ακαθαρσία έχει μαζευτεί. Το ίδιο κάνω και για την γύρω περιοχή...
-
Τώρα σκέφτηκα και κάτι ακόμα. Το έχω εφαρμόσει και είχε επιτυχία. Πριν πάω το αυτοκίνητο στον άνθρωπο που μου το πλένει, βγάζω τα πλαστικά των πίσω θόλων, για να πλυθεί το μέταλλο που κρύβουν. Και εκεί γίνεται χαμός. Αλλά και αυτό θα το κάνω κάθε 3~4 πλυσίματα, όχι κάθε φορά.
ΥΣ
Τα ίδια είχα κάνει όταν είχα βγάλει τον μπροστινό προφυλακτήρα (μαζί με τα φανάρια, μάσκες και όλα τα σχετικά) για να περάσω σε αυτόν την γρύλια από το 206 face lift (κυψέλλες με μια επιχρωμιωμένη περιφερειακή φέτα). Αν το πήγαινα σε μάστορα θα μου έπαιρνε 50 ευρώ, ποσό απαγορευτικό για το οικονομικό status μου!!
Είχα ρίξει νερό και λίγη σαπουνάδα (αισθανόμουν τύψεις για την σπατάλη, γι' αυτό προσπαθούσα να κάνω όσο το δυνατόν πιο στεγνό καθάρισμα) στον πνίχτη της εισαγωγής, στην εσωτερική πλευρά των μπροστινών πλαστικών θόλων, στην πλάτη του σαζμάν, στον χώρο που απελευθέρωσαν τα μπροστινά φώτα κ.τ.λ. -
Καθαρίζω με νερό τις βρωμιές που μαζεύει το πλαίσιο της θύρας του πορτ-παγκάζ. Δηλαδή το πλαίσιο πάνω στο οποίο πατάει το λάστιχο και η θύρα του πορτ-παγκάζ, όταν αυτή κλείνει.
-
Καθαρίζω και άλλα σημεία που είναι δύσκολο να τα περιγράψω.
Πολλά από αυτά τα σημεία (έίναι όλα μη ορατά) τα έβαψα με μια σκούρα παχιά μαύρη μπογιά, σαν extra προστασία...
-
-
Προχτές έπλυνα το αυτοκίνητό μου...
Σήμερα έβρεξε...
Γκρρρρρρ......
Πόσο... βρώμικο αυτοκίνητο οδηγείτε???