-
Οχι, νικησαμε τα κομμουνια!
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Οχι, νικησαμε τα κομμουνια!Γιατί νιώθω πως εσύ τελικά κομμουνι θα γίνεις; Χωρίς πλάκα!
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Οχι, νικησαμε τα κομμουνια!
Γιατί νιώθω πως εσύ τελικά κομμουνι θα γίνεις; Χωρίς πλάκα!
αλλη μια αυταπατη ειναι, ξερεις
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κοίτα, δεν είμαι υπέρ της βίαιας καταστολής ενός λαϊκου κινήματος. Από την άλλη όμως όταν κάτι βρωμάει σαν απόσχιση και υπάρχει υποψία ξένων δακτύλων, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Καταλαβαίνεις την διαφορά φαντάζομαι.Καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω επίσης ότι μπορούμε να καταπιέζουμε ολόκληρους λαούς που με την βία προσαρτήσαμε, να πυροβολούμε εν ψυχρώ ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από το καθεστώς μας, να περιορίζουμε την ελευθερία επικοινωνίας και μετακίνησης, αρκεί να το βαφτίζουμε 'επανάσταση' και 'μάχη ενάντιων ξένων δακτύλων'.
Και όλα αυτά τα λένε άνθρωποι που βλέπουν και αναγνωρίζουν ότι η λαϊκή βούληση, όπως εκφράζεται στις εκλογές των ελεύθερων κρατών, δεν θέλει τον ολοκληρωτισμό που ευαγγελίζονται. Τα λένε άνθρωποι που δεν διστάζουν να προκρίνουν την βία για να ανατραπούν οι αστικές δημοκρατίες που ψηφίστηκαν από τους λαούς, τα λένε άνθρωποι που δεν διστάζουν να προκρίνουν την βία για να εξασφαλίσουν ότι τα ολοκληρωτικά καθεστώτα θα συνεχίσουν να είναι κατσικωμένα στους λαούς τους χωρίς να έχει κανείς το δικαίωμα να τους διώξει από την εξουσία, χωρίς το δικαίωμα να τους πει 'δεν σας θέλω πια, τον πούλο'.
Εγώ σας κατάλαβα, αγαπητέ. Και αν κρίνω από τα ποσοστά του ΚΚΕ, σας κατάλαβαν και οι άλλοι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Όταν υπήρξαν αντιδράσεις στην Ουγγαρία και στην Τσεχοσλοβακία πως αντιμετωπίστηκαν; Μήπως εστάλη ο Στρατός;
Μας κάνεις πλάκα, δεν υπάρχει άλλη περίπτωση. Βγαίνεις και παραπονιέσαι που δεν στάλθηκε ο στρατός να καταπνίξει τις επαναστάσεις των λαών;
Νταξ, τι να πω. Να περιμένω μήνυμα σου στο οποίο θα παραπονιέσαι που δεν πυροβολούσαν περισσότερους από αυτούς που προσπαθούσαν να πηδήξουν το τείχος του Βερολίνου;
Δεν έπρεπε να φτάσει ποτέ ως εκεί το θέμα. Όλα ξεκίνησα το 1985 όπως είδες και στο λινκ. Το έβαλα δε από δυτική πηγή για να μην ακούσω ότι αυτά τα λέμε εμείς οι κομμουνισταί μεταξύ μας και χαιρόμαστε.
Το διάβασες αυτό που έβαλες ή μπα ?
Διότι λέει ότι ο επάρατος/ακατανόμαστος προσπάθησε να εισάγει λίγο περισσότερη δημοκρατία, ζήλεψαν από την υπόλοιπη ευρώπη, που κατέρευσε το τείχος κτλ. και εν τέλει αποσχίστηκαν και οι βαλτικές δημοκρατίες, που είχαν ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ (να τα λέμε αυτά!) ενσωματωθεί στην ΕΣΣΔ, ο ΣΤΡΑΤΟΣ και το ΚΚΣΕ φοβούμενοι ότι θα χάσουν την εξουσία έκαναν πραξικόπημα ΚΑΤΑ του Γκορμπατσόφ, πήραν τα @@ διότι ο λαός τους + Γιέλτσιν είπε 'άντε γαμηθείτε' και εν τέλει η φάση διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη.
Αυτό γράφει το link και είναι όπως τα θυμάμαι (τον κόσμο απέναντι στα τανκ μπροστά στο κτίριο της τηλεόρασης το θυμάσαι ? φάση Τιεν-αν-Μεν περίπου).
Οπότε για εξήγησε με ποιό τρόπο το link ενισχύει τα λεγόμενά σου ?
Στο μεταξύ ούτε καν μια σοβαρή εταιρεία δεν μπορούν να κάνουν να καταρρεύσει 3-4 χρόνια κακής διοίκησης (μεταξύ αλλων γιατί υπάρχουν μηχανισμοί ασφαλείας...) αλλά την ΕΣΣΔ, που το 1985, όπως πιστεύεις, ήταν ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΗ και ΚΑΛΟΔΙΟΙΚΗΜΕΝΗ (μετά από 10 χρόνια ηγετών με το ένα πόδι στον τάφο ), 3-4 χρονάκια ενός μόνο ανθρώπου τη γάμησαν. Μιλάμε για
Όχι, μου άρεσαν οι εικόνες απλά και είπα να το βάλω. Φυσικά και τα διάβασα αγαπητέ. Ας τα πάρουμε ένα-ένα.
α) Οι βαλτικές δημοκρατίες είχαν όντως προσαρτηθεί με το ζόρι (όπως και όλη η ανατολική Ευρώπη με το ζόρι μπήκε στο σύμφωνο της Βαρσοβίας) αλλά έτσι γίνεται στους πολέμους, ειδικά όταν πάρεις το μέρος του επιτιθέμενου ηττημένου όπως έκαναν τα καμάρια μας στην Βαλτική. Τι περίμενες δηλαδή, να τους πούνε δεν πειράζει better luck next time?
β) Μέρος του ΚΚΣΕ, ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΣΔ και ο Αρχηγός της KGB έκαναν (προσπάθησαν δηλαδή) πραξικόπημα. Ο Στρατός ΔΕΝ το στήριξε απόλυτα. Απόδειξη το ότι οι Spetsnaz και τα Τεθωρακισμένα είχαν μεν λάβει θέσεις αλλά δεν κινήθηκαν (σε αντίθεση με το 1993, όταν βομβαρδίστηκε η Προεδρική κατοικία από τα Τ-80). Νομίζεις θα κώλωνε ο Στρατός αν ήθελε να επιβάλει κάτι; Απλά έκρινε πως δεν ήταν σώφρων (ξαναλέω, σε αντίθεση με το 1993) και επειδή ο Γιέλτσιν είχε ήδη αρκετή εξουσία για να είναι υπολογίσιμος στρατιωτικά και πολιτικά. Βλέπουμε δηλαδή μια χώρα σε διάλυση. Ο Πρόεδρος κάνει διακοπές, ο Αντιπρόεδρος + KGB μηχανορραφούν, το πανίσχυρο στράτευμα παίζει α-μπε-μπα-μπλομ και ο λαός απλά κοιτάει (εκτός από τους υποστηρικτές του Γιέλτσιν που ήταν ο μικρός του ιδιωτικός στρατός).
γ) Η ΕΣΣΔ άρχισε να έχει προβλήματα από τις αρχές του 1980. Δεν παρέλαβε ακμάζουσα οικονομία ο Γκορμπατσώφ, δεν παρέλαβε όμως και μπουρδέλο. Αντί να κάνει σωστές κινήσεις κεντρικού σχεδιασμού, αποφάσισε να δώσει ελευθερίες. ελευθερίες που το σύστημα δεν ήταν σε θέση να δεχτεί γιατί ποτέ (από Τσαρικής Ρωσίας) δεν υπήρχαν. Και απλά τα 'συνουσίασε την μητέρα'.
Μια ερώτηση προς εσένα τώρα. Πιστεύεις ειλικρινά πως αν ήταν ένας Στάλιν ή Χρουτσώφ, θα είχε αφήσει την ΕΣΣΔ να διαλυθεί; Δεν λέω Λένιν γιατί είναι σαν να κλέβω εκκλησίες βάζοντας τον πιο ιδιοφυή ηγέτη της σύγχρονης ανθρώπινης ιστορίας στην ερώτηση.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αρα δηλαδή καλά έκανε η κυβέρνηση της Ελλάδας το 1946-1949 και κάλεσε τους καοϋμπόηδες να καθαρίσουν, διότι ο Εμφύλιος μπορεί να θεωρηθεί ακριβώς ίδια φάση, 'απόσχιση' και 'ξένος δάκτυλος'. Ναι ? Ή εκεί ήταν 'βίαιη καταστολή του λαϊκού κινήματος' ?Πόλεμος ήταν και αποδέχομαι το αποτέλεσμα. Βέβαια αν δεν υπήρχε ο αφοπλισμός, δυνάμει της Συμφωνίας της Βάρκιζας, το αποτέλεσμα ίσως να ήταν διαφορετικό. Επίσης η Ελληνική Κυβέρνηση κάλεσε τους Άγγλους, δεν τα έβγαλε πέρα μόνη της.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Κοίτα, δεν είμαι υπέρ της βίαιας καταστολής ενός λαϊκου κινήματος. Από την άλλη όμως όταν κάτι βρωμάει σαν απόσχιση και υπάρχει υποψία ξένων δακτύλων, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Καταλαβαίνεις την διαφορά φαντάζομαι.
Καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω επίσης ότι μπορούμε να καταπιέζουμε ολόκληρους λαούς που με την βία προσαρτήσαμε, να πυροβολούμε εν ψυχρώ ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από το καθεστώς μας, να περιορίζουμε την ελευθερία επικοινωνίας και μετακίνησης, αρκεί να το βαφτίζουμε 'επανάσταση' και 'μάχη ενάντιων ξένων δακτύλων'.
Και όλα αυτά τα λένε άνθρωποι που βλέπουν και αναγνωρίζουν ότι η λαϊκή βούληση, όπως εκφράζεται στις εκλογές των ελεύθερων κρατών, δεν θέλει τον ολοκληρωτισμό που ευαγγελίζονται. Τα λένε άνθρωποι που δεν διστάζουν να προκρίνουν την βία για να ανατραπούν οι αστικές δημοκρατίες που ψηφίστηκαν από τους λαούς, τα λένε άνθρωποι που δεν διστάζουν να προκρίνουν την βία για να εξασφαλίσουν ότι τα ολοκληρωτικά καθεστώτα θα συνεχίσουν να είναι κατσικωμένα στους λαούς τους χωρίς να έχει κανείς το δικαίωμα να τους διώξει από την εξουσία, χωρίς το δικαίωμα να τους πει 'δεν σας θέλω πια, τον πούλο'.
Εγώ σας κατάλαβα, αγαπητέ. Και αν κρίνω από τα ποσοστά του ΚΚΕ, σας κατάλαβαν και οι άλλοι.
Αυτά που περιγράφεις ήταν μια πραγματικότητα που δεν αρέσει σε κανέναν μας. Λάθη έγιναν πολλά. Τώρα για τις εκλογές κλπ σηκώνει πολλή κουβέντα. Μπορεί να υπάρξει κομμουνισμός με εκλογές* αλλά αυτό είναι μετέπειτα στάδιο. Το βασικό θέμα του συστήματος αυτού είναι η κατοχή των παραγωγικών μέσων και ο διαμοιρασμός του πλούτου.
*Εκλογές για τα πρόσωπα, όχι για την βασική ιδεολογία.
-
Εννοείς τον ιδιοφυή ηγέτη του οποίου την πολιτική ανέτρεψε εξ΄ολοκλήρου ο διάδοχός του ? και παρόλα αυτά οι έλληνες κομμουνιστές λιβανίζουν αυτόν ακριβώς που γάμησε ό,τι είχε φτιάξει ο ιδιοφυής ηγέτης ?
(δεν ειρωνεύομαι, και γω θεωρώ το Λένιν ιδιοφυή, ε τώρα αν ήταν 'ο πιο ιδιοφυής' τι να πω, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι μπορεί να ήταν ιδιοφυής αλλά δεν πέτυχε όσα θα περίμενε κανείς)
Τουλάχιστον παραδέχεσαι ότι η φάση είχε πάρει την κάτω βόλτα πριν τον Γκορμπατσόφ, είναι μια πρόοδος
Η ερώτησή σου απαντιέται εν μέρει με ερώτηση: γιατί οι πριν τον Γκορμπατσόφ δεν έκαναν τίποτα για να αναστρέψουν την κάτω βόλτα ? Δεν είναι τυχαίο ότι δε λες 'Μπρέζνιεφ' αλλά τους 2 πριν από αυτόν Με άλλα λόγια αγαπητέ, ήταν ήδη σκατά η φάση τουλάχιστον 10 χρόνια πριν τον Γκορμπατσόφ (όταν άρχισαν τα προβλήματα υγείας του Μπρέζνιεφ κάπου στο 1975 αλλά βλέπεις αυτό που θα έκανε κάθε γαμημένη καπιταλιστική εταιρεία, να τον στείλει σπίτι του, ήταν αδιανόητο για το σύστημα εξουσίας της ΕΣΣΔ, που αποδεικνύει πόσο ΜΗ-ορθολογικό ήταν) και άρα δε σου φταίει ο Γκορμπατσόφ, ο Γκορμπατσόφ ίσα-ίσα είδε ότι πήγαινε για σκάσιμο η φάση και όσα έκανε ήταν ΙΜΗΟ μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την παρτίδα.
Αρα σου απαντώ: εκεί που είχαν φτάσει τα πράγματα, μάλλον δε σωνόταν ούτε από Στάλιν η φάση και στο κάτω-κάτω άλλο 1930 και άλλο 1980 δε νομίζεις ?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτά που περιγράφεις ήταν μια πραγματικότητα που δεν αρέσει σε κανέναν μας. Λάθη έγιναν πολλά. Τώρα για τις εκλογές κλπ σηκώνει πολλή κουβέντα. Μπορεί να υπάρξει κομμουνισμός με εκλογές* αλλά αυτό είναι μετέπειτα στάδιο. Το βασικό θέμα του συστήματος αυτού είναι η κατοχή των παραγωγικών μέσων και ο διαμοιρασμός του πλούτου.*Εκλογές για τα πρόσωπα, όχι για την βασική ιδεολογία.
Κάτσε ρε συ, γιατί αυτό καταντά σχεδόν αστείο. Τι θα κάνεις στην περίπτωση που ο λαός δεν θέλει το σύστημα αυτό; Πες ότι είναι ηλίθιοι, ανώμαλοι, αλλά ΔΕΝ το θέλουν. Εσύ ως ο πεφωτισμένος ηγέτης που ξέρεις καλύτερα από αυτούς τι είναι καλό για αυτούς, θα τους στερήσεις την δυνατότητα να διαλέξουν κάτι άλλο;
Πιστεύεις ειλικρινά πως αν ήταν ένας Στάλιν ή Χρουτσώφ, θα είχε αφήσει την ΕΣΣΔ να διαλυθεί;
Το ερώτημα είναι πόσους νεκρούς θα ήταν έτοιμος να αποδεχτεί ο Πατερούλης για να μην διαλυθεί το οικοδόμημα του σοσιαλισμού; 1000; 10.000; 1.000.000;
Εγώ πιστεύω πάρα πολλούς, όσους χρειαζόταν.Εσύ τώρα με το χέρι στην καρδιά, πόσες ζωές θα ήσουν προετοιμασμένος να θυσιάσεις προκειμένου να διατηρήσεις ζωντανό ένα καθεστώς που δεν το ήθελαν οι λαοί πάνω στους οποίους επιβλήθηκε;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εννοείς τον ιδιοφυή ηγέτη του οποίου την πολιτική ανέτρεψε εξ΄ολοκλήρου ο διάδοχός του ?Ναι. Δεν είναι ο δρόμος που θα προτιμούσαμε αλλά ήταν τελικά επιτυχής. Με τεράστιες απώλειες όμως και πολλές φορές χωρίς λόγο για αυτές τις απώλειες...
και παρόλα αυτά οι έλληνες κομμουνιστές λιβανίζουν αυτόν ακριβώς που γάμησε ό,τι είχε φτιάξει ο ιδιοφυής ηγέτης ?
Αν ρωτήσεις όποιον κομμουνιστή θέλεις θα σου πει πως θεωρεί τον Λένιν σαν το πρότυπο ηγέτη.
ε τώρα αν ήταν 'ο πιο ιδιοφυής' τι να πω, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι μπορεί να ήταν ιδιοφυής αλλά δεν πέτυχε όσα θα περίμενε κανείς
7 χρόνια πρόλαβε να κυβερνήσει, ξεκινώντας από το 0... Τι άλλο θα ήθελες να έχει κάνει;
Η ερώτησή σου απαντιέται εν μέρει με ερώτηση: γιατί οι πριν τον Γκορμπατσόφ δεν έκαναν τίποτα για να αναστρέψουν την κάτω βόλτα ? Δεν είναι τυχαίο ότι δε λες 'Μπρέζνιεφ' αλλά τους 2 πριν από αυτόν Με άλλα λόγια αγαπητέ, ήταν ήδη σκατά η φάση τουλάχιστον 10 χρόνια πριν τον Γκορμπατσόφ (όταν άρχισαν τα προβλήματα υγείας του Μπρέζνιεφ κάπου στο 1975 αλλά βλέπεις αυτό που θα έκανε κάθε γαμημένη καπιταλιστική εταιρεία, να τον στείλει σπίτι του, ήταν αδιανόητο για το σύστημα εξουσίας της ΕΣΣΔ, που αποδεικνύει πόσο ΜΗ-ορθολογικό ήταν) και άρα δε σου φταίει ο Γκορμπατσόφ, ο Γκορμπατσόφ ίσα-ίσα είδε ότι πήγαινε για σκάσιμο η φάση και όσα έκανε ήταν ΙΜΗΟ μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την παρτίδα.
Ακόμα και ο Μπρέζνιεφ ή ο Αντρόπωφ δεν θα είχαν κάνει τέτοιες παπαριές!!! Όσο για τον Γκόρμπυ, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο διαφωνώ. Θεωρώ των ΓΑΠ καταπληκτικό ηγέτη μπροστά του. Τουλάχιστον ο ΓΑΠ δεν παρέλαβε μια υπερδύναμη (έστω και με προβλήματα) και παρέδωσε 15 διαφορετικές χώρες με διαφορετικό σύστημα διακυβέρνησης και διελυμένους θεσμούς!!!
Ποια Βρακιζα ρε φιλε.
Πηγαινε εκει περα ξεβρακωσε κανα γκομενακι και ασε τις βαρκιζες και τις ξεβρακιζες.Πολιτικός λόγος, όχι αστεία!!! Θα σου απαντούσα ανάλογα αλλά με τις αμοιβάδες δεν έχει νόημα να προσπαθείς να επικοινωνήσεις.
Κάτσε ρε συ, γιατί αυτό καταντά σχεδόν αστείο. Τι θα κάνεις στην περίπτωση που ο λαός δεν θέλει το σύστημα αυτό; Πες ότι είναι ηλίθιοι, ανώμαλοι, αλλά ΔΕΝ το θέλουν. Εσύ ως ο πεφωτισμένος ηγέτης που ξέρεις καλύτερα από αυτούς τι είναι καλό για αυτούς, θα τους στερήσεις την δυνατότητα να διαλέξουν κάτι άλλο;
Χμ... Ακόμα και τότε που έπεφτε το σύστημα, η πλειοψηφία ΔΕΝ ήθελε να πέσει. Οι έρευνες είναι στις προηγούμενες σελίδες.
Εσύ τώρα με το χέρι στην καρδιά, πόσες ζωές θα ήσουν προετοιμασμένος να θυσιάσεις προκειμένου να διατηρήσεις ζωντανό ένα καθεστώς που δεν το ήθελαν οι λαοί πάνω στους οποίους επιβλήθηκε;
Προσωπικά δεν θέλω ούτε έναν νεκρό. Αλλά όπως έδειξε η εμπειρία, η πλειοψηφία δεν ήθελε την διάλυση του συστήματος. Μόνο η Τσεχία και η Πολωνία δήλωσαν πως ήταν χειρότερα επί κομμουνισμού. Μην το πας σε παρακαλώ πάλι στις εκλογές γιατί σε πολλές από αυτές τις χώρες τα ΚΚ είναι απαγορευμένα!
-
Πως προσδιορίζεις την πλειοψηφία ρε συ αν δεν επιτρέπεις στον λαό να ψηφίσει;
Σε ποιες χώρες είναι παράνομο το ΚΚ;
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Οχι, νικησαμε τα κομμουνια!
Γιατί νιώθω πως εσύ τελικά κομμουνι θα γίνεις; Χωρίς πλάκα!
Nιέτ συντροφε. Πριν 20 χρονια ισως.
-
O Λένιν έστησε το εγκληματικό ολοκληρωτικό κράτος, βασισμένο στον τρόμο και τη ρουφιανιά έως βαθειά μέσα στο σπίτι καθενός. Το κράτος αυτό, απλώς περίμενε τον όποιο Στάλιν του, θέμα χρόνου. Ονειρεμένο εργαλείο στα χέρια του όποιου Στάλιν.
Κοινά καθάρματα σαν τον Στάλιν, κυκλοφορούν πολλά σε κάθε τόπο και εποχή - σίγουρα όχι τόσο πολλά από πλευράς πανουργίας, αλλά σίγουρα πάρα πολλά από πλευράς αήθειας και κυνισμού.
Ο Στάλιν ΔΕΝ ήταν φανατικός / παθιασμένος με κάποια ιδέα, όπως ο Λένιν, ο Χίτλερ ή βεβαίως ο Ζαχαριάδης. Ήταν ερωτευμένος με το τομάρι του, και, αναλόγως το που θα είχει γεννηθεί, θα μπορούσε μετά βεβαιότητας να είναι Πάπας, Πρόεδρος των ΗΠΑ ή Καγκελάριος του Ράιχ (αλοίμονο σε όλους μας).
Ειρήσθω εν παρόδω ότι, εάν ο Ερυθρός Στρατός δεν είχε ημιδιαλυθεί και απωλέσει το καλύτερο στελεχιακό δυναμικό του λόγω των εκκαθαρίσεων του Στάλιν (ο οποίος βέβαια δεν ήθελε ικανούς αξιωματικούς αλλά ρουφιάνους και λακέδες / κομματόσκυλα), η ΕΣΣΔ ίσως είχε τελειώσει μόνη της τον πόλεμο από το 43.Ένα θεμελιώδες μπόσικο της πολιτικής θεωρίας του Μαρξ είναι η ίδια η δικτατορία 'του Προλεταριάτου'. Η ιστορία διδάσκει όμως οτι οι δικτατορίες, στο τέλος, δεν είναι κανενός, παρά μόνον των τυράννων, των ρουφιάνων και των δημίων.
Άλλο μπόσικο το περί λούμπεν (αχρηστευμένου πνευματικώς και πολιτικώς, διά της εξαθλίωσης) προλεταριάτου, έναντι του δήθεν συνειδητοποιημένου και πολιτικοποιημένου προλεταριάτου. Με θλίψη αντιλαμβάνομαι πια πως όλη η ανθρωπότητα ανεξαιρέτως είναι λούμπεν... Και στις πιο προηγμένες κοινωνίες με γεμάτα στομάχια και αξιοπρεπή διαβίωση, ο κοσμάκης ΔΕΝ θέλει να μορφωθεί, ΔΕΝ θέλει τη γνώση - θα την απέβαλε ακόμη κι αν τους την έβαζες ενδοφλεβίως. Απλως τα μαντρώνουν ως τα 18 στα δήθεν σχολεία (μάλλον αναμορφωτήρια, αναγκαστικώς) για να μη γυρνάν στους δρόμους και υπερεκτίθενται στην πρέζα. Το δε μίσος του αμόρφωτου για τη μόρφωση και όποιον τη διαθέτει, υπερβαίνει κατά πολύ και το εθνικό και το όποιο 'ταξικό' μίσος. Πράγμα που το γνωρίζει άριστα όποιος υπηρέτησε σε οποιοδήποτε στρατό του κόσμου.
Τέλος, ο Μαρξ υπήρξε σαφής (και ως προς αυτό δικαιώθηκε) ότι κομμουνιστική επανάσταση δεν νοείται παρά μόνον σε νεωτερικές κοινωνίες, με πραγματικό ντόπιο καπιταλισμό, βιομηχανική επανάσταση και υψηλό ποσοστό βιομηχανικού εργατικού δυναμικού, χωρισμό θρησκείας και κράτους, εξατομίκευση της ευθύνης του βίου, διάλυση των οικογενειακών δομών και δη των εκτεταμένων (σόγια, φάρες).
Είναι προφανές, επομένως, γιατί δεν έγινε ποτέ κομμουνιστική επανάσταση στη Ρωσσία, παρά μόνον εθνική - αστική (το Φεβρουάριο του 17) η οποία καπελώθηκε και έγινε αντικείμενο πειρατείας (Hijacked) από το ξενοκίνητο κομμουνιστικό πραξικόπημα του Οκτωβρίου του 17, που στήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες του Β' Ράιχ (αυτές έστειλαν τον Ουλιάνωφ / Λένιν με το τραίνο, σαν κύριο, στη Φινλανδία και από εκεί στη Ρωσσία).- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Δία, τέλος, γνωρίζοντάς σε προσωπικά, αποκλείω να συνέπραττες ποτέ στη μαζική δολοφονία εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων (οι οποίοι, απλά επειδή υπήρχαν, στάθηκαν εμπόδιο στις μεγαλομανείς χίμαιρες αστοιχείωτων ή ημιμαθών φανατικών που νόμιζαν ότι κατείχαν την Αλήθεια κάποιας Βίβλου), γι' αυτό είναι κρίμα και σε αδικεί να την υπερασπίζεις.
Νομίζω ότι είσαι απλά control freak, (ψυχαναγκαστικός σε γερμανικό βαθμό, αν κρίνω από την ωραία μαλακία που μου είπες για μπύρες με κουπόνια εκείνο το αξέχαστο βράδυ στο υπέροχο Τρίλοφο) αλλά αυτό αντιμετωπίζεται πολύ ωραιότερα, σε άλλο πεδίο -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
O Λένιν έστησε το εγκληματικό ολοκληρωτικό κράτος, βασισμένο στον τρόμο και τη ρουφιανιά έως βαθειά μέσα στο σπίτι καθενός. Το κράτος αυτό, απλώς περίμενε τον όποιο Στάλιν του, θέμα χρόνου. Ονειρεμένο εργαλείο στα χέρια του όποιου Στάλιν.Έτσι ξεκινούν τα παραμύθια του Andersen!
Ο Στάλιν ΔΕΝ ήταν φανατικός / παθιασμένος με κάποια ιδέα, όπως ο Λένιν, ο Χίτλερ ή βεβαίως ο Ζαχαριάδης. Ήταν ερωτευμένος με το τομάρι του, και, αναλόγως το που θα είχει γεννηθεί, θα μπορούσε μετά βεβαιότητας να είναι Πάπας, Πρόεδρος των ΗΠΑ ή Καγκελάριος του Ράιχ (αλοίμονο σε όλους μας).
Σε αυτό συμφωνώ.
Ειρήσθω εν παρόδω ότι, εάν ο Ερυθρός Στρατός δεν είχε ημιδιαλυθεί και απωλέσει το καλύτερο στελεχιακό δυναμικό του λόγω των εκκαθαρίσεων του Στάλιν (ο οποίος βέβαια δεν ήθελε ικανούς αξιωματικούς αλλά ρουφιάνους και λακέδες / κομματόσκυλα), η ΕΣΣΔ ίσως είχε τελειώσει μόνη της τον πόλεμο από το 43.
Δεν είναι τόσο απλό. Όμως σίγουρα χάθηκαν ικανότατοι Αξκοι.
Τέλος, ο Μαρξ υπήρξε σαφής (και ως προς αυτό δικαιώθηκε) ότι κομμουνιστική επανάσταση δεν νοείται παρά μόνον σε νεωτερικές κοινωνίες, με πραγματικό ντόπιο καπιταλισμό, βιομηχανική επανάσταση και υψηλό ποσοστό βιομηχανικού εργατικού δυναμικού, χωρισμό θρησκείας και κράτους, εξατομίκευση της ευθύνης του βίου, διάλυση των οικογενειακών δομών και δη των εκτεταμένων (σόγια, φάρες).
Είναι προφανές, επομένως, γιατί δεν έγινε ποτέ κομμουνιστική επανάσταση στη Ρωσσία, παρά μόνον εθνική - αστική (το Φεβρουάριο του 17) η οποία καπελώθηκε και έγινε αντικείμενο πειρατείας (Hijacked) από το ξενοκίνητο κομμουνιστικό πραξικόπημα του Οκτωβρίου του 17, που στήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες του Β' Ράιχ (αυτές έστειλαν τον Ουλιάνωφ / Λένιν με το τραίνο, σαν κύριο, στη Φινλανδία και από εκεί στη Ρωσσία).Παραληρείς αγαπητέ. Η Ρωσία είναι άριστο παράδειγμα εφαρμογής του κομμουνισμού για τον απλούστατο λόγο πως ο Ίλιτς πήρε μια χώρα με τις απαραίτητες προυποθεσεις για βαριά βιομηχανία και εφάρμοσε αυτό το δόγμα! Όσο για τα περί δήθεν Πράκτορα Ίλιτς, απόδειξη δεν υπάρχει καμία. Αντιθέτως η Γερμανία έχασε πολλά εξ' αιτίας του.
Δία, τέλος, γνωρίζοντάς σε προσωπικά, αποκλείω να συνέπραττες ποτέ στη μαζική δολοφονία εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων (οι οποίοι, απλά επειδή υπήρχαν, στάθηκαν εμπόδιο στις μεγαλομανείς χίμαιρες αστοιχείωτων ή ημιμαθών φανατικών που νόμιζαν ότι κατείχαν την Αλήθεια κάποιας Βίβλου), γι' αυτό είναι κρίμα και σε αδικεί να την υπερασπίζεις.
Νομίζω ότι είσαι απλά control freak, (ψυχαναγκαστικός σε γερμανικό βαθμό, αν κρίνω από την ωραία μαλακία που μου είπες για μπύρες με κουπόνια εκείνο το αξέχαστο βράδυ στο υπέροχο Τρίλοφο) αλλά αυτό αντιμετωπίζεται πολύ ωραιότερα, σε άλλο πεδίοΝικόλαε, αν και γίνεσαι εριστικός, προτιμώ να τα λύσουμε όλα σε μια νέα μπυροκατάνυξη. Τουλάχιστον εκφράζω μια άποψη που δεν αποκαλεί τους αντιπάλους ΜΑΛΑΚΕΣ (όπως έπραξες σε άλλο τόπικ) που πρέπει να εξοντωθούν.
Τα σέβη μου.
-
Αυτο με τα παραμυθια του Αντερσεν ειναι δικη μου ατακα, αλλα για τον αναποδο λογο.
Αν και πιο πολυ ταιριαζουν τα παραμυθια των Αδελφων Γκριμ που ειναι πιο dark.
-
-
Με τα λίγα που ξέρω γιατί πιστεύω ότι ο Τρότσκι ήταν ο μόνος αληθινός κομμουνιστής?
π.χ
Ο Τρότσκι ανάπτυξε τη θεωρεία ότι το ρωσικό εργατικό κράτος είχε μετατραπεί σε «εκφυλισμένο εργατικό κράτος». Η καπιταλιστική κυριαρχία δεν είχε παλινορθωθεί, και η εθνικοποιημένη βιομηχανία και ο οικονομικός προγραμματισμός, που τα είχε εισάγει πρώτος ο Λένιν, ήταν ακόμη σε εφαρμογή. Ωστόσο, οι τροτσκιστές τόνιζαν ότι το κράτος ελέγχονταν από μια γραφειοκρατική κάστα, με συμφέροντα εχθρικά προς εκείνα της εργατικής τάξης. Ο σταλινισμός ήταν μια αντεπαναστατική δύναμη. Ο Τρότσκι υπερασπίστηκε τη Σοβιετική Ένωση ενάντια στις επιθέσεις από ξένες δυνάμεις και ενάντια στην εσωτερική αντεπανάσταση, αλλά καλούσε για πολιτική επανάσταση μέσα στην ΕΣΣΔ, ώστε να επαναφερθεί εκείνη η ορθή μορφή της σοσιαλιστικής δημοκρατίας. «Η γραφειοκρατία μπορεί να ανατραπεί, μόνο από μια επαναστατική δύναμη»[16]. Υποστήριξε ότι εάν η εργατική τάξη δεν έπαιρνε την εξουσία από τη σταλινική γραφειοκρατία, η γραφειοκρατία θα παλινόρθωνε τον καπιταλισμό για να πλουτίσει η ίδια. Κατά πολλούς τροτσκιστές, αυτό συνέβη τελικά με την έναρξη της Γκλάσνοστ και της Περεστρόικα στην Ε.Σ.Σ.Δ. κατά τη δεκαετία του 1980. Κάποιοι ακόμα υποστηρίζουν ότι η υιοθέτηση της οικονομίας της αγοράς στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας μετά το 1978 έχει, επίσης, οδηγήσει σε παρόμοια καπιταλιστική αντεπανάσταση. Μεγάλο μέρος της κριτικής του Τρότσκι στον σταλινισμό περιγράφεται στο βιβλίο του Προδομένη Επανάσταση.
http://el.wikipedia.org/wiki/Τ�% ... F%8C%CF%82Πόσο δίκιο είχε τελικά? Σαν να ήξερε ότι ο κομμουνισμός θα χρησιμοποιηθεί για αλλότριους σκοπούς.
Οι ειδικοί παρακαλώ αναλύστε ελεύθερα.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Με τα λίγα που ξέρω γιατί πιστεύω ότι ο Τρότσκι ήταν ο μόνος αληθινός κομμουνιστής?π.χ
Ο Τρότσκι ανάπτυξε τη θεωρεία ότι το ρωσικό εργατικό κράτος είχε μετατραπεί σε «εκφυλισμένο εργατικό κράτος». Η καπιταλιστική κυριαρχία δεν είχε παλινορθωθεί, και η εθνικοποιημένη βιομηχανία και ο οικονομικός προγραμματισμός, που τα είχε εισάγει πρώτος ο Λένιν, ήταν ακόμη σε εφαρμογή. Ωστόσο, οι τροτσκιστές τόνιζαν ότι το κράτος ελέγχονταν από μια γραφειοκρατική κάστα, με συμφέροντα εχθρικά προς εκείνα της εργατικής τάξης. Ο σταλινισμός ήταν μια αντεπαναστατική δύναμη. Ο Τρότσκι υπερασπίστηκε τη Σοβιετική Ένωση ενάντια στις επιθέσεις από ξένες δυνάμεις και ενάντια στην εσωτερική αντεπανάσταση, αλλά καλούσε για πολιτική επανάσταση μέσα στην ΕΣΣΔ, ώστε να επαναφερθεί εκείνη η ορθή μορφή της σοσιαλιστικής δημοκρατίας. «Η γραφειοκρατία μπορεί να ανατραπεί, μόνο από μια επαναστατική δύναμη»[16]. Υποστήριξε ότι εάν η εργατική τάξη δεν έπαιρνε την εξουσία από τη σταλινική γραφειοκρατία, η γραφειοκρατία θα παλινόρθωνε τον καπιταλισμό για να πλουτίσει η ίδια. Κατά πολλούς τροτσκιστές, αυτό συνέβη τελικά με την έναρξη της Γκλάσνοστ και της Περεστρόικα στην Ε.Σ.Σ.Δ. κατά τη δεκαετία του 1980. Κάποιοι ακόμα υποστηρίζουν ότι η υιοθέτηση της οικονομίας της αγοράς στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας μετά το 1978 έχει, επίσης, οδηγήσει σε παρόμοια καπιταλιστική αντεπανάσταση. Μεγάλο μέρος της κριτικής του Τρότσκι στον σταλινισμό περιγράφεται στο βιβλίο του Προδομένη Επανάσταση.
http://el.wikipedia.org/wiki/Τ�% ... F%8C%CF%82Πόσο δίκιο είχε τελικά? Σαν να ήξερε ότι ο κομμουνισμός θα χρησιμοποιηθεί για αλλότριους σκοπούς.
Οι ειδικοί παρακαλώ αναλύστε ελεύθερα.
Από το λινκ σου αλλά στα αγγλικά:
According to Vladimir Lenin: 'Trotsky distorts Bolshevism'.
-
Καλά σύντροφοι ... πρώτα αποδεχτείτε τα λάθη που κάνετε για 70 χρόνια... τις σφαγές που προκαλέσατε, τους συμμάχους που είχατε, τους ανθρώπους που στείλατε να κοιτούν τα ραδίκια ανάποδα για τη δική σας προσωπική μακροημέρευση και μετά τα ξαναλέμε.
Αλλά τώρα μιλάμε για ανθρώπους που δεν πιστεύουν ότι έγιναν αυτά:
http://en.wikipedia.org/wiki/Prague_Spring
που προκάλεσε αυτό:
http://en.wikipedia.org/wiki/Warsaw_Pact_invasion_of_Czechoslovakia
(γιατί είμαστε Δημοκράτες μόνον όσο συμφωνείτε μαζί μας)
όπως και αλλού:
http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_invasion_of_Hungary
Εμπρός σε αυτά ο Πινοσέτ ήταν αρσακειάδα...
Μετά έχουμε βέβαια και τον πόλεμο που ποτέ δεν υπήρξε κατά τους Κομμουνιστές...
http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet-Finnish_War
ζητώντας πίσω εδάφη ικανά για να ικανοποιήσει το δικό της liebesraum γύρω από το Λένιγκραντ...
που μας το παίζουν αντί-ναζιστές όταν οι ίδιοι είχαν μοιραστεί τις σάρκες των Βαλτικών Δημοκρατιών και της Πολωνίας που ποτέ δεν επέστρεψαν πίσω (γιατί απλά με τη λογική του Καραγκιόζη τα δικά μου είναι δικά μου αλλά τα δικά σου μπορεί να γίνουν και δικά μου)
http://en.wikipedia.org/wiki/Invasion_of_Poland_(1939)
και που φυσικά για αυτούς το Κατίν είναι αποτέλεσμα των Γερμανών Ναζί και όχι των Σοβιετικών Ναζί
Μιλάμε για ένα τόσο Δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης που δεν δίστασε να:
θυσιάσει οτιδήποτε από 15 ως και 43 εκατομμύρια κόσμο την περίοδο του Μάο
και οτιδήποτε από 1.8 ως 7.5 εκατομμύρια στην Ουκρανία
Μιλάμε για ένα κόμμα που στην Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να απολύσει κόσμο εξαναγκάζοντας τον σε παραίτηση. Αλήθεια αν ήταν η Coca Cola που θα έκλεινε το σύνολο των εργοστασίων της και θα το πουλούσε σε κάποιον και θα είχε τις μαζικές παραιτήσεις όλων των υπαλλήλων το ΠΑΜΕ τι θα είχε κάνει;; Θα είχε δεχτεί το γεγονός ότι ζούμε σε έναν Καπιταλιστικό Κόσμο;;;
Διάλογοι κουφών εκατέρωθεν για ένα δολοφονικό καθεστώς κανάγιων που χρησιμοποίησαν μεγάλα λόγια για να πουλήσουν Ιδεολογική ανωτερότητα. Όταν συντρόφια ξεπεράσετε το σοκ της αλήθειας τότε τα ξαναλέμε για να μιλήσουμε και για το ιδεολογικό κομμάτι. Γιατί όσον αφορά την εφαρμογή έχετε μείνει Παγκοσμίως μετεξετασταίοι....
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Με τα λίγα που ξέρω γιατί πιστεύω ότι ο Τρότσκι ήταν ο μόνος αληθινός κομμουνιστής?Ε όχι. Όπως είχε πει και ο Λένιν: Lenin later denounced Trotsky as a 'Judas',[19] a 'scoundrel'[20] and a 'swine'.[21] (http://en.wikipedia.org/wiki/Leon_Trotsky).
Πόσο δίκιο είχε τελικά? Σαν να ήξερε ότι ο κομμουνισμός θα χρησιμοποιηθεί για αλλότριους σκοπούς.
Αν και φυσικά διαφωνώ με τους Τροτσκιστές γενικότερα, ακόμα και αυτοί παραδέχονται ότι η πτώση του κομμουνισμού και ιδεολογικά αλλά και συστημικά ξεκίνησε με την Perestroika και την Glasnost.
Capitalism vs Communism Mother of all topics