-
Πως έγινε το σκηνικό.
Είμαι στην νύφη για την προετοιμασία της και μας παίρνουν τηλέφωνο οτι έχει καθυστερήσει ο προηγούμενος γάμος κάπου στην μισή ώρα.
Τεσπά φεύγω και παω εκκλησία να δω τι παίζει και να βρω τους καμερα μεν...
Τελειώνει ο προηγούμενος γάμος και με πιάνει ο νεωκόρος και μου λέει οτι με θέλει ο παπάς, οκ λεω εγω, περίεργο τι να με θέλει.
Μπαίνω στο γραφείο του παπά και του λέω με ζητήσατε; Ναι μου κάνει πρέπει να δώσεις 10 ευρώ... μένω μαλάκας εγώ και λεω οκ αλλά δεν κρατάω μαζί μου (όντως είχα 3.5μιση ευρώ), τότε γυρίζει και μου λέει, δεν έχει κανένας συνεργάτης σου; Να κοιτάξω του απαντώ. Τεσπά βρίσκω τον καμερα μαν και μου τα δίνει... πάω στο παπα και πριν προλάβω να ρωτήσω τι θέλει ακούω τις κόρνες απο το αμάξι του γαμπρού... λεω αμάν !!! δεν πρέπει να τον χάσω (λογικό), πληρώνω όπως όπως, υπογράφω στα γρήγορα (για αυτό είναι χάλια η υπογραφή μου ) και τρέχω έξω...
Τεσπά τελειώνει ο γάμος και εκεί που ήμαστε να βγαλουμε φωτογραφίες το ζευγάρι έρχετε ο νεωκόρος και λεει, εγω φεύγω και σας κλείνω τα φώτα... το ακούει ο κάμερα μαν και ποιος είδε τον Θεό και δεν το έβαλε στα πόδια... Εμείς του κάνει, πληρώσαμε 10 ευρώ για το ρεύμα δεν μπορείς να μας το κόψεις τώρα... Οχι απαντά ο νεωκόρος, δεν πληρώσατε για το ρεύμα αλλά γιατί βρίσκεστε εδώ! Τι το ήθελε και το είπε, δεύτερος γύρος με τον κάμερα μαν...
Με τα πολλά και με τα λίγα γυρνάει ο νεωκόρος μετά απο πέντε λεπτα (ενώ εχει ενημερωθεί ο γαμπρός) και μας λέει, άντε θα σας το αφήσω ένα τέταρτο ακόμα, όχι λεπτό παραπάνω!
Μας κλείνει και το ένα φως (έπαιρναν απο διαφορετικές μπρίζες)...Τοτε είπα... μπουρδέλο εκκλησία θα σας κάνω όσο μπορώ περισσότερο ρόμπα!
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Πως έγινε το σκηνικό.
Είμαι στην νύφη για την προετοιμασία της και μας παίρνουν τηλέφωνο οτι έχει καθυστερήσει ο προηγούμενος γάμος κάπου στην μισή ώρα.
Τεσπά φεύγω και παω εκκλησία να δω τι παίζει και να βρω τους καμερα μεν...
Τελειώνει ο προηγούμενος γάμος και με πιάνει ο νεωκόρος και μου λέει οτι με θέλει ο παπάς, οκ λεω εγω, περίεργο τι να με θέλει.
Μπαίνω στο γραφείο του παπά και του λέω με ζητήσατε; Ναι μου κάνει πρέπει να δώσεις 10 ευρώ... μένω μ@λ@κ@ς εγώ και λεω οκ αλλά δεν κρατάω μαζί μου (όντως είχα 3.5μιση ευρώ), τότε γυρίζει και μου λέει, δεν έχει κανένας συνεργάτης σου; Να κοιτάξω του απαντώ. Τεσπά βρίσκω τον καμερα μαν και μου τα δίνει... πάω στο παπα και πριν προλάβω να ρωτήσω τι θέλει ακούω τις κόρνες απο το αμάξι του γαμπρού... λεω αμάν !!! δεν πρέπει να τον χάσω (λογικό), πληρώνω όπως όπως, υπογράφω στα γρήγορα (για αυτό είναι χάλια η υπογραφή μου ) και τρέχω έξω...
Τεσπά τελειώνει ο γάμος και εκεί που ήμαστε να βγαλουμε φωτογραφίες το ζευγάρι έρχετε ο νεωκόρος και λεει, εγω φεύγω και σας κλείνω τα φώτα... το ακούει ο κάμερα μαν και ποιος είδε τον Θεό και δεν το έβαλε στα πόδια... Εμείς του κάνει, πληρώσαμε 10 ευρώ για το ρεύμα δεν μπορείς να μας το κόψεις τώρα... Οχι απαντά ο νεωκόρος, δεν πληρώσατε για το ρεύμα αλλά γιατί βρίσκεστε εδώ! Τι το ήθελε και το είπε, δεύτερος γύρος με τον κάμερα μαν...
Με τα πολλά και με τα λίγα γυρνάει ο νεωκόρος μετά απο πέντε λεπτα (ενώ εχει ενημερωθεί ο γαμπρός) και μας λέει, άντε θα σας το αφήσω ένα τέταρτο ακόμα, όχι λεπτό παραπάνω!
Μας κλείνει και το ένα φως (έπαιρναν απο διαφορετικές μπρίζες)...Τοτε είπα... μπουρδέλο εκκλησία θα σας κάνω όσο μπορώ περισσότερο ρόμπα!
Και μετά με κράζουν όοοοοοοποτε πηγαίνω που δεν αφήνω ούτε cent για τα κεριά .
Τι να πείς ΔΕΡΜΑΤΑ!!!! Να μην προσβάλω τα 4ποδα που δεν φταίνε σε τίποτα. -
Βρίσκομαι διακοπές κάτω από έναν ουρανό απίστευτο, βλέπω τη ζώνη του γαλαξία καθαρά με καθόλου φωτορύπανση.
Α) τράβηξα με διάφραγμα 1.8, φαινότανε καλή ιδέα αλλά τελικά με γέμισε προβλήματα όπως θα φανεί παρακάτω. Τι διάφραγμα ενδείκνυται;
Β) manual focus φυσικά.... έφτυσα αίμα να βρω κάτι αξιοπρεπές, και πάλι δεν είμαι σίγουρος μέχρι να βρεθώ σε μεγάλη οθόνη και όχι στην μικρή LCD της Nikon ... μανίκι
Γ) Iso100 και με εκθέσεις γύρω στο ένα λεπτό φυσικά αρχίζω να έχω ανεπιθύμητο star trail.
Αλλά με μικρότερες εκθέσεις βγαίνουνε υποφωτισμένα.... άρα;Έχω αρκετές βραδιές εμπρός και θα ξανά δοκιμάσω. Πείτε καμία ιδέα...
-
Το 1 λεπτό είναι πολύ... έχεις ένα παράθυρο 15 με 30 sec ανάλογα τα mm για να μην είναι εμφανές το trail...
Με iso 100 δεν πας πουθενά σε αυτού του είδους λήψεις... μην το φοβάσαι, βρες το τετραψήφιο sweet spot της κάμερας και βάρα...
Το διάφραγμα θα παραμείνει φούλ (ή σχεδόν φούλ) ανοιχτό.
Φυσικά μάνιουαλ φόκους... δεν είναι και τόσο δύσκολο... άλλωστε θα γίνει μία φορά... -
Ηγορασθη τελικά μια Canon sx240hs στα 140 ευρώ, εντυπώσεις εν καιρώ.
Sent from my Note 2 using smoke signals.
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Το 1 λεπτό είναι πολύ... έχεις ένα παράθυρο 15 με 30 sec ανάλογα τα mm για να μην είναι εμφανές το trail...
Με iso 100 δεν πας πουθενά σε αυτού του είδους λήψεις... μην το φοβάσαι, βρες το τετραψήφιο sweet spot της κάμερας και βάρα...
Φυσικά μάνιουαλ φόκους... δεν είναι και τόσο δύσκολο... άλλωστε θα γίνει μία φορά...Επανήλθα ψες βράδυ και είδα σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα, αλλά αν δε δω σε μεγάλη οθόνη τι έβγαλα δεν μπορώ να ξέρω, τέτοιο θέμα από την preview οθόνη της Nikon δεν μπορώ να ξέρω αν είναι οκ.
ISO 1600, 2.8f, 20sec max -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ηγορασθη τελικά μια Canon sx240hs στα 140 ευρώ, εντυπώσεις εν καιρώ.Sent from my Note 2 using smoke signals.
140? πόθεν;
-
Amazon.uk, 150 μείον 10 από ένα κουπόνι.
-
Αλίμονο σε εμάς που μείναμε πίσω και μας έκοψαν τα τζάμπα μεταφορικά για αγορές άνω των 25 λιρών
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αλίμονο σε εμάς που μείναμε πίσω και μας έκοψαν τα τζάμπα μεταφορικά για αγορές άνω των 25 λιρώνΚαι στο φουστονήσι πάντως έχουν κόψει τα τζάμπα μεταφορικά για αγορές κάτω των 10 λιρών.
[spoiler=Bezos said:227j53m6]We’re writing to you about our Free Super Saver Delivery service.
We wanted to let you know that Amazon.co.uk has introduced a £10 minimum spend to qualify for Free Super Saver Delivery in a number of product categories, effective 23 July 2013.
Orders that include books, DVDs, Blu-rays, music, video games and software products continue to qualify for Free Super Saver Delivery with no minimum spend threshold. So whether it’s a new release CD for £7 or a bestselling book for £5, you’ll continue to receive Free Super Saver Delivery on millions of items regardless of the amount you spend. In fact, you will continue to enjoy Free Super Saver Delivery on all orders that include these types of items, for example an order that includes a book for £3.49 and an HDMI cable for £4.49. For all other orders, a minimum total spend of £10 is now required to qualify for Free Super Saver Delivery.[/spoiler:227j53m6]
-
Έχουν βέβαια κάποια προιόντα τα οποία μπαίνουν πλέον τσόντα σε παραγγελίες.
Πρώτες εντυπώσεις, αρκετά απλή σε λειτουργία, η μήτηρ (για την οποία προορίζεται) άρχισε να βγάζει φωτογραφίες πολύ πιο γρήγορα από μένα μιας και οντας συνηθισμένος στην dslr μου άρχισα να παίζω με τις ρυθμίσεις. Καλή φάση το superzoom και το IS, φαίνεται να κάνει δουλειά.
-
Έχει βάλει κανείς eyefi sd card σε DSLR, μάλιστα τραβώντας raw?
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Έχει βάλει κανείς eyefi sd card σε DSLR, μάλιστα τραβώντας raw?Υπάρχει ένα αναλυτικό άρθρο στο Rob Galbraith.
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Βρίσκομαι διακοπές κάτω από έναν ουρανό απίστευτο, βλέπω τη ζώνη του γαλαξία καθαρά με καθόλου φωτορύπανση.
Α) τράβηξα με διάφραγμα 1.8, φαινότανε καλή ιδέα αλλά τελικά με γέμισε προβλήματα όπως θα φανεί παρακάτω. Τι διάφραγμα ενδείκνυται;
Β) manual focus φυσικά.... έφτυσα αίμα να βρω κάτι αξιοπρεπές, και πάλι δεν είμαι σίγουρος μέχρι να βρεθώ σε μεγάλη οθόνη και όχι στην μικρή LCD της Nikon ... μανίκι
Γ) Iso100 και με εκθέσεις γύρω στο ένα λεπτό φυσικά αρχίζω να έχω ανεπιθύμητο star trail.
Αλλά με μικρότερες εκθέσεις βγαίνουνε υποφωτισμένα.... άρα;Έχω αρκετές βραδιές εμπρός και θα ξανά δοκιμάσω. Πείτε καμία ιδέα...
Φυσικά μάνιουαλ φόκους... δεν είναι και τόσο δύσκολο... άλλωστε θα γίνει μία φορά...Όλως τυχαίως είχα κάνει ακριβώς αυτό την Κυριακή...
30' 21mm* f/5,6 ISO 2000, και μόλις που πήγε να κάνει trails.
[*21mm Full Frame =~ 14mm APS-C] -
** Complete Guide to Photograph the 2013 Perseids Meteor Shower **
http://www.davidkinghamphotography.com/blog/2013/7/photograph-the-2013-perseids-meteor-shower
Και ένα πολύ ωραίο timelapse βίντεο από Ευρώπη:
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ηγορασθη τελικά μια Canon sx240hs στα 140 ευρώ, εντυπώσεις εν καιρώ.(Εξαιρετική τιμή, τη 260 την είχα πάρει πέρισυ 300)
-
Έψαχνα DSLR για φωτογραφία και βίντεο, έχω καταλήξει στην Canon 650D. Αν έχει κάποιος να προτείνει κάποια καλύτερη, δέχομαι προτάσεις αλλά νομίζω ότι είναι η καλύτερη (+οτι έχει magic lantern σε alpha έκδοση).
Το θέμα μου είναι από που θα την αγοράσω. Το Σεπτέμβρη φεύγω για Αγγλία για σπουδές και θα κάτσω αρκετό καιρό. Η εγγύηση προφανώς θα ισχύει πανευρωπαϊκά, οπότε δεν έχει σημασία αν θα τη πάρω από Ελλάδα ή από αλλού. Η φθηνότερη τιμή που τη βρίσκω στην Ελλάδα είναι 635 ευρώ. Στην Αγγλία τη βρίσκω στα 605 ευρώ, με μεταφορικά. Σκέφτομαι οτι για 30 ευρώ καλύτερα να τη πάρω από φυσικό κατάστημα.
Παίζει όμως να τη βρω πιο φτηνά;Επίσης, τι αξεσουάρ να πάρω μαζί;
Ξέρω ότι είναι πολύ γενική η ερώτηση, αλλά για βασικά αρχικά πράγματα ρωτάω.
Σκέφτομαι το τηλεχειριστήριο και ένα hand strap γιατί είμαι ατσούμπαλος.
Το τρίποδο που δίνουν κάποιοι μαζί είναι της προκοπής ή θα μου μείνει στο χέρι; -
Έξυπνο τρικ για αυτους χωρις nd filter
http://fstoppers.com/a-simple-trick-to- ... one-can-do -
Καλησπέρα κύριοι!
Καλός φίλος φωτογράφος κατάφερε και έσπασε (ράγισε χοντρά) μια Canon 1Dx... ναι το κατάφερε!
Το σπάσιμο είναι πάνω από το λογότυπο της Canon κάθετα και έχει μήκος περίπου 3 πόντους.Η μηχανή δουλεύει τέλεια αλλά όπως είναι λογικό ένας action φωτογράφος δεν μπορεί να το αφήσει έτσι, γιατί χαλαρά θα μπουν σκόνες και υγρασία (αν όχι και νερό).
Τι μπορούμε να κάνουμε;
Η ιδέα του είναι να βάλει σιλικόνη για να κλείσει το σημείο, αλλά εγώ φοβάμαι ότι δεν θα κρατήσει.
Μπορεί να γίνει κάποια κόλληση πάνω στο μαγνήσιο;Βέβαια θα πάρω ένα τηλέφωνο την intersys για να μάθω τιμή για να αλλάξουμε τον σκελετό με έναν καινούριο. Φυσικά θα έχω πάρει τα υπογλώσσια μου πρώτα.
Α! επίσης στράβωσε και το hot shoe του φλας... αυτό πιστεύω να μην τσούζει η αλλαγή του.
-
άουτς
Φωτογραφία. Ασχολείστε;