-
Ο χρήστης dsgeo έγραψε:
**Δείτε αν η Φορολογική σας Δήλωση έχει εκκαθαριστεί καθώς και το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης (Πιστωτικό-Χρεωστικό-Μηδενικό) **
https://www1.gsis.gr/webtax2/incomefp2/ ... /index.jsp5/8/2013 τα σπουδαία για μένα....
-
-
Δεν έχουν ακόμα υποβάλει ΦΜΥ οριστικές αρκετές επιχειρήσεις γι αυτο αργεί το τσεκαρισμα.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
γ)τα τριτεκνικα επιδοματα που γραφονται?
Μόνο γι' αυτό ξέρω: στα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα μαζί με τους τόκους κωδικός νομίζω 659
NIGA ευχαριστω. τριτεκνος?
YES! Kαι μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις τη φόρμα Α21 για τα νέα τριτεκνικά επιδόματα !!!
Αυτή που ειναι και δε μπορω να τη βρω ?, η χρειαζεται να γίνει εκκαθάριση πρωτα, μαλλον..
Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/index.html
Υπηρεσίες προς Πολίτες
Έντυπο Α21
Κι όχι, δεν χρειάζεται αν γίνει πρώτα εκκαθάριση, απλά υποβολή της δήλωσης. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
**Δείτε αν η Φορολογική σας Δήλωση έχει εκκαθαριστεί καθώς και το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης (Πιστωτικό-Χρεωστικό-Μηδενικό) **
https://www1.gsis.gr/webtax2/incomefp2/ ... /index.jsp5/8/2013 τα σπουδαία για μένα....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
+1
Εκκαθαριστηκε και 31/8 πάμε ταμείο να τα ακουμπησουμε
Λόγω φορολόγησης υπαραξιων ομολόγων, υπολογισμού έκτακτης εισφοράς με όλα μέσα βγαίνουν κάτι χρεωστικα που τώρα τρίβουν τα μάτια τους οι φορολογούμενοι και προς το τέλος του χρόνου θα ανακοινωθεί βελτίωση εσόδων.
Υπάρχουν αρκετοι που έρχεται εφορία 100,000+.Στον πανικό αρκετά ομόλογα ΟΤΕ, τραπεζών κλπ έκαναν trade στο 50 και έληξαν η πουλήθηκαν στο 100. Οι υπεραξίες πανε στην κλίμακα και εκεί που όλοι τα επνιγαν στριμωχθηκαν μέσω τραπεζών.
Αρχίστε επίσης να πονταρετε τώρα που πήραν τους τόκους καταθέσεων απο τις τράπεζες, πόσοι θα ανακοινωθεί ότι έπαιρναν πρόνοιες, ΕΚΑΣ κλπ ενώ ήταν εκατομυριουχοι ή στην πιο απαλά έσπαγαν τα εισοδηματικά κριτήρια. Τα λεφτα που θα ζητήσει πίσω το Κράτος θα ειναι πάρα πολλα όπως με εικονικές συντάξεις ΙΚΑ κλπ.
-
Βγήκε και για μένα το μπουγιουρντί
-
Στην αδερφή μου βγήκε επιστροφή, έκανε ηλεκτρονική υποβολή ο λογιστής και της είπε να πάει εντός 15μερου με τα αποδεικτικά ώστε να γίνει η εκκαθάριση. Αυτό είναι υποχρεωτικό ή μπορεί να πάει και μετά το πέρας του 15μερου τα αποδεικτικά;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/index.html
Υπηρεσίες προς Πολίτες
Έντυπο Α21
Κι όχι, δεν χρειάζεται αν γίνει πρώτα εκκαθάριση, απλά υποβολή της δήλωσης.Σωστός. Προσοχή, χρειάζεται αριθμός οικογενειακής μερίδας, αλλά με τις συνενώσεις των δήμων έχουν αλλάξει οι οικογενειακές μερίδες, οπότε αν είσαι σε τέτοια περίπτωση πάρε καινούριο πιστοποητικό οκογενειακής κατάστασης.
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Στην αδερφή μου βγήκε επιστροφή, έκανε ηλεκτρονική υποβολή ο λογιστής και της είπε να πάει εντός 15μερου με τα αποδεικτικά ώστε να γίνει η εκκαθάριση. Αυτό είναι υποχρεωτικό ή μπορεί να πάει και μετά το πέρας του 15μερου τα αποδεικτικά;Μπορεί να πάει και πιο μετά, απλά πιθανόν να καθυστερήσει την εκκαθάριση κι άλλων δηλώσεων πλην της δικής της οπότε αν μπορεί, ας μην το αμελήσει.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Στην αδερφή μου βγήκε επιστροφή, έκανε ηλεκτρονική υποβολή ο λογιστής και της είπε να πάει εντός 15μερου με τα αποδεικτικά ώστε να γίνει η εκκαθάριση. Αυτό είναι υποχρεωτικό ή μπορεί να πάει και μετά το πέρας του 15μερου τα αποδεικτικά;
Μπορεί να πάει και πιο μετά, απλά πιθανόν να καθυστερήσει την εκκαθάριση κι άλλων δηλώσεων πλην της δικής της οπότε αν μπορεί, ας μην το αμελήσει.
οκ, ευχαριστώ πολύ stav.
-
ας προσθεσω και εγω την γνωση που απεκτησα για τα γεωργικα εισοδηματα , οχι γιατι θα ενδιαφερει καποιον εδω μεσα αλλα ετσι για να υπαρχει.
α) οι κωδικοι 339 340 465 466 αφορουν εξισωτικες αποζημοιωσεις , αυτες ειναι αποζημοιωσεις που δινονται σε ορεινες και γενικα μειωνεκτικες περιοχες, αυτοι που
δεν τις παιρνουν δεν τους αφορα.
β) στον κωδικο 477 μπαινουν οι επιδοτησεις οι στρεμματικες , που δεν σχεζονται με την παραγωγη και μχρι περισι εμπαιναν προαιρετικα. δεν προσμετρονται για την εισφορα αλληλεγγυης.
γ) στον κωδικο 659 μπαινουν οι επιδοτησεις που ειναι συνδεδεμενες με την παραγωγη , επισης μπαινουν και στον κωδικο 995 και αυτες προσμετρωνται για την εισφορα αλληλεγγυης.
ελπιζω να φανουν χρησιμα σε καποιον. -
για επιστροφη φπα απο την εφορια , το οποιο εχει εγκριθει πηγε σε τραπεζα και ξαναγυρισε στην εφορια ,ειναι δυσκολη η εισπραξη του; τι χρειαζεται και που απευθυνομαστε;
ευχαριστω. -
παιδια φτιαχνω για καποιον συγγενη την δηλωση του . λοιπον με τεκμαρτο εισοδημα 10400 και 3 ανηλικα παιδια , οσες δαπανες και να βαλω , προσθεσα και ιατρικες μου βγαζει παντα φορο 30,07ε . αυτο εχει και προκαταβολη επομενου ετους μεσα; κανενα κολπο να το μηδενησουμε η να κατεβουμε 2 ,3 ε κατω που μετα αν θυμαμαι καλα μπορεις να μην τα πληρωσεις στο δημοσιο;
ευχαριστω
-
Σίγουρα το κάνει σωστά; Με 3 παιδιά έχεις αφορολόγητο (τελευταία χρονιά φέτος) 11.000 ευρώ. Αν έχεις τεκμήριο 10.400 όπως λες εννοείται ότι είσαι αφορολόγητος. Ενημερωτικά πάντως η φορολόγηση βάση τεκμηρίου υπολογίζει ΚΑΙ προκαταβολή.
-
Για αγορά διαμερίσματος εντός του 2012 (ίσχυε η αναστολή ισχύος του Πόθεν Έσχες) πρέπει να συμπληρώσω τον κωδικό 735 (πίνακας 6-12) με το ποσό που αναφέρεται στο συμβόλαιο αγοράς; Καταλαβαίνω ότι δεν απαιτείται αναφορά σε ανάλωση κεφαλαίου (πίνακας 6-15, κωδικός 787) εφόσον κατά την αγορά δεν ίσχυε το Πόθεν Έσχες, σωστά;
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
παιδια φτιαχνω για καποιον συγγενη την δηλωση του . λοιπον με τεκμαρτο εισοδημα 10400 και 3 ανηλικα παιδια , οσες δαπανες και να βαλω , προσθεσα και ιατρικες μου βγαζει παντα φορο 30,07ε . αυτο εχει και προκαταβολη επομενου ετους μεσα; κανενα κολπο να το μηδενησουμε η να κατεβουμε 2 ,3 ε κατω που μετα αν θυμαμαι καλα μπορεις να μην τα πληρωσεις στο δημοσιο;ευχαριστω
Ο νομοθέτης λέει το αληθές.
Ιδίως οταν φτιαχνεις ξένη δήλωση πρέπει να είσαι προσεκτικός γιατι άλλος θα έχει τα μπλεξίματα και όχι αυτός που την έφτιαξε. -
Βασιλη κατ αρχας ευχαριστω
μαλλον μπορουμε να συνεχισουμε εδω.
σιγουρα ειναι αυτο που λες εισφορα υπερ ελγα, αλλα βρηκα και εγω αυτοΣχολιασμός: Βλέπουμε ότι με τις νέες διατάξεις του ν.3877/2010 η γενική εισφορά υπέρ ΕΛ.ΓΑ (σύμφωνα με την περίπτωση στ΄της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν.3877/2010) θα υπολογίζεται ως ποσοστό 2% επί του συνολικού καθαρού γεωργικού εισοδήματος, όπως αυτό δηλώνεται με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Υπόχρεοι για την γενική αυτή εισφορά είναι τα φυσικά πρόσωπα, που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και δηλώνουν συνολικό φορολογητέο εισόδημα, συμπεριλαμβανομένου και του γεωργικού εισοδήματος, που υπερβαίνει το εκάστοτε ισχύον αφορολόγητο όριο, όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις περί φορολογίας εισοδήματος,καθώς και τα νομικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από αγροτικές εκμεταλλεύσεις και η πλειοψηφία των μετοχών ή των μεριδίων τους δεν ανήκει σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
αναφερει οτι επιβαλεται σε μη κατα κυριο επάγγελμα αγρότες. ο συγγενης μου
ειναι κατα κυριο επάγγελμα αγρότης .
πως μπορει νατο δει αυτο το προγραμμα? -
Βασικά με τη συμπλήρωση των κωδ. 339/340, που αφορούν μόνο κατά κύριο λόγο αγρότες. Με αυτό το τρόπο δεν υπολογίζει εισφορά ΕΛΓΑ.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος