-
Νέα απορία. Έχω μια κάρτα που για κάθε ευρώ λέει ότι παίρνεις έναν πόντο. Αυτό ισχύει και για αγορές από εξωτερικό ή internet;
-
Αν και δεν ξέρω τους όρους της κάρτας σου - μόνο εσύ τους ξέρεις - και οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι ό,τι τους γουστάρει παρ'όλα αυτά θα τολμούσα να απαντήσω 'ναι'
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αν και δεν ξέρω τους όρους της κάρτας σου - μόνο εσύ τους ξέρεις - και οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι ό,τι τους γουστάρει παρ'όλα αυτά θα τολμούσα να απαντήσω 'ναι'Δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο, βέβαια μια δοκιμή θα με πείσει.
3.2. ΣΥΛΛΟΓΗ 'ΑΘΛΩΝ'
3.2.1.Ειδικός λογαριασμός κατόχου ή πελάτη:
3.2.1.1.Με την έκδοση της κάρτας δημιουργείται ειδικός λογαριασμός 'ΑΘΛΩΝ', στον οποίο καταχωρούνται αυτομάτως τα 'ΑΘΛΑ' που συγκεντρώνει ο συμμετέχων στο Πρόγραμμα κάτοχος, με την απόκτηση ή τη χρήση της/ ων κάρτας/ ών.
3.2.1.2.Κάθε μήνα θα ενημερώνεται ο συμμετέχων για τα συλλεχθέντα 'ΑΘΛΑ' του που θα εμφανίζονται στο αντίγραφο λογαριασμού της Χρυσής Αlpha Bank Visa. Συγκεκριμένα, θα εμφανίζεται ο αριθμός των 'ΑΘΛΩΝ' που έχουν καταχωρηθεί μέχρι την ημερομηνία εκδόσεως του εκκαθαριστικού-αντιγράφου λογαριασμού.
3.2.2.Συλλογή 'ΑΘΛΩΝ'
3.2.2.1. Τα 'ΑΘΛΑ' θα καταχωρούνται αυτόματα στον ειδικό λογαριασμό του συμμετέχοντος στο Πρόγραμμα στις εξής περιπτώσεις: α) με την παραλαβή της κάρτας, β) με τη μεταφορά υπολοίπου από κάρτες του εκδόσεως άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων πλην της Τραπέζης, γ) με την εξόφληση των οφειλών του, από τη χρήση της κάρτας, με πάγια εντολή από τον τραπεζικό λογαριασμό του, δ) με τη σύσταση της κάρτας σε τρίτους (συγγενείς, φίλους, άλλους γνωστούς), που, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα αποκτήσουν την κάρτα, ε) με τη χρήση πρόσθετων καρτών. Οι ανωτέρω περιπτώσεις ισχύουν εφόσον η Τράπεζα έχει συμπεριλάβει την εφαρμογή τους για τη συλλογή 'ΑΘΛΩΝ' στο σχετικό Πρόγραμμα.
3.2.2.2. Για κάθε ένα (1) ευρώ με το οποίο χρεώνεται ο λογαριασμός της κάρτας του συμμετέχοντος στο Πρόγραμμα για την αγορά προϊόντων, ή την προς αυτόν παροχή υπηρεσιών, θα καταχωρείται ένα (1) 'ΑΘΛΟ' στον ειδικό λογαριασμό του συμμετέχοντος.
3.2.2.3. Τα 'ΑΘΛΑ' που συγκεντρώνονται από τους κατόχους πρόσθετων προσωπικών καρτών, προστίθενται στον ειδικό λογαριασμό του κατόχου της κύριας κάρτας.
3.2.2.4. Σε περίπτωση ακυρώσεως συναλλαγής που πραγματοποίησε ο κάτοχος με τη χρήση της κάρτας, αφαιρούνται αυτομάτως από τον ειδικό λογαριασμό του συμμετέχοντος στο Πρόγραμμα τα αντίστοιχα 'ΑΘΛΑ', που είχαν καταχωρηθεί στον ειδικό λογαριασμό του με την εκτέλεση της συναλλαγής.
3.2.2.5. Τα 'ΑΘΛΑ' ανταλλάσσονται μόνο με τα είδη ή τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στον εκάστοτε ισχύοντα κατάλογο ή που κατά καιρούς γνωστοποιούνται από την Τράπεζα στους συμμετέχοντες και η ανταλλαγή πραγματοποιείται μόνο με τον καθοριζόμενο στην παρούσα ή με τον εκάστοτε καθοριζόμενο από την Τράπεζα τρόπο. Σε καμία περίπτωση τα 'ΑΘΛΑ' δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.
Γράφει για χρέωση του λογαριασμού της κάρτας, άρα και εγώ πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση θα προστιθενται.
Alpha bank είναι, έλεγα μήπως έχει κανείς εμπειρία.ps. Ενδεικτικά για ένα iPhone 5 θέλει 102000 αθλα.
-
Γνωρίζω τη miles & more της Πειραιώς που έχει η Στέλλα και είναι ακριβώς το ιδιο σύστημα : για κάθε ευρώ που ξοδεύεις παίρνεις 1 μίλι το οποίο εξαργυρώνεται σε αεροπορικά εισητήρια, ξενοδοχεία, και είδη από τα καταστήματα της Lufthansa (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων). Φυσικά μετράει κάθε ευρώ.
Μου έχει πει ότι θες περίπου κάνα 35.000 μίλια χωρίς τους φόρους κάθε εισητήριο (allez -retour) για ευρωπαϊκούς προοορισμούς (δεν πρέπει να έχουν σοβαρές διαφορές μεταξύ τους σε μίλια). -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Νέα απορία. Έχω μια κάρτα που για κάθε ευρώ λέει ότι παίρνεις έναν πόντο. Αυτό ισχύει και για αγορές από εξωτερικό ή internet;Ναι,ακομα και αν δεν ειναι σε ευρω η αγορα,θα γινει η μετατροπη και θα παρεις τους αντιστοιχους ποντους
-
Ωραία όλα στην κάρτα λοιπόν.
Ένα ζήτημα είναι τι χρονικό περιθώριο έχεις να τα εξαργυρώσεις γιατί σε 1 χρόνο δεν προλαβαίνεις και πολλά. -
3 χρόνια βλέπω
-
Ναι το ξέρω οτι είναι 3 χρόνια. Σαν γενικό θέμα το έθεσα.
Η eurobank για παράδειγμα έχει 1 χρόνο, αλλά έχει διαφορετικό σύστημα.
Ελπίζω σε 3 χρόνια που θα πάρω το iPhone 8 δωρεάν να υπάρχει alpha bank. -
Εχω ενα μερος οπου συλλεγω παλια βιβλιαρια τραπεζων.Η θεα τους ειναι διδακτικη.
Ενα πραγμα ειναι απολυτως βεβαιο:καμια τραπεζα δεν θα υπαρχει για παντα.
Βεβαιως οι καταθετες-επενδυτες-πελατες αλλοτε βιωνουν απωλειες,αλλοτε απλως μια εξαγορα,η καταληξη γι αυτους δεν ειναι στανταρτ. -
Εξηγήστε μου για ποιόν λόγο δεν γίνεται δεκτή εξουσιοδότηση για άνοιγμα λογαριασμου;
Εξουσιοδότησα με αστυνομίες και όλους τους τύπους τη γυναίκα μου, έδωσα πρωτότυπη ταυτότητα, πιστωτικές, το Username του web banking, ΤΑ ΠΑΝΤΑ - και όμως δε μου άνοιξαν καινουριο λογαριασμο....
Και μιλάμε για Alpha Bank, που είμαι ήδη πελάτης 10 χρόνια με 2 λογαριασμούς και 2 κάρτες, που απλώς θέλαμε να ανοίξουμε έναν καινούριο κοινό.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Βεβαιως οι καταθετες-επενδυτες-πελατες αλλοτε βιωνουν απωλειες,αλλοτε απλως μια εξαγορα,η καταληξη γι αυτους δεν ειναι στανταρτ.Σε ποιες περιπτώσεις στην Ελλάδα - μετά τη μεταπολίτευση - καταθέτες έχασαν λεφτά ;
-
Βεβαιως οι καταθετες-επενδυτες-πελατες αλλοτε βιωνουν απωλειες,αλλοτε απλως μια εξαγορα,η καταληξη γι αυτους δεν ειναι στανταρτ.Σε ποιες περιπτώσεις στην Ελλάδα - μετά τη μεταπολίτευση - καταθέτες έχασαν λεφτά ;
Ειδες τι εγινε με την FBB?
Το θεμα ειναι οτι οσο υπηρχε η δραχμη ηταν πιο ευκολο να καλυφθουν αδυναμιες και επισης μετα την μεταπολιτευση ειχαμε 0% κρατικο χρεος και συνεχη αναπτυξη και αρα μπορουσαμε να καλυπτουνε τρυπες βαζοντας τας στο χρεος. Ειναι αλλη η οικονομια αυτην την στιγμη.
-
Τι έγινε με την FBB (εκτός να την εξαγοράσει η Εθνική και να βγει ο Ρέστης στη σέντρα ?) Εννοώ με τους καταθέτες που έλεγε ο koutsan
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ειδες τι εγινε με την FBB?
Το θεμα ειναι οτι οσο υπηρχε η δραχμη ηταν πιο ευκολο να καλυφθουν αδυναμιες και επισης μετα την μεταπολιτευση ειχαμε 0% κρατικο χρεος και συνεχη αναπτυξη και αρα μπορουσαμε να καλυπτουνε τρυπες βαζοντας τας στο χρεος. Ειναι αλλη η οικονομια αυτην την στιγμη.
Όχι πρέφα δεν πήρα, για πες
Αυτό που είδα πάντως είναι ότι η Εθνική συνεχίζει να μου τοκίζει τα χρήματά μου με 5,5% όπως τα είχα 'κλεισμένα' στην FBB
-
Μετα την μεταπολιτευση οι καταθετες δεν εχασαν λεφτα..ακομα.
Study well, and it will come. -
Έλα ρε παιδιά, δεν έγινε δέσμευση καταθέσεων στην Ελλάδα;
Γιατί, επειδή χρησιμοποίησαν άλλο όνομα;
Όταν σε κάποιον με μηδενικά εισοδήματα, εφευρίσκεις τα 'αντικειμενικά κριτήρια', ουσιαστικά του κάνεις κατάσχεση καταθέσεων.
Επειδή το μηδενικό εισόδημα δεν ευδοκιμεί στο παρόν φόρουμ (καθότι εγγράφονται μόνο βορειοπροαστίτες), δε σημαίνει πως δεν ευδοκιμεί και στη χώρα.
Ξέρω κουτσαν, στον κόσμο σου (και άρα στον κόσμο) αυτά είναι ανύπαρκτα. -
Αυτό που είδα πάντως είναι ότι η Εθνική συνεχίζει να μου τοκίζει τα χρήματά μου με 5,5% όπως τα είχα 'κλεισμένα' στην FBB
Δεχόμενος ως αληθές το 5,5 % επιτόκιο, μάλλον το ποσό είναι πάνω απο 300.000 €, ίσως και ... λίγα λέω.
-
300.000 €??? τολμάς να μιλάς στον κουτσαν για ποσά μικρότερα του μύριου???
Αν δε σε κάψει κεραυνός, τυχερός θα 'σαι. -
Αυτος ειναι ο λογαριασμος για τα εξοδα της Στελλας
-
Αααα, ΟΚ!
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα