-
http://www.news.gr/oikonomia/h-tseph-mo ... po-to.html
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
http://www.news.gr/oikonomia/h-tseph-moy/article/80347/foroi-sta-aftokinhta-me-vash-thn-axia-apo-to.htmlΝαι το είδα, άντε να δούμε, ρε συ λες, γιατί το έχουμε ξανακούσει...
-
Κοιτα να δεις που τελικά ειμαι 'τυχερός' που δεν ειχα/εχω λεφτα να αλλαξω το 2λιτρο του '96 με τα 252.300χλμ....
Και βεβαιως ειμαι και'πλουσιος' ως κατοχος 2λιτρου... -
Σίγουρα ποιο δίκαιο θα είναι αν γίνει... από την άλλη η φορολόγηση με βάση την αξία σε ένα 'μεγάλου' κυβισμού αυτοκίνητο πως ακριβώς θα γίνει?
Θα υπολογίσουν φυσικά ότι ένα μεσαίο δίλιτρο πλέον έχει τρέχουσα αξία αντίστοιχη ενός μικρού 1.2-1.4 πόλης -και πολύ λέω-?
Yeah right. -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Σίγουρα ποιο δίκαιο θα είναι αν γίνει... από την άλλη η φορολόγηση με βάση την αξία σε ένα 'μεγάλου' κυβισμού αυτοκίνητο πως ακριβώς θα γίνει?
Θα υπολογίσουν φυσικά ότι ένα μεσαίο δίλιτρο πλέον έχει τρέχουσα αξία αντίστοιχη ενός μικρού 1.2-1.4 πόλης -και πολύ λέω-?
Yeah right.Καθώς ούτε καν η επιτροπή δεν έχει συσταθεί είναι προφανώς άγνωστο τι θα πουν και τι θα κάνουν...
Πάντως υπάρχει η λογική του Blue-Book (εργοστασιακή/αγοραστική/CIF και μετά τυπικοί συντελεστές απομείωσης αξίας) και υπάρχει η λογική της 'τρέχουσας αξίας', αυτό που κάνουν δηλαδή οι ασφαλιστικές (μέσοι όροι από τα πιο γνωστά/μεγάλα sites και εφημερίδες/περιοδικά μεταχειρισμένων).
-
Το έχουμε ξανασυζητήσει και είναι αδύνατο (εκτός από άδικο) να εφαρμοστεί στα ταξινομημένα πριν το 2014.
-
Επειδη η ολη ιστορια θα γινει για να μπουν περισσοτεροι στον φορο πολυτελειας, μην περιμενετε να ειναι πιο δικαιο.
Μαλλον το ιδιο αδικο με το σημερινο θα ειναι. -
Πάντως διαιώθηκα.
Σας εγραφα ότι ότι κάνουν έχει σχεση με τα data
Το είπε... δεν έχει data!!! -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Πάντως διαιώθηκα.
Σας εγραφα ότι ότι κάνουν έχει σχεση με τα data
Το είπε... δεν έχει data!!!
-
χεσε με.... !!!!
-
χαχαχα
Για τη διερεύνηση της καλύτερης λύσης θα εκδοθεί πόρισμα από ειδική Επιτροπή** που δεν έχει συσταθεί ακόμη**, όπως διευκρίνησε ο ίδιος.
κι εγω πιστευω οτι αν κατι αλλαξει θα ειναι για τα καινουρια αυτοκινητα, οπως εγινε και με τα τελη κυκλοφοριας.
και σιγουρα δεν προκειται να εισπραξουν λιγοτερα...
-
Θα το γράψω για πολλοστή φορά: φορολόγηση με βάση την πραγματική αξία δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι Υ Π Ε Ρ Β Ο Λ Ι Κ Α δίκαιο για το βρωμερό σύστημα που μας κυβερνάει.
-
+1 Το έχουμε ξαναπεί, κάτι τέτοιο είναι πολύ απλό, δίκαιο και καθαρό για να γίνει αποδεκτό. Ακόμα κι αν γίνει ώστε να είναι δικαιοφανές θα γίνει με τρόπο που να μην είναι δίκαιο. Πχ ποια είναι η πραγματική αξία.... Αυτή που θέλει ο αγοραστής, αυτή που θέλει ο πωλητής, αυτή που λέει το car ή αυτή του autotriti ή κάποιου άλλου, η καινούργια εργοστασιακή (ποια απ' όλες) ή η τελική τιμή πώλησης με κάποια απομείωση που θα έχει επαφή με την πραγματικότητα ή είναι όση βολεύει ή κάτι άλλο πιο μπερδεμένο.... Και γιατί να μην πληρώνεις με βάση την τιμή του βασικού μοντέλου και να σε ξεσκίζουμε στα έξτρα....
Πάντως στο εξωτερικό υπάρχει και πρόβλεψη για την απαξίωση του κάθε μοντέλου στα 3 ή 5 χρόνια, τα γαλλικά είναι πολύ κακά με υπόλοιπο αξίας μόνο το 33%.... Ξέρεις τι σε περιμένει από πριν αγοράσεις.Σαν ένα πολύ καλό παράδειγμα της αδικίας θα αναφέρω το Tiguan που το έθεσαν μερικοί σαν εναλλακτική. Υπάρχει σε 1,4 και σε 2,0 με κοντινές επιδόσεις. Προφανώς οδική συμπεριφορά, χώροι για παιδιά και ασφάλεια είναι τα ίδια. Ο ένας δεν πληρώνει ο άλλος πληρώνει...
-
[quote='onyx
Σαν ένα πολύ καλό παράδειγμα της αδικίας θα αναφέρω το Tiguan που το έθεσαν μερικοί σαν εναλλακτική. Υπάρχει σε 1,4 και σε 2,0 με κοντινές επιδόσεις. Προφανώς οδική συμπεριφορά, χώροι για παιδιά και ασφάλεια είναι τα ίδια. Ο ένας δεν πληρώνει ο άλλος πληρώνει...[/quote]προφανως θελει να φορολογησει την αξια αγορας και οχι τις επιδοσεις...
σου λεει αφου εδωσες παραπανω λεφτα για το 2λιτρο αρα εχεισ, αρα πλερωνε πιο πολλα. Βεβαια σε εργοστασιακη αξια τα αμαξια απεχουν ελαχιστες 100αδες ευρω ενω λογω φορων κλπ το 2-λιτρο ισωσ να εχει και 50% παραπανω στην λιανικη(υποθετικα μιλω δεν ξερω τις τιμες) οποτε ο 2λιτρος παλι θα ειναι 'παραπονουμενοσ' και θα πει 'ρε παιδια οταν το πηρα με σκισατε στους φορους εισαγωγησ...οχι αλλο πια..ελεος'. Ολοι δικηο εχουν. Η κατασταση ειναι μυλος. -
Καλά αυτοί δεν είχαν έλλειμμα από τις υπερφορολογίσεις με αποτέλεσμα την κατάθεση πινακίδων?? Τώρα πάλι βάζουν κι αλλους φόρους?
-
Σαμαράς: ...
...
ενώ για το φόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.
...http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 34&catid=9
-
Πληρώνουμε τα σκοινακια των στρατιωτικών έλεος!
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 4 Beta
-
Δεν πρόκειται να μαζεψουν τιποτα,ηδη φιλος μου (a3tfsi)τις κατεθεσε την Παρασκευη οπου ηταν 5-6 νοματαιοι με παραμασχαλα τους τσιγκους,εγω( a3fsi) αναμενεται την αλλη βδομαδα μαζι με τον γειτονα(
Rav4),τελος!!! , τα κοροιδα ΞΥΠΝΗΣΑΝ Μαυραγανη ακους ?Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης fuorigioco1981 έγραψε:
Πληρώνουμε τα σκοινακια των στρατιωτικών έλεος!
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 4 Beta...και τωρα εσυ ψηθηκες οτι δεν θα κοπει τπτ,ε....?
μονο αυτο ταιριαζει σε οσους κυβερνησαν τον τοπο τα τελευταια 40 χρονια,
κ τον καταντησαν ετσι.
με ενα καινουργιο φορο καθε μερα,ΔΕΝ προκειται να γινει τπτ...
αν δν φερουν πισω τα 'φαγωμενα',αν δν κανουν κι αλλοι συντομα παρεα στον Ακη στον Κορυδαλλο,
αν δν λογοδοτησουν οσοι εκαναν το ελληνικο δημοσιο μπ@ρδελο και τσιφλικι τους με τα ρουσφετια,
δν νομιζω να αλλαξει κατι...ενας Παπαδοπουλος μας χρειαζεται,δν ελεγαν καποτε...?
το επικαιρο ειναι Χρυση Αυγη να ξεβρωμισει ο τοπος....
πραγματικα εχω την εντυπωση οτι αυτος ο τοπος δν σωζεται με τπτ... -
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
προφανως θελει να φορολογησει την αξια αγορας και οχι τις επιδοσεις....Εννοείς να ξαναφορολογήσει τα κυβικά, όχι την αξία αγοράς. Μην ξεχνάμε πόσα παραπάνω πλήρωσε σε αξία αγοράς μόνο λόγο κυβικών κάποιος...
Τέλη κυκλοφορίας