-
Ο χρήστης ThanosL έγραψε:
Θα προτιμούσα κάτι με προσανατολισμο 80-20 ( άσφαλτο - χώμα ) .Γιατί να το κάνεις αυτό? Δεν θα κερδίσεις κάτι. Αντίθετα θα χάσεις σε κράτημα, θόρυβο, ποικιλία ελαστικών κτλ.
Βtw πως κατάφερες σκίσιμο σε 65αρι λάστιχο? Λακούβα ή κράσπεδο? Τα δικά μου 235/60/18 έχουν αποδειχθεί σκυλιά σε όλες τις δοκιμασίες.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Θα προτιμούσα κάτι με προσανατολισμο 80-20 ( άσφαλτο - χώμα ) .
Γιατί να το κάνεις αυτό? Δεν θα κερδίσεις κάτι. Αντίθετα θα χάσεις σε κράτημα, θόρυβο, ποικιλία ελαστικών κτλ.
Βtw πως κατάφερες σκίσιμο σε 65αρι λάστιχο? Λακούβα ή κράσπεδο? Τα δικά μου 235/60/18 έχουν αποδειχθεί σκυλιά σε όλες τις δοκιμασίες.
Δεν καταλαβα και γω πως εγινε . Το πιθανοτερο απο καμια πετρα- ξυραφι που πατησα πηγαινοντας προσφατα στο χωριο μου (ασφαλτος μεν αλλα συχνα βρισκω τετοια 'καλουδια' μπροστα μου απο ψιλοκατολισθησεις ). Το 80 -20 το ειπα για να υπαρχει και μια στοιχειωδης συμπεριφορα και αντοχη σε χωματοδρομο ή σε λιγο χιονακι . Βεβαια απο το λιγο που κοιταξα βλεπω αυτου του τυπου τα λαστιχα να εχουν αρκετα μικροτερο δεικτη ταχυτητας ( Η ) οπότε μαλλον δεν....Εσυ Στεφανε απο οτι θυμαμαι φορας τα Scorpion Verde και σε κοβω ευχαριστημενο , σωστα ;
-
Δεν έχει πρόβλημα το Η
Εγω έχω τα continental cross contact LX
Με δείκτη H
Ειναι λάστιχο 80-20
Θεωρώ πως αυτο το αυτοκινητο σίγουρα θα βρεθεί και σε χιόνι 2 3 φορές το χρόνο
Με τα 100 % άσφαλτο ειναι αν μη τι άλλο επικίνδυνο .Προτείνω 80 20 γι αυτο το αυτοκινητο
Διότι και η χρήση του ειναι προσανατολισμένη στο 80 20
Δεν ειναι αμιγώς ασφαλτινο ούτε και off road .
Περνάει τον περισσότερο χρόνο στην άσφαλτο αλλα του αρέσουν και τα κακοτραχαλα ενίοτε . -
Το Q5 σαφώς και είναι 100% ασφάλτινο. Όσο ασφάλτινο είναι ένα Α6 άλλο τόσο είναι και το δικό μας.
Ο χρήστης ThanosL έγραψε:
Εσυ Στεφανε απο οτι θυμαμαι φορας τα Scorpion Verde και σε κοβω ευχαριστημενο , σωστα ;Σωστά. Φοβερό λάστιχο αλλά αν κρίνω απ' τη φθορά του βγάζει δεν βγάζει 35.000χλμ. Υπό άλλες συνθήκες είναι καλό το νούμερο αλλά για 4κίνητο που δεν του ρουφάς το αίμα σε στροφιλίκια κτλ, δεν είναι και εντυπωσιακό.
-
Τα μοντελα που εχω στο μυαλο μου ειναι:
- Conti crosscontact UHP
- Pirelli scorpio verde
- Dunlop sp quatrommax (αυτο απο οτι διαβασα εχει ενισχυση kevlar στα πλαινα και ειναι νεο μοντελο. Δεν ξερω αν το εχει δοκιμασει κανεις απο την παρεα).
Βεβαια ολα τα παραπανω ειναι απο 95 - 100% ασφαλτο. Θα συμφωνησω με το Λευτερη οτι ναι μεν η χρηση που κανω εγω ειναι κυριως ασφαλτος αλλα θα ενιωθα καλυτερα αν ηξερα οτι θα μπορουσα να πατησω και λιγο χιονι χωρις πατιναζ ή χωμα χωρις να τα φθειρω υπερβολικα.
Τωρα μολις ειδα και κατι conti4x4 contact που εχουν λιγο πιo offroad σκαλισμα ( 90 -10 εντος εκτος το δινει στο site) με δεικτη ταχυτητας V. Επισης ενας λαστιχας στη γειτονια μου προτεινε ενα Goodyear Efficientgrip SUV παλι V ταχυτητα.
.Ξερει κανεις τιποτα γι αυτα τα δυο ;
-
Για το Conti cross contact UHP, τα φορά φίλος σε CRV και απο ότι μου έχει πει είναι μαλακά και ήσυχα αλλά γλιστράνε πιο εύκολα κατι το οποίο τον 'τρόμαξε' σε στροφή. Είναι όμως λίγο πιο φθηνα από τα Verde αλλά και πιο παλιάς τεχνολογίας.
Τα καινούρια Dunlop ακούγονται καλά, δεν έχω όμως άποψη. λογικά θα ναι όμως ακριβά.
Υπάρχουν και τα Goodyear Efficient grip SUV που πρεπει να είναι καλά , αλλά κι αυτά ακριβά.
Eπισης δες και στη Michelin (το diamaris 4x4 και το Tour HP) και απο τη Bridgestone το DUELER HP (σκληρό)
και όλα αυτά ειναι σχεδόν αμιγώς ασφάλτινα.
εγώ μαλλον μεταξύ VERDE και Dunlop θα ήμουνα. -
Αν ξεχάσεις το χιονι/χώμα πάρε http://www.michelin.com.my/Products-Ser ... Sport.html
Το καλύτερο ασφαλτινο. -
Δεν κάνει το latitude sport. Αυτό είναι για κάνα Range Sport, καμιά Cayenne Turbo κτλ. Δεν βγαίνει καν κάτω από 255.
-
Από μια γρήγορη έρευνα αγοράς (καθότι βιαζόμαστε) έχω τα εξής :
Conti cross contact UHP 104V 660 €
Dunlop sp quattromax 108V 637 € !!!!!!
Scorpion verde 108 V 715€
Good year efficient grip SUV 104V 680€ ( θα ρωτήσω κι αλλού)
Καμμιά ιδέα - συμβουλή ;
@ Stefan 147: τα conti cross contact τα έχω δει φορεμενα σε μερικά Q5 αλλά κανένα σε γνωστού μου ώστε να ρωτήσω πληροφορίες -
Πολύ καλές τιμές και όλα λίγο πολύ είναι καλά λάστιχα. Εγώ θα ξαναπήγαινα (θα ξαναπάω για την ακρίβεια σε κάνα 6μηνο) σε Verde, αλλιώς Continental.
-
Καλησπερα,
Tα verde εχω ακουσει οτι ειναι πολυ καλα και σκυλια.
Εγω εχω τα dunlop της μαμας και το αμαξι 2 χρονια με 23.000. Ποτε θα πρεπει να τα αλλαξώ;
Ευχαριστω
-
Επιβεβαιώνω ότι τα Verde είναι σκυλιά του πολέμου. Ειδικά τα πλαϊνά ούτε τα λογότυπα δεν μασάνε και παρκάρω καθημερινά σε χώρο που στάνταρ θα βρω στο πλάι κράσπεδου γιατί δεν χωράει αλλιώς το αμάξι.
Όσο για την αλλαγή ελαστικών θα πρέπει να γίνει όταν αρχίσεις να νιώθεις τη φθορά. Στο αμάξι μας φαίνεται περισσότερο στο μπροστινό σύστημα που αρχίζει και χαζοσπινάρει ή πετάει αδικαιολόγητα μούτρα με χαμηλές ταχύτητες.
-
Ευχαριστω Stefan,
Ξερεις περιπου στα ποσες χιλιαδες ΚΜ η στα ποσα χρονια;
Νικος
-
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα. Με την αίσθηση και το μάτι πάει.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δεν κάνει το latitude sport. Αυτό είναι για κάνα Range Sport, καμιά Cayenne Turbo κτλ. Δεν βγαίνει καν κάτω από 255.Βρε χαζούλι μην πιστεύεις ότι διαβάζεις στο σούπερ κατερίνα
ΘΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ LATITUDE SPORT?
ή είναι και αυτό σαν τη louis vuitton που παίρνουν μόνο μετρητά?
ΓΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ -
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Δεν κάνει το latitude sport. Αυτό είναι για κάνα Range Sport, καμιά Cayenne Turbo κτλ. Δεν βγαίνει καν κάτω από 255.
Βρε χαζούλι μην πιστεύεις ότι διαβάζεις στο σούπερ κατερίνα
ΘΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ LATITUDE SPORT?
ή είναι και αυτό σαν τη louis vuitton που παίρνουν μόνο μετρητά?
ΓΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ -
Μάλλον δεν κατάλαβες, κάτσε να στο ξαναπω:
** ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ LATITUDE SPORT** -
Ρε παιδιά ηρεμείστε λιγάκι. Για λάστιχα συζητάμε , δεν θίγουμε υπολήψεις! Ο καθένας λέει την προσωπική του γνώμη και σας ευχαριστώ πολύ γίαυτό. Αισθάνομαι άσχημα γιατί με αφορμή το δικό μου θέμα - πρόβλημα οξυνθηκαν αδικαιολόγητα τα πνεύματα.
-
Θανο υπάρχει νομίζω παρελθόν
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Θανο υπάρχει νομίζω παρελθόνΛευτέρη , όπως και να χει το θέμα ..... ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ !!!!! Εν τω μεταξύ εγώ δεν έχω καταλήξει ακόμα για το τι λάστιχα θα βάλω .
AUDI Q5