-
Κανονικά πρέπει να βάλεις πλέον διπλή ασφάλεια, να κόβει και φάση και ουδέτερο.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Κανονικά πρέπει να βάλεις πλέον διπλή ασφάλεια, να κόβει και φάση και ουδέτερο.???
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Κανονικά πρέπει να βάλεις πλέον διπλή ασφάλεια, να κόβει και φάση και ουδέτερο.Μηπως θες να κλανω και μπαταριες ΑΑ ??
Δεν ειμαι για τετοια φιλε μου -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Να δωσω 20αρικο σε ηλεκτρολογο ουτε καν για μια δουλεια μερικων λεπτων. Σεβομαι τα πτυχια και τις γνωσεις του καθε επαγγελματια, αλλα το να χρεωνουν οτι τους λειπει η οτι θελουν για να βγαλουν εξοδα μιας χλιδατης μερας σε ενα τεταρτακι το θεωρω μεγαλη μαλακια!
[/b]Πόσο πρέπει να το παρατείνει για να αξίζει το €20;
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Να δωσω 20αρικο σε ηλεκτρολογο ουτε καν για μια δουλεια μερικων λεπτων. Σεβομαι τα πτυχια και τις γνωσεις του καθε επαγγελματια, αλλα το να χρεωνουν οτι τους λειπει η οτι θελουν για να βγαλουν εξοδα μιας χλιδατης μερας σε ενα τεταρτακι το θεωρω μεγαλη μαλακια!
[/b]Πόσο πρέπει να το παρατείνει για να αξίζει το €20;
Ε τον παικτη ....
Ηλεκτρολογος εισαι ;;;;
Τι δεν καταλαβαινεις, ειναι απλο αυτο που λεω!!! Η αλλαγη ενος διακοπτη στον πινακα ειναι piece of cake, αν λαβεις ολες τις απαραιτητες προφυλαξεις με τη διακοπη ηλεκτροδοτησης που ΔΕΝ δικαιολογει, τουλαχιστον για τα δικα μου δεδομενα ενα 20αρικακι.
-
και το αντίθετο απλό είναι, αυτός που δεν ξέρει/φοβάται καλεί τον μάστορα. Γι'αυτό υπάρχουν και οι μηχανικοί και τα συνεργεία και μπλα μπλα μπλα. Μη λέμε πάλι τα ίδια.
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Κανονικά πρέπει να βάλεις πλέον διπλή ασφάλεια, να κόβει και φάση και ουδέτερο.
Μηπως θες να κλανω και μπαταριες ΑΑ ??
Δεν ειμαι για τετοια φιλε μουόταν κάνει τζιιιιιιζ να δούμε
-
Ζητησα και πιο πριν απο τον αστερις να εξηγησει περι διπλης αεφαλειας, αν ξερεις εσυ που δνε κανει τζιιιιζ για πες
-
Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να υπάρχει επιστροφή μέσω ουδέτερου ή από κάποια κακή γείωση γι'αυτό πέρα από ΔΔΕ καλό είναι να υπάρχει στο θερμοσίφωνο διπλή ασφάλεια γιατί στο μπάνιο δεν βάζεις απλώς το χεράκι και κάνει τσιζζζ αλλά εκτίθεσαι ολόκληρος άρα πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Αν τον κλείνεις ΠΑΝΤΑ πριν κάνεις μπάνιο το ξεχνάμε, αλλά γιατί να μην έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να υπάρχει επιστροφή μέσω ουδέτερου ή από κάποια κακή γείωση γι'αυτό πέρα από ΔΔΕ καλό είναι να υπάρχει στο θερμοσίφωνο διπλή ασφάλεια γιατί στο μπάνιο δεν βάζεις απλώς το χεράκι και κάνει τσιζζζ αλλά εκτίθεσαι ολόκληρος άρα πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Αν τον κλείνεις ΠΑΝΤΑ πριν κάνεις μπάνιο το ξεχνάμε, αλλά γιατί να μην έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο;Σωστος και να 'σαι σιγουρος αν ποτε προκειται να γινει εκ νεου ηλεκτρολογικη εγκατασταση θα ειναι ενα απο τα ζητηματα που θα σκεφτω πολυ σοβαρα! Με την υπαρχουσα κατασταση, κλεινω παντα το θερμοσιφωνα οταν κανω μπανιο και ΠΟΤΕ δεν εμπιστευομαι το θερμοστατη που εχει για να σταματησει τη λειτουργια του.
2 - 3 Φορες που μπηκα για ντουζ ξεχνωντας τον ανοιχτο, οταν ειδα το λαμπακι του να μου χαμογελαει τα πηρα στο κρανιο και τον εσβησα αμεσως.
Περα απο αυτο, οι αυτοματες ασφαλειες, δεν ειναι καλο να ανοιγοκλεινουν το κυκλωμα. Δεν ειναι κατασκευασμενες γι'αυτο το σκοπο. Υπαρχει λοιπον η αυτοματη ασφαλεια αλλα ΚΑΙ ενας διακοπτης που αντεχει παρα πολλα ανοιξε-κλεισε... αν και η BBC ασφαλεια που αλλαξα, κρατησε μια 30ετια περιπου...
-
-
Μια μπαλκονόπορτα μπλοκαρε και δεν λέει να ανοίξει τίποτα. Είναι αλουμινίου αλλά no-name. Δεν βλέπω πουθενα πρόσβαση σε καμία βίδα για να καταφέρω να έχω πρόσβαση στον μηχανισμό της. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? Το χερούλι δεν μπορεί να περιστραφεί τελείως. Μπλοκάρει στη μέση της περιστροφής με αποτέλεσμα να μην μπορώ να την ανοίξω. Φοβάμαι να το πιέσω πολύ γιατί μου φαίνεται ότι θα σπάσει.
-
Φωναξε κανα αλουμινα
-
Μέχρι να βρω εδώ αλουμινά θα έχει περάσει το καλοκαίρι
-
Τελικά το έφτιαξα. Το άνοιξα λίγο με ένα κατσαβίδι στο κενό, πίεσα τη γλώσσα με ένα λεπτό μαχαίρι από έξω και κατάφερα να το γυρίσω
-
Θελω να βαλω βαση τηλεορασης σε σπιτι που ειναι απο πετρα κτισμενο, το προβλημα ειναι οτι στα 10cm ειναι ασβεστης και μετα η πετρα τι προτεινεται απο ουπα να βαλω;
-
Ο χρήστης aser79 έγραψε:
Θελω να βαλω βαση τηλεορασης σε σπιτι που ειναι απο πετρα κτισμενο, το προβλημα ειναι οτι στα 10cm ειναι ασβεστης και μετα η πετρα τι προτεινεται απο ουπα να βαλω;10 πόντους ασβέστη;;; όσο πιο βαθιά, τόσο πιο καλά
-
Φτιαχνω καινουργια κκεεβατοκαμαρα καιμειμαι στη φαση της ηλεκτρολογικης μελετης και φωτισμου.
Εχω μερικες απορειες καινζητω τα φωτα απο τους παλιους...
Δυο ειναι η σκεψεις μου σχετικα με το φωτισμο. Το κεντρικο φως χρησιμοποιηται ως δευτερευον και διακοσμητικο φως ενω κατα τοπους, οπως κομοδινα και τουαλετα-καθρεπτη τοπικο δυνατο φως. Η αλλη σκεψη ειναι το κεντρικο φως δινει τα μεγιστα και τα φωτα στακομοδινα και καθρεπτη ειναι κυριως διακοσμητικα.
Ακομη, ο διακοπτης αλλερετουρ που μπαινει συνηθως για το κεντρικο, ειναι βολικο να μπει στο κεντρο του κρεβατιου ψηλα ή ειναι σοφοτερο να βρισκεται εκατερωθεν αυτου σε δυο σημεια ?
Οι πριζες που μπαινουν στα πλαγια χρησιμευουν σε τιποτα ή απλα εχουμε να λεμε?
Εχει βαλει κανεις φωτα στη ντουλαπα?
Κρυφο φωτισμο και σποτ δεν θαβαλω μιας και δεν θα γινει ψευδοροφη. -
Εγώ προτιμώ χαμηλό φωτισμό στο κομοδίνο.
Ο διακόπτης στο κέντρο, λίγο too much να υπάρχει ένας σε κάθε πλευρά.
Οι πρίζες...τι εννοείς ότι είναι αχρείαστες; το φως στο κομοδίνο από που θα πάρει ρεύμα; το κινητό να το φορτιζεις το βράδυ; μέχρι και ηλεκτρονική κορνίζα και ασύρματο τηλέφωνο μπορεί να θέλεις να έχεις στο κομοδίνο πχ όπως έχω εγώ. Εγώ στην πρίζα του κομοδίνου έχω πολυπριζο 6 θέσεων ας πούμε για τα πράγματα του κομοδινου!
Για φωτισμό στη ντουλάπα αν θέλεις...μια ledοταινια, ένα μετασχηματιστακι, ένα διακοπτακι ...τέλος.Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Το φως στο κομοδινο μπορει να ειναιπορτατιφ οποτε ναι χρειαζεται πριζα, αλλα πολυμπριζο να φορτιζω κινητο, σκουπακι κλπ? υπερβολη δεν ειναι?
-
Μα πορτατίφ θα έχεις λογικά, τι θα έχεις; θα μπορούσες να βάλεις βέβαια και κάτι σταθερό στη τοίχο, απλικα, αλλά σε περιορίζει μελλοντικά σε αλλαγές, δεν τις προτιμώ..πορτατίφ και αλλάζεις ότι κι όποτε θέλεις.
Η υπερβολή στο να φορτιζεις το κινητό που είναι; Δηλαδή που θα το φορτιζεις το βράδυ; στο σαλόνι;
Άλλωστε εγώ σου είπα στο κομοδίνο έχω επίσης ηλεκτρονική κορνίζα κι ασύρματο τηλεφωνο, πέρα από το πορτατίφ. Βάλε και 2 κινητά να φορτίζουν το βράδυ επίσης. Ε μένει και μια θέση ελεύθερη για κάνα λάπτοπ, νετμπουκ ξέρω γω, ανάλογα τι θα χρησιμοποιήσω.Στην τελική αν το πολυπριζο σου φαίνεται too much, εσένα μπορεί να σε καλύπτει απλά ένας σταυρος στην πρίζα. Αλλά το να μην υπάρχει καθόλου πρίζα είναι fail για μένα.
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]