-
καλησπερα,εχω ενα μερσεντες ε190 του 92 τρακαρισμενο μπροστα το καλοκαιρι του 12'.απο τοτε ειναι ακινητοποιημενο μεχρι σημερα με απληρωτα τα τελη του 13΄.θα ηθελα να το ξεφορτωθω μιας και ειναι της μητερας μου και δεν θα το οδηγησει πλεον.ενας κυριος μου το ζητησε για ανταλλακτικα και μου ειπε να κανω οριστικη διαγραφη οπου δεν θα πληρωσω τα τελη τα φετινα και ετσι μπορει να το παρει αυτος.ειναι σωστο αυτο γιατι με αυτα ειμαι ασχετος.εσεις τι θα κανατε στη προκυμενη περιπτωση.ο σκοπος μου ειναι να βγαλω περιπου γυρω στα 250-300 ευρω εστω και σε αυτη τη κατασταση.γινεται διαγραφη και πως?ειμαι σε αδιεξοδο..
-
καλησπερα,εχω ενα μερσεντες ε190 του 92 τρακαρισμενο μπροστα το καλοκαιρι του 12'.απο τοτε ειναι ακινητοποιημενο μεχρι σημερα με απληρωτα τα τελη του 13΄.θα ηθελα να το ξεφορτωθω μιας και ειναι της μητερας μου και δεν θα το οδηγησει πλεον.ενας κυριος μου το ζητησε για ανταλλακτικα και μου ειπε να κανω οριστικη διαγραφη οπου δεν θα πληρωσω τα τελη τα φετινα και ετσι μπορει να το παρει αυτος.ειναι σωστο αυτο γιατι με αυτα ειμαι ασχετος.εσεις τι θα κανατε στη προκυμενη περιπτωση.ο σκοπος μου ειναι να βγαλω περιπου γυρω στα 250-300 ευρω εστω και σε αυτη τη κατασταση.γινεται διαγραφη και πως?ειμαι σε αδιεξοδο..
-
-
Κριμα η 190....
Οριστικη διαγραφη αν δεν κανω λαθος δεν μπορεις να κανεις μονος,πρεπει να προσκομισεις χαρτι απο το ανακυκλωτηριο στο οποιο παρεδωσες το αυτοκινητο προς καταστροφη-ανακυκλωση.Εχει ξανασυζητηθει το θεμα,δεν μπορεις απλα να δωσεις το αυτοκινητο ως αντικειμενο στον ενδιαφερομενο...Ωστοσο δεν γνωριζω τι καθεστως ισχυει για τα τρακαρισμενα.Υποθετω οτι δε γινεται να πουλησεις τα χρησιμα αναταλλακτικα στον ενδιαφερομενο και να πας το κουφαρι προς διαγραφη,φοβαμαι δεν θα το δεχτουν στο ανακυκλωτηριο...
-
Εχω τη γνωμη οτι η μονη δοσοληψια που μπορεις να κανεις ειναι να το πουλησεις σαν αυτοκινητο ,εστω τρακαρισμενο αλλα αυτοκινητο..Ο αγοραστης ας βρει τη λυση για την διαγραφη του .......(κλοπη;;;)
-
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Ωστοσο δεν γνωριζω τι καθεστως ισχυει για τα τρακαρισμενα.Υποθετω οτι δε γινεται να πουλησεις τα χρησιμα αναταλλακτικα στον ενδιαφερομενο και να πας το κουφαρι προς διαγραφη,φοβαμαι δεν θα το δεχτουν στο ανακυκλωτηριο...
εμάς ενα φορντ μοντεο το δεχτήκαν (καλά όχι κ κουφαρι) κ μας δωσαν κ 250 ευρώ κάνοντας αυτοί όλες τις διαδικασιες.
προτείνω στο φίλο να ψάξει στο ίντερνετ. κάποιες εταιρείες δίνουν 250-350 ακόμα κ 500 ευρώ για να παρουν το αμαξι σου κ να το αποσύρουν χωρίς εσύ να τρέχεις για τίποτα -
Εχω παρομοια απορια..Τρακαρα πριν 10μερες και κατα 99% μου το βγαζει ολικη..Για να παρω ομως τα λεφτα πρεπει ή να το μεταβιβασω ή να το παει ανακυκλωση για διαγραφη..τι να κανω ειναι αμαρτια να τους κανω μαγκες το αμαξι δουλευει κανονικα και εχει ενα καρο χρησιμα ανταλλακτικα απανω γιατι να μην τα εκτεταλευτω εγω..?Υπαρχει κανενας τροπος?
-
Ο χρήστης Mr.copen έγραψε:
Εχω παρομοια απορια..Τρακαρα πριν 10μερες και κατα 99% μου το βγαζει ολικη..Για να παρω ομως τα λεφτα πρεπει ή να το μεταβιβασω ή να το παει ανακυκλωση για διαγραφη..τι να κανω ειναι αμαρτια να τους κανω μαγκες το αμαξι δουλευει κανονικα και εχει ενα καρο χρησιμα ανταλλακτικα απανω γιατι να μην τα εκτεταλευτω εγω..?Υπαρχει κανενας τροπος?Metabibase to σε συγγενη, κατεθεσε πινακιδεσ....και αρχισε να πουλας τα κομματια να βγαλεισ κατι.
Οτι περισεψει απο μεταλλα, φωναξε αυτουσ που παιρνουν σιδερα/παληταζηδες να στο εξαφανισουν..τα δινουν σε χυτηρια με το κιλο και βγαζουν μεροκαματο.Το χαρτι τησ καταθεσησ να το κρατησεισ ομως...εσυ και ο συγγενησ, διοτι ποτε δεν ξερεισ.
-
Ο χρήστης fucile24 έγραψε:
καλησπερα,εχω ενα μερσεντες ε190 του 92 τρακαρισμενο μπροστα το καλοκαιρι του 12'.απο τοτε ειναι ακινητοποιημενο μεχρι σημερα με απληρωτα τα τελη του 13΄.θα ηθελα να το ξεφορτωθω μιας και ειναι της μητερας μου και δεν θα το οδηγησει πλεον.ενας κυριος μου το ζητησε για ανταλλακτικα και μου ειπε να κανω οριστικη διαγραφη οπου δεν θα πληρωσω τα τελη τα φετινα και ετσι μπορει να το παρει αυτος.ειναι σωστο αυτο γιατι με αυτα ειμαι ασχετος.εσεις τι θα κανατε στη προκυμενη περιπτωση.ο σκοπος μου ειναι να βγαλω περιπου γυρω στα 250-300 ευρω εστω και σε αυτη τη κατασταση.γινεται διαγραφη και πως?ειμαι σε αδιεξοδο..Δυστυχώς με την δημιουργία της ΕΔΟΕ, για να διαγράψεις οριστικά ένα όχημα πρέπει να το παραδώσεις σε κάποιο αδειοδοτημένο ανακυκλωτήριο, και να είναι ΠΛΗΡΕΣ όταν το παραδώσεις, αλλιώς κανονικά μπορούν να σε βάλουν να πληρώσεις για τα κομμάτια που λείπουν (όχι δεν κάνω πλάκα). Περισσότερα δες εδώ:
http://www.edoe.gr/welcome.aspx?NewPage=8000&id=1
Βέβαια αυτά ίσχυαν παλιά. Πλέον κάποια ανακυκλωτήρια, όπως είπε και ο chemic δίνουν ένα μικρό ποσό (της τάξης των 200-300€) για να τους παραδώσεις το όχημα σου.
Στη δική σου περίπτωση οι μόνες νόμιμες λύσεις που μπορώ να σκεφτώ είναι είτε να το πουλήσεις, να γίνει η μεταβίβαση κανονικά στο όνομα του και μετά ας το κάνει ότι θέλει, είτε να το παραδώσεις σε κάποιο ανακυκλωτήριο ως έχει. Αυτά εφόσων θες να το διαγράψεις ΟΡΙΣΤΙΚΑ. Αν δε σε ενοχλεί να υπάρχει ως όχημα για τα αρχεία, μπορείς απλά να το κόψεις για ανταλλακτικά, και να πετάξεις το κουφάρι. Βέβαια αυτό θα πρέπει να το κάνεις εσύ (ή να δεις ότι το όχημα θα καταστραφεί και δε θα μπλέξεις πουθενά). Τότε το αμάξι θα υπάρχει για το υπουργείο, αλλά θα έχεις κάνει προσωρινή κατάθεση, αλλά δε θα φορολογείσαι για αυτό (προς το παρόν τουλάχιστον). Ίσως θα μπορούσες να έρθεις σε επαφή με κάποιο ανακυκλωτήριο και να κανόνιζες να δεχτούν να παραλάβουν ένα σκέτο κουφάρι, και να πουλήσεις τα υπόλοιπα ανταλλακτικά. Και χαρτί θα πάρεις για να το διαγράψεις, και ίσως βγάλεις κάτι. Βέβαια δύσκολα να το δεχτούν αυτό στα ανακυκλωτήρια, αλλά δε χάνεις κάτι να προσπαθήσεις (μην τους πεις ότι πούλησες το υπόλοιπο, αλλά ότι απλά αυτό σου είχε μείνει μετά από το ατύχημα).
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ θα πληρώσεις τα τέλη του 2013 και μάλιστα με πρόστιμο...
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Εχω παρομοια απορια..Τρακαρα πριν 10μερες και κατα 99% μου το βγαζει ολικη..Για να παρω ομως τα λεφτα πρεπει ή να το μεταβιβασω ή να το παει ανακυκλωση για διαγραφη..τι να κανω ειναι αμαρτια να τους κανω μαγκες το αμαξι δουλευει κανονικα και εχει ενα καρο χρησιμα ανταλλακτικα απανω γιατι να μην τα εκτεταλευτω εγω..?Υπαρχει κανενας τροπος?
Metabibase to σε συγγενη, κατεθεσε πινακιδεσ....και αρχισε να πουλας τα κομματια να βγαλεισ κατι.
Οτι περισεψει απο μεταλλα, φωναξε αυτουσ που παιρνουν σιδερα/παληταζηδες να στο εξαφανισουν..τα δινουν σε χυτηρια με το κιλο και βγαζουν μεροκαματο.Το χαρτι τησ καταθεσησ να το κρατησεισ ομως...εσυ και ο συγγενησ, διοτι ποτε δεν ξερεισ.
Ότι σου είπε ο από πάνω. Δυστυχώς αν διαβάσεις τα ΦΕΚ στο λινκ που παρέθεσα παραπάνω θα δεις ότι ο νόμος τους κάνει τζάμπα μάγκες. Δεν έχεις δικαίωμα να πουλήσεις κάνενα κομμάτι του αυτοκινήτου.
Μπορείς να κάνεις αυτό που λέεις ο ELTASSOS, αλλά το αμάξι δε θα διαγραφτεί ποτέ από τα αρχεία του υπουργείου, και πάντα θα υπάρχει στη δήλωση του συγγενή. Και επειδή η μεταβίβαση δεν είναι τζάμπα, τσέκαρα αν αξίζει τον κόπο (δηλαδή αν υπάρχει ζήτηση για τα ανταλλακτικά κια πόσα περίπου θα πιάσει) και μετά πάρε την απόφαση. -
Και δεν δίνεις το αυτοκίνητο για να σου κάνει ο 'αγοραστής' μεταβίβαση γιατί δεν θα σου κάνει και το αυτοκίνητο θα συνεχίσει να είναι στο όνομά σου.
-
Εν κατακλειδι ειτε βρισκεις ανακυκλωτηριο το οποιο θα στο αγορασει για 250-300 ευρω και το δινεις χωρις να ασχοληθεις καθολου με αυτον που στο ζητησε για ανταλλακτικα,ειτε το πουλας κινωντας εσυ τις διαδικασιες της μεταβιβασης στον ανθρωπο που στο ζητησε τον οποιο βεβαια δε νομιζω να συμφερει...Κοστος αυτοκινητου + κοστος μεταβιβασης+τελη κυκλοφοριας πανω απο 300 ευρω....
Προσφατα εμαθα για μια αψογη λευκη 190Ε του '92...Πληρως εξοπλισμενη με εργοστασιακο aircon,ηλεκτρικα παραθυρα,αεροσακο οδηγου....Ειχε καταθεσει πινακιδες,την ειχε αφησει στο δρομο και ζηταγε 1000 ευρω για το αυτοκινητο ή εστω μια αξιοπρεπη προσφορα....Το πηρε ο δημος και κατεληξε σε ανακυκλωτηριο.Κριμα που δεν το ηξερα ηταν ιδανικος δοτης για τη δικια μου...Ειδικα το aircon και τα ηλεκτρικα...
-
Το θεμα ειναι να μην επιβαρυνω κανενα συγγενη-γνωστο(εντωμεταξυ εχουν ολοι απο ενα οποτε ενα δευτερο θαναι προβλημα..) με το να δηλωνει και να φορολογειται για ενα αμαξι στουκαρισμενο απο το οποιο θα βγαζω εγω απο τα ανταλλακτικα ενω αυτος με εξυπηρετει..ΠΑντος αν οντως ισχυει ετσι βαση νομου πολυ προκλητικο δεν ειανι το περνουν και καλα για διαλυση και λιωνουν το σασι και οτι ειναι αχρηστο και μετα πουλανε τα καλα ανταλλακτικα(μοτερ-καθισματα-φαναρια-ροδες κτλ...)και βγαζουν καθαρο κερδος χωρις να εχουν πληρωσει μια..Θα μου πεις και τι λειτουργει τιμια σε αυτο το κρατος..Τελος παντον..Στο θεμα μας..Αρα λυση ωστε να το διαγραψω οριστικα και να το πουλησω ανταλλακτικα μονος μου δεν παιζει..?Εδω πατρα υπαρχει κανενα διαλυτηριο που να σου δινει εστω αυτα τα 200-300 ευρω για να το παρει..?Βοηθεια παιδες γιατι υπαρχει πιεση χρονου αν δεν αποφασησω δνε μου δινει κια τα λεφτα η ασφαλιστικη..
Υ.γ.Καλα αυτο με το να πληρωσω προστιμο αν το μαγαρεισω και τους φωναξω να το παρουν σαν κουφαρι με κουφανε πρωτη φορα το ακουω!! Σε λιγο θα μας κανουν κουμαντο και στο κρεβατι μας..
-
ειχα ενα τρακαρισμενο ιχ.το πουλησα για ανταλλακτικα.εχω τις πινακιδες στο χερι και την αδεια.τι μπορω να κανω για να ξεμπερδευω με το ιχ?να κανω προσωρινη καταθεση η οριστικη διαγραφη?
-
Διαγραφή φυσικά!
-
διαγραφή γίνεται μόνο αν παραδοθεί το αμάξι σε κάποιο κέντρο ανακύκλωσης, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει αφού το έδωσε.
Μόνο να το δηλώσει κλοπή μπορεί ή να κάνει προσωρινή κατάθεση πινακίδων (κ να μην παει να τις παρει ποτέ πίσω). Υπάρχει κ η τρίτη λύση, μήπως τον εξυπηρετήσει κάποιο κέντρο ανακύκλωσης. ας πάρει τηλέφωνο να ρωτήσει -
Κανονικά έπρεπε να πάρει χαρτί από τον έμπορο ότι το αγόρασε για διάλυση κλπ...
-
βασικά κανονική μεταβίβαση έπρεπε να γίνει.
αλήθεια οι μαστόροι κ οι μάντρες πως πέρνουν τρακαρισμένα και τα κάνουν ανταλλακτικά αφού ο νόμος λεει πως για να διαγραφεί το αμαξι πρέπει να παραδοθεί σε κέντρο ανακύκλωσης? προφανώς συνεργάζονται με αυτά? ή υπάρχει καμιά διάταξη που το επιτρέπει, καμιά δήλωση για ολική καταστροφή? -
Υπάρχει διαδικασία που επιτρέπει να πωληθούν αυτοκίνητα για ανταλλακτικά αλλά πρέπει να κοπεί το αυτοκίνητο στα δύο. Το ποιός το ελέγχει αυτό δεν γνωρίζω. Αν θέλετε ρωτάω την Δευτέρα φίλους ανταλλακτηκάδες και σας λέω.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Μόνο να το δηλώσει κλοπή μπορεί..........
Aυτό δεν είναι παρανομία;
ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΙΧ-ΑΠΟΡΙΕΣ-ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ