Ο χρήστης fucile24 έγραψε:
καλησπερα,εχω ενα μερσεντες ε190 του 92 τρακαρισμενο μπροστα το καλοκαιρι του 12'.απο τοτε ειναι ακινητοποιημενο μεχρι σημερα με απληρωτα τα τελη του 13΄.θα ηθελα να το ξεφορτωθω μιας και ειναι της μητερας μου και δεν θα το οδηγησει πλεον.ενας κυριος μου το ζητησε για ανταλλακτικα και μου ειπε να κανω οριστικη διαγραφη οπου δεν θα πληρωσω τα τελη τα φετινα και ετσι μπορει να το παρει αυτος.ειναι σωστο αυτο γιατι με αυτα ειμαι ασχετος.εσεις τι θα κανατε στη προκυμενη περιπτωση.ο σκοπος μου ειναι να βγαλω περιπου γυρω στα 250-300 ευρω εστω και σε αυτη τη κατασταση.γινεται διαγραφη και πως?ειμαι σε αδιεξοδο..
Δυστυχώς με την δημιουργία της ΕΔΟΕ, για να διαγράψεις οριστικά ένα όχημα πρέπει να το παραδώσεις σε κάποιο αδειοδοτημένο ανακυκλωτήριο, και να είναι ΠΛΗΡΕΣ όταν το παραδώσεις, αλλιώς κανονικά μπορούν να σε βάλουν να πληρώσεις για τα κομμάτια που λείπουν (όχι δεν κάνω πλάκα). Περισσότερα δες εδώ:
http://www.edoe.gr/welcome.aspx?NewPage=8000&id=1
Βέβαια αυτά ίσχυαν παλιά. Πλέον κάποια ανακυκλωτήρια, όπως είπε και ο chemic δίνουν ένα μικρό ποσό (της τάξης των 200-300€) για να τους παραδώσεις το όχημα σου.
Στη δική σου περίπτωση οι μόνες νόμιμες λύσεις που μπορώ να σκεφτώ είναι είτε να το πουλήσεις, να γίνει η μεταβίβαση κανονικά στο όνομα του και μετά ας το κάνει ότι θέλει, είτε να το παραδώσεις σε κάποιο ανακυκλωτήριο ως έχει. Αυτά εφόσων θες να το διαγράψεις ΟΡΙΣΤΙΚΑ. Αν δε σε ενοχλεί να υπάρχει ως όχημα για τα αρχεία, μπορείς απλά να το κόψεις για ανταλλακτικά, και να πετάξεις το κουφάρι. Βέβαια αυτό θα πρέπει να το κάνεις εσύ (ή να δεις ότι το όχημα θα καταστραφεί και δε θα μπλέξεις πουθενά). Τότε το αμάξι θα υπάρχει για το υπουργείο, αλλά θα έχεις κάνει προσωρινή κατάθεση, αλλά δε θα φορολογείσαι για αυτό (προς το παρόν τουλάχιστον). Ίσως θα μπορούσες να έρθεις σε επαφή με κάποιο ανακυκλωτήριο και να κανόνιζες να δεχτούν να παραλάβουν ένα σκέτο κουφάρι, και να πουλήσεις τα υπόλοιπα ανταλλακτικά. Και χαρτί θα πάρεις για να το διαγράψεις, και ίσως βγάλεις κάτι. Βέβαια δύσκολα να το δεχτούν αυτό στα ανακυκλωτήρια, αλλά δε χάνεις κάτι να προσπαθήσεις (μην τους πεις ότι πούλησες το υπόλοιπο, αλλά ότι απλά αυτό σου είχε μείνει μετά από το ατύχημα).
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ θα πληρώσεις τα τέλη του 2013 και μάλιστα με πρόστιμο...