-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κάτι ακριβά σφραγιστικά (λάστιχο) σε αλουμινένια σωληνάρια ξεραίνονται σε μήνες όχι χρόνια.
Λεωνιδα οι αρμοκολλες πολυουρεθανης εχουν και αυτες ενα χρονο ληξη(αυτες ειναι που εχουν αλουμινενια σωληναρια)Ειναι το ιδιο υλικο που εχουν τα αυτοκινητα στις ενωσεις των κολλητων τμηματων του σασι.
Μερικοι κατασκευαστες σιλικονων εχουν αρχισει να εχουν ληξεις 2 ετων. -
δε ξέρω αν πρέπει να το βάλω εδώ ή στις συνταγές ή στα πιο περίεργα, αλλά σε παστίτσιο που μου πρόσφεραν σε σπίτι τι πέτυχα μέσα;
ΟΥΠΑΤ !
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
πιο πολλές πιθανότητες έχεις με το να αφήσεις τη μύτη επάνω και να ξεραθεί το υλικό εκεί. μετά απλά αλλάζεις μύτη.
ανάλογα το υλικό, πάει και το πόσο καιρό θα κρατήσει...+1
δουλευει και η λαμαρινοβιδα που αναφερθηκε,και η χαρτοταινια,και η αλλαγη μυτης.Δεν εχεις βεβαια 100% αποτελεσμα παντα -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
πιο πολλές πιθανότητες έχεις με το να αφήσεις τη μύτη επάνω και να ξεραθεί το υλικό εκεί. μετά απλά αλλάζεις μύτη.
ανάλογα το υλικό, πάει και το πόσο καιρό θα κρατήσει...+1
δουλευει και η λαμαρινοβιδα που αναφερθηκε,και η χαρτοταινια,και η αλλαγη μυτης.Δεν εχεις βεβαια 100% αποτελεσμα πανταΤην πρωτη φορα χρησιμοποιω τη μυτη οπως θελω και μετα την αφηνω πανω. Τη δευτερη φορα βγαζω τη παλια, βαζω νεα και δουλευω. Αν περισσεψει, κραταω τη μυτη πανω οπως ειναινκαι τηνεπομενη παλι νεα μυτη ή κατευθειαν χρηση απο την εξοδο του δοχειου.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Μια απορία..τα σωληνάρια σιλικόνης και άλλων σφραγιστικών-συγκολλητικών υλικών...αυτά που εφαρμόζονται με πιστόλι.......υπάρχει κάποιος τρόπος να διατηρηθούν σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση ΜΕΤΑ το άνοιγμα, έστω για λίγους μήνες; Ή είναι προδιαγεγραμμένο να πήξει το υλικό στο στόμιο και να είναι για πέταμα σε λίγες μέρες μετά το άνοιγμα;Κάποτε μου είχε πει κάποιος να βάζω μια βίδα ανάποδα στο στόμιο...μέσα στο σωληνάριο...αλλά δεν κατάφερα και πολλά, απλά κόλλησε πιο μέσα...
To θέμα είναι να κλείσει αεροστεγώς ώστε να μην εξατμιστεί ο διαλύτης που υπάρχει γιατί τότε σκληραίνει η σιλικόνη. Τι κάνω εγώ: ξεβιδώνω εντελώς τη μύτη (ακροφύσιο) και σφραγιζω το στόμιο με ένα κομματάκι nylon πιασμένο με ένα λαστιχάκι 2-3 φορές. Έτσι παραμένει ρευστή για αρκετό καιρό, αρκεί το σφράγισμα να γίνει αμέσως μετά τη χρήση.
-
απαραιτητα προϋποθεση για τα μαστορεματα περα απο τα εργαλεια και να ξερεις! ειναι η συμπαρασταση...
απο γονεις, αδελφια και συμβιες...με παιρνει φιλαρακι στην τρελη τρελα και μου λεει..
κινγκ θα κανω φονο!!ηθελε να ευθυγραμμισει κατι ντουλαπια...
(για αυτο εγω πηγαινω αμεσως στον μαστορα..)
ζητησε απο πεθερα και συμβια να βλεπουν σε ποιο σημειο ειναι ειναι ισια, και αυτος απο κατω να ρυθμισει ποδαρακια και να ρεγουλαρει τις βιδες...απαντηση...Μην με ανακατευεις σε αυτα δεν ξερω...και βουρ για ψωνια.
τσαντισμενος ειπε να τα κανει μονος....σφιγγω-βλεπω-ξεσφιγγω..
απαντηση γυναικας μολις γυρισε....' τι την ηθελες την μαστορικη...ΣΤΡΑΒΑ τα εβαλες...!!'
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
απαραιτητα προϋποθεση για τα μαστορεματα περα απο τα εργαλεια και να ξερεις! ειναι η συμπαρασταση...
απο γονεις, αδελφια και συμβιες...με παιρνει φιλαρακι στην τρελη τρελα και μου λεει..
ζητησε απο πεθερα και συμβια να βλεπουν σε ποιο σημειο ειναι ειναι ισια, και αυτος απο κατω να ρυθμισει ποδαρακια και να ρεγουλαρει τις βιδες...απαντηση...Μην με ανακατευεις σε αυτα δεν ξερω...και βουρ για ψωνια.
απαντηση γυναικας μολις γυρισε....' τι την ηθελες την μαστορικη...ΣΤΡΑΒΑ τα εβαλες...!!'
Τα λαθη πληρωνονται... (μιλω για το γαμο του)...
-
έτσι ακριβώς...
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
Μάλλον δεν θα τον πλήρωνε η γυναίκα τον μάστορα.
(για να ακριβολογούμε, κάντε το 'μάλλον'...'σίγουρα') -
Πυλωτή με τσιμέντο στο δάπεδο, αυτό το τσιμέντο το απλό το 'οικοδομικό' (αν διαβάσετε παρακάτω θα καταλάβετε τι εννοώ).
Επειδή έτσι είναι ψιλοχάλια (π.χ. δεν έχει κλίση για να φεύγουν τα νερά), θέλουμε να φτιάξουμε καλύτερα το δάπεδο.
Οι επιλογές είναι (βοηθήστε αν δεν είναι σωστά): (α) αυτό το ειδικό λείο τσιμέντο που βλέπω στις περισσότερες πυλωτές, και (β) πλακάκια (εδώ έχω δει διαφορετικά είδη).Το ερώτημα: Ποια είναι η καταλληλότερη λύση; Ρώτησα (όχι επαγγελματία, αλλά γνωστό που έχει το ελληνικό παντογνωστικό στυλ) για το λείο τσιμέντο, και μου είπαν ότι πρέπει να «ψηλώσει» περίπου 10 πόντους το δάπεδο, αλλά και ότι δεν μπαίνει εύκολα πάνω από το τσιμέντο που ήδη υπάρχει. Αν γνωρίζετε και για το κόστος...
Αυτό που με ενδιαφέρει, εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα, είναι το πρακτικό, να καθαρίζεται δηλαδή εύκολα, και με μια μικρή κλίση που θα έχει το δάπεδο να φεύγουν εύκολα τα νερά όταν πλένεις το αυτοκίνητο, κλπ.
Ευχαριστώ.
Jacob
-
Ποσο υψος εχει η εξωπορτα αποτο δαπεδο? Γιατι αν ειναι ενα μαρμαρακι 2,5 εκατοστα, δε θα εχεις θεμα αν ψηλωσει το δαπεδο εστω και λιγο για τη ρυση?
-
Στα γρήγορα, γιατί έχω δουλειά. Αυτό που λες λείο, είναι το βιομαηχανικό δάπεδο. Ψάξε στο google σαν βιομηχανικό δάπεδο ή σταμπωτό (αν σε ενδιαφέρουν σχέδια). Μερακλίδικη δουλειά που κοστίζει, αν γίνει σωστά δε παθαίνει τίποτα. Θα ανέβει 7 με 10 πόντους το υπάρχον. Αναλυτικά το βράδυ, αν και πιστεύω θα με προλάβουν άλλοι Για πόσα τετραγωνικά μιλάμε; Μήπως σε συμφέρει να βάλεις πλάκες πεζοδρομίου. Κάτι που έκανα στο εξοχικό πέρυσι, μιας και ήμουν μεταξύ των 2 αυτών λύσεων.
-
Φτιαξε μωσαικο...
-
Ευχαριστώ, το project είναι σε εξέλιξη - αν χρειαστεί θα ζητήσω τη βοήθειά σας.
Μάλλον προς πλάκες κοιτάζω. Πλάκες πεζοδρομίου που αναφέρθηκε είναι Ok, ή αξίζει να πάω σε κάτι (λίγο...) ακριβότερο (και υποθέτω καλύτερο).
Ξέχασα να πω ότι στην πυλωτή παρκάρουν αυτοκίνητα - μπαίνουν οι πλάκες, ή δεν είναι ανθεκτικές;Jacob
-
Οι πλάκες μπαίνουν αλλά γίνονται μαύρες γραμμές από τα λάστιχα που δεν φεύγουν με τίποτε.
-
Jacob, σου παραθέτω κάποια posts που είχα ανεβάσει πριν 2 -σχεδόν- χρόνια.
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Εξοχική κατοικία, αυλή και διάδρομος (όπου πατάνε αυτοκίνητα) σύνολο επιφάνεις 280 m2, τι συμφέρει; Βιομηχανικό δάπεδο, σταμπωτό ή πλάκα πεζοδρομίου; Καμιά ενδεικτική τιμή έχουμε;
Και αυτές, πεζοδρομίου είναι. Εχει και άλλα σχέδια στο site και η τιμή είναι περίπου στα 6-7 € /τμ. Βέβαια, οι απλές-κλασσικές λευκές έχουν 4 €/τμ , αλλά αισθητικά και ποιοτικά .... ¨
Όμως θελει μεγάλη προσοχή για σωστή τοποθέτηση, γιατί αν δεν 'πατάνε' καλά πάνω στο μπετό και περνάει απο πάνω τους αυτοκίνητο, τότε μπορεί να σπάσουνΠλάκες πεζοδρομίου τελικά, όχι τις κλασσικές τεράστιες άσπρες, αλλά τις 40χ40 με σχεδιάκια επάνω. 6 γιούρο το τετραγωνικό (κάποιες χρωματιστές που θα πάρω για σχεδιάκι, έχουν 8 ), πολύ καλή τιμή. Ειδικά αν το συγκρίνω με τα 12 έως 15 ευρώ ανά μ2, που μου ζήτησαν για βιομηχανικό. Μην αναφέρω σταμπωτό γιατί ξεπερνάμε τα 18-20 γιούρο.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια
Ήγγικεν η ώρα (μάλλον από βδομάδα )
.................................................................Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 2/9 και τελείωσαν προχθές στις 14, με ένα διάλειμμα 2 ημερών το περασμένο σ/κ. Η εργασία έγινε από μένα, τον πατέρα μου και μία μπετονιέρα (η άτιμη μας έβγαζε 3 καρότσια λάσπη φτου φτου ). Φωτογραφίες και λεπτομέρειες την Κυριακή, τελικά όταν κάνεις κάτι μόνος, έχει άλλη αξία Πολλή δουλειά, κούραση αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει.
Σαββατιάτικες, έκανα κάποιες ψιλοδουλειές και σήμερα (κοψίματα γωνίες-στρογγυλοποιήσεις, σοβατίσματα, κτλ). Θα ανεβάσω κι άλλες τις επόμενες μέρες.
Έβγαλα 2 φωτό, γιατί είναι μεγάλες οι παραθέσεις και συγγνώμη γι'αυτό. Πάντως, γραμμές/μαυρίλες/και λοιπά υπολοίμματα από λάστιχα αυτοκινήτου δεν έχουν. Οι τιμές που αναφέρω είναι του '11.
-
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Το αποτέλεσμα με αυτές τις πλάκες στη φωτό με ικανοποιεί αισθητικά, αλλά και στην τσέπη. Πλέον, αρχίζω το ψάξιμο καταστήματος για αγορά των πλακών, και τεχνίτη.
Απλά, επειδή θέλω να έχει μια μικρή κλίση για να φεύγουν τα νερά από πλυσίματα αυτοκινήτου, κλπ. πιστεύω ότι είναι σημαντικό ο μάστορας να κάνει καλή δουλειά, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο προσωπικής εργασίας.
Κάτι τελευταίο: ποιο είναι το συνολικό ύψος που 'ανεβαίνει' το δάπεδο (πλακάκι+υπόστρωμα, κόλλα, κλπ).Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Ευχαριστώ, το project είναι σε εξέλιξη - αν χρειαστεί θα ζητήσω τη βοήθειά σας.
Μάλλον προς πλάκες κοιτάζω. Πλάκες πεζοδρομίου που αναφέρθηκε είναι Ok, ή αξίζει να πάω σε κάτι (λίγο...) ακριβότερο (και υποθέτω καλύτερο).
Ξέχασα να πω ότι στην πυλωτή παρκάρουν αυτοκίνητα - μπαίνουν οι πλάκες, ή δεν είναι ανθεκτικές;Jacob
Νομίζω το πιο σημαντικό είναι να 'ναι ανθεκτικό το υπόστρωμα, αυτό πάνω στο οποίο θα πατάνε οι πλάκες.
Αν αυτό είναι ανθεκτικό, και τις πιο εύθραυστες πλάκες να βάλεις (που λέει ο λόγος), δεν θα πάθουν τίποτα.
Αντίθετα, αν δεν είναι καλό και υποχωρήσει, και γρανιτένιες να 'ναι οι πλάκες, θα σπάσουν. -
Το υπόστρωμα είναι σκληρό, 'άγριο' τσιμέντο. Πιστεύω ότι αν τοποθετηθούν καλά τα πλακάκια πάνω σε αυτό δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.
Jacob -
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Το αποτέλεσμα με αυτές τις πλάκες στη φωτό με ικανοποιεί αισθητικά, αλλά και στην τσέπη. Πλέον, αρχίζω το ψάξιμο καταστήματος για αγορά των πλακών, και τεχνίτη.
Απλά, επειδή θέλω να έχει μια μικρή κλίση για να φεύγουν τα νερά από πλυσίματα αυτοκινήτου, κλπ. πιστεύω ότι είναι σημαντικό ο μάστορας να κάνει καλή δουλειά, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο προσωπικής εργασίας.
Κάτι τελευταίο: ποιο είναι το συνολικό ύψος που 'ανεβαίνει' το δάπεδο (πλακάκι+υπόστρωμα, κόλλα, κλπ).Jacob
δε θα εχεις τοσο μεγαλο προβλημα με τα νερα, γιατι θα πγαινουν στα αυλακια που εχουν οι πλακες, ενω εσυ πατας στην επιφανεια
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]