-
βλεπουν καλα τα ματακια μου?? μου βγαζει πιστωτικο φετος το Ε1 ???
(κανα κατοσταρι)(βασικα στο οτι δεν πληρωνω, κατα τα αλλα δεν περιμενω να παρω μια)
παντως ειμαι περιφανος για το Ε1 μου φετος, εχω κανει πολυ διαβασμα και εχω καλυψει τα παντα αναλυτικα.
-
Ετοιμασου για εξονυχιστικο ελεγχο απο το ΣΔΟΕ και την υπηρεσια οικονομικου εγκληματος!
Ακου εκει επιστροφη φορου...
-
Προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος υπάρχει για όλους;
Και τελικά οι τόκοι καταθέσεων μπορούν να δηλωθούν κατά βούληση από το δικαιούχο που τυχαίνει να είναι στη χαμηλότερη κλίμακα έκτακτης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (αυτής που θα καταργείτο το 2014, ντε...);; -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος υπάρχει για όλους;
Και τελικά οι τόκοι καταθέσεων μπορούν να δηλωθούν κατά βούληση από το δικαιούχο που τυχαίνει να είναι στη χαμηλότερη κλίμακα έκτακτης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (αυτής που θα καταργείτο το 2014, ντε...)..Εγώ πέρυσι πλήρωσα κανονικά, οι υπόλοιποι της οικογενείας (αδέρφια, γονείς) και από φίλους μου, κανείς. Μιλάμε μου γ@μησε τον προϋπολογισμό.
-
Κι εγώ τόσα χρόνια δεν πλήρωνα. Ποιο είναι το κριτήριο άραγε;
-
Προκαταβολή φόρου ΔΕΝ πληρώνουν μόνο οι μισθωτοί, συνταξιούχοι.
Ήτοι, αν σας έπιασε φόρος λόγω τεκμαρτού εισοδήματος ή διαφοράς αποδείξεων, εκεί υπολογίζεται προκαταβολή κανονικά.
Το αυτό και για εισοδήματα από ενοίκια κλπ -
Στο Ε2
ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟ 2012 ΕΙΝΑΙ **ΗΜΙΤΕΛΗ **Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ Ή ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ...
Αφορά νέα ακίνητα ή όσα εξακολουθούν να είναι ημιτελή μέσα το 2012 παρότι ξεκίνησαν να κατασκευάζονται προ δεκαετίας;
Έχω ένα δηλωμένο στο Ε9 ως ημιτελές εδώ και 10 χρόνια και στο Ε2 το βάζει μαζί με τα υπόλοιπα επάνω-επάνω.
-
Αν είμαι μισθωτός, εργάζομαι εποχιακά, έχω το μισθό μου αλλά στο τέλος κάθε χρόνου παίρνω μια αμοιβή σαν ελεύθερος επαγγελματίας από την ίδια επιχείρηση, θα μου την φορολογήσουν? Τί εννοώ?
Πήρα σήμερα τη βεβαίωση από την εταιρία. Αναφέρει το ποσό που έλαβα, αναφέρει πόσο παρακρατήθηκε για το χαρτόσημο και επίσης αναφέρει ότι η εταιρία έχει ήδη πληρώσει εμπρόθεσμα το φόρο που αναλογεί στο ποσό αυτό. Θα πληρώσω κι εγώ φόρο πάνω στο ποσό που πήρα? -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αν είμαι μισθωτός, εργάζομαι εποχιακά, έχω το μισθό μου αλλά στο τέλος κάθε χρόνου παίρνω μια αμοιβή σαν ελεύθερος επαγγελματίας από την ίδια επιχείρηση, θα μου την φορολογήσουν? Τί εννοώ?
Πήρα σήμερα τη βεβαίωση από την εταιρία. Αναφέρει το ποσό που έλαβα, αναφέρει πόσο παρακρατήθηκε για το χαρτόσημο και επίσης αναφέρει ότι η εταιρία έχει ήδη πληρώσει εμπρόθεσμα το φόρο που αναλογεί στο ποσό αυτό. Θα πληρώσω κι εγώ φόρο πάνω στο ποσό που πήρα?Νομιζω οτι αν δεν εχεις αλλα εισοδηματα η τα τερμακτα περιουσιακα σου δεν υπερβαινουν αυτη την αμοιβη θα πληρωσεις μονο τη προκαταβολη φορου για το επομενο ετος....
-
Good News για εμάς τα αλλοδαπά
Απλοποιείται οριστικά, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών η διαδικασία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και αποκτούν πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τη νέα υπουργική απόφαση του κ. Μαυραγάνη (ΠΟΛ. 1136 / 10 Ιουνίου 2013) καθορίζονται προς διευκόλυνση των ομογενών εκ νέου τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και αποκτούν πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα, σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 61 του Κώδικα Φορολογία Εισοδήματος.-
Τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και αποκτούν πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα υποχρεούνται να προσκομίσουν για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) και να υποβάλουν μαζί με την δήλωση φορολογίας του εισοδήματός τους για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) και εφεξής:
α) βεβαίωση απο την αρμόδια φορολογική αρχή του κράτους όπου δηλώνουν κάτοικοι, απο την οποία να προκύπτει οτι είναι φορολογικοί κάτοικοι αυτού του κράτους, ή
β) αντίγραφο της εκκαθάρισης της δήλωσις φορολογίας του εισοδήματός τους, ή
γ) ελλέιψη εκκαθάρισης, αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που υπέβαλαν στο άλλο κράτος.
Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η προσκόμιση κάποιων απο τα ανωτέρω δικαιολογητικά απο την αρμόδια φορολογική αρχή, τότε απαιτείται βεβαίωση απο αποιαδήποτε άλλη δημόσια ή δημοτική ή άλλη αναγνωρισμένη αρχή απο την οποία να προκύπτει η κατοικία του εν λόγω φυσικού προσώπου στην αλλοδαπή.
Τα αλλοδαπά δημόσια έγγραφα που έχουν συνταχθεί στο έδαφος του κράτους κατοικίας, θα πρέπει να φέρουν την επισημείωση της Χάγης (apostille). -
Σε περίπτωση μή υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής των ανωτέρω δικαιολογητικών, τα φυσικά πρόσωπα θα θεωρούνται κάτοικοι Ελλάδας και θα φορολογούνται στην Ελλάδα για το παγκόσμιο εισόδημά τους.
-
Αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την υποβολή των δηλώσεων αυτών ορίζεται η καθ΄ ύλην αρμόδια Δ.Ο.Υ., στην οποία ο υπόχρεος υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος ως κάτοικος αλλοδαπής.
-
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Good News για εμάς τα αλλοδαπάβ) αντίγραφο της εκκαθάρισης της δήλωσις φορολογίας του εισοδήματός τους, ή
γ) ελλέιψη εκκαθάρισης, αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που υπέβαλαν στο άλλο κράτος.Τα αλλοδαπά δημόσια έγγραφα που έχουν συνταχθεί στο έδαφος του κράτους κατοικίας, θα πρέπει να φέρουν την επισημείωση της Χάγης (apostille).
- Σε περίπτωση μή υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής των ανωτέρω δικαιολογητικών, τα φυσικά πρόσωπα θα θεωρούνται κάτοικοι Ελλάδας και θα φορολογούνται στην Ελλάδα για το παγκόσμιο εισόδημά τους.
Είχα πάει το Πάσχα το εκκαθαριστικό στα γερμανικά (δεν έλεγε τότε για Apostille) και η υπάλληλος δεν ήξερε τί απαιτείται... Πρέπει μετά τη σφραγίδα να το μεταφράσουμε κιόλας στα ελληνικά? Τα χρήματα για τη μετάφραση ποιος τα πληρώνει, το ελληνικό δημόσιο? Εμένα έτσι μου είπε η υπάλληλος, αλλά για να πω την αλήθεια, δε γνώριζε, υπέθετε...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Good News για εμάς τα αλλοδαπά-
Τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και αποκτούν πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα υποχρεούνται να προσκομίσουν για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) **και να υποβάλουν μαζί με την δήλωση φορολογίας του εισοδήματός τους για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) και εφεξής: **
-
Αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την υποβολή των δηλώσεων αυτών ορίζεται η καθ΄ ύλην αρμόδια Δ.Ο.Υ., στην οποία ο υπόχρεος υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος ως κάτοικος αλλοδαπής.
Το πρωτο bolt σημαινει οτι η μεχρι τωρα ημερωμηνια που ηταν 28-6-2013 ακολουθει πλεον την ημερομηνια υποβολης της δηλωσης του 2013 οποια και αν αποφασισθει να ειναι αυτη... (μιας και μαλλον θα δωουν παραταση)???
Το δευτερο σημαινει οτι θα την κανουμε στην ΔΟΥ μας ??? οπως πριν, η εμεις που ζουμε στην Αττικη θα πρεπει να αλλαξουμε πρωτα ΔΟΥ σε αυτην του εξωτερικου?? αρα θα πρεπει να προηγηθει αλλαγη στο μητρωο?? για την κατασταση του φορολογουμενου??
Σε καποιον που ειναι μετοχος σε ΕΠΕ κ.λ.π. αλλα την εχει κανει για εξωτερικο εδω και 2 χρονια (μενει πανω απο 180 μερες εξω)του αρνηθηκαν να θεωρηθει κατοικος εξωτερικου εστω και αν η ΕΠΕ ειναι ανενεργη.... μια αποφαση που να τα εξηγει ολα δεν μπορουν να βγαλουν... -
-
Το χαρτι απο εξω ειναι και σε μενα στα αγγλικα. Το δεχεται η εφορια ή θελει μεταφραση;
-
Η πρεσβεια μας στη Ντοχα εστειλε σε διγλωση εκδοση τα 2 χαρτια.. και ετσι δεν παρχει θεμα...
-
δεν καταλαβαινω γιατι ειναι καλυτερα
α) βεβαίωση απο την αρμόδια φορολογική αρχή του κράτους όπου δηλώνουν κάτοικοι, απο την οποία να προκύπτει οτι είναι φορολογικοί κάτοικοι αυτού του κράτους, ή
β) αντίγραφο της εκκαθάρισης της δήλωσις φορολογίας του εισοδήματός τους, ήτο α δεν το δινουνε και γιατι να τους δειξω στο β ποσα βγαζω....
-
εαν το κρατος εχει συμφωνια περι μη διπλης φορολογησις το δινει το α..., εκει δεν φαινεται το εισοδημα... εαν δεν εχει συμφωνια τοτε χρειαζεται ενα χαρτι απο δημοσια υπηρεσια οτι φορολογεισαι εκει.. χωρις να λεει αποδοχες..
-
Γιατί είναι κακό να φανεί πόσα βγάζει κανείς στο εξωτερικό... εφόσον έχεις φορολογηθεί για αυτά κ εφόσον υπάρχει συμφωνία περί μη διπλής φορολόγησης, τότε καλύτερα πχ να αναφέρεις πόσα έβγαλες, προκειμένου να έχεις κ πόθεν έσχες για μελλοντική αγορά στην Ελλάδα... σωστά?
Η Γερμανία απ΄όσο ξέρω έχει συμφωνία περί μη διπλής φορολόγησης από το 1967... τότε με τον βασιλιά μας
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Γιατί είναι κακό να φανεί πόσα βγάζει κανείς στο εξωτερικό... εφόσον έχεις φορολογηθεί για αυτά κ εφόσον υπάρχει συμφωνία περί μη διπλής φορολόγησης, τότε καλύτερα πχ να αναφέρεις πόσα έβγαλες, προκειμένου να έχεις κ πόθεν έσχες για μελλοντική αγορά στην Ελλάδα... σωστά?Η Γερμανία απ΄όσο ξέρω έχει συμφωνία περί μη διπλής φορολόγησης...
και η ελβετια εχει συμφωνια αλλα αυτο που φοβαμαι ειναι οτι μπορει να τους ερθουν ιδεες και να αρχισουν να βαλουν κανα φορο η κατι, για ολα ειναι ικανοι, αμα φερω λεφτα στη ελλαδα τοτε θα προσκομισω και τα απαραιτητα δικαιολογητικα
βεβαια στη δηλωση μου εδω δηλωνω ολα τα χρηματα και ακινητα σε ολο τον κοσμο και φορολογουμαι για αυτα, για τα νοικια που θα επαιρνα, ασχετο αμα δεν τα παιρνω
-
Αν καποιος φορολογειται στο εξωτερικο τοτε μπορει να του ζητησουν επιπλεον φορο στην ξενη χωρα για τα εισοδηματα που εχει στην Ελλαδα και οχι το αναποδο. Αυτο βεβαια δεν ισχυει αν δεν εχει μεταφερθει στην εφ κατ εξωτερικου.
-
Γεια χαρά σε όλους,
Είμαι κάτοικος εξωτερικού και προσπαθώ να καταλάβω εάν χρειάζεται να κάνω δήλωση στην Ελλάδα. Αν μπορείτε να βοηθήσετε, mille merci εκ των προτέρων!
Η κατάστασή μου έχει ως εξής: Εισόδημα στην Ελλάδα μηδενικό. Έχω όμως κάποια ακίνητα (χωράφια, οικόπεδα και ένα σπίτι παλιό στο χωριό). Τα χωράφια, οικόπεδα κλπ κάθονται και ρημάζουν. Το σπίτι ας πούμε ότι μετράει για δευτερεύουσα κατοικία μου.
Το βιβλιαράκι με τις οδηγίες από το Υπ.Οικ. λέει:
Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης για το εισόδημα που προκύπτει στην
Ελλάδα ή εάν υπάγονται στις διατάξεις περί τεκμηρίων ανεξάρτητα αν απαλλάσσονται ή όχι.Οπότε το ερώτημα είναι εάν υπάγομαι στις διατάξεις περί τεκμηρίων.
Επίσης το βιβλιαράκι λέει παρακάτω:
Το τεκμήριο προσδιορισμού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης δεν εφαρμόζεται (εκτός από τις περι-
πτώσεις που έχουν ήδη αναφερθεί) στις εξής περιπτώσεις:
...
στ) Προκειμένου για φυσικό πρόσωπο που έχει την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή του στην αλλοδαπή, εφό-
σον δεν αποκτά εισόδημα στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι στις παραπάνω περιπτώσεις οι φορολογούμενοι πρέπει να συμπληρώσουν όλες τις
οικείες στήλες που τους αφορούν στη δήλωση, καθώς και στην τυχόν κατάσταση των αυτοκινήτων που θα
έχουν συμπληρώσει, σύμφωνα με όσα έχουν προαναφερθεί. Δε θα γραφτεί μόνο το ποσό της αντικειμενι-
κής δαπάνης που προκύπτει:
...
γ) με βάση την αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει από δευτερεύουσα κατοικία στην περίπτωση β΄
και στ΄.Άρα ακόμη και αν πρέπει να κάνω δήλωση, στη δευτερεύουσα κατοικία θα μείνει κενό το ποσό και λογικά θα βγει μηδενική η δήλωση. Μπορείτε να με διαφωτίσετε αν μου ξεφεύγει κάτι στο συλλογισμό και αν τελικά πρέπει να κάνω δήλωση ή όχι;
Αναλόγως των απαντήσεων θα επανέλθω με άλλες απορίες!
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος