-
Καθαρα θεμα προτιμησεων ειναι.Ειναι αστειο να λετε ο ενας προτιμαει αυτο γιατι αυτο ειναι το καλυτερο κλπ κλπ.Καλυτερο ειναι για εκεινον που το προτιμαει.-
-
Εγώ πάντως με την μικρή πολύ μικρή μου εμπειρία θα προτιμούσα χειροκίνητο.Οδηγώντας το Ζ4 που είναι αυτόματο κάπου σε κάποιες στιγμές οδηγικής έξαρσης ασυναίσθητα ψάχνω λεβγιέδες και συμπλέκτες.Πως ως με ενδιαφέρει εάν πηγαίνω γρηγορότερα ή εάν τα χέρια μου φεύγουν από το τιμόνι.Η ευχαρίστηση έρχεται μέσα από τον συνδυασμό συμπλέκτου λεβγιέ γκαζιού κτλ.Είναι το νταλαβέρι στον έρωτα,η μυρωδιά στα λουλούδια το χρώμα στη σαλάτα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ιστορίες για αγρίους Γρηγόρη. Το μόνο που κάνεις με το χειροκίνητο είναι να παλεύεις με ένα ματσούκι αντί να υπολογίζεις τροχιές και ταχύτητες εισόδου και εξόδου. Μιλάω φυσικά για κορυφαία ημιαυτόματα που σε αφήνουν να οδηγείς κάνοντας αυτό ακριβώς που τους λες, 10 φορές πιο γρήγορα από ότι μπορεί ο Ράικονεν με το χέρι. Όπως την βρίσκει ο καθένας, αλλά δεν δέχομαι ότι ο μεν είναι πιουρίστας και ο δε όχι.
Βγαλε καμια βολτα τη μπεμπα εκει προς το Πορτο Καρρας στις ορεινες διαδρομες που εχεις και θεα τη θαλασσα στα αριστερα σου (ειδες σου προτεινω και διαδρομη ) και ασε τα φιλοσοφικα.
Btw, το να μη δεχεσαι (δεν μας απασχολει ουτως ή αλλως ) το τελευταιο σκελος του ποστ σου πολυ απλα σημαινει οτι δεν εχεις γνωση (ή επιγνωση) του τι σημαινει η λεξη πιουριστας.
Ετσι παλικαρι μου. Κανε μας και μαθημα γλωσσολογιας τωρα. Θελω να μου πεις τι πιο αγνο εχει ενα χειροκινητο ομως...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Εγώ θέλω να μου μιλήσεις για τους πιουρίστες με τα πάντλς.
Γιατί είναι κι αυτοί πιουρίστες, ποιο είναι το ίδιον αυτών? -
Δεν ξεκίνησα εγώ την ιστορίες με τους πιουρίστες για να εξηγήσω κάτι...
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:

Και οι δύο...
Ξανά...Και οι δύο είναι
Αυτο είναι το σωστό το χρώμα (γαϊδουρί).Επι της ουσίας καλό είναι το μανιουαλ (αν δεν είσαι μέσα στην πόλη 3 ώρες την ημέρα) καλό και το αυτόματο (ειδικά αν το φοβάσαι και λίγο... πως να μην το φοβάσαι με 450 άλογα δλδ; ).
Για την gt3 το θέμα είναι περισσότερο μάρκετινγκ (για την υπόλοιπη σειρά) παρά ουσίας...Στην πράξη θα την πάρουν έλαχιστοι (ακόμα και αν μπορούν) σε σύγκριση με τις πιο 'πολιτικές' εκδόσεις αλλά δεν παύει να είναι flagship αυτή τη στιγμή και μετράει πολύ το τι βγάζει προς τα έξω. -
Επειδή βλέπω αναφέρετε πολύ τη λέξη πιουρίστας ποιος θα μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι??
-
Επειδή βλέπω αναφέρετε πολύ τη λέξη πιουρίστας ποιος θα μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι??Ούτε εγώ ξέρω! Κάτι καλό μ' ακούγεται πάντως!

Στο Tiptronic τα κουμπιά στο τιμόνι δεν με βολεψαν καθόλου. Από την άλλη το χειροκίνητο έχει αρχίσει να με κουράζει. Πέρα το ότι δεν μου φτάνουν οι 5 ταχύτητες! Σε επόμενο αμάξι μάλλον τα ινοξ παντλς θα είναι στα προαπαιτούμενα...
-
pure engine sound
Η πρόσφυση της δείχνει εξαιρετική.
Ο κινητήρας πολύ ελαστικός.
Η εμπλοκή της κάθε σχέσης στην αρχή δείχνει έντονη.Φάση θα έχει η αλλαγή κιβωτίου σε αυτό το αυτοκίνητο
-
Επειδή βλέπω αναφέρετε πολύ τη λέξη πιουρίστας ποιος θα μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι??Είναι αυτός που πιουρίζει.
Όπως ο μπασίστας μπασίζει, ο φασίστας φασίζει και ο καπνίστας καπνίζει. -
Επειδή βλέπω αναφέρετε πολύ τη λέξη πιουρίστας ποιος θα μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι??πιουρίστας = Π.Ο
-
Κατατοπιστικότατοι ήσασταν.
-
Ιστορίες για αγρίους Γρηγόρη. Το μόνο που κάνεις με το χειροκίνητο είναι να παλεύεις με ένα ματσούκι αντί να υπολογίζεις τροχιές και ταχύτητες εισόδου και εξόδου. Μιλάω φυσικά για κορυφαία ημιαυτόματα που σε αφήνουν να οδηγείς κάνοντας αυτό ακριβώς που τους λες, 10 φορές πιο γρήγορα από ότι μπορεί ο Ράικονεν με το χέρι. Όπως την βρίσκει ο καθένας, αλλά δεν δέχομαι ότι ο μεν είναι πιουρίστας και ο δε όχι.Νομιζω οτι καταρχας αντιλαμβανομαστε -μεταξυ μας τουλαχιστον- διαφορετικα τον ορο 'πιουριστες'...
Για εμενα πιουριστας δεν ειναι απαραιτητα οδηγος αγωνων. Ειναι ομως αυτος που αισθανεται οταν στριβει με οποιοδηποτε αυτοκινητο, το πως, ποσο φορτιζονται οι αναρτησεις του, ποτε, που αρχιζει να ξεκολλαει, και γενικοτερα οτιδηποτε εμπεριεχει ενα μεγαλυτερο ποσοστο επικοινωνιας, (του οδηγου με το αυτοκινητο) απο αυτο του απλου μεσου οδηγου, που με το αυτοκινητο του θελει να μετακινηθει απο το σημειο Α στο Β.
Υπο αυτη την εννοια, περισσοτερο πιουριστα -κατα την δικη μου εκτιμηση φυσικα- θεωρω αυτον που θελει-του αρεσει να εχει τον μεγαλυτερο δυνατο ελεγχο στην οδικη συμπεριφορα αλλα και στην συνολικη λειτουργια του αυτοκινητου, κινουμενος απο σβελτα εως γρηγορα, παρα οταν υπαρχουν καποια ηλεκτρονικα μεσα για να παρεμβαινουν, εστω και για αυξημενη αποτελεσματικοτητα, αλλα και για δυνατοτητα περαιτερω προσηλωσης στην ιδανικη χαραξη τροχιας.
Δηλαδη το να αφαιρειται -By default- μια παραμετρος ελεγχου απο τον οδηγο, με το προσχημα οτι δινεται η δυνατοτητα προσηλωσης-αυτοσυγκεντρωσης σε ιδανικη χαραξη τροχιας, (γιατι σε δημοσιο δρομο, αυτο ισχυει σε απειροελαχιστο βαθμο, τουλαχιστον απο ανησυχους οδηγους...) και κινησεις τιμονιου-συμπεριφορα σασι κτλ, για εμενα αυτο δεν θεωρειται ως κατι 'pure', και επιπλεον σε οτι αφορα τα Bold σου, η υπαρξη χειροκινητου δεν αναιρει αυτα που λες. Το οτι καποιοι δεν μπορουν να κανουν ταυτοχρονα αυτα τα πραγματα, (τροχιες, ταχυτητεςεισοδου-εξοδου κτλ) ή εστω στα ιδια ή καλυτερα επιπεδα απ' οτι οταν εχεις Paddles, δεν σημαινει και περισσοτερο πιουριστικη αισθηση. Πιο αποτελεσματικη, πιο ευκολα αποτελεσματικη για την ακριβεια ναι, πιο πιουριστικη ομως, επουδενι...Κοντολογοις σαφως και με το κορυφαιο διπλοσυμπλεκτο, σε συγκεκριμενες ομως κατασκευες, πολυ υψηλου επιπεδου-δυνατοτητων, υπαρχει η πιουριστικη αισθηση ΣΥΝΟΛΙΚΑ, λιγοτερο ομως στην μεταδοση, (σε σχεση με ενα πολυ καλο χειροκινητο) και απλως στον υπερτατο βαθμο σχεδον σε ολες τις υπολοιπες παραμετρους.
-
http://oxforddictionaries.com/definitio ... ure?q=pure
pure
adjective- not mixed or adulterated with any other substance or material:
cars can run on pure alcohol
the jacket was pure wool
γενικά βλέπω πως έχει αναδειχτεί ΓΚ νο2
- not mixed or adulterated with any other substance or material:
-
http://www.youtube.com/watch?v=IG47U4pY6js
http://www.youtube.com/watch?v=jpVxnjVrQmM
Youtube Videoπερίεργο... Συνήθως μαϊμού λέμε τα αμάξια και όχι τους ιδιοκτήτες...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ιστορίες για αγρίους Γρηγόρη. Το μόνο που κάνεις με το χειροκίνητο είναι να παλεύεις με ένα ματσούκι αντί να υπολογίζεις τροχιές και ταχύτητες εισόδου και εξόδου. Μιλάω φυσικά για κορυφαία ημιαυτόματα που σε αφήνουν να οδηγείς κάνοντας αυτό ακριβώς που τους λες, 10 φορές πιο γρήγορα από ότι μπορεί ο Ράικονεν με το χέρι. Όπως την βρίσκει ο καθένας, αλλά δεν δέχομαι ότι ο μεν είναι πιουρίστας και ο δε όχι.
Νομιζω οτι καταρχας αντιλαμβανομαστε -μεταξυ μας τουλαχιστον- διαφορετικα τον ορο 'πιουριστες'...
Για εμενα πιουριστας δεν ειναι απαραιτητα οδηγος αγωνων. Ειναι ομως αυτος που αισθανεται οταν στριβει με οποιοδηποτε αυτοκινητο, το πως, ποσο φορτιζονται οι αναρτησεις του, ποτε, που αρχιζει να ξεκολλαει, και γενικοτερα οτιδηποτε εμπεριεχει ενα μεγαλυτερο ποσοστο επικοινωνιας, (του οδηγου με το αυτοκινητο) απο αυτο του απλου μεσου οδηγου, που με το αυτοκινητο του θελει να μετακινηθει απο το σημειο Α στο Β.
Υπο αυτη την εννοια, περισσοτερο πιουριστα -κατα την δικη μου εκτιμηση φυσικα- θεωρω αυτον που θελει-του αρεσει να εχει τον μεγαλυτερο δυνατο ελεγχο στην οδικη συμπεριφορα αλλα και στην συνολικη λειτουργια του αυτοκινητου, κινουμενος απο σβελτα εως γρηγορα, παρα οταν υπαρχουν καποια ηλεκτρονικα μεσα για να παρεμβαινουν, εστω και για αυξημενη αποτελεσματικοτητα, αλλα και για δυνατοτητα περαιτερω προσηλωσης στην ιδανικη χαραξη τροχιας.
Δηλαδη το να αφαιρειται -By default- μια παραμετρος ελεγχου απο τον οδηγο, με το προσχημα οτι δινεται η δυνατοτητα προσηλωσης-αυτοσυγκεντρωσης σε ιδανικη χαραξη τροχιας, (γιατι σε δημοσιο δρομο, αυτο ισχυει σε απειροελαχιστο βαθμο, τουλαχιστον απο ανησυχους οδηγους...) και κινησεις τιμονιου-συμπεριφορα σασι κτλ, για εμενα αυτο δεν θεωρειται ως κατι 'pure', και επιπλεον σε οτι αφορα τα Bold σου, η υπαρξη χειροκινητου δεν αναιρει αυτα που λες. Το οτι καποιοι δεν μπορουν να κανουν ταυτοχρονα αυτα τα πραγματα, (τροχιες, ταχυτητεςεισοδου-εξοδου κτλ) ή εστω στα ιδια ή καλυτερα επιπεδα απ' οτι οταν εχεις Paddles, δεν σημαινει και περισσοτερο πιουριστικη αισθηση. Πιο αποτελεσματικη, πιο ευκολα αποτελεσματικη για την ακριβεια ναι, πιο πιουριστικη ομως, επουδενι...Κοντολογοις σαφως και με το κορυφαιο διπλοσυμπλεκτο, σε συγκεκριμενες ομως κατασκευες, πολυ υψηλου επιπεδου-δυνατοτητων, υπαρχει η πιουριστικη αισθηση ΣΥΝΟΛΙΚΑ, λιγοτερο ομως στην μεταδοση, (σε σχεση με ενα πολυ καλο χειροκινητο) και απλως στον υπερτατο βαθμο σχεδον σε ολες τις υπολοιπες παραμετρους.
Τι αφαιρει το ημιαυτοματο απο την επικοινωνια; Ειναι η δεν ειναι πιο αμεσο; Κανει η δεν κανει το αυτοκινητο πιο γρηγορα οσα του λες; Εχεις η δεν εχεις απολυτο ελεγχο στο ποτε θα ανεβασεις η θα κατεβασεις;
-
Δεν αφαιρεί τίποτε το ΚΑΛΟ αυτόματο.
Επιτρέπει όμως σε άσχετους με την οδήγηση ανθρώπους να αγοράζουν το αυτοκίνητο για να παρκάρουν πρώτη σειρά στο σκυλάδικο.
Έτσι ο πιουρίστας ξεχωρίζει από τους άλλους επιλέγοντας χειροκίνητο κιβώτιο.
(ακόμα κι αν το αμάξι είναι πιο αργό με τις χειροκίνητες αλλαγές) -
Υπερβολες. Οποιος το θελει για τα μπουζουκια και χειροκινητο να ειναι θα μπορεσει να το τσουλησει μεχρι εκει. Προσωπικα παντως περισσοτερο με δυσκολευουν τα αυτοματα μετα απο 20 χρονια με χειροκινητα. Χαχα.
-
Διαφορετική είναι η συμβολή σου στη μία διαδικασία , διαφορετική στην άλλη.
Διαφορετικά θα λάβεις υπόψη την γρήγορη οδήγηση όταν έχεις συμπλέκτη,
διαφορετικά δίχως.Όπως είπε και ο Σωκράτης πρωτύτερα και ο 007, είναι θέμα προτίμησης
και τι επίγευση θέλεις εσύ να σου αφήσει το αυτοκίνητο.Κι άσε τους γρήγορους, τα δεκατάκια, την αμεσότητα και τέτοιες χαζομαρίτσες.
Λες και κάθε φορά στην Πορταριά, στον Χολομώντα, στα Πιέρια ή στην Πεντέλη πας για
λαπ τάιμ και εκνευρίζεσαι με τους ντουμπλαρισμένους στην δεξιά.Οδήγησες ή δεν οδήγησες? Είτε το κάνεις με αυτόματο, είτε με χειροκίνητο, αυτό που θέλεις να σου αφήσει κυνηγάς.
-
Kυνηγώντας τα χιλιοστά με διπλά ανακλινόμενες ποτηροθήκες και υποβοηθούμενα τασάκια
-
Τι αφαιρει το ημιαυτοματο απο την επικοινωνια; Ειναι η δεν ειναι πιο αμεσο; Κανει η δεν κανει το αυτοκινητο πιο γρηγορα οσα του λες; Εχεις η δεν εχεις απολυτο ελεγχο στο ποτε θα ανεβασεις η θα κατεβασεις;
Θα σου πω...Καταρχας στην συντριπτικη τους πλειοψηφια (εκτος εαν μιλαμε για 4-5 πολυ συγκεκριμενες κατασκευες, απο EVO X, M3 E92 με DCT, Ferrari, Porsche) δεν ειναι παντα πιο αμεσα, δεν κανουν πιο γρηγορα οσα του λες (πχ ανεβασμα 2 σχεσεις, και κατεβασμα αλλες 2 πανω στα φρενα...) και το σημαντικοτερο ΔΕΝ εχεις τον απολυτο ελεγχο στο να ξερεις ΣΙΓΟΥΡΑ οτι θα δεχτουν ανεβασμα/κατεβασμα την χρονικη στιγμη ακριβως -ή εστω απλα την 'εντολη'- που εσυ την δωσεις.
Το εχω αναφερει και στο παρελθον, δεν ειναι λιγες οι φορες με διπλοσυμπλεκτο της VAG, που εχω μεινει κρεμασμενος πανω σε στροφη, επειδη πχ στα φρενα σε 'κατσαρο' ή με λιγο γαρμπιλι εχει ενεργοποιηθει λιγο το ABS, και ο εγκεφαλος δεν 'επιτρεπει' κατεβασμα. Τα ιδια σε περιπτωση που θελεις να μεινεις ειτε ηθελημενα, ειτε λογω ενδεχομενου λαθος υπολογισμου της στιγμης σε ανωφερεια-κατωφερεια ή της αποστασης στην ευθεια που απομενει πριν τα φρενα (συχνοτατο φαινομενο) πολυ κοντα στον κοφτη. Σχεδον ολα τα διπλοσυμπλεκτα/αυτοματα, πλην των ελαχιστων εξαιρεσεων που ανεφερα πιο πανω, περνουν την επομενη σχεση. Σε απλως σχετικα σβελτη βολτα, οκ, χαλει λιγο η 'γραμμη' σου, στην χαραξη τροχιας, το ξεπερνας. Αν πας ομως γρηγορα με γραμμες, αφησεις στιγμιαια το γκαζι λιγο πρι τον κοφτη και ανεβεις στιγμιαια στα φρενα για να στριψεις αφηνοντας το πενταλ (φρενου), εχει περασει (ακομα και στην θεση sport στο κιβωτιο) η επομενη σχεση στο κιβωτιο, εχεις φυγει ευθεια, γνωστο το εργο σε εμενα, ευτυχως χωρις παρατραγουδα. (να ειναι καλα το κλασσικο μηχανικο χειροφρενο. Με το ηλεκτρικο ομως? ...εννοειται οτι και να εχεις ESP, στα πολλα δεν προλαβαινει το κακο, απλως το...επιβραδυνει λιγο...)
Αυτα -τα οποια και εχω ζησει στην πραξη- δεν σου φτανουν?
Porsche Forum