-
ρε συ Δία αυτό καταλαβες?
-
Εγώ κατάλαβα. Εσύ δεν κατάλαβες ότι η ΕΡΤ θα αφήσει πολλούς σαν κι εσένα στο δρόμο...
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
'Η συρρίκνωση και η απαξίωσή της(σσ. της ΕΡΤ), είναι προς όφελος ιδιωτικών αλλά και ξένων συμφερόντων και δε θα αφήσουμε αυτό να γίνει.'
-Σίμος ΚεδίκογλουΚαλά τα λέει, τί όχι;
τωρα ο συριζα θα κανει κοπυ/πειστ τα της νδ
«Η ΕΡΤ είναι δημόσια περιουσία. Η συρρίκνωση και απαξίωσή της είναι προς όφελος ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων και δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Ευβοίας, τομεάρχης ΜΜΕ της Ν.Δ εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την αναδιοργάνωση της δημόσιας τηλεόρασης. Ο Σίμος Κεδίκογλου, που βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, επεσήμανε ότι οι αλλαγές που προσπαθεί να φέρει ο κ. Μόσιαλος είναι στην τελείως λάθος κατεύθυνση. Ανέφερε, επίσης, ότι έχουν καταθέσει τις θέσεις και την αναλυτική πρόταση της Ν.Δ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν κατανοεί το όφελος από το κλείσιμο της ΕΤ1 , από την κατάργηση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων και κυρίως δεν καταλαβαίνει τη λογική του κλεισίματος των συχνοτήτων ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταπάτησής τους από ξένα τηλεοπτικά κανάλια. Όπως τόνισε κλείνουν συχνότητες, απολύονται εργαζόμενοι και απαξιώνεται η δημόσια περιουσία τη στιγμή που θα μπορούσε το υπάρχον δυναμικό να αξιοποιηθεί με πολλαπλασιαστικά οφέλη όχι μόνο για την ΕΡΤ, αλλά και για την ελληνική οικονομία. «Πιστεύουμε- είπε- στο δυναμικό της ΕΡΤ, πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και να παίξει αναπτυξιακό ρόλο και να χρησιμοποιηθούν τα δορυφορικά προγράμματα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Η ΕΡΤ μπορεί να είναι πλεονασματική, οικονομικά ανεξάρτητη και να πληροί τα συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτεί ο Έλληνας πολίτη. Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε στο πλευρό σας».
και ο σκουρλετης λεει
Από το προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, όπου συρρέει ήδη πολύς κόσμος για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «θέλουν να κόψουν και να ράψουν στα μέτρα τους την ΕΡΤ, θέλουν να είναι απόλυτα ελεγχόμενη και ακίνδυνη.
γιατι πριν ηταν αλλιως,
τελος παντων ας ελπισουμε να μην μπει η υπολοιπη μιση μεσσηνια μεσα και για πρωτη φορα να γινει κατι αξιολογο
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ζουμε μερες ΧΟΥΝΤΑΣ!!! Ξαφνικα η Χ.Α φαινονται εως και αναρχοαριστεροι μπροστα στην ακροδεξια τριολε κυβερνηση. Αυτα δεν εγιναν ουτε επι 2ου Παγκοσμιου... Ασύλληπτα πράγματα.
Χιλια στραβά μπορεί να ειχε και ειχε η ΕΡΤ... αλλα το να φτάνουμε στο σημειο να βαράμε ΛΟΥΚΕΤΟ ειναι κατι πολυ, κατι εξαιρετικά διαφορετικο... απο αυτό που επιτάσσει η κοινη λογικη!Το ποιο fringe event, ειναι οτι υπάρχουν συμφορουμίτες που χαίρονται γι αυτο που γίνεται... δεν ξέρουν οτι αμέσως μετά ερχεται η σειρά τους με τον ενα τροπο η τον αλλο.
Μήπως δεν έκλεισε, αλλά μειώνεται το μέγεθός της;
Δηλαδή, πριν 3 χρόνια δεν έλεγαν (και συμφωνούσαν οι περισσότεροι) ότι δεν χρειάζονται τόσα κανάλια κι ότι θα μειωθούν σε 1-2; Αυτό πώς θα γινόταν χωρίς μείωση προσωπικού;
Άρα:
δεν κλείνει η ΕΡΤ
δεν 'βάζει λουκέτο'Όσο για αυτούς που χάνουν τις δουλειές τους, ας μάθουμε πόσοι προσλαμβάνονταν με συμβάσεις έργου/ορισμένου χρόνου (με πράσινα-γαλάζια σημαιάκια, εσχάτως και με κόκκινα).
Το ΑΣΕΠ ούτε για τις καθαρίστριες δεν πρέπει να πέρασε από το 'ραδιομέγαρο' (μπορεί να κάνω και λάθος και περικαλώ να με διορθώσουν οι γνώστες). -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
αγαπητέ corsair ούτε εμένα με ρωτησαν αν θέλω να μειωθεί ο μισθός μου. μέσα σε ένα μήνα με σκίσανε, την γυναίκα μου την έκαναν 5ωρη με μείον 540 ευρώ από αυτά που έπερνε..Εμάς αρχές του Ιαν.2011, μας φώναξαν και μας υποχρέωσαν σε υποχρεωτική παραίτηση και νέα σύμβαση εργασίας σε άλλη εταιρία με νέους όρους εργασίας, νέα θέση εργασίας, διαφορετική ειδικότητα και νέο μισθολογικό. Όποιος δεν δεχόταν, αμέσως γινόταν απόλυση. Απλά πράγματα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άρα:
δεν κλείνει η ΕΡΤ
δεν 'βάζει λουκέτο'... ή μας δουλεύεις, ή είσαι κάτι παραπάνω από τον Κεδίκογλου!..
-
Από τη στιγμή που δεν κλείνει εντελώς και δεν παύει να χρηματοδοτείται -φασιστικά - απο το λογαριασμό της ΔΕΗ δεν βλέπω λόγο να χαίρεται κάποιος.
Σαμαράς=τερματισμός της γιατονπουτσοσύνης.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
αγαπητέ corsair ούτε εμένα με ρωτησαν αν θέλω να μειωθεί ο μισθός μου. μέσα σε ένα μήνα με σκίσανε, την γυναίκα μου την έκαναν 5ωρη με μείον 540 ευρώ από αυτά που έπερνε..
Εμάς αρχές του Ιαν.2011, μας φώναξαν και μας υποχρέωσαν σε υποχρεωτική παραίτηση και νέα σύμβαση εργασίας σε άλλη εταιρία με νέους όρους εργασίας, νέα θέση εργασίας, διαφορετική ειδικότητα και νέο μισθολογικό. Όποιος δεν δεχόταν, αμέσως γινόταν απόλυση. Απλά πράγματα.
και εδω διαφορες εταιριες εχουνε καθαρισει ολοκληρα τμηματα τα τελευταια δυο χρονια
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Από τη στιγμή που δεν κλείνει εντελώς και δεν παύει να χρηματοδοτείται -φασιστικά - απο το λογαριασμό της ΔΕΗ δεν βλέπω λόγο να χαίρεται κάποιος.Σαμαράς=τερματισμός της γιατονπουτσοσύνης.
Μα δεν θα σταματήσει και η νέα ερτ να χρηματοδοτείται απο την ΔΕΗ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ζουμε μερες ΧΟΥΝΤΑΣ!!! Ξαφνικα η Χ.Α φαινονται εως και αναρχοαριστεροι μπροστα στην ακροδεξια τριολε κυβερνηση. Αυτα δεν εγιναν ουτε επι 2ου Παγκοσμιου... Ασύλληπτα πράγματα.
Χιλια στραβά μπορεί να ειχε και ειχε η ΕΡΤ... αλλα το να φτάνουμε στο σημειο να βαράμε ΛΟΥΚΕΤΟ ειναι κατι πολυ, κατι εξαιρετικά διαφορετικο... απο αυτό που επιτάσσει η κοινη λογικη!Το ποιο fringe event, ειναι οτι υπάρχουν συμφορουμίτες που χαίρονται γι αυτο που γίνεται... δεν ξέρουν οτι αμέσως μετά ερχεται η σειρά τους με τον ενα τροπο η τον αλλο.
Μήπως δεν έκλεισε, αλλά μειώνεται το μέγεθός της;
Δηλαδή, πριν 3 χρόνια δεν έλεγαν (και συμφωνούσαν οι περισσότεροι) ότι δεν χρειάζονται τόσα κανάλια κι ότι θα μειωθούν σε 1-2; Αυτό πώς θα γινόταν χωρίς μείωση προσωπικού;
Άρα:
δεν κλείνει η ΕΡΤ
δεν 'βάζει λουκέτο'Όσο για αυτούς που χάνουν τις δουλειές τους, ας μάθουμε πόσοι προσλαμβάνονταν με συμβάσεις έργου/ορισμένου χρόνου (με πράσινα-γαλάζια σημαιάκια, εσχάτως και με κόκκινα).
Το ΑΣΕΠ ούτε για τις καθαρίστριες δεν πρέπει να πέρασε από το 'ραδιομέγαρο' (μπορεί να κάνω και λάθος και περικαλώ να με διορθώσουν οι γνώστες).Τα αυτονόητα. Φτάνει η κινδυνολογία.
Κανονικά αυτό έπρεπε να γίνει άμεσα τρία χρόνια πριν, όταν το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε και να αφορά το σύνολο του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα με εξαίρεση τα σώματα ασφαλείας. Ανασυγκρότηση σε ρεαλιστικές βάσεις και όχι σε θεωρητικές.Το πρόβλημα είναι πως το πιο πιθανό είναι να γίνει αυτό και έχει universal χρηση -> >από Black-eyed » 11/06/13 8:22
Κάποιοι είναι γελασμένοι που περιμένουν ότι έτσι θα εξυγιανθεί η ΕΡΤ. Τα κομματόσκυλα πάλι θα βρουν τρόπο να χωθούν είτε στην νέα ΕΡΤ (αν υπάρξει) είτε σε μια οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Μοναδικός χαμένος θα είναι ο απλός εργαζόμενος που δούλευε απολύτως δίκαια στην ΕΡΤ και έβγαζε τα λεφτά του με τον κόπο του.
Η λογική πονάει πόδι - κόβουμε πόδι (και μάλιστα το κόβει αυτός που το εξέθρεψε) είναι ότι να'ναι. Σύντομα και στην πόρτα μας.
Δεν νομίζω κανείς να περιμένει ότι θα μειωθεί ή θα καταργηθεί το τέλος της ΕΡΤ στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Αυτό όμως δε σημαίνει πως όλα έχουν καλώς... Μην τρελαθούμε κιόλας.
-
Δεν είπα κάτι διαφορετικό.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
αγαπητέ corsair ούτε εμένα με ρωτησαν αν θέλω να μειωθεί ο μισθός μου. μέσα σε ένα μήνα με σκίσανε, την γυναίκα μου την έκαναν 5ωρη με μείον 540 ευρώ από αυτά που έπερνε..
Εμάς αρχές του Ιαν.2011, μας φώναξαν και μας υποχρέωσαν σε υποχρεωτική παραίτηση και νέα σύμβαση εργασίας σε άλλη εταιρία με νέους όρους εργασίας, νέα θέση εργασίας, διαφορετική ειδικότητα και νέο μισθολογικό. Όποιος δεν δεχόταν, αμέσως γινόταν απόλυση. Απλά πράγματα.
Δεν ξέρεις τι σε περιμένει τώρα που ανασυγκροτούν την ΕΡΤ. Την πούτσισες τριπλά!
Κάποιοι ζουν στον κόσμο τους. Είναι δεδομένο.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Τίποτα δε χάνουμε με το να κλείσει η ΕΡΤ. Τις σοβαρές ειδήσεις που είχε νομίζω σε μεγάλο βαθμό τις έχει και ο ΣΚΑΙ.
Στάλθηκε από το ST21i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
+1.
Ο Φουρθκιώτης παίζει να είναι 10 φορές σοβαρότερος από το καραγκιοζλίκι που ονομάζεται σκάει
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
@ThomasΔεν είπα κάτι διαφορετικό.
Δεν το διάβασα καλά , συγγνώμη
-
συγνωμη , υπηρχε και ΕΡΑ Πυργου;
-
Εξαιρετικά απότομο, σοκαριστικό, συμβολικό αλλά ενδεχομένως ορθολογικό μέτρο.
Ορθολογικό όχι όσον αφορά τι περικοπές και αναδιάρθρωση χρειάζονται, γιατί αυτά δεν μπορούμε να τα ξέρουμε, αλλά το γεγονός ότι αναδιάρθρωση-εξυγίανση με συναίνεση όσων είχαν δύναμη μέσα στην ΕΡΤ δεν μπορείς λογικά να περιμένεις.
Σε οποιαδήποτε συναινετική αναδιάρθρωση, η λογική λέει ότι θα την πληρώνανε οι πιό αδύνατοι, οι λιγώτερο διαπλεκόμενοι και κομματόσκυλα ... χειρότερα δεν θα είναι για αυτούς τώρα! -
Ενω τώρα θα κλείσει και θα μπουν οι πιο καλαματιανοί
-
το τι παθαμε ο καθενας προσωπικα στην εργασια μας με θεμιτα και αθεμιτα μέσα.. δεν σημαινει οτι θα πρεπει να το επιθυμουμε γι αλλους εργαζόμενους!
Και ξαναλέω... η ΕΡΤ εχει ΠΟΛΛΑ ΣΤΡΑΒΑ. Αυτό ομως δεν ειναι λόγος ουτε για να την κλεισεις, ουτε για να αφήσεις την χώρα χωρις δημόσιο κανάλι. Τα στραβά τα ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ! Σίγουρα και κάποιες απολύσεις θα υπήρχαν μια η αλλη στα πλαίσια του μαζέματος... δεν μπορείς ομως να απολύεις με τρόπο ολοκληρωτικο. Δεν μπορει πουθενα και για κανένα λογο, να καιγονται τα χλωρά μαζί με τα ξερα. Ολοκληρωτικές λογικές ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .-
Με αυτή την λογική... αυριο κιολας να απολύσουμε απαντες στο εκπαιδευτικό συστημα επειδη δεν λειτουργει καλα, απαντες στην υγεια επειδη δεν λειτουργει αποτελεσματικα, τον στρατό επειδη ειναι μονο εξοδα κλπ κλπ κλπ.... Ειναι αυτή λογική? Ειναι?
Και αγαπητοι συμφορουμητες, ειλικρινα... ΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ? Τι θα αλλάξει μεσα σε μια βδομάδα? Μέσα σε ενα μήνα?
Δεν εχουν καμία λογική ολα αυτα... καμία...
-
Ακυρο παραδειγμα.Χωρις υγεια και στρατο η χωρα δε μπορει να λειτουργησει ουτε μια μερα.Χωρις δημοσια τηλεοραση λειτουργει ανετα.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Με αυτή την λογική... αυριο κιολας να απολύσουμε απαντες στο εκπαιδευτικό συστημα επειδη δεν λειτουργει καλα, απαντες στην υγεια επειδη δεν λειτουργει αποτελεσματικα, τον στρατό επειδη ειναι μονο εξοδα κλπ κλπ κλπ.... Ειναι αυτή λογική? Ειναι?Θύμισέ μου κάποια στιγμή να σου φέρω 10 κιλά αποξηραμένες κουράδες και να σου πάρω πολλά λεφτά απο το πορτοφόλι. Θές δεν θές.
ΕΡΤ, το «πανηγύρι» συνεχίζεται