-
Σήμερα το μεσημέρι εκεί που πάω να ανοίξω την πίσω πόρτα (χώρου αποσκευών) στο Astra GTC αντικρύζω έκπληκτος (και μένω μαλ...) το εξής. Στο αριστερό κάτω τμήμα της εκεί όπου κανονικά βρίσκεται το ανάγλυφο λογότυπο ASTRA το τελευταίο Α της λέξης έχει αφαιρεθεί άτσαλα από κάποιο καλόπαιδο (προφανώς) και το γράμμα R που κανονικά ενώνει στο κάτω τμήμα του με το αντίστοιχο σημείο του Α που αφαιρέθηκε είναι σπασμένο στο τελείωμά του. Προφανώς ο μπάσταρδος που το έκανε δεν ήξερε τι έκανε και μάλλον προσπάθησε με πενσάκι να αφαιρέσει τραβώντας το λογότυπο σπάζοντάς το και αφαιρώντας μόνο το τελικό Α . (βλέπε σημείο με βέλος στη φωτο):
Επειδή μου είναι αδύνατο να σκεφτώ ότι από δω και πέρα θα το βλέπω έτσι όποτε ανοίγω το πορτ μπαγκάζ, βουρ για τηλέφωνα στην Opel. Σε 2 τμήματα ανταλλακτικών που ρώτησα μου δώσανε τιμή για όλη τη λέξη του λογότυπου (πουλιέται πακέτο) 23 ευρώ. Μάλιστα ο ένας που ρώτησα για τοποθέτηση μου είπε να την κάνω μόνος γιατί γίνεται πανεύκολα...
Τελικά μετά από αναζήτηση στο ebay βρήκα το γνήσιο λογότυπο στα 9 ευρώ (μαζί με ταχυδρομικά) οπότε και το παρήγγειλα επί τόπου. Τα ερωτήματά μου:
Ποια η διαδικασία αφαίρεσης του παλιού λογότυπου; προφανώς έχει κολλητική ουσία στο πίσω μέρος του (φαίνεται κάτι μαύρο εκεί που μου το ξερίζωσαν) η οποία πρέπει να φύγει τελείως. Με τι να προσπαθήσω να αφαιρέσω το παλιό λογότυπο και τα υπολείμματα κόλλας που θα έχουν μείνει στη λαμαρίνα;
Επίσης, σε ότι αφορά καθαρισμό-προετοιμασία επιφάνειας λαμαρίνας για τοποθέτηση του νέου λογότυπου, τι πρέπει να προσέξω, και, κυρίως, πως θα ταιριάξω ακριβώς τα σημεία τοποθέτησης, εφόσον (υποθέτω) δεν υπάρχει κάποιος οδηγός τύπου πατούρας για αν κουμπώσει ακριβώς το νέο λογότυπο; Μιλάω για ζύγισμα-αποστάσεις του νέου σε σχέση με το αντίστοιχο λογότυπο GTC που υπάρχει συμμετρικά από τη δεξιά πλευρά της πόρτας χώρου αποσκευών.
Παρακαλώ πολύ τα φώτα σας . -
Σήμερα το μεσημέρι εκεί που πάω να ανοίξω την πίσω πόρτα (χώρου αποσκευών) στο Astra GTC αντικρύζω έκπληκτος (και μένω μαλ...) το εξής. Στο αριστερό κάτω τμήμα της εκεί όπου κανονικά βρίσκεται το ανάγλυφο λογότυπο ASTRA το τελευταίο Α της λέξης έχει αφαιρεθεί άτσαλα από κάποιο καλόπαιδο (προφανώς) και το γράμμα R που κανονικά ενώνει στο κάτω τμήμα του με το αντίστοιχο σημείο του Α που αφαιρέθηκε είναι σπασμένο στο τελείωμά του. Προφανώς ο μπάσταρδος που το έκανε δεν ήξερε τι έκανε και μάλλον προσπάθησε με πενσάκι να αφαιρέσει τραβώντας το λογότυπο σπάζοντάς το και αφαιρώντας μόνο το τελικό Α . (βλέπε σημείο με βέλος στη φωτο):
Επειδή μου είναι αδύνατο να σκεφτώ ότι από δω και πέρα θα το βλέπω έτσι όποτε ανοίγω το πορτ μπαγκάζ, βουρ για τηλέφωνα στην Opel. Σε 2 τμήματα ανταλλακτικών που ρώτησα μου δώσανε τιμή για όλη τη λέξη του λογότυπου (πουλιέται πακέτο) 23 ευρώ. Μάλιστα ο ένας που ρώτησα για τοποθέτηση μου είπε να την κάνω μόνος γιατί γίνεται πανεύκολα...
Τελικά μετά από αναζήτηση στο ebay βρήκα το γνήσιο λογότυπο στα 9 ευρώ (μαζί με ταχυδρομικά) οπότε και το παρήγγειλα επί τόπου. Τα ερωτήματά μου:
Ποια η διαδικασία αφαίρεσης του παλιού λογότυπου; προφανώς έχει κολλητική ουσία στο πίσω μέρος του (φαίνεται κάτι μαύρο εκεί που μου το ξερίζωσαν) η οποία πρέπει να φύγει τελείως. Με τι να προσπαθήσω να αφαιρέσω το παλιό λογότυπο και τα υπολείμματα κόλλας που θα έχουν μείνει στη λαμαρίνα;
Επίσης, σε ότι αφορά καθαρισμό-προετοιμασία επιφάνειας λαμαρίνας για τοποθέτηση του νέου λογότυπου, τι πρέπει να προσέξω, και, κυρίως, πως θα ταιριάξω ακριβώς τα σημεία τοποθέτησης, εφόσον (υποθέτω) δεν υπάρχει κάποιος οδηγός τύπου πατούρας για αν κουμπώσει ακριβώς το νέο λογότυπο; Μιλάω για ζύγισμα-αποστάσεις του νέου σε σχέση με το αντίστοιχο λογότυπο GTC που υπάρχει συμμετρικά από τη δεξιά πλευρά της πόρτας χώρου αποσκευών.
Ευκολάκι, πάς με πιστολάκι μαλλιών ζεσταίνεις το σημείο και ύστερα με οδοντικό νήμα πάς και σιγά σιγά το περνάς απο πίσω ώστε να ξεκολλήσουν τα γράμματα , μετά νομίζω καθάρισμα με οινόπνευμα και κολλάς το καινούργιο. Καλός τσόγλανος ο παπάρας
-
Είσαι σίγουρος ότι εκείνο το σημείο είναι μέταλλο; Για πλαστικό το κόβω και πρόσεξε τι θα βάλεις για να το καθαρίσεις μην τυχόν και θαμπώσει το νίκελ . Υπάρχουν είδικές κόλλες που το κολλάς εχω δει σε λαμαρινά να το κάνει.
-
Όλα τα περίεργα σε εσένα τυχαίνουν;
-
Το παλιό μπορείς να το αφαιρέσεις και με λεπτή πετονια ...θα τη χρησιμοποιήσεις κάνοντας την αργά πάνω κάτω από τη μια μεριά του σήματος προς την άλλη, ώστε να 'κόψει ' το μαλακό σφουγγαρακι με την κόλλα που έχουν αυτά στο πίσω μέρος. Μετά μπορείς να καθαρίσεις τα υπολείμματα με οινόπνευμα .
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι εκείνο το σημείο είναι μέταλλο; Για πλαστικό το κόβω και πρόσεξε τι θα βάλεις για να το καθαρίσεις μην τυχόν και θαμπώσει το νίκελ.Συμφωνώ, συν το γεγονός ότι το οινόπνευμα δεν αφαιρεί όλες τις κόλλες. Σε κάποιες ισχυρές κόλλες πιο αποτελεσματικό είναι το white spirit, που δε θολώνει τα περισσότερα πλαστικά αλλά για να είσαι 100% σίγουρος δοκίμασε πρώτα με μια μικρή ποσότητα σε μπατονέτα. ΜΗΝ επιχειρήσεις με ασετόν, τα θολώνει.
-
white spirit παραειναι δυνατο.
wd40 δοκιμασε αν δεν παιζει το οινοπνευμα. -
Το ασετόν όχι απλά τα θολώνει τα πλαστικά... μερικά τα διαλύει!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Όλα τα περίεργα σε εσένα τυχαίνουν;Να σου πω το πιο ωραίο; Πριν 1,5 χρόνο, μου αφαίρεσαν (κλέψαν) το πλαστικό στρογγυλό κάλυμμα που καλύπτει το γάντζο ρυμούλκησης του εμπρός προφυλακτήρα, το οποίο φυσικά ήταν βαμμένο στο χρώμα του προφυλακτήρα και πάει κουμπωτό με κλιψάκι. Κόστος αγοράς νέου 17 ευρώ. Ευτυχώς μου το έβαψαν χωρίς επιβάρυνση από περισσεύματα του ιδίου χρώματος που είχαν από άλλα αυτοκίνητα.
Λογικά είναι κάποιος που μένει στη γειτονιά κι έχει κι αυτός Opel astra της δικής μου γενιάς...
Εν πάσει περιπτώσει, σας ευχαριστώ για τις υποδείξεις. Το σημείο (φιλέτο) όντως πρέπει να είναι πλαστικό, οπότε χρειάζομαι κάποιο καθαριστικό που να μην προσβάλλει-θαμπώνει τα πλαστικά. Επίσης σε σχέση με την τοποθέτηση του νέου, η ευθυγράμμιση γίνεται με το μάτι ή υπάρχει κάποια τεχνική πέραν του αυτοσχεδιασμού για να το φέρω ακριβώς στα ίχνη του παλιού; -
Κάτι σηματάκια τα είχα αφαιρέσει απλά με ένα ίσιο κατσαβίδι με σχετικά μεγάλη μύτη την οποία είχα καλύψει με μονωτική ταινία. Δέν άφησε το παραμικρό σημάδι.
Το σημείο ήταν πλαστικό, βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος.
Τα υπολείματα της κόλλας τα έβγαλα με ασετόν, αλλά είχα έτοιμο ένα βρεγμένο πανί και αμέσως μετά το σκούπισα με αυτό. Δέν έχει το παραμικρό θάμπωμα, βέβαια είναι μαύρο το αυτοκίνητο, σε άλλο χρώμα ίσως να φαίνεται.
-
Αυτό είναι;
http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-New-V ... 0861748257
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Επίσης σε σχέση με την τοποθέτηση του νέου, η ευθυγράμμιση γίνεται με το μάτι ή υπάρχει κάποια τεχνική πέραν του αυτοσχεδιασμού για να το φέρω ακριβώς στα ίχνη του παλιού;Μπορείς πριν αφαιρέσεις το παλιό να το 'οριοθετήσεις' με χάρτινη ταινία - αυτές που χρησιμοποιούμε για μόνωση όταν βάφουμε - κάπως έτσι: I_____I ώστε να έχεις κάποιο 'οδηγό' για να κολλήσεις το νέο, το οποίο απ' ότι φαίνεται είναι αυτοκόλλητο.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Αυτό είναι;
Ναι, αυτό είναι και αγοράστηκε από τον ίδιο σε λίγο καλύτερη τιμή, δεδομένου ότι σε άλλη καταχώρηση στο eshop του το δίνει με μια μικρή έκπτωση.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Όλα τα περίεργα σε εσένα τυχαίνουν;Bill33 μήπως με μάτιασες; Το μεσημέρι πάω το αμάξι για πλύσιμο σε συνοικιακό πλυντήριο που πλένει στο χέρι. Βάζω το όχημα στο υπόστεγο και αρχίζει δουλειά ο πακιστανός. Κάποια στιγμή που ξεπλένει με το πιεστικό, τον παρατηρώ να προσπαθεί να τοποθετήσει κάτι στην οροφή...Πλησιάζω και τι βλέπω;
Πιθανότατα λόγω μεγάλης πίεσης στο πιστόλι, έχει σπάσει στη μέση κι έχει φύγει από τη θέση της η πλαστική βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος τάπα στη δεξιά πλαστική ράγα οροφής, αυτή που καλύπτει τα σημεία όπου βιδώνουν οι σχάρες οροφής
Πιθανόν να ήταν καταπονημένο το πλαστικό της λόγω ήλιου στα 8 χρόνια που το έχω, αλλά σίγουρα ήταν και θέμα μεγάλης πίεσης νερού.
Ο αθεόφοβος προσπαθούσε και καλά να τη μοντάρει και να την ξαναβάλει αλλά πάπαλα.
Άλλα 15-20 ευρώ ζημία συν το βάψιμο του κομματιού. Πολύ ωραία πάμε... -
Άντε πάλι
Είναι πολύ εκνευριστικό να έρχεται το ένα μετά το άλλο.
Τρίτωσε πάντως! -
Αυτό είναι;
Ναι, αυτό είναι και αγοράστηκε από τον ίδιο σε λίγο καλύτερη τιμή, δεδομένου ότι σε άλλη καταχώρηση στο eshop του το δίνει με μια μικρή έκπτωση.
Πρόσεξε πώς θα το βάλεις, ... για να παραμείνουν σ' αυτές τις αποστάσεις και στοίχιση τα γράμματα. Πρέπει να κολλήσεις πάνω στα γράμματα μια χαρτοταινία ή διαφανή ταινία(όχι πολύ ισχυρή), πριν τα ξεκολλήσεις από τη χάρτινη βάση τους, για να διατηρήσεις το σύνολο στη σειρά του, και μετά να δοκιμάσεις να τα τοποθετήσεις στην από πριν (όπως σου γράψανε παραπάνω) οριοθετημένη με χαρτοταινία θέση τους.
-
Bill33 μήπως με μάτιασες;
Σου είχαν κλεψει και τις ζάντες πριν λίγο καιρό ή θυμάμαι λάθος;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Bill33 μήπως με μάτιασες;
Σου είχαν κλέψει και τις ζάντες πριν λίγο καιρό ή θυμάμαι λάθος;
Kαλά θυμάσαι, τέλη Νοεμβρίου του 12 ήταν και συνέβη απέναντι από τις Σπέτσες, στην Κόστα Αργολίδας. Μου είχαν κλέψει τα 2 αριστερά ζαντολάστιχα τότε...
viewtopic.php?f=5&t=47983&start=4815#p2671455
Αφαίρεση-τοποθέτηση ανάγλυφων λογότυπων μοντέλου πίσω πόρτας