-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Έλα να ξυπνήσει ο εγκέλαδος και στις αμαρτωλές από την εποχή Τρίτση περιοχές. Δαντικό βέβαια αλλά τι ποιο δίκαιο από το να βλέπεις τον υπερήλικα πατέρα που θα έχει γλυτώσει γιατί θα τον έχουν πετάξει σε κανέναν οίκο ευγηρίας να παρακολουθεί τα συνεργεία της ΕΜΑΚ να ανασύρουν το νεκρό κορμί του γιου/κόρης/εγγονού/εγγονής από τα χαλάσματα του αυθαιρέτου που είχε φτιάξει με τα χεράκια του εκεί στα τέλη του 70 και το οποίο και νομιμοποίησε στις αρχές του 80.
Μετά βέβαια θα φταίνε οι πολιτικοί και μόνον ή οι μηχανικοί. Ανεξάρτητα αν οι πρώτοι απλά έκαναν αυτό που ήθελε και οι δεύτεροι δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη του παράνομου δομήματος.
Εγώ λέω να μην περιμένουμε καν το σεισμό. Να κρεμάσουμε και να σκοτώσουμε δια λιθοβολισμού (κατα προτίμηση με μπάζα απο το σπίτι) όσους έχουν πολεοδομικές παραβάσεις...
ΟΚ, το άκουσα και αυτό σήμερα... Να φανταστώ το επόμενο είναι να επαναφέρουμε την παλαιά διαθήκη ως δίκαιο...
...για να πώ την αλήθεια, αυτού του είδους... 'ζημιά' από σεισμό, ούτε που είχε περάσει απ' το μυαλό μου!..
...ελπίζω κάποια στιγμή, να ασχοληθούν και με αυτή τη 'σεισμική ζημιά' οι επιστήμονες...Υ.Γ.: ...στα τέλη του '70 είχαμε Τρίτση?..
-
Στα τέλη του 70 είχες Κυβέρνηση ΚΚ του Α που έκλεινε τα ματάκια στα παράνομα της περιοχής.
Ο Τρίτσης ενώ ο Ανδρέας είχε τη μεγάλη ευκαιρία απλά εφάρμοσε την τακτική του ψήφου.....
Δυστυχώς όσο και να θέλουμε να το αποφύγουμε η μισή Ανατολική Αττική έχει κατασκευαστεί Νύχτα με μηδενική συμμετοχή Μηχανικών με σκυρόδεμα της πλάκας και σίδερα απλά για να λέμε ότι υπάρχουν. Το κέντρο της Αθήνας από την άλλη μεριά έχει το κύριο Δομικό του Ιστό να έχει περάσει τα 50 χρόνια.
Όσο και ξορκίσω το κακό δυστυχώς κάποια στιγμή ο Εγκέλαδος θα επανέλθει και τότε....
Και καθώς τότε κάθε φωνή της λογικής θα πνίγεται κάτω από τα ουρλιαχτά των τσοντοκάναλων που θα μας πείσουν (όπως μας έπεισαν το 1999) ότι για όλα φταίνε οι Μηχανικοί προτιμώ να τα λέω τώρα.
Από την άλλη μεριά δεν χρειάζεται και Ιδιαίτερη εξυπνάδα. Το γραφικό του όλου Post σκοπό έχει να προστατεύσει κανέναν Χριστιανό ή Μουσουλμάνο που θα πάει να αγοράσει την Καλύβα του Μπάρμπα Θωμά και θα την πληρώσει ως Βίλλα στην Κυανή Ακτή....
Όσο για την τιμωρία αυτή είναι νομοτελειακή ότι θα συμβεί. Μεγάλοι αριθμοί και οι Στατιστικές δεν θα κάνουν λάθος. Όσο και να θέλουν να καλωπίσουν τα αποτελέσματα οι Πολιτικοί (που εστίασαν στις βλάβες των 25 κτηρίων του κανονισμού του 95 αποκρύπτοντας το γεγονός ότι από τα 2500 ΠΕΕΑΚ το 90% αφορούσε αυθαίρετα και προ του 1955 κτίσματα και αυτό το ξέρω καθώς εγώ με τα ίδια μου τα χέρια πέρασα τα πρωτόκολλα αυτά σε η/υ στην ΥΑΣ το μακρινό 1999-2000) δεν πρόκειται να συμβεί.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Μερικοί δεν πάτε καλά.
'Πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί κάποτε μπορεί να σου συμβεί...'Πολύ δύσκολο να μου συμβεί
-
Εχει τόσο μικρή σεισμική περιοδικότητα η περιοχή; Με ποια στοιχεία αν επιτρέπεται; Γιατί αν έχει έναν 6αρη κάθε μιλένιουμ τα πράματα είναι λιγότερο σοβαρά από όσο τα παρουσιάζεις.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εχει τόσο μικρή σεισμική περιοδικότητα η περιοχή; Με ποια στοιχεία αν επιτρέπεται; Γιατί αν έχει έναν 6αρη κάθε μιλένιουμ τα πράματα είναι λιγότερο σοβαρά από όσο τα παρουσιάζεις.Αν μιλάς για την περιοχή του Νότιου Ευβοϊκού τότε έχει μία 'περιοδικότητα' της τάξης των 100 ως 150 ετών με τον τελευταίο σεισμό το μακρινό 1929 (αν θυμάμαι καλά όπως τα έλεγε ο Αμβράζης).
Αλλά δεν μίλησα για έναν σεισμό αλά 1929... Μίλησα για έναν σεισμό των συνεπειών πλησίον του σεισμού σχεδιασμού της περιοχής. Ακόμα και αυτό τον χαμηλότερο συντελεστή σεισμικότητας (που περιγράφεται από το ξερό ag=0.16g) δεν καλύπτουν οι εν λόγω κατασκευές.
Πάντως η λέξη περιοδικότητα είναι όχι δόκιμη για το λόγο αυτό μπαίνει σε εισαγωγικά.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Στα τέλη του 70 είχες Κυβέρνηση ΚΚ του Α που έκλεινε τα ματάκια στα παράνομα της περιοχής....στα τέλη του '70 είχαμε ακόμα χούντα... και ποιά είναι η κυβέρνηση ΚΚ του Α...
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Στα τέλη του 70 είχες Κυβέρνηση ΚΚ του Α που έκλεινε τα ματάκια στα παράνομα της περιοχής.
...στα τέλη του '70 είχαμε ακόμα χούντα... και ποιά είναι η κυβέρνηση ΚΚ του Α...
Δεκαετια του εβδομηντα απο το 1970 ως και το 1979. Στα τελη αυτης ειχες κυβερνηση του Κωνσταντινου Καραμανλη του Α γνωστου και φρυδια. Καμμια σχεση με τον ΚΚ τον Β. (που 'Κυβέρνησε' από το 2004 ως και το 2009).
Για καποιον λογο που δεν ειναι της κουβεντας ετσι οριζονται οι δεκαετιες!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν δινω καμια σημασια σε σεισμο κατω απο 7 ριχτερ
Τι ωρα εγινε;;Ας κάνει ένα πενταμισάρι σε ρηχό βάθος κάπου κοντά σου... θα δώσεις και σημασία, και φρίκη, και πόνο. Με αυτή τη σειρά
-
Ένας κλωβός κοστίζει μέχρι 30000ε!.
Παίρνει 5 άτομα και τον χρησιμοποιείς σαν αποθήκη αναλωσίμων + μια κάρτα τηλεφωνική.
Α. -
....Δυστυχώς όσο και να θέλουμε να το αποφύγουμε η μισή Ανατολική Αττική έχει κατασκευαστεί Νύχτα με μηδενική συμμετοχή Μηχανικών με σκυρόδεμα της πλάκας και σίδερα απλά για να λέμε ότι υπάρχουν. Το κέντρο της Αθήνας από την άλλη μεριά έχει το κύριο Δομικό του Ιστό να έχει περάσει τα 50 χρόνια.
Όσο και ξορκίσω το κακό δυστυχώς κάποια στιγμή ο Εγκέλαδος θα επανέλθει και τότε....
Και καθώς τότε κάθε φωνή της λογικής θα πνίγεται κάτω από τα ουρλιαχτά των τσοντοκάναλων που θα μας πείσουν (όπως μας έπεισαν το 1999) ότι για όλα φταίνε οι Μηχανικοί προτιμώ να τα λέω τώρα.
Από την άλλη μεριά δεν χρειάζεται και Ιδιαίτερη εξυπνάδα. Το γραφικό του όλου Post σκοπό έχει να προστατεύσει κανέναν Χριστιανό ή Μουσουλμάνο που θα πάει να αγοράσει την Καλύβα του Μπάρμπα Θωμά και θα την πληρώσει ως Βίλλα στην Κυανή Ακτή....
Όσο για την τιμωρία αυτή είναι νομοτελειακή ότι θα συμβεί. Μεγάλοι αριθμοί και οι Στατιστικές δεν θα κάνουν λάθος. Όσο και να θέλουν να καλωπίσουν τα αποτελέσματα οι Πολιτικοί (που εστίασαν στις βλάβες των 25 κτηρίων του κανονισμού του 95 αποκρύπτοντας το γεγονός ότι από τα 2500 ΠΕΕΑΚ το 90% αφορούσε αυθαίρετα και προ του 1955 κτίσματα και αυτό το ξέρω καθώς εγώ με τα ίδια μου τα χέρια πέρασα τα πρωτόκολλα αυτά σε η/υ στην ΥΑΣ το μακρινό 1999-2000) δεν πρόκειται να συμβεί.
Δωσε πονο!
και δυστηχος παλι ο φτωχος κοσομος θα πληρωσει με τον ενα ή αλλο τροπο.
-
Μιας και ανεβηκε το θεμα να πω με τη σειρα, καποιες εμπειριες που βιωσα απο σεισμο...
καπου στο 1992... 5ος οροφος πολυκατοικιας, εγω βλεπω τηλεοραση ξαπλωμενος στο πατωμα με πλατη καναπε και η αδερφη μου χοροπηδαει σαν το παρτσακλο καναπες-πατωμα κοπανωντας τα ποδια της.
Σε καποια φαση κουνιεται το πατωμα περα δωθε, ασχετα με το πανω-κατω του τρανταγματος και σκεφτομαι ωπα τι εγινε 'δω?? Η γιαγια μου μπαινει στο δωματιο και μας βαζει κατω απο το κουφωμα της πορτας. Κλαιν, ηταν ο πρωτος σεισμος που αντιληφθηκα καπως ανωδυνα.6η δημοτικου, στο Σχηματαρι. 3 ντουλαπες σιδερενιες, θρανια φασαριοζικα κλπ. Η μπουλντοζα πισω απο το προαυλιο εκανε κατι εργασιες και σε καποια φαση ξεκιναμε να κουνιομαστε, τα τζαμια απο τις ντουλαπες να σειονται, ο βομβος αυτος και μας ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι. ΧΕΣΤΗΚΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ και εγω και ο διπλανος μου, που πηραμε το θρανιο και μαζι με αυτο πανω απο τα κεφαλια μας βγηκαμε στο προαυλιο (το σχολειο σχηματιζει ενα 'Π')
Λιγες μερες μετα, τρωγαμε στην κουζινα και ο γειτονας ξεμπαζωνε τη σκεπη του, οταν ακουσα τη τσιμεντοσακουλα να σκαει στο πεζοδρομιο μπηκα κατω απο το τραπεζι και φωναζα τη γιαγια μου την αδερφη μου τον πατερα μου τη μητερα μου να μπουνε και αυτοι... ρεζιλικια !!!μερικα χρονια μετα, καθομουν σε παγκακι σε ενα παρκο ομορφα και ωραια οταν ολοι ετρεχαν εξω απο τα σπιτια και εγω ελεγα 'βλακα το κερδισα το στοιχημα σεισμος εγινε'. (πλεον απο τη φοβια μου απεκτησα λειτουργια σεισμογραφου )
απο τοτε.... καποιες φορες με πετυχαινε σεισμος οταν ημουν εξω, αλλες δεν τον καταλαβαινα επειδη κοιμαμαι σαν βοδι κλπ
στις φοιτητικες εστιες, ο συγκατοικος μου και 'γω ριχναμε υπνο (Κρητη). Γινεται μια σεισμικη δονηση και μετεπειτα ισχυροτερες, ξυπναω και ακουω να λεει στον υπνο του 'τελειωνε γαμωτη να ξερουμε να βγουμε εξω η να μη βγουμε' (δωματια bungalows)...
απο ενα σημειο και μετα το ξεπερασα το ζητημα, αφου πανε παρα πολλα χρονια που εμεινα σε πολυκατοικια και τα τελευταια 17 ειμαι ισογειος... το μονο που με απασχολει ειναι ο επωδυνος θανατος. Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο το να καταπλακωθεις (φτου φτου) απο συντριμια, χωρις να μπορεις να γλιτωσεις κλπ κλπ.
-
Κουνηθηκε κανεις? Μας πηραν τηλ. συναδελφοι απο Συγγρου μολις.
-
Τσατ ο umaga έχει προλαβει τους παντες
Αστεροσκοπείο , Τσελεντη και λοιπους που θενε να λεγονται γεωλόγοι
Σε λιγο θα κανει και προβλεψεις -
umaga seismic 1 - 0
-
δευτερος που δεν ενιωσα καν (ευτηχως )
-
ο τριτος ειναι ο φαρμακερος παντα
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
ο τριτος ειναι ο φαρμακερος πανταμωρε να μην τον καταλαβω και ας ειναι οτι θελει
-
προχθες στο Πικερμι,σημερα στη Μεθωνη..............λες να μας ζωσουν;;;;
-
Μερικοί δεν πάτε καλά.
'Πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί κάποτε μπορεί να σου συμβεί...'Πολύ δύσκολο να μου συμβεί
Κάτι λέει ο σοφός λαός για μεγάλη κουβέντα-μπουκιά κλπ
Αλλά φαντάζομαι για να είσαι τόσο άνετος, σε κάθε κτίριο που μπαίνεις δημόσιο ή ιδιωτικό έχεις την αντισεισμική μελέτη του στα χέρια σου...
Anyway -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Μερικοί δεν πάτε καλά.
Κάτι λέει ο σοφός λαός για μεγάλη κουβέντα-μπουκιά κλπ
Αλλά φαντάζομαι για να είσαι τόσο άνετος, σε κάθε κτίριο που μπαίνεις δημόσιο ή ιδιωτικό έχεις την αντισεισμική μελέτη του στα χέρια σου...
AnywayΠολύ δύσκολο να μου συμβεί γιατί:
α) δεν έχω παιδιά
β) δεν έχω αυθαίρετο
γ) δεν κατοικώ εκείΌσο δε για τις μελέτες που αναφέρεις. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα Δημόσια Κτήρια χωρίς αντισεισμική μελέτη της προκοπής. Υπάρχουν Κτήρια εφοριών με σοβαρότατα δομικά προβλήματα που συνεχίζουν να λειτουργούν ως να μην συμβαίνει τίποτα. Ευτυχώς στην Αττική τουλάχιστον ο ΟΣΚ έχει κάνει κάποιες προσπάθειες να μετρήσει τον κόπρο του Αυγείου. Δεν θα αναφερθώ για Κτήρια πολυκαταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας που λειτουργούσαν με 2~3 εκατοστά βάθος ενανθράκωσης και τον χάλυβα να έχει αφήσει σημάδια από την κάποτε παρουσία του (η πρότερη κατάσταση του σημερινού Public του Κτηρίου που είχε μιλήσει ο Γεώργιος Παπανδρέου πριν από 70 χρόνια).
Αυτό δεν σημαίνει ότι σε ένα νεόδμητο οίκημα του 2013 μελετημένο σωστά είσαι απόλυτα ασφαλής. Αλλά είναι βέβαιο ότι 100,000 νέα Κτήρια στην ίδια περιοχή θα συμπεριφερθούν πολύ καλύτερα από 100,000 50+ ετών κτήρια. Όπως και να το κάνουμε.
Και βέβαια μιλάω για τη σάρα τη μάρα και το κακό συναπάντημα των Ανατολικών περιοχών της Αττικής. Εκεί όπου ένας σεισμούλης θα ξεβρακώσει πολιτικούς αλλά και 'πολίτες'.
Όσον αφορά το θάνατο... Έχασες... Το θάνατο ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΑΜΑΙ. Απλά γιατί ξέρω ότι μετά από εδώ δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά μόνον η ανυπαρξία. Οπότε γιατί να ανησυχήσω;
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?