-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
θα ανοιξουμε μεγαλη κουβεντα , αλλα ποια η σημασια υπαρξης της ΕΡΤ και μαλιστα 3 καναλιων και 4-5 ραδιοφων προγραμματων ;
περα απο τον ernani αραγε ακουει αλλος ερα/3ο προγραμμα;Δε στα είπανε σωστά, μέτρα:
3 κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας: ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3
1 κανάλι δορυφορικό: ΕRT WORLD ή αλλιώς ERT SAT
1 κανάλι ψηφιακό: ERT HD (που περιλαμβάνει το Πρίσμα, το Σπορ+ και το Σινε+)4 ραδιοφωνικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρ, Τρίτο Πρ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ
2 τοπικούς στη κεντρική Ελλάδα: Κόσμος και Φιλία
3 στη Θεσσαλονική: 102, 95.8 και Τριτο Πρ Μακεδονίας
17 περιφεριακούς (βαριέμαι να τους γράψω)
και 1 διεθνή σταθμό: ΕΡΑ 51 περιοδικό: Ραδιοτηλεόραση
3 ορχήστρες και 1 χορωδία
1 Ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ
Κάπου διάβασα ότι σε όλα αυτά απασχολούνται κάπου 1100 δημοσιογράφοι (χωρίς τεχνικούς, διευθυντές, κτλ). Από αυτούς οι 950+ είναι μόνιμοι.
Δικό σας...
-
άμα κλείσει πως θα πληρώνω εγώ χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
καλύτερα να μου κόψουν το ρεύμα παρά τη Eurovision. -
Η χρυσή τομή θα βρεθεί όταν τα κανάλια σταματήσουν να εκπέμπουν, απομακρυνθούν όλοι οι μικροσυμβασιούχοι, αλλά συνεχίσει να υπάρχει κάποια λειτουργία ώστε να δικαιολογεί και την πληρωμή στη ΔΕΗ αλλά και το φαγοπότι των γύρω-γύρω.
Συμπίεση κόστους με λήξεις συμβάσεων, με την διακοπή εκπομπής, αύξηση εσόδων με κάποιο φορολογικό τρικ στον λογαριασμό (ΦΠΑ πάνω σε φόρο κλπ.)
-
Τριτο προγραμμα ακουω στο αυτοκινητο συνηθως,πολλες φορες εχει κονσερβες,ειναι πρωι πχ που παω τον μικρο σχολειο, και η εκφωνητρια σε καληνυχτίζει
Ειναι παντως ενα προγραμμα μοναδικο που πρεπει να συνεχισει να υπαρχει και φανταζομαι το κοστος πρεπει να ειναι αστειο,ειδικα αν σκεφτεις ποσα παιρνει πχ το Κουβελόσογο για να ψηφιζουν Μερκελ σε ολα. -
εγω αν ακουσω 3ο προγραμμα οδηγωντας , η που θα με παρει ο υπνος η που θα φιλησω καναν μπροστινο..
-
-
Οι 10 θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης για το 2013
Πρωτοι στη λιστα οι επαγγελματιες πωλητες.
38% των (751) Ελληνικων εταιριων που θελουν να καλυψουν αναλογες θεσεις και δε μπορουν.Προσφατα ειχα Interviews με δυο μεγαλες εταιριες για αναλογες θεσεις: Βασικος μισθος και 10ωρο τουλαχιστον.
-
Aπ τα σχόλια
H manpower, η εταιρια που ζηταει εμπειρους οικονομικους αναλυτες και τους θελει για πωληση πιστωτικων καρτων μεσω τηλεφωνου εκανε την ερευνα?
-
Μαλακίες ολκής. Τέτοιες έρευνες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μόνο αν προέρχονται από καμιά ICAP, KPMG, PWC κτλ. Στην ελληνική αγορά οι θέσεις με τη μεγαλύτερη, και με διαφορά, δυσκολία κάλυψης, είναι οι θέσεις πληροφορικής. Περισσότερο οι προγραμματιστές μάλιστα παρά οι hardwareαδες.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μαλακίες ολκής. Τέτοιες έρευνες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μόνο αν προέρχονται από καμιά ICAP, KPMG, PWC κτλ. Στην ελληνική αγορά οι θέσεις με τη μεγαλύτερη, και με διαφορά, δυσκολία κάλυψης, είναι οι θέσεις πληροφορικής. Περισσότερο οι προγραμματιστές μάλιστα παρά οι hardwareαδες.Ε, αν θέλουν άψογη γνώση 37 γλωσσών προγραμματισμού και δίνουν κάτι παραπάνω από το βασικό, κι αυτοί λογικά θα δυσκολευτούν λιγάκι...
(Nexus + Tapatalk)
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
εγω αν ακουσω 3ο προγραμμα οδηγωντας , η που θα με παρει ο υπνος η που θα φιλησω καναν μπροστινο..Αμα φορτωσει ο Βαγκνερ τα κλαρίνα ανασταινονται και οι πεθαμενοι για να πολεμησουν για το 4ο Ραιχ
-
Δεν νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημα ρε συ HF. Ίσα ίσα μάλλον καλοπληρώνονται για τα δεδομένα της εποχής. 1500αρια για SAP Business Analyst 28-30 ετών νομίζω είναι παραπάνω από καλά.
Το θέμα είναι ότι ο χώρος της πληροφορικής είναι ακόμα σε νηπιακό στάδιο και είναι απ' τους λίγους τομείς που επενδύουν ακόμα οι εταιρίες. Συν του ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν έχει προλάβει να παράξει ακόμα πολλούς υποψηφίους. Ακόμα και Java ή κάναν ABAP programmer να ψάχνεις θα σου βγει η πίστη...
-
Δεν ξέρω τι να σου πω, έχω την εντύπωση πως δεν είναι ακριβώς έτσι. Συμφωνώ πάντως πως στο χώρο υπάρχουν δουλειές (τσιμπήσαμε μια κι εμείς τελευταία, μαζί με ένα φίλο, αλλά πολύ μικρή και με λίγα χρήματα).
Γενικώς, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, αλλά σίγουρα δεν βρέχει και λεφτά. Και είναι πολλοί που ασχολούνται. Πληροφορικάριοι, μηχανικοί, ΙΕΚτζήδες, τυχάρπαστοι, κλπ κλπ.(Nexus + Tapatalk)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γενικώς, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, αλλά σίγουρα δεν βρέχει και λεφτά.
(Nexus + Tapatalk)
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αλλά ως γνωστόν όλα παίζουν με βάση την ψυχολογία της μάζας και με το κλίμα που καλλιεργούσαν τα τελευταία χρόνια δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πήραμε στη δουλειά και μια έρευνα αποδοχών της ελληνικής αγοράς (της Ηay) για το 2012 και το πρώτο 3μηνο του 2013 και πραγματικά τα νούμερα δεν απέχουν και τόοοοσο πολύ σε σχέση με αυτά του 2008.
-
Ο μεσος ορος των αποδοχων που πηρατε ειναι αυτων που δουλευουν ακομα φανταζομαι ε;
Οι οποιοι πλεον ειναι οι απολυτως απαραιτητοι και επειδη εχουν και μια προυπηρεσια δεν τους εκαναν μειωσεις και τα σχετικα.
Κοιτα τον αντιστοιχο πινακα σε entry level και κοιτα και την ποσοτητα των entry level τοτε και την ποσοτητα του τωρα. Θα ηθελα πολυ να μαθω τα σχετικα στοιχεια.
-
Όσους γνωστούς έχω στον τομέα, έχουν φάει γερές μειώσεις stefan, είμαι περίεργος για τα στοιχεία που έχεις
-
Η συγκεκριμένη έρευνα πάει από level 1-24 (καθαρίστρια έως CEO πολυεθνικής). Επίσης χωρίζεται σε διάφορους τομείς (πχ financial, commercial, marketing, HR κτλ) και παράλληλα σε εμπορικούς κλάδους. Οι μετρήσεις γίνονται σαφώς σε αυτούς που διατηρούν τις δουλειές τους αλλά τα αποτέλεσματα των μετρήσεων λειτουργούν και ως τροχοπέδη για νέες προσλήψεις.
Τους νέους άστους στην απέξω. Αυτοί χαντακώνονται αυτομάτως από τις τελευταίες συλλογικές συμβάσεις.
@δριφτερ
γενικά απ' ότι έχω καταλάβει οι εταιρίες προτιμούν πολύ περισσότερο να διώξουν κόσμο, παρά να κόψουν λεφτά απ' τον κόσμο. 1000 φορές να σουτάρουν τους λιγότερο ικανούς παρά να τους κρατήσουν όλους και να τους έχουν δυσαρεστημένους. Μειώσεις σαφώς και έχουν παίξει παντού αλλά άποψή μου είναι ότι περισσότερο έχουν παίξει σε παροχές παρά οτιδήποτε άλλο.
Όλα αυτά χωρίς διάθεση γενίκευσης γιατί μπορεί να εμφανιστούν τώρα 2-3 και να λένε ότι τους έχουν κάνει 50% μείωση κτλ. Απλά επειδή μιλάω καθημερινά με πολλές από τις μεγάλες συμβουλευτικές, συν κάτι Καριέρα κτλ, αυτή είναι η εικόνα που έχω αποκομίσει.
-
Οπως τα γραφει ο bibendum.
-
Tί να σου πώ ρε στέφαν, έχω γνωστούς στις μεγαλύτερες εταιρίες λογισμικού στην ελλάδα και εχουν κανει καί απολύσεις και μειώσεις, οποτε πραγματικά απορώ για ποιες εταιρίες μιλάς και τί λέν τα δεδομένα που έχεις.
Για τις real engineer εκεί να δεις μειώσεις, θα στα πεί καλύτερα ο HF
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ίσα ίσα μάλλον καλοπληρώνονται για τα δεδομένα της εποχής. 1500αρια για SAP Business Analyst 28-30 ετών νομίζω είναι παραπάνω από καλά.ή και όχι.
Δλδ, το φυσιολογικό για σένα, για κάποιον με 5-7 χρόνια προϋπηρεσία σε κάτι τόσο εξειδικευμένο, τι είναι; 1200άρι;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....