-
Καλοριζικο και καλοταξιδο!!
Ποτε το παραλαμβανεις; -
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Pedia efxaristw for the contribution, ki egw pistevw pos gia GTI einai afti ti stigmi kotyfaio to Golf, oxi den lew pws einai to kalytero amaksi sto planiti alla gia afta pou dinei kai se sxesi kai me ton adagwnismo tou, den yparxei adipalos, oxi toulaxiston kai kanas kravgaleos.
Opoios taxei ta lefta mporei afova na ta dwsei.Ε νομίζω πως αν τον CTR δεν είναι καλύτερο (που έχει αναλυθεί άπειρες φορές σε αυτό το φόρουμ και δεν έχουμε καταλήξει πουθενά) τουλάχιστον είναι ένας αντίπαλος που κοντράρει το GTi στα ίσια..
Και φυσικά σου εύχομαι καλές βόλτες με τον νέο πυραυλάκι σου!
-
Για το CTR πάντως οτι περιοδικό έχω διαβάσει έως τώρα (CARαγγλικό, DriveΕλληνικό) δεν το βγάζουν καλύτερο. Περιμένω και τους 4T όμως.
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Για το CTR πάντως οτι περιοδικό έχω διαβάσει έως τώρα (CARαγγλικό, DriveΕλληνικό) δεν το βγάζουν καλύτερο. Περιμένω και τους 4T όμως.Αδιάβαστος... Τα έχουν ήδη συγκρίνει (τεύχος Ιανουαρίου 05 νομίζω).
'R' ο Ιάπωνας, 'GTi' ο Γερμανός, απεφάνθη ο ΣΧ.
Και η εντύπωση που αποκόμισα από το τεστ: Δε νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να είναι οπουδήποτε 'αγωνιστικά' (πίστα, ειδική διαδρομή) γρηγορότερο το GTI (είναι 1.5 δευτερόλεπτο αργότερο από το CTR στα Μέγαρα, που ως 'κλειστή' πίστα, νομίζω πως ευνοεί το GTI), πλην κατά περίπτωση εξαιρέσεων. Τα χαρίσματά του GTI φαίνεται να είναι το ό,τι συνδυάζει την ταχύτητα με την άνεση, τον εξοπλισμό και τον καλύτερο ταξιδιάρικο χαρακτήρα από το πιο λιτό και 'αγωνιστικό' CTR (που όντως στον αυτοκινητόδρομο δεν είναι και η καλύτερή του).
Οπότε σίγουρα το CTR είναι ευθέως ανταγωνιστικό με το GTI και σε πολλούς τομείς είναι καλύτερο, σε άλλους χειρότερο. Διαλέγει και παίρνει κανείς, δεδομένης και της σχεδόν ισοδυναμίας στην τιμή.
Αλλά όχι και φτηνό το GTI! Και τα 2 είναι ακριβά, όταν αγοράζεις ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητο (C4 2.0 VTS) με 23000. Και όπως είπε και ο gvala, με 23000 αγοράζει C4 και του περισσεύουν για να αγοράσει και ένα κανονικό αγωνιστικό
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλλά όχι και φτηνό το GTI! Και τα 2 είναι ακριβά, όταν αγοράζεις ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητο (C4 2.0 VTS) με 23000. Και όπως είπε και ο gvala, με 23000 αγοράζει C4 και του περισσεύουν για να αγοράσει και ένα κανονικό αγωνιστικόόχι στην Ελλάδα από ότι φαίνεται...
εδώ αποφασίζουν οι αντιπροσωπείες για τα εξτρά που θα έχει το δικό σου αυτοκίνητο -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλλά όχι και φτηνό το GTI! Και τα 2 είναι ακριβά, όταν αγοράζεις ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητο (C4 2.0 VTS) με 23000. Και όπως είπε και ο gvala, με 23000 αγοράζει C4 και του περισσεύουν για να αγοράσει και ένα κανονικό αγωνιστικόΑν το GTI ειναι ακριβο, τοτε τι ειναι το R που στην υπολοιπη Ευρωπη εχει 6000ε λιγοτερα απο οτι στην Ελλαδα???????
Η τιμη του ειναι λογικη, το R ειναι πανακριβο, ειδικα αν κανεις την παραπανω συγκριση!
το C4 δεν μπορει να συγκριθει αμεσα (σε τιμη). Ναι φθηνο, αλλα δες ποιοτητα κατασκευης, επιδοσεις, στησιμο, και το ξανασυζηταμε
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αλλά όχι και φτηνό το GTI! Και τα 2 είναι ακριβά, όταν αγοράζεις ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητο (C4 2.0 VTS) με 23000. Και όπως είπε και ο gvala, με 23000 αγοράζει C4 και του περισσεύουν για να αγοράσει και ένα κανονικό αγωνιστικό
Αν το GTI ειναι ακριβο, τοτε τι ειναι το R που στην υπολοιπη Ευρωπη εχει 6000ε λιγοτερα απο οτι στην Ελλαδα???????
Δες το παραπάνω bold, πιστεύω πως και τα 2 είναι ακριβά. Εννοείται πως ο Σαρακάκης φταίει για την τιμή του CTR, αν έκανε 25000 δεν θα συζητούσαμε τώρα... Και μπράβο στην Κοσμοκάρ που τιμολόγησε με έξυπνο τρόπο το GTI (ακριβό μεν αλλά εύκολα πείθεται κάποιος πως 'αξίζει τα λεφτά του')
Η τιμη του ειναι λογικη, το R ειναι πανακριβο, ειδικα αν κανεις την παραπανω συγκριση!
το C4 δεν μπορει να συγκριθει αμεσα (σε τιμη). Ναι φθηνο, αλλα δες ποιοτητα κατασκευης, επιδοσεις, στησιμο, και το ξανασυζηταμε
Μα δεν καταλαβαίνεις πως το επιχείρημα που χρησιμοποιείς για το C4 vs. Golf μπορεί εξίσου καλά να χρησιμοποιηθεί για το Golf vs. Civic ? Οπως λες '6 χιλιάρικα παραπάνω το GTI αλλά αγοράζεις ποιότητα, επιδόσεις, στήσιμο' έτσι μπορεί κάποιος να πει '1 χιλιάρικο παραπάνω το CTR (διότι τόση είναι η διαφορά με το A/C) αλλά αγοράζεις επιδόσεις, στήσιμο, φρένα, κινητήρα, κιβώτιο, αγωνιστική αίσθηση'. Επιπλέον, δεν είναι υπερβολή το Golf να έχει 'λογική' τιμή και το Civic να είναι 'πανάκριβο' με 1 χιλιάρικο διαφορά ? Ουσιαστικά όταν δίνεις 30 χιλιάρικα το 1 χιλιάρικο δεν έχει σημασία (αλλά τα 6 έχουν) οπότε δεν μπορεί το ένα να είναι 'λογική τιμή' και το άλλο 'πανάκριβο' εκτός και αν θεωρείς πως το Golf είναι θεαματικά καλύτερο από το Civic
Ολα λοιπόν είναι ζήτημα προτεραιοτήτων, αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις αυτά τα 1, 2, .. 6, 10 χιλιάρικα. Μην ξεχνάς πως το Α3 με τον ίδιο κινητήρα κάνει 35000, ε, θεωρώ πως είναι ακριβό σε βαθμό ανέκδοτου.
-
Aρα ολα ειναι ακριβα, εκτος απο την C4? Αυτο ειναι το συμπερασμα?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Aρα ολα ειναι ακριβα, εκτος απο την C4? Αυτο ειναι το συμπερασμα?Δες το κι ανάποδα. Όλα είναι κανονικά και το C4 φτηνό!
Πάντως δεν βρίσκω λόγο το Golf να είναι 7000
-
Μπορούν να συγκριθεί το c4 με το GTI και το CTR?
Δεν νομίζω.Όσο για το συγκριτικό ναι όντως το προσπέρασα... αλλά ήτανε γρήγορο προσπέρασμα! Θα το τσεκάρω όμως. Θα βρώ καμιά κόπια άραγε?
-
αστα αυτα εσυ!!! Με το δικο σου τι θα κανεις τελικα???
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Aρα ολα ειναι ακριβα, εκτος απο την C4? Αυτο ειναι το συμπερασμα?
Δες το κι ανάποδα. Όλα είναι κανονικά και το C4 φτηνό!
Πάντως δεν βρίσκω λόγο το Golf να είναι 7000
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Μπορούν να συγκριθεί το c4 με το GTI και το CTR?
Δεν νομίζω.Χωρίς να λάβουμε υπόψη την τιμή, ίσως όχι (δεν το έχω οδηγήσει και δεν ξέρω). Αλλά με 6 χιλιάρικα λιγότερα, ίσως ναι...
Μην ξεχνάς πως υπάρχουν πολλοί που λένε 'δεν θα αγοράσω GTI με 29 χιλιάρικα αλλά C4 με 23 και θα δώσω και 4 χιλιάρικα για μία super ανάρτηση και 'πρώτο στάδιο' και έχω 'ίδιο αυτοκίνητο' με το GTI μου περισσεύουν και 2 χιλιάρικα'. Προσωπικά δεν συμφωνώ αλλά υπάρχει και αυτή η λογική.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για 4Κ σε αυτά τα κυβικά και σε αυτές τις τιμές δεν θα προτιμούσε κανένας την C4. Mε μία τέτοια διαφορά στην τιμή το σκέφτεσαι καλύτερα...
Αυτό θα ήταν πρόβλημα της Citroen που πιθανόν θα την ανάγκαζε να είναι πιο φτηνή ή να βελτιωθεί εκέι που ο κόσμος πιστεύει ότι πάσχει.
Προς το παρόν βλέπω ένα full εξοπλισμένο αυτοκίνητο με -πιθανόν (γιατί δεν το έχω δοκιμάσει)- πολύ καλό κινητήρα και στήσιμο και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής (ίσως όχι άριστη), να κοστίζει 7000
-
αποφασισες ποιο θα κλεισεις?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αστα αυτα εσυ!!! Με το δικο σου τι θα κανεις τελικα???poio diko mou re? to GTI les?
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
αστα αυτα εσυ!!! Με το δικο σου τι θα κανεις τελικα???
poio diko mou re? to GTI les?
τον gvala ενοουσα!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αποφασισες ποιο θα κλεισεις?ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ!
(Αύριο test drive του Leon, αύριο θα ξέρω αν υπάρχει C4 για test drive!)
-
[quote='gvala']Προς το παρόν βλέπω ένα full εξοπλισμένο αυτοκίνητο με -πιθανόν (γιατί δεν το έχω δοκιμάσει)- πολύ καλό κινητήρα και στήσιμο και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής (ίσως όχι άριστη), να κοστίζει 7000
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
...το ESP που δεν απενεργοποιείται...γιαυτο δεν υπαρχει καμια 'πατεντα' ???
οχι δεν τα παίρνω απ την VW, μακάρι...