-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δες το βιντεο του και βγαλε τα συμπερασματα μονος σου, ελεος πια με τα αυτονοητα.Δεν εβαλες καποιο βιντεο ρε ντριφτη.
Και ξαναδιαβασε τι εγραψα.... Η προταση μου ξεκινησε με ΑΝ το ειπε οπως το εγραψες (βλεπεις δεν ηξερα για βιντεο αλλιως θα σου ελεγα και για τον τροπο που το ειπε) ΑΝ λοιπον (υποθετικο) τοτε μπλα μπλα.
Απο την αλλη πλευρα, σχολιαζω οτι διαβαζω απο comments εδω μεσα για να περναει η ωρα μου. Σιγα μην ψαχνω και στο youtube να βλεπω τι λεει ο καθε βουλευτης.
Ελεος ομως με το παραμικρο να ειστε μπριζομενοι.... -
Ο χρήστης pipitopapaki έγραψε:
και οι πολεμαρχοι του πλανητη Χ-358261 που απεχει 9δις ετη φωτος απο τη γη, περιμενουν και ευχονται να βγει η ΧΑ στη κυβερνηση, για να κανουν την επιθεση τους στον πλανητη γη... να μαθουν οι παλιο χρυσαυγιτες που φωναζουν 'ΕΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ'....κλαιωωω
-
1945 + 38 = 1983. 2013 - 1983 = 30
Ξέρεις πόσοι αλλάζουν γνώμη μέσα σε 30 χρόνια; Σε λιγότερα από τα μισά, κάποιοι αποκήρυξαν την ακροαριστερή ιδεολογία με βάση την οποία σκότωναν.Ο ιδιος βγηκε και ειπε στη βουλη τιμη τους και καμαρι τους και τον ευχαριστησε που του θυμισε τα κειμενα της νιοτης του.
Ελπιζω μονο να μην τον εχεις ψηφισει, ειλικριναΚ ο ακροαριστερός γράφει ενθυμούμενος τα κείμενα της νιότης του, όμως.
Βάλε το λινκ ν' ακούσουμε, αν σου είναι εύκολο.
Άμα είναι να σε πειράξει τόσο, να ψηφίσω χα την επόμενη φορά που θα μου δοθεί ευκαιρία. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
και οι πολεμαρχοι του πλανητη Χ-358261 που απεχει 9δις ετη φωτος απο τη γη....
Μπορείς να μιλάς για εξωγήινους ή και για ότι άλλο έχεις στο μυαλό σου. Το αδιαμφισβήτητο γεγονός όμως παραμένει: Την τελευταία φορά που φερέλπιδες δικτατορίσκοι το έπαιξαν μάγκες, χάσαμε κομμάτι του Ελληνισμού.
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να πουλάει τσάμπα τσαμπουκά σε ένα γορίλα 75 εκατομμυρίων κατοίκων με τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο NATO μετά τις ΗΠΑ, μάλλον κάτι έχει καταλάβει λάθος.
Το ξαναλέω: Η ΧΑ είναι δώρο εξ ουρανού για τους Τούρκους στρατηγούς.
η **σκεψη μου **ειναι, οτι αν ηθελαν να μπουκαρουν θα το εκαναν τωρα, σε μια εξαθλιωμενη χωρα, με εναν ελληνικο στρατο που βρισκεται υπο διαλυση, με εναν ελληνικο λαο που βρισκεται υπο διαλυση και λεει ¨να πατε να γαμ..θειτε ολοι, παω στο εξωτερικο να ζησω', τωρα που η χωρα ειναι γεματη απο το μουσουλμανικο στοιχειο (ειτε νομιμους, ειτε παρανομους) και οχι στην περιπτωση που θα ειναι εκλεγμενο ενα εθνικιστικο κομμα, οπου το εθνικιστικο αισθημα θα ειναι στα υψη, που το πρωτο που θα κανει ειναι να ενισχυσει τον στρατο.
ο μονος λογος που θα μπορουσε να συμφερει την τουρκια η ανοδος της ΧΑ στην εξουσια, δεν ειναι ο τσαμπουκας που θα πουλησει και θα της δωσει την αφορμη, αλλα η διεθνης οικονομικη και στρατιωτικη απομονωση της Ελλαδας απο τους 'δημοκρατικους' μας συμμαχους (οικονομικους και στρατιωτικο/πολιτικους).
Η γνωμη μου ειναι οτι και δεν πρεπει αλλά και δεν προκειται ποτε η ΧΑ να εκλεχθει ως η διοικουσα αρχη της Ελλαδας. ο μονος τροπος ειναι η καταληψη της εξουσιας, κατι για το οποιο δεν τους εχω ικανους...
Τελος η γνωμη μου ειναι οτι οσο διαστημα βρισκονται στο κοινοβουλιο, μονο κακο δεν εχουν προκαλεσει. Καλο ειναι να υπαρχει καποιος να τους κραζει..οπως καλο ειναι να υπαρχουν και τα κομμουνιστικα και τα ακρο αριστερα κομματα. το ιδιο μου κανει... -
Καντε ενα search παππας χιτλερ, δεν εχω access απ το γραφειο
-
http://www.gazzetta.gr/plus/article/506 ... -nioti-moy
-
Καντε ενα search παππας χιτλερ, δεν εχω access απ το γραφειοhttp://tvxs.gr/news/ελλ% ... E%AC%CF%82
εδιτ
Τατσόπουλος...
Αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να τον εφεύρει η χα. -
Αυτή η πουστάρα ο Τσατσόπουλος που έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα (και μετά έτσουζε ο κώλος του) γιατί δεν ζητάει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για να δικαστεί κανονικά;
ΤΙ ΤΑ ΦΟΡΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΜΩΡΗ ΚΥΡΙΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΑΜΠΕΣ ΣΟΥ (ΞΥΡΙΣΜΕΝΕΣ); -
Ο χρήστης Χρήστος Παππάς, βουλευτής της ΧΑ έγραψε:
«Ο Φύρερ του γερμανικού Ράιχ, αυτός ο οραματιστής της νέας Ευρώπης, και η Εύα Μπράουν θα αυτοκτονήσουν στις 15.30 της 30ής Απριλίου 1945. Την ίδια μέρα, μετά από 38 χρόνια, εμείς οι Ελληνες εθνικοσοσιαλιστές θα σταθούμε προσοχή, χαιρετώντας με τον αιώνιο χαιρετισμό, και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή. Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στα λόγια του Φύρερ, σε μια-δυο γενεές θα μου αποδοθεί Δικαιοσύνη. Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στη νίκη. Η νίκη θα είναι δική μας. Νίκη που θα σημάνει την εθνικοσοσιαλιστική κοσμογονία και τη συντριβή του δηλητηριαστή όλων των λαών, του διεθνή ιουδαϊσμού. Ο αγών συνεχίζεται, το μέλλον μας ανήκει».Και αντί να τον λιντσάρουν, τον έκαναν βουλευτή.
-
Μπα, μετανοιωσε/τρολαρει
-
Προσοχή στου Γερμανοτσολιάδες.
Η άγνοια και η αμορφωσιά θα μας σκοτώσει πάλι
-
προσοχη σε ολα τα ακρα..κ εξ αριστερων και εκ δεξιων..μπαχαλακηδες , αναρχικους κ.λ.π συνομωταξιες. ο καθενας ας κοιταξει να προσφερει κατι σε αυτην την ερμη πατριδα χωρις να περιμενει ανταμοιβη.οχι να δουλευει τζαμπα αλιμονο, αλλα ας κανουμε επιτελους κ κατι περα απο τα καθηκοντα μας , περα απο αυτο που μας πληρωνουν..
Υ.Γ
ειμαι νηφαλιος, δεν εχω πιει. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
«Ο Φύρερ του γερμανικού Ράιχ, αυτός ο οραματιστής της νέας Ευρώπης, και η Εύα Μπράουν θα αυτοκτονήσουν στις 15.30 της 30ής Απριλίου 1945. Την ίδια μέρα, μετά από 38 χρόνια, εμείς οι Ελληνες εθνικοσοσιαλιστές θα σταθούμε προσοχή, χαιρετώντας με τον αιώνιο χαιρετισμό, και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή. Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στα λόγια του Φύρερ, σε μια-δυο γενεές θα μου αποδοθεί Δικαιοσύνη. Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στη νίκη. Η νίκη θα είναι δική μας. Νίκη που θα σημάνει την εθνικοσοσιαλιστική κοσμογονία και τη συντριβή του δηλητηριαστή όλων των λαών, του διεθνή ιουδαϊσμού. Ο αγών συνεχίζεται, το μέλλον μας ανήκει».
Και αντί να τον λιντσάρουν, τον έκαναν βουλευτή.
...ήθελα νά 'ξερα τί πρόβλημα έχεις!?..
-
Οπλίτης των Ταγμάτων Ασφαλείας φυλά απαγχονισμένο ΈλληναΟ Παπαδόγκωνας, προσέφερε τη γυναίκα και την κόρη του ως ομήρους στους Γερμανούς για να πείσει ότι δεν προτίθεται να πολεμήσει αυτούς, προσφορά που οι Γερμανοί αρνήθηκαν δείχνοντας εμπιστοσύνη.Μετά την έγκριση του Χίτλερ, την 1η Νοεμβρίου του 1943, ιδρύθηκε στη Λακωνία το 'Τάγμα Λεωνίδας', με όπλα από τους Γερμανούς[16] και επικεφαλής το Λεωνίδα Βρεττάκο, αδερφό του Τηλέμαχου Βρεττάκου που είχε συγκροτήσει προηγούμενα δύναμη στην Πελοπόννησο και δολοφονήθηκε από τον ΕΛΑΣ.
Τα Τάγματα της Πελοποννήσου, που συγκροτήθηκαν σε χαλαρότερη βάση, φορούσαν στολές χωροφύλακα, πολιτικά ή παλιές γερμανικές και ιταλικές στολές.Ανώτατος διοικητής των Ταγμάτων ήταν ο αντιστράτηγος -διοικητής των SS και της αστυνομίας στην Ελλάδα- Βάλτερ Σιμάνα. Διοικητές των Ευζωνικών Ταγμάτων χρημάτισαν ο Βασίλειος Ντερτιλής και στη συνέχεια ο Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Πλυτζανόπουλος.
Ο ιστορικός ερευνητής Δημήτρης Κανελλόπουλος,
μόνο οι 800 ήταν Γερμανοί.
Όλοι οι υπόλοιποι ήταν Έλληνες συνεργάτες των ναζί, που δεν δίστασαν να σκοτώσουν άμαχους συμπολίτες τους. Εκτός από τους 300 γερμανοντυμενους που συνέδραμαν στη σφαγή, ακόμη 1.500 είχαν παραταχθεί περιμετρικά της περιοχής με τις δυνάμεις του συνταγματάρχη Βόλφιγκερ.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Λαμπρόπουλου, αυτοί προέρχονταν από τα τάγματα «Λεωνίδας» από τη Λακωνία, ομάδες από την Ηλεία και την Κόρινθο, ενώ μεταφέρθηκαν και ομάδες ταγματασφαλιτών από τη Θήβα και τα Μέγαρα. Ακόμη 300 ταγματασφαλίτες είχαν ακολουθήσει τη μονάδα AA 116 των ποδηλατιστών από τη Μεγαλόπολη. Στους Έλληνες ταγματασφαλίτες δόθηκε ρουχισμός και οπλισμός από τις αποθήκες της Βέρμαχτ στο Αίγιο και την Πάτρα. Δεν τους δόθηκαν όμως κράνη, παρά μόνο τζόκεϊ, ώστε να ξεχωρίζουν από τους Γερμανούς στρατιώτες. -
Saxogus, ευχαριστουμε για την φωτο του κρεμασμενου πατριώτη απο τους γερμανοτσολιάδες. Εχεις τιποτα υλικο και απο Μελιγαλα μερια να δουμε και την αλλη πλευρα, για να πανε στο διάολο μαζι?
ΒTW, με τη συμμετοχη σου αναβαθμιζεται και ο ρολος του οπτικοακουστικου υλικου στο τοπικο, που ειχε πεσει σε μαρασμο -ειναι η αληθεια- μετα την αποφαση γνωστου συμφορουμιτη να απεχει.
-
Ντερτιλής Νικόλαος
Έλληνας στρατιωτικός, από τους πρωταίτιους του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Καταδικασμένος σε ισόβια για τη δολοφονία του νεαρού Μιχάλη Μυρογιάννη κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.Γιος του αντιστρατήγου Βασιλείου Ντερτιλή, πρώτου διοικητή των Ταγμάτων Ασφαλείας στην Κατοχή.Τα Τάγματα της Πελοποννήσου, που συγκροτήθηκαν σε χαλαρότερη βάση, φορούσαν στολές χωροφύλακα, πολιτικά ή παλιές γερμανικές και ιταλικές στολές.
Ανώτατος διοικητής των Ταγμάτων ήτανο αντιστράτηγος -διοικητής των SS
καιτης αστυνομίας στην Ελλάδα- Βάλτερ Σιμάνα. Διοικητές των Ευζωνικών Ταγμάτων χρημάτισαν ο Βασίλειος Ντερτιλής και στη συνέχεια ο Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Πλυτζανόπουλος.
Τα Τάγματα Ασφαλείας βοήθησαν επίσης στην φύλαξη των Εβραίων της Πάτρας, που στάλθηκαν στο Άουσβιτς,[25] [26] και συμμετείχαν στην προετοιμασία της 'Επιχείρησης Καλάβρυτα', που κατέληξε στη Σφαγή των Καλαβρύτων, συλλέγοντας πληροφορίες στα Καλάβρυτα και τις γύρω περιοχές για λογαριασμό των Γερμανών.
Αυτά τα βρωμόσκυλα επικαλούνται την πατρίδα και σήμερα
-
κατι μου λεει οτι εχει 'επιστρεψει' αυτος trident..
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
κατι μου λεει οτι εχει 'επιστρεψει' αυτος trident..Μπορει... μπορει και οχι.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Saxogus, ευχαριστουμε για την φωτο του κρεμασμενου πατριώτη απο τους γερμανοτσολιάδες. Εχεις τιποτα υλικο και απο Μελιγαλα μερια να δουμε και την αλλη πλευρα, για να πανε στο διάολο μαζι?Μην μπαίνεις σε λογικη εξίσωσης απλά και μόνο γιατί σε βολεύει καθώς δεν υπάρχει,όταν οι μεν συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και συνέβαλαν σε εκτελέσεις και ολοκαυτώματα όπως του Διστόμου και Καλαβρύτων και σήμερα λόγω της ανιστορικότητας κάποιων εμφανίζονται οι αμοιβάδες νοσταλγοί τους με θράσος και διαμαρτύρονται γιατί δεν τους άφησαν να καταθέσουν στεφάνι για τους πεσόντες
Μιας και το ζητήσες ορίστε....
Ο Μελιγαλάς
με 3.000 περίπου κατοίκους ήταν έδρα
των ιταλών καραμπινιέρων (1941-1943),
αλλά και
ενός τμήματος του γερμανικού στρατού (1943-1944).
Εκεί είχε την έδρα του ένα από τα πιο ισχυρά τμήματα των Ταγμάτων Ασφαλείας με 1.000 άνδρες στους οποίους είχαν προστεθεί κι άλλοι που ήρθαν, ένοπλοι αλλά και άμαχοι, κυνηγημένοι από την Καλαμάτα και τα γύρω χωριά.
Υπολογίζεται ότι την εποχή της μάχης το χωριό είχε 7.000 άτομα. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού (Η απελευθέρωσις της Ελλάδος και τα μετά ταύτην γεγονότα, έκδοση του Στρατού το 1973, που δεν κυκλοφορεί πια) όσο και με τον ιστορικό-δημοσιογράφο της περιοχής Πελοποννήσου Παντελή Μούτουλα (Πελοπόννησος 1940-1945, Βιβλιόραμα) επρόκειτο για μια κανονική μάχη δύο σχετικά ισοδύναμων στρατιωτικών τμημάτων, με παγίδες, επιμέρους επιθέσεις, περικυκλώσεις, νάρκες, διεισδύσεις κτλ. Επειτα από μάχες τριών ημερών (14, 15, 16 Σεπτεμβρίου) οι ΕΑΜμίτες καταλαμβάνουν την πόλη του Μελιγαλά και ακολουθούν οι εκκαθαρίσεις στην αγορά Μπεζεστένι και κατόπιν στην περίφημη «Πηγάδα», η οποία «αποτέλει είδος φρέατος που είχεν ανορυχθεί δια την ύδρευσιν της κωμοπόλεως».
Ο αριθμός των θυμάτων ποικίλλει ανάλογα με το ποιος τους μετράει. Το Ιστορικό Τμήμα του Στρατού τους ανεβάζει σε 2.000 άτομα. Ο «Σύλλογος Θυμάτων» τους θέλει λίγο λιγότερους, γύρω στους 1.144 (όλοι ενήλικοι άνδρες και 18 γυναίκες). Το ιατροδικαστικό συνεργείο του Καψάσκη, το 1945, ανακοίνωσε ότι ξέθαψε 708 πτώματα. Στο μνημείο είναι γραμμένα 787 ονόματα από 61 πόλεις και χωριά. Η ΕΑΜική πλευρά μιλάει για πολύ μικρότερους αριθμούς, ο ΕΛΑΣ αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 60 αντάρτες και 800
-
60 ανταρτες και 800 (ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ)
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]