-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Και γω το 84 ειμαι αλλα θυμαμαι τις Πεμπτες που εβλεπα μπασκετ με τον πατερα μου, θυμαμαι ποσο σημαντικος ηταν, θυμαμαι που ειχα αφισα γκαλη-γιαννακη, θυμαμαι τα παιχνιδια της Εθνικης. Δεν θυμαμαι παικτικες λεπτομερειες αλλα θυμαμαι πως ξεχωριζε και ποσο ανωτερο διδυμο ηταν με τον Γιαννακη. Θυμαμαι εκεινο το απογευμα που γυρισα απο τα Αγγλικα τους ψιθυρους στους δρομους και τον χαμο στην τηλεοραση οτι ο Γκαλης σηκωθηκε και εφυγε. Θυμαμαι επισης πως ηταν το μπασκετ εκεινη την εποχη και θυμαμαι οτι καποιοι παιχτες ηταν πιο καλοι απ τους υπολοιπους.Ε ο γκαλης ηταν καλυτερος και απ τους καλους.
Να λεμε δεν επαιζε αμυνα, δεν θα κανε καριερα στο NBA επειδη ηταν κοντος και τα σχετικα ειναι σχολια που βγαζουν κομπλεξ, λεω εγω.
ΥΓ. Αν θυμαμαι καλα την αμυνα την εφερε ο Μαλκοβιτς με την Λιμοζ εκεινη την περιοδο, οι οποιοι αρχικα επαιζαν ξυλο και οχι αμυνα.
Η παλιοκαλοκαιρίαση έχει βαρέσει κόκκινα. Νταξ ημαρτον. ΔΕΝ επαιζε άμυνα, ΔΕΝ εκανε καρριέρα στο ΝΒΑ και ο παίκτης που εν τέλει έγινε ο Γκάλης είχε κάποια ελαττώματα. Οποιος δεν το καταλαβαίνει, λυπάμαι. Ειναι ανούσιο να λέμε ΑΝ θα έκανε καρριέρα στο ΝΒΑ γιατί η ιστορία έγραψε οτι δεν έκανε. Αμερικανάκι από τη Ρόδο είναι, λετε να προτιμούσε να κάνει καρριέρα στον Αρη αντί για τους Σελτικς; Και δεν εγινε και τίποτα τραγικό. Ο Γκάλης ήταν αυτό που λένε οι κουτόφραγκοι late-bloomer. Εγινε πραγματικά τεράστιος παίκτης μετά τα 25-26 και μέσω αδιάκοπης δουλειάς παρά το χαντικαπ των σωματικών του προσόντων. Και εφόσον ο ίδιος έγινε κορυφαίος εδώ πέρα, επικεντρώθηκε σ'αυτά που θα τον έκαναν κορυφαίο εδώ που έβγαζε το παντεσπάνι του, όχι στην Αμερική που δεν είχε σημασία. Εδω λοιπόν δε χρειάστηκε ούτε την άμυνα ούτε το σουτ. Δειτε τα ποσοστά στα 3ποντα με τον σκώληκα και με τη βαζέλα. Στον Αρη έριχνε τρίποντα μόνο όταν ο εξυπνάκιας αμυντικός τον έπαιζε στα 2 βήματα για να του πάρει τα βήματα στο μπάσιμο και τότε έριχνε 2-3 τριποντάκια για να τον αναγκάσει να τον παίξει κοντά. Στον Παναθηναϊκό που είχε χάσει σε εκρηκτικότητα και ταχύτητα και βασιζόταν περισσότερο στο σουτ τα ποσοστά έπεσαν πάρα πολύ.
Να μη λες εσύ λοιπόν για πράματα που κάποιοι τα ζήσαμε ενώ εσύ θυμάσαι έναν απόηχο. Ο Γκάλης είναι ο απόλυτος θεός του μπασκετ στην Ελλάδα, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Πολλοί ξένοι διαφωνούν, απόδειξη ότι φέτος έχασε από τον Οσκάρ στο Hall of Fame. Κομπλεξικοί κι αυτοί;
ΥΓ Αμυνα έπαιζαν όλοι. Ο Μαλκοβιτς έπαιζε την ίδια και δυνατότερη άμυνα στη Γιουγκοπλάστικα. Αυτό που έκανε τη διαφορά στη Λιμόζ ήταν ότι δεν βασιζόταν σε κανέναν αξιόλογο επιθετικό και ο σταρ της ομάδας ήταν η άμυνα και όχι ότι μέχρι τότε οι ομάδες δεν έπαιζαν άμυνα! Αυτα είναι αστειότητες.
ΥΓ2 Εδώ είναι ένα τοπικό που ανοίγω πολλά χρόνια τώρα για να συζητάμε για μπάσκετ. Ειναι ένα άθλημα που παίζεται από ανθρωπους. Αν κάποιοι νομίζουν ότι αγωνίζονται μυθικές θεότητες υπεράνω κριτικής ας γράψουν στα περι Μυθολογίας.
-
Γράψε για τον Ηρακλή τίποτα θα σηκώσει κεφάλι ξανά στο μπάσκετ ή καλά είναι εκεί που είναι τώρα;
-
Πρωτα απ ολα δεν δικαιολογω την επιθεση σου. Δευτερον ειπαμε οτι ηταν καλυτερος απ τους υπολοιπους ενω περι αμυνας σχολιασα αυτα που ειπε ο Σωκρατης ο οποιος συνεκρινε το τωρινο μπασκετ με το τοτε και σχολιασε τις αμυντικες ικανοτητες. Αυτο τον κανει να ειναι στο τοπ5 της εποχης εκτος NBA, διαφωνουμε;
YΓ1 Εσυ ησουν απολυτως οτι δεν θα εκανε καριερα στο NBA, εγω δεν ειπα οτι θα εκανε με βεβαιοτητα καριερα αλλα λογω της σκληρης δουλειας που εριξε και παραδεχεσαι και εσυ, εχω μια εντυπωση οτι θα ηταν ενας αξιοπρεπης αν μη τι αλλο παιχτης
ΥΓ2 Ισως πρεπει να ζητησω συγγνωμη για τη συμμετοχη μου εδω (τλχ αυτη τη συμπεριφορα εξελαβα απ τον ανοιχτη της παρουσας συζητησης) -
Χαρακτήρισες κάποιες απόψεις κομπλεξικές. Ολως τυχαίως αυτές οι απόψεις γράφτηκαν από μένα. Δεν υπάρχει καμμία επίθεση, υπάρχει απάντηση σε επίθεση. Πάει αυτό.
Εγω είμαι απόλυτος ότι δεν έκανε καρριέρα στο ΝΒΑ. Εκτός αν έκανε στα κρυφά. Τι ΘΑ μπορούσε να γίνει δε με αφορά, θεωρώ δεδομένο ότι θα ήθελε να παίξει εκεί, δεν μπόρεσε, επικεντρώθηκε να γίνει ο καλύτερος εδώ, τα κατάφερε και λήξις.
Pjathan οι πληροφορίες μου λένε ότι αν ανέβαινε ο Φιλαθλητικός θα τον απορροφούσε η ΑΕΚ και θα ανεβαίναμε στην Α2. Τωρα δεν ξέρω τι γίνεται ακριβώς, περιμένουμε. Πάντως από τη στιγμή που χάσαμε στο κεκλεισμένων εδώ από τον Φιλιππα την ΑΕΚ δεν την είχαμε παικτικα. Το ότι φτάσαμε στην παράταση ήταν άθλος.
-
Η ΑΕΚ παιζει να ενωθει με τον Ικαρο.
-
Κι αυτό ακούγεται εδώ. Γενικά θέλουμε μία συγχώνευση ή διάλυση. Ευκολο αλλά όχι σίγουρο
-
]>Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Θυμάμαι μέχρι και τη γιαγιά μου που καθόταν να δει τα παιχνίδια του Άρη με την αγωνία στο κατακόρυφο
Ετσι και η δικια μου,και αναθεμα και αν ηξερε τι ηταν το τριποντο
Ο Γκαλης σηκωνε τοτε στους ωμους του μια χωρα ολοκληρη,αναρωτιεμαι αν το ειχε καταλαβει,αν ενιωθε ολο αυτο το βαρος,ειχε και poker face -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Δε θέλω να στο χαλάσω αλλά πιστεύω ότι το 80% των 30άρηδων έως 40αρηδων εδώ μέσα (αξιόπιστο στατιστικό ) από τον Γκάλη μάθαμε τι χρώμα έχει η μπάλα.
Αν έβλεπες όμως πόσοι αυτών των ηλικιών **βουρκώσαμε **προχθές όταν μπήκε ο Νικ στο παλέ και τον αποθέωνε ο κόσμος θα καταλάβεις τον αντίκτυπο που είχε αυτός ο άνθρωπος. Και οι περισσότεροι δεν είμαστε αριανοί (και αρκετοί ούτε καν μπασκετικοί).
Δεν μπορείς να καταλάβεις, αν δεν έζησες εκείνη την εποχή, το τι γινόταν. Αυτό που λένε κάποιοι δημοσιογράφοι ότι άδειαζαν οι δρόμοι, μπορεί να φαίνεται υπερβολή αλλά γινόταν. Θυμάμαι μέχρι και τη γιαγιά μου που καθόταν να δει τα παιχνίδια του Άρη με την αγωνία στο κατακόρυφο.- 1000 σε όλα! Στο μυαλό μου είσαι...! (36χρονος εδω..! )
Επίσης στο σχολείο ήμασταν 'χωρισμένοι' σε 'Αρειανούς' και 'Παοκτζήδες' και την επομένη των παιχνιδιών οι συζητήσεις και τα πειράγματα, δεν είχαν τελειωμό, ειδικά μετά τα μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδια...!
Υπέροχες εποχές, το μεγαλείο του Γκάλη αξεπέραστο, αλλα ειναι λογικό εμάς που τα ζήσαμε τότε να μας διακατέχει και μια νοσταλγία-ρομαντισμός.
@Realzeus.... Eυχαριστώ για το λινκ του utube!
-
Το ολο θεμα ειναι απλο (και δεδομενο πιστευα) οπως το τονισε κ ο greo.Oταν κατα καιρους μιλαμε για Lebron και Kobe και συζηταμε τυχον αδυναμιες τους,το ιδιο μπορει να κανει καποιος και για τον Γκαλη.Tωρα τι κομπλεξ μπορει να εχω εγω στα 20 μου να βγαλω τον 55χρονο Γκαλη αμπαλο σε ενα φορουμ..Εκτος κ αν εδω μεσα η συζητηση γινεται στα πλαισια του ''τι την εκανε την μπαλα ο Θεος'' και ''Οι μαυροι ντοπαρονται''
Αποστασιοποιημενα και επιφυλακτικα,θεωρω πως το οτι αγωνιστηκε σε μια χωρα που δεν ειχε μπασκετικη παιδεια περαν ορισμενων εξαιρεσεων,απλα ενισχυσε το δεδομενο x factor του,ομως δε τον Θεοποιησε κιολας.Κ αυτο για να το λεω δε χρειαζεται να τον εχω δει,γιατι απλα ολοι ανθρωποι ειμαστε.Δε μπορω να καταλαβω μερικοι που κολλατε και κανετε λες και θιγεται κατι το μεταφυσικο.
-
Γιατι απλα Σωκρατη μου, μετα απο αυτη βραβευση ειναι που θυμηθηκαμε τα παλια και χαιρομαστε. Δεν ειναι ωρα για κριτικη τωρα. Τη κριτικη την κανουμε αλλη στιγμη.
Ειναι σαν να κανεις γενεθλια σπιτι σου και να ερθω εγω ο καλεσμενος και να σου λεω ποσο ασχημα δενουν τα χρωματα στο σπιτι σου ενα πραγμα (τραβηγμενο και ασχημο το παραδειγμα αλλα σου δωσω να καταλαβεις)
Ειναι σαν να κανουν μια μεγαλη γιορτη οι μπουλς αυριο μεθαυριο για τον Τζορνταν και το επομενο βραδυ να σου κανω αναλυση εγω για τα λαθη που εκανε, τις αδυναμιες και τα σχετικα. Τοσο απλα.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Γιατι απλα Σωκρατη μου, μετα απο αυτη βραβευση ειναι που θυμηθηκαμε τα παλια και χαιρομαστε. Δεν ειναι ωρα για κριτικη τωρα. Τη κριτικη την κανουμε αλλη στιγμη.Ειναι σαν να κανεις γενεθλια σπιτι σου και να ερθω εγω ο καλεσμενος και να σου λεω ποσο ασχημα δενουν τα χρωματα στο σπιτι σου ενα πραγμα (τραβηγμενο και ασχημο το παραδειγμα αλλα σου δωσω να καταλαβεις)
Ειναι σαν να κανουν μια μεγαλη γιορτη οι μπουλς αυριο μεθαυριο για τον Τζορνταν και το επομενο βραδυ να σου κανω αναλυση εγω για τα λαθη που εκανε, τις αδυναμιες και τα σχετικα. Τοσο απλα.
Mα σου στερησα καποια χαρα?Ασε με να γραφω τις χαζομαρες μου
Εμενα δε μ ενοχλει ο Γκαλης εννοειται,μ ενοχλουν οσοι λενε ''μη μιλατε για τον Γκαλη αν δεν εχετε να πειτε τα καλυτερα''(επισης μ ενοχλουν οσοι φαινεται πως εχουν να δουν μπασκετ απο το 95 κ εχουν απολυτες αποψεις,αλλα θα με πεις υποτιμητικο παλι )
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
MVP και της φετινής euroleague ο Βασίλης Σπανούλης.
(ο άλλος με τους αγκώνες, που τα βάζει με ταμπλό, του χρόνου και βλέπουμε)http://www.sport24.gr/Basket/Euroleague ... 44823.html
Πέρα από το αστείο της επιλογής (που γελάει όλη η μπασκετική Ευρώπη, ΚΑΙ της φετινής; Ήταν και άλλη χρονιά;
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Κάρφωνε άνετα και με τα δύο χέρια. Υπάρχουν πολλοί μάρτυρες ενώ το χω δει και σε βιντεάκι από ζέσταμα. 1.83 άνθρωπος και έχεις κάτι Περπέρογλου και Αλβέρτη-Οικονόμου πιο παλιά, που μετά βίας ακουμπάνε στεφάνι!Μια χαρά κάρφωναν όλοι που αναφέρεις.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αυτό που δεν θυμάμαι για το Γκάλη είναι το αν ήταν αρκετά ομαδικός. Καμιά πάσα έβγαζε εκεί που τον κλείνανε 3-4 ή ξεκίναγε τα σπασίματα και τις τρίπλες μέχρι να βρει μισό εκατοστό χώρο να σουτάρει? -
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
(ο άλλος με τους αγκώνες, που τα βάζει με ταμπλό, του χρόνου και βλέπουμε)http://www.sport24.gr/Basket/Euroleague ... 44823.html
Πέρα από το αστείο της επιλογής (που γελάει όλη η μπασκετική Ευρώπη, ΚΑΙ της φετινής; Ήταν και άλλη χρονιά;
+1
Για γέλια.... -
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Κάρφωνε άνετα και με τα δύο χέρια. Υπάρχουν πολλοί μάρτυρες ενώ το χω δει και σε βιντεάκι από ζέσταμα. 1.83 άνθρωπος και έχεις κάτι Περπέρογλου και Αλβέρτη-Οικονόμου πιο παλιά, που μετά βίας ακουμπάνε στεφάνι!
Μια χαρά κάρφωναν όλοι που αναφέρεις.
Ο Οικονομου αμέσως μετα τον Ιωνικό Νίκαιας και για όσο παρέμενε χοντρούλης, δεν καρφωνε εύκολα. Καρφωνε με φορα και με το ενα, για να καρφωσει στο παιχνίδι του, με τίποτα. Μιλάω για τα πρώτα χρονια στον Παναθηναϊκό. Κινησακιας απο κάτω ήταν, μετα έφτιαξε και το σουτ, ως εκει. Αθλητικά και αυτός και ο Αλβερτης, δεν έκαναν πολλα. Εξυπνοι παίχτες όμως, με σαφή μειονεκτήματα που δεν έφτιαξαν ποτε, έκαναν μεγάλη πορεία σε καλές εποχές.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
+1
Για γέλια....Σύμφωνα με το : http://en.wikipedia.org/wiki/Euroleague_MVP#Players Είναι το πρώτο του !
Το αν το αξίζει η όχι είναι μεγάλη κουβέντα.
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
http://www.redplanet.gr/agenda/article1 ... panked.jpg[/img]
+1
Για γέλια....Σύμφωνα με το : http://en.wikipedia.org/wiki/Euroleague_MVP#Players Είναι το πρώτο του !
Το αν το αξίζει η όχι είναι μεγάλη κουβέντα.
Και το άρθρο έτσι γράφει >Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του πολυτιμότερος παίκτης της Euroleague.
-
Κάνε ρε bill σωστο quote !!!!
Έχουμε δει μόνο 3 φορές την γλώσσα του Σπανούλη σε αυτή την σελίδα !!!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Κι αυτό ακούγεται εδώ. Γενικά θέλουμε μία συγχώνευση ή διάλυση. Ευκολο αλλά όχι σίγουροΓια συγχωνευση ψαξε το Φιλαθλητικος-Ηλυσιακος. Διαλυση εχει σχεδον σιγουρη η Καβαλα, πιθανη το Περιστερι. Ο Ικαρος 99% παει στην Χαλκιδα, οποτε δεν παιζει το σεναριο με την ΑΕΚ.
Ουτε για την Κηφισια ειμαι σιγουρος οτι θα κατεβει αυτονομη.
Μεσα στο καλοκαιρι θα παιξουν κι αλλες τετοιες ειδησεις, απο τις ομαδες που αγωνιζονται φετος στην Α2.
100% θα παιζετε Α2 του χρονου. Αν θελετε, βεβαια.Τωρα περι Γκαλη θα διαφωνησω (εννοειται) στα του σουτ. Στον ΠΑΟ πηγε 35 στα 36, οποτε το να λεμε οτι επεσαν τα ποσοστα του οταν απο 38π. μ.ο. επεσε στους 22 και το σουτ 10 ποσοστιαιες, αλλα πανω απο 50%, ενω ανεβασε και 2 ασιστ (στις 6, περιπου), ειναι αστειο. Σε αυτην την ηλικια αλλοι εχουν εγγονια
Για ΝΒΑ, δεν ξερω. Πιθανοτατα παντως θα επαιζε στον ασο, οποτε παει αλλου η κουβεντα.
Α και late bloomer δεν τον λες με 35+ μ.ο. στο (καλο) κολλεγιο.
Στα αλλα συμφωνω.
Τωρα βεβαια μιλαμε για παικτη που βαζει 45 σε ημιτελικο Ευρωμπασκετ στον Μαρτσουλιονις.-
(το ιδιο φυσικα ισχυει και για τον Ντραζεν που με ειχε χαζεψει τοτε, στον τελικο του ΣΕΦ με τους 62...)A και Αλβερτης, επειδη καπου αναφερθηκε στις 'προσωπικοτητες' του μπασκετ =
Oι εραστές της σπυριάρας (ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2012-13)