-
-
Eddie παντελώς άσχετο αλλά πολύ αστείο nonetheless!!!
-
Καθόλου άσχετο.
Είναι η ταινία που η Μπάρμπα πετάει ρόγα. -
Ε βάλε κι αυτό το 'ενσταντανέ' που λέγαμε και στα χρόνια μας και άσε αυτά με τον 'Χλαπάτσα' Δ. Φραγκιόγλου.
-
Για τα παντα υπαρχει μια συντεχνειακη απαντηση...Εμπρος στον αγωνα να εξισωσουμε το 9μηνο με το 11μηνο γιατι εχουμε να κανουμε με 9χρονα, τι να μας πει κ καποιος ΔΥ που δουλευει γκισε κ εχει απεναντι του καθε μερα 1000 εξαγριωμενους πολιτες?
κ το 4ωρο με το 8ωρο γιατι συνεχιζουμε τη δουλεια στο σπιτι. Μονο εμεις. Κανεις αλλος. Εμπρος στον αγωνα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
... τι να μας πει κ καποιος ΔΥ που δουλευει γκισε κ εχει απεναντι του καθε μερα 1000 εξαγριωμενους πολιτες?Eχει δικαίωμα να μιλήσει αυτός? Μπααααα!
Σωστά τα λες (και αρκετοί ακόμα) αλλά περνάτε πολύ επιφανειακά μια βασική λεπτομέρεια. Ο συνδικαλισμός τους. Ποιοι ΔΥ είναι αυτοί που 'ακούγονται' περισσότερο, ακούμε τις αντιδράσεις τους ή τα παραπονα τους? Προφανώς δεν ξέρει κανένας την σύνθεση της ΑΔΕΔΥ ...Η αλληλοφαγωμάρα καλά κρατεί σ'αυτη την χώρα ακόμα. Και δυστυχώς η ίδια καραμέλα... Οποιος κάνει παραπονο θα έχει απέναντι του όλο τον Αντίλογο να του υποδείξει τα χειρότερα. Τα καλύτερα όμως δεν τα ακούμε ...
Να πω και κάτι που προφανώς θα εξαγριώσει ... αλλά ας είναι τροφή για σκέψη. Φέτος το Πάσχα ΔΥ 650.000 εργαζόμενοι και άλλοι 450.000 συνταξιούχοι δεν πήραν αυτά τα 196€-250€ σαν Δώρο. Από ποιους έλλειψαν? Από τις τσέπες τους? Ούτε σοκολατένιο αυγό δεν πήρα ...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Να πω και κάτι που προφανώς θα εξαγριώσει ... αλλά ας είναι τροφή για σκέψη. Φέτος το Πάσχα ΔΥ 650.000 εργαζόμενοι και άλλοι 450.000 συνταξιούχοι δεν πήραν αυτά τα 196€-250€ σαν Δώρο. Από ποιους έλλειψαν? Από τις τσέπες τους? Ούτε σοκολατένιο αυγό δεν πήρα ...τι 'λογικη' ειναι αυτη;
εχεις την εντυπωση οτι τα λεφτα αυτα ερχονται απο τον ουρανο ή φυτρωνουν σε κανενα δεντρο;
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Να πω και κάτι που προφανώς θα εξαγριώσει ... αλλά ας είναι τροφή για σκέψη. Φέτος το Πάσχα ΔΥ 650.000 εργαζόμενοι και άλλοι 450.000 συνταξιούχοι δεν πήραν αυτά τα 196€-250€ σαν Δώρο. Από ποιους έλλειψαν? Από τις τσέπες τους? Ούτε σοκολατένιο αυγό δεν πήρα ...Εξαρτάται. Εχω φίλη μου που δουλεύει σε γνωστά ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα. Χθες μου είπε ότι τα σοκολατένια τους αυγά δεν προλάβαιναν να τα βγάζουν στις βιτρίνες. 9 στους 10 οι πελάτες ήταν γέροι και γριές. Σημείωση: τα μικρά κόστιζαν 15€ και τα μεγάλα 22€ (!)
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Να πω και κάτι που προφανώς θα εξαγριώσει ... αλλά ας είναι τροφή για σκέψη. Φέτος το Πάσχα ΔΥ 650.000 εργαζόμενοι και άλλοι 450.000 συνταξιούχοι δεν πήραν αυτά τα 196€-250€ σαν Δώρο. Από ποιους έλλειψαν? Από τις τσέπες τους? Ούτε σοκολατένιο αυγό δεν πήρα ...
τι 'λογικη' ειναι αυτη;
εχεις την εντυπωση οτι τα λεφτα αυτα ερχονται απο τον ουρανο ή φυτρωνουν σε κανενα δεντρο;
Ενας απο τους δυο μας ΣΙΓΟΥΡΑ ... δεν καταλαβε!
(Μηχανημα έχω! )
Εξαρτάται. Εχω φίλη μου που δουλεύει σε γνωστά ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα. Χθες μου είπε ότι τα σοκολατένια τους αυγά δεν προλάβαιναν να τα βγάζουν στις βιτρίνες. 9 στους 10 οι πελάτες ήταν γέροι και γριές. Σημείωση: τα μικρά κόστιζαν 15€ και τα μεγάλα 22€ (!)
Δεν αμφιβάλω! Χθες και τα supermarkets και τα εμπορικά κέντρα γεμάτα με κόσμο ήταν. Και σίγουρα πολύ θα αναγκαστηκαν να αγοράσουν αλλά το τι είχαν μέσα στο κεφάλι τους (σε σκέψει ελπίζω) ...
Προχθές πάντως σε supermarket πατέρας με κοριτσάκι δεν της πήρε αυγό ... 'μηπως φερει ο νονός ...'! Μη πω τι σχόλιο έκανε για την τιμή του φευγοντας. -
Δεν αμφιβάλλω ότι πολύς κόσμος υποφέρει. Δεν ζω σε άλλη χώρα. Αλλά υπάρχουν πολλοί που κυκλοφορούν μαύρο χρήμα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Στην Ραφήνα έβαλαν έκτακτα δρομολόγια για να καλύψουν την ζήτηση εισιτηρίων προς τις Κυκλάδες.
Sent from my cellphone
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στην Ραφήνα έβαλαν έκτακτα δρομολόγια για να καλύψουν την ζήτηση εισιτηρίων προς τις Κυκλάδες.Sent from my cellphone
Νομιζω οτι τα τακτικα δρομολογια ,ειδικοτερα με τα ταχυπλοα ,εχουν μειωθει τα τελευταια χρονια οποτε λογικο να βαλουν εκτακτα.
-
Ετυχαν και οι απεργίες του ΟΣΕ και έτσι αντί για Ανάσταση στο Λιανοκλάδι αναγκασαν τον κόσμο να παει στην Μύκονο!!!
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Στην Ραφήνα έβαλαν έκτακτα δρομολόγια για να καλύψουν την ζήτηση εισιτηρίων προς τις Κυκλάδες.
Sent from my cellphone
Νομιζω οτι τα τακτικα δρομολογια ,ειδικοτερα με τα ταχυπλοα ,εχουν μειωθει τα τελευταια χρονια οποτε λογικο να βαλουν εκτακτα.
Για πλοία λέω Κώστα. Και από ότι ακούω στο λιμάνι από συζητήσεις σε αρκετά από αυτά οι ναυτικοί είναι απλήρωτοι.
-
όσο εδραιώνεται η κατάσταση (αλήθεια πως να την αποκαλούμε? κρίση είναι κάτι έκτακτο, βραχύβιο.... οταν χρονιζει?) τότε εμφανίζονται ανάγλυφα οι ανισότητες....
αντιλαμβανομαι πλέον ότι έχω φίλους - γνωστούς που δεν ανταποκρινονται σε προταση τσιπουρου ( και καφε ισως) αλλά μεγαλυτερη εντυπωση μου εκανε το γεγονός το πόσοι πηγαν φέτος ταξίδι αστραπή στην Κύπρο....
εχθές πάντως για να κάτσεις σε ψαροταβέρνα έπρεπε να κανεις ταμα....και το κ#λοδ@χτυλο σταματούσε τις βουκιες στον οισοφαγο.... -
Απλά ... βρακί δεν έχει ο λουλούδια θέλει ο μας!
Τιποτα δεν με εκπλήσει πλέον. Προτού 'κλάφτηκα' που δεν πήρα το Δώρο Πάσχα αλλά το τραπέζι μας γεμάτο θα είναι και έξω θα βγω κλπ ...
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Ναι είναι απόλυτα σίγουρο. Έχω σύζυγο, όχι απλά ΔΥ αλλά εκπαιδευτικό και ξέρω.
Αν με μετακινήσουν το Σεπτέμβρη, θα αφήσω γυναίκα και παιδί για... ποιος ξέρει που.Εγώ φίλε soch έχω μια απλή ερώτηση και αν θέλεις απαντάς: εφ΄όσον έχεις δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα, γιατί τα παράτησες για να γίνεις εκπαιδευτικός ? Διότι έτσι όπως μας τα λες, φαίνεται ψιλοτραγικό επάγγελμα...
-
Δυστυχώς το δώρο Πάσχα πολλοί ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν το πήραν ούτε φέτος. Το χειρότερο είναι ότι υπάρχει κόσμος που εξακολουθεί να δουλεύει ενώ ο εργοδότης τους χρωστάει μήνες ολόκληρους τακτικών μισθών, μόνο και μόνο με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση και θα κάποια στιγμή θα τα πάρουν. Τουλάχιστον οι ΔΥ -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- πληρώνονται κανονικά (και ευτυχώς δηλαδή). Ο ένας εργαζόμενος (ιδιωτικός υπάλληλος) αντιμετωπίζει την ανεργία και την ανέχεια και ο άλλος (δημόσιος υπάλληλος) την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του λόγω των μισθολογικών μειώσεων (και πάλι όμως πληρώνεται καλύτερα από τον μέσο ιδιωτικό υπάλληλο και το βασικότερο, έχει δουλειά!). Ο πρώτος είναι σε χειρότερη μοίρα από τον δεύτερο όπως και να το δει κανείς. Καλό θα ήταν να μην χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αλλά να που φτάσαμε. Και οι ΔΥ με την στάση τους τα τελευταία 30 χρόνια έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας μας (φυσικά σε άμεση συνάρτηση και αγαστή συνεργασία με τους πολιτικούς). Ψήφισέ με να διορίσω το παιδί, την ανιψιά, τον θείο και έχει ο Θεός, όσο έχω την βουλευτική καρέκλα δεν φοβάσαι τίποτα. Είχαμε φτάσει στο σημείο να αποτελεί το όνειρο του νεοέλληνα να μπει στο δημόσιο για να δουλεύει λίγο και να πληρώνεται χρυσά (ποιότητα ζωής σου έλεγε ο άλλος, 'λίγα' και καλά). Φυσικά και δεν θέλω να μηδενίζω τα πάντα καθώς υπάρχουν αρκετοί ΔΥ που τιμούν τον μισθό τους και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο αλλά η πλειοψηφία το μόνο που κοίταζε ήταν να ανεβάσει το μηνιάτικο και να λουφάρει. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο πιο γρήγορα την δούμε ΟΛΟΙ τόσο το καλύτερο για τη χώρα και το μέλλον ΜΑΣ. Ας σταματήσουν τις προκλήσεις οι ΔΥ γιατί στο τέλος θα χάσουν και τα όποια δίκια τους και όταν αρχίσουν οι απολύσεις δεν θα τους λυπάται κανείς (όπως κανείς δεν λυπάται τον 50αρι που δούλευε σε εταιρεία, έχει 3 παιδιά που σπουδάζουν και ξαφνικά μένει στο δρόμο χωρίς ελπίδα). Είμαστε τέτοιος λαός που αν το πρόβλημα δεν χτυπήσει την δική μας πόρτα σφυρίζουμε αδιάφορα...
-
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου mrclouzo. Αν και πιστεύω ότι η κριτική προς τους ΔΥ υπάρχει εδώ και 2 τουλάχιστον χρόνια. Για όλα τα δεινά του τόπου φταίνε αυτοί. Οχι ο κακός μας ο καιρός. Τέλος πάντων καλή ανάσταση να έχουμε όσο μπορούμε ακόμα.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Δυστυχώς το δώρο Πάσχα πολλοί ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν το πήραν ούτε φέτος. Το χειρότερο είναι ότι υπάρχει κόσμος που εξακολουθεί να δουλεύει ενώ ο εργοδότης τους χρωστάει μήνες ολόκληρους τακτικών μισθών, μόνο και μόνο με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση και θα κάποια στιγμή θα τα πάρουν. Τουλάχιστον οι ΔΥ -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- πληρώνονται κανονικά (και ευτυχώς δηλαδή). Ο ένας εργαζόμενος (ιδιωτικός υπάλληλος) αντιμετωπίζει την ανεργία και την ανέχεια και ο άλλος (δημόσιος υπάλληλος) την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του λόγω των μισθολογικών μειώσεων (και πάλι όμως πληρώνεται καλύτερα από τον μέσο ιδιωτικό υπάλληλο και το βασικότερο, έχει δουλειά!). Ο πρώτος είναι σε χειρότερη μοίρα από τον δεύτερο όπως και να το δει κανείς. Καλό θα ήταν να μην χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αλλά να που φτάσαμε. Και οι ΔΥ με την στάση τους τα τελευταία 30 χρόνια έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας μας (φυσικά σε άμεση συνάρτηση και αγαστή συνεργασία με τους πολιτικούς). Ψήφισέ με να διορίσω το παιδί, την ανιψιά, τον θείο και έχει ο Θεός, όσο έχω την βουλευτική καρέκλα δεν φοβάσαι τίποτα. Είχαμε φτάσει στο σημείο να αποτελεί το όνειρο του νεοέλληνα να μπει στο δημόσιο για να δουλεύει λίγο και να πληρώνεται χρυσά (ποιότητα ζωής σου έλεγε ο άλλος, 'λίγα' και καλά). Φυσικά και δεν θέλω να μηδενίζω τα πάντα καθώς υπάρχουν αρκετοί ΔΥ που τιμούν τον μισθό τους και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο αλλά η πλειοψηφία το μόνο που κοίταζε ήταν να ανεβάσει το μηνιάτικο και να λουφάρει. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο πιο γρήγορα την δούμε ΟΛΟΙ τόσο το καλύτερο για τη χώρα και το μέλλον ΜΑΣ. Ας σταματήσουν τις προκλήσεις οι ΔΥ γιατί στο τέλος θα χάσουν και τα όποια δίκια τους και όταν αρχίσουν οι απολύσεις δεν θα τους λυπάται κανείς (όπως κανείς δεν λυπάται τον 50αρι που δούλευε σε εταιρεία, έχει 3 παιδιά που σπουδάζουν και ξαφνικά μένει στο δρόμο χωρίς ελπίδα). Είμαστε τέτοιος λαός που αν το πρόβλημα δεν χτυπήσει την δική μας πόρτα σφυρίζουμε αδιάφορα...Ωραιο post.Συμφωνω απολυτα.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
...Πολύ καλή τοποθέτηση και συμφωνώ και εγώ!
Απλώς η μονόπλευρη οπτική δεν φέρει και το σωστό συμπέρασμα.
Εδώ και μια 2ετία περίπου οι '300' προσπαθούν να μειώσουν, να εξευτελίσουν τον ΔΤ και πάνω κάτω το κατάφεραν. Μειωσαν αξιοπρέπεια, οικονομική κατασταση κλπ. Και ως ενα σημείο -με τις ανισότητες που και στον ΔΤ υπήρχαν καλά έκαναν, αν και δεν το έκαναν -ας το πω ευγενικά- ... ολοκληρωμένα). Υπάρχει κάποιος του ΙΤ που να μη θέλει ακόμα να μπεί στον ΔΤ ή τουλάχιστον να μη 'φάει' κάτι απο αυτόν? Έκαναν κάτι να αναδείξουν τον ΙΤ γιατί κάποτε οι ευκαιρίες ήταν (και) εκεί ...Ακόμα ψάχνουμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο!!!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....