-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
@Trident Εμείς που δεν έχουμε πέιπαλ και θελουμε να συνεισφέρουμε σε τέτοια προσπαθεια τι κανουμε?++ κατα τα λοιπα.Πρέπει βεβαια να γινει κατι σύντομα
Να αποκτήσετε σύντομα
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
[quote='Καμπάς'.......
Αντε γιατι κατι πρεπει να χαζευουμε στην δουλεια ... [/quote]εμεις οι ανεργοι τι να πουμε...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Συγγνώμη αν γίνομαι σπαστικός αλλά το σύστημα με τις δωρεές μόνο προσωρινά θα δουλέψει μέχρι να βρεθεί κάποια μονιμότερη λύση. Μακάρι να διαψευστώ
Ενα μέρος θα μπορουσε να καλυφθεί απο Google ads που με βαση την κινηση που έχει το φορουμ θα πρεπει να δίνει ενα συμπαθητικό μηνιαίο εσοδο
To θέμα είναι ότι όταν εμπλέκονται χρήματα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τα πράγματα γίνονται περίπλοκα. Αρχίζει να υπάρχει καχυποψία και προκύπτουν διαδικαστικής φύσεως προβλήματα άσχετα αν μιλάμε για ποσά της τάξης των μερικών εκατοντάδων € τον χρόνο. Στα 10+ χρόνια λειτουργίας του φόρουμ υπήρξαν (παθιασμένες) διαφωνίες μέχρι και για τα emoticons, και δεν ήταν λίγες οι φορές που βρισκόταν τύποι να λένε 'mods υπαλληλοι' και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Προσοχή, δε λέω οτι το πρόβλημα είναι 'μην τυχόν και βρεθεί κάποιος και βάλει χέρι στις δωρεές ή στις διαφημίσεις' αλλά ότι η σχετική συζήτηση και η παραφιλολογία που μπορεί να προκύψει θα πλήξει και τις δωρεές (σε βάθος χρόνου) και την επισκεψιμότητα (άρα και τις διαφημίσεις)
Φορουμ 'Λαϊκής Βάσης' δεν μπορεί να γίνει. Τουλάχιστον όχι αυτό το φόρουμ. Τουλάχιστον όχι για πολύ. -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
[quote='Καμπάς'.......
Αντε γιατι κατι πρεπει να χαζευουμε στην δουλεια ...εμεις οι ανεργοι τι να πουμε... [/quote]
Θα βγαλετε στην μαυρη αγορά και θα πουλάτε αυτοκόλλητα που θα γραφουν: I am a donator!
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Συγγνώμη αν γίνομαι σπαστικός αλλά το σύστημα με τις δωρεές μόνο προσωρινά θα δουλέψει μέχρι να βρεθεί κάποια μονιμότερη λύση. Μακάρι να διαψευστώ
Ενα μέρος θα μπορουσε να καλυφθεί απο Google ads που με βαση την κινηση που έχει το φορουμ θα πρεπει να δίνει ενα συμπαθητικό μηνιαίο εσοδο
To θέμα είναι ότι όταν εμπλέκονται χρήματα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τα πράγματα γίνονται περίπλοκα. Αρχίζει να υπάρχει καχυποψία και προκύπτουν διαδικαστικής φύσεως προβλήματα άσχετα αν μιλάμε για ποσά της τάξης των μερικών εκατοντάδων € τον χρόνο. Στα 10+ χρόνια λειτουργίας του φόρουμ υπήρξαν (παθιασμένες) διαφωνίες μέχρι και για τα emoticons, και δεν ήταν λίγες οι φορές που βρισκόταν τύποι να λένε 'mods υπαλληλοι' και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Προσοχή, δε λέω οτι το πρόβλημα είναι 'μην τυχόν και βρεθεί κάποιος και βάλει χέρι στις δωρεές ή στις διαφημίσεις' αλλά ότι η σχετική συζήτηση και η παραφιλολογία που μπορεί να προκύψει θα πλήξει και τις δωρεές (σε βάθος χρόνου) και την επισκεψιμότητα (άρα και τις διαφημίσεις)
Φορουμ 'Λαϊκής Βάσης' δεν μπορεί να γίνει. Τουλάχιστον όχι αυτό το φόρουμ. Τουλάχιστον όχι για πολύ.Χα, εννοειται πως η ανωνυμη δωρεα εχει σα σκοπο να μη δημιουργησει διακρισεις και καχυποψιες. Αν νομιζεις οτι τα τρωνε τα λεφτα, μη δινεις, ουτε βεβαια γκρινιαζεις αν εδωσες 50€ και σου φανηκαν πολλα τελικα γιατι εβρισες Παναγιες τον mod και εφαγες μπαναρισμα.
Στην τελικη, υπαρχει απλη λυση, τα ποστ τυπου 'που πανε τα λεφτα μας' γινονται delete αμεσα, αβάδιστα, αβασάνιστα, ααατος και τελειωνει το θεμα εν τω γεννασθαι. Λαικη βαση και στρογγυλα τραπεζια ειναι τερατωδεις ηλιθιοτητες και συνιστω σε οποιον μετοχο του καναπε τα σκεφτεται να ξυπνησει. Ειναι λιγουλακι βλακες οι Ελληνες, μπορουν να γραψουν ποστ 'αγορασα αυτοκινητο με 25.000€' και το επομενο ποστ να ειναι 'εγω δε ξαναβαζω 10€ γιατι οι mods ετσι και ετσι'. Τι να κανουμε μερικοι μπορουν. οποιος δεν του αρεσει, και δεν εχει ενηλικιωθει, εξω.
-
Χωρις βεβαια να ειναι αναγκη να το παιζουμε κιμπαριδες ή παραπονεμενοι κλπ δεν θα μπορουσε να υπαρχει ένα τοπικ στις ανακοινωσεις με τις αναγκες το τελικο συγκεντρωμενο ποσο και το πως χρησιμοποιηθηκε και τι καλυψε?
Κλειδωμενο εννοειται όπως αυτο των αποκλεισμων κλπ -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Χωρις βεβαια να ειναι αναγκη να το παιζουμε κιμπαριδες ή παραπονεμενοι κλπ δεν θα μπορουσε να υπαρχει ένα τοπικ στις ανακοινωσεις με τις αναγκες το τελικο συγκεντρωμενο ποσο και το πως χρησιμοποιηθηκε και τι καλυψε?Αν το ποσο δε σπαει σε κομματια πολλα και ειναι απολυτα ενημερωτικο και οχι προς διαβουλευση, αντε να μπει. Αλλα τσογλανιες και τζαμπαμαγκιες του στυλ 'καλα ρε μλκες εγω βρισκω hosting με τοσα', 'ποσα δωσαμε για server??' θα πρeπει να κοβονται στη ριζα.
Εξ ου και προτεινα το 'θελουμε τοσα, 100 για hosting, 100 για γλυφιτζουρια, συνολο 200' και στα 201 να τελειωνει το παραμυθι. Οποιος αισθανεται ασχημα για το οτι δε συνεισφερε, ας βοηθησει με τις γνωεις του και το χρονο του καποιο μελος να γλυτωσει λεφτα, μια χαρα ηθικη ικανοποιηση μου κανει εμενα αυτο.
ΥΓ νομιζω το paypal αν θμαμαι καλα, μονο καρτα να εχεις πιστωτικη θελει, δεν ειναι τιποτα πολυπλοκο.
-
Συμφωνουμε απολυτα (έχω κανει edit κιολας)
Εγώ βεβαια δεν έχω πιστωτικη (και δυσκολα θα βγαλω κιολας) αλλα θα δω πως μπορω να το ρυθμισω -
Το paypal το γεμίζεις και με μια μεταφορά απο την τράπεζα σου (top up).
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Φυσικά και δεν χρειάζεται πιστωτική το PayPal.
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Μη βαρατε, τω καιρω εκεινω, με πιστωτικη το ειχα.
-
Διπλό. Σορυ. Δεν σβήνει το ρημάδι.
Νέος σέρβερ επειγόντως... -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
συμφωνω με τον τριφτη για την διατηρηση των δεδομενων.Εαν δεν ειναι ομως εφικτο δεν θα ειχα προβλημα σε κατι νεο,με αλλο τιτλο.
Και εγω ειμαι διατεθημενος να βοηθησω οικονομικα εαν χρειαστει.
Απλα πρεπει να βιαστουμε,γιατι μαλλον θα μας προλαβουν οι εξελιξεις,και μετα θα ειναι δυσκολος εως ανεφικτος ο συντονισμος για την επομενη μερα 200-300? ενεργων μελων.Οποτε μαλλον συναντηση την Τριτη Τεταρτη ειναι επιβεβλημενη θα ελεγα.Παιδιά μην τρελλαίνεστε, δεν θα τραβήξουν την πρίζα στις 9/5...
Νass καμιά φορά το 404 φορμπιτεν έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις, οπότε συμφωνώ με ντιμειτ. Μετά θα είναι σχεδόν αδύνατος ο οποίος συντονισμός. Για το λόγο αυτό έφτιαξα ένα mail: future.4tforum@gmail.com. Όποιος επιθυμει ας στείλει ένα μειλ με όνομα χρήστη και το μικρό του (αν το θελει) ώστε να υπάρχει ένας κοινός τόπος επαφής εκτός φόρουμ (και facebook). Να διευκρινίσω ότι δεν ψαρεύω emails. Ούτε newsletter έχω να στείλω ούτε προσφορές για βιαγκρα και νύφες από Ρωσία. Αν κάποιος μοντ θέλει μπορώ να του στείλω τους κωδικούς να έχει και εκείνος πρόσβαση για όποια πληροφόρηση προς όποιον στείλει. Αν θέλετε στείλτε από δευτεροτριτο μειλ (ξέρεις αυτό που βάζουμε στα το ρέντα δικά. ότι και καλά δεν θα μας βρουν αν κάτσει η στραβή....) για να μην έχετε άγχος.
Η βάση δεδομένων είναι πολύ σημαντική αλλά να πω την αλήθεια η δομή του φόρουμ είναι λίγο χαοτική και ακόμη και να διατηρηθεί είναι βέβαιο ότι ούτε νέους χρήστες θα βοηθήσει ούτε και παλιούς. Το ειχα 'παραπονεθει' πριν πολύ καιρό ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια ριζική επανακατηγοριοποιηση ώστε να είναι εφικτή και εύκολη η αναζήτηση. Και στον αντίλογο είναι σίγουρα ανέφικτο αλλά σε τεχνικά θα μπορούσε να υπάρχει. Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες ανούσιες τώρα.
Σκέφτομαι βέβαια και το άλλο. Ότι ένα φόρουμ είναι οι χρήστες του αλλά και η διαχείριση του. Εδώ υπήρχε το 'tip' στο όνομα που έδινε μια 'γραμμη' από τα καλά χρόνια (αγνοούμε τα 10 τελευταία περιπου) οπότε αν αυτό δεν συνεχίσει τότε θα είναι μάλλον μικρή η ζωή του επόμενου βήματος. Αν δλδ δεν μεταφερθεί η βάση (μαζί με το αρχείο κάθε χρηστη) τότε όσο καλή διάθεση να έχουμε όλοι (οικονομική ή ότι αλλο) τότε θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει μια ανάλογη συνέχεια. Πρόσβαση στην βάση δεδομένων αλήθεια ποιος έχει? Έχουν παραπάνω από 1-2 άτομα?
Όπως πρόεγραψα εγώ θα είμαι ενεργός Αθήνα το σκ 11-12 και μετά. Αν είναι και υπάρχει ενδιαφέρον για συνάντηση το κανονίζουμε.
-
Εστειλα mail προφεσσορa
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Παιδιά μην τρελλαίνεστε, δεν θα τραβήξουν την πρίζα στις 9/5...
Νass καμιά φορά το 404 φορμπιτεν έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις, οπότε συμφωνώ με ντιμειτ.
Τόσο έλεγχο έχουμε αν μη τι άλλο: αν και όταν προκύψει θέμα τραβήγματος της πρίζας, θα ενημερωθείτε άπαντες και έγκαιρα.
[ΙΜΗΟ]Προς το παρόν προσωπικές ενέργειες 'ανέβασα ένα 5Tforum εκεί' 'έφτιαξα έναν κωδικό email' 'έφτιαξα ένα προφίλ στο FB' είναι μεν αξιέπαινες και καλές ως προθέσεις αλλά δεν έχουν νόημα επειδή είναι 'σπασμωδικές' και ασυντόνιστες. Ας συνεχίσουμε να ρίχνουμε ιδέες και βλέπουμε[/IMHO]
Νομίζω η ρεαλιστικότερη μέχρι στιγμής ιδέα ως προς οικονομικό σκέλος είναι ακριβώς το μοντέλο της wikipedia: 'τόσα χρειάζονται το χρόνο, ανοίξαμε και σας περιμένουμε στο Paypal, συγκεντρώθηκαν τα χρήματα, ευχαριστούμε, του χρόνου πάλι'. Κανείς (ούτε οι Mods) να μην έχει γνώση του ποιός έδωσε και πόσα.
Μικρή εναλλακτική: στάνταρ ποσό αλλά τότε υπάρχει ο κίνδυνος για κάποιος να είναι πολύ, για κάποιους λίγο και τελικά να μην μαζευτεί και το κρίσιμο ποσό.Αλλά το μεγαλύτερο θέμα είναι το domain name και η βάση. Και τα δύο ανήκουν στις ΤΕ και κακά τα ψέμματα (ΤΜ) χωρίς ΚΑΙ τα δύο (και ιδιαίτερα τη βάση), το 4TForum δεν θα είναι αυτό που ήταν. Οι ΤΕ θα αποφασίσουν τι μέλλει γεννέσθαι ως προς αυτά.
-
Εγω λεω να αρχισουμε να ριχνουμε καμμια ιδεα για domain.
-
5τροχοι
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
...
Αλλά το μεγαλύτερο θέμα είναι το domain name και η βάση. Και τα δύο ανήκουν στις ΤΕ και κακά τα ψέμματα (ΤΜ) χωρίς ΚΑΙ τα δύο (και ιδιαίτερα τη βάση), το 4TForum δεν θα είναι αυτό που ήταν. Οι ΤΕ θα αποφασίσουν τι μέλλει γεννέσθαι ως προς αυτά.Να ρωτήξω κάτι αν γνωρίζεις και αν δεν είναι μυστικό. Λέγοντας ΤΕ εννοείς ΚΚ σκέτο (πλεον) ή περισσότερα του ενός άτομα? Αν το πρώτο τότε έχω έμπνευση οτι ίσως να υπάρξει η οποία 'συνεχεια'. Αν όμως είναι και άλλα άτομα χωρίς να τα γνωρίζω τότε οσμιζομαι κακοτραχαλη συνέχεια. Αν υπάρξει βέβαια.
-
TE = Λυμπέρης 33% ΚΚ 33% Χρηματιστήριο 33%
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
TE = Λυμπέρης 33% ΚΚ 33% Χρηματιστήριο 33%Ακόμη έτσι είναι? Είχα σχηματίσει την λανθασμένη μάλλον εικόνα ότι με τις τελευταίες εξελίξεις και το restart του τελευταίου τεύχους θα είχε κάτι αλλάξει. Ο λυμπερης δεν φαλιρισε ολότελα ή είναι στην εντατική? Ίσως αυτό το 33% να το διεκδικούν οι πιστωτές?
Μάλλον σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε και ελπίζω σε καθαρές ανακοινώσεις ότι και αν γίνει και όχι υπονοούμενα και αργκό.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό