-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Έμεινε απο μπαταρία εν κινήσει;
Eίναι εφικτό, αν τα φτύσει ο εναλλάκτης ή ο ανορθωτής. Η μπαταρία παύει να φορτίζεται, αντίθετα σηκώνει όλα τα φορτία (φώτα κλπ) μέχρι να αδειάσει --> σβήνει η ECU.
Και φυσικά με τελειωμένη μπαταρία και δυναμό δέν πρόκειται το αυτοκίνητο να πάρει μπρός με τα καλώδια.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στα ηλεκτρολογικα/ηλεκτρονικα ποτε δεν ημουν καλος, αλλα νομιζω οτι το δυναμο δεν θα μπορουσε να παραγει κατι αλλο εκτος απο εναλλασομενο. Το λεει κ το ονομα του εξ΄αλλου: alternator.edit:
Until the 1960s, automobiles used DC dynamo generators with commutators. With the availability of affordable silicon diode rectifiers (ανορθωτες), alternators were used instead.
Alternators have several advantages over direct-current generators.
αχα.οκ δε το ξερα αυτο.
γιατι αν ηταν DC δε θα ειχε ανορθωτη. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έμεινε απο μπαταρία εν κινήσει;
Eίναι εφικτό, αν τα φτύσει ο εναλλάκτης ή ο ανορθωτής. Η μπαταρία παύει να φορτίζεται, αντίθετα σηκώνει όλα τα φορτία (φώτα κλπ) μέχρι να αδειάσει --> σβήνει η ECU.
Και φυσικά με τελειωμένη μπαταρία και δυναμό δέν πρόκειται το αυτοκίνητο να πάρει μπρός με τα καλώδια.
με καλωδια θα παρει μπρος,αλλα θα σβησει μολις αποσυνδεσεις τα καλωδια απο την καλη μπαταρια.
-
καινουργιο σπορ και εισοδημα για την τροχαια....
εχουν ενα σημα φορητο, 'απαγορευτικο-αυτο το κοκκινο με την ασπρη γραμμη'.
Το βαζουν σε δυσδιακριτο σημειο (πχ χαμηλα στην κολωνα της ΔΕΗ) και μετα στηνουν καρτερι για τους παραβατες.
Που να ψυλλιαστει ο κακομοιρος οδηγος οτι χθες ο δρομος ηταν 2-πλης κυκλοφοριας και μεσα σε 24 ωρες εγινε προσωρινα μονης..? Μολις μαζεψουν καμμια 100-αρια κλησεις 'ξηλωνουν' το σημα και πανε να στησουν παγιδα σε αλλη γειτονια. Μου ετυχε χθες το πρωι σαββατιατικα και ειχαν στη σειρα καμμια 10αρια αυτοκινητα. Στην αρχη νομιζα οτι ηταν μπλοκο για κακοποιους αλλα αφου αυτους δεν μπορουν να τους πιασουν πιανουν τους πολιτες παγιδευοντας τους....εκει την πατανε συνηθως οι μονιμοι διοτι εχουν μαθει τα σηματα απεξω και εχουν καθορισει δρομολογια ρουτινας σπιτι-δουλεια, για να ειναι 'νομιμοι'Η πλακα ειναι οτι στη διασταυρωση το φαναρι εχει τοξο για αριστερα, πρασινο βελος, και μολις το ακολουθησεισ, τσααακ επεσεσ σε αντιθετο με την πορεια σου μονοδρομο που απαγορευει την εισοδομ μη εχοντας εναλλακτικη κινηση, πεφτουν τα προστιμα-τα βροχη....
Η συζυγος σχολιασε οτι 'δεν ειναι δυνατον η Τροχαια να κανει τετοια απατη' και μαλλον εγω ειμαι 'διεστραμμενος ελληνας και κανω για δημαρχος'.....σχολιαστε και σεις.
ΥΓ μετα το απογευμα που ειχε φυγει η τροχαια ξαναπερασα και το απαγορευτικο, ειχε κανει φτερα.
Εντελει ηταν κολπο της τροχαιας, η αυτοδικια τσατισμενων κατοικων η αφαιρεση του σηματος?
-
Ενα παρομοιο περιστατικο ετυχε και σε συναδελφο μου.
Σε διασταυρωση τοποθετηθηκε νεος φωτεινος σηματοδοτης, ο οποιος μαλιστα δεν φαινοταν λογο δεντρων που υπηρχαν. Ολοι οι κατοικοι μην εχοντας γνωση του σηματοδοτη αφου ηταν 'κρυμμενος' απο τα δεντρα αλλα και εχοντας αγνοια διοτι τοσα χρονια δεν υπηρχε, αφου ελεγχαν την διασταυρωση περνουσαν. Τσουπ μολις εστριβαν υπηρχε μπλοκο της τροχαιας που σταματουσε τους παντες. 2 μηνες αφαιρεση διπλωματος, προστιμο και αφαιρεση πινακιδων.
Σαφως και δεν αποτελει διακαιολογια το οτι μπηκε ξαφνικα το φαναρι στο σημειο, αφου για ολα τα νεα μετρα υπαρχει και η αρχη τους, συν του οτι ο οδηγος πρεπει να οδηγαει βαση των σηματων που βλεπει εκεινη την στιγμη και οχι του τι εβλεπε τα προηγουμενα χρονια.
Απλα ολα αυτα δειχνουν την διψα τις τροχαιας για να κοβει κλησεις και για να φερνει εσοδα προς το κρατος.
Αν θελανε να κανουν σωστη δουλεια, δεν μπορουσαν να εχουν καθαρισει λιγο τα κλαδια ωστε να φαινεται το φαναρι? η' δεν θα μπορουσαν για τον πρωτο εστω καιρο που μπηκε το νεο φαναρι να εχουν λιγα μετρα νωριτερα την τριγωνικη ταμπελα που προειδοποιει για φωτεινο σηματοδοτη?
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
καινουργιο σπορ και εισοδημα για την τροχαια....εχουν ενα σημα φορητο, 'απαγορευτικο-αυτο το κοκκινο με την ασπρη γραμμη'.
Το βαζουν σε δυσδιακριτο σημειο (πχ χαμηλα στην κολωνα της ΔΕΗ) και μετα στηνουν καρτερι για τους παραβατες.
Που να ψυλλιαστει ο κακομοιρος οδηγος οτι χθες ο δρομος ηταν 2-πλης κυκλοφοριας και μεσα σε 24 ωρες εγινε προσωρινα μονης..? Μολις μαζεψουν καμμια 100-αρια κλησεις 'ξηλωνουν' το σημα και πανε να στησουν παγιδα σε αλλη γειτονια. Μου ετυχε χθες το πρωι σαββατιατικα και ειχαν στη σειρα καμμια 10αρια αυτοκινητα. Στην αρχη νομιζα οτι ηταν μπλοκο για κακοποιους αλλα αφου αυτους δεν μπορουν να τους πιασουν πιανουν τους πολιτες παγιδευοντας τους....εκει την πατανε συνηθως οι μονιμοι διοτι εχουν μαθει τα σηματα απεξω και εχουν καθορισει δρομολογια ρουτινας σπιτι-δουλεια, για να ειναι 'νομιμοι'Η πλακα ειναι οτι στη διασταυρωση το φαναρι εχει τοξο για αριστερα, πρασινο βελος, και μολις το ακολουθησεισ, τσααακ επεσεσ σε αντιθετο με την πορεια σου μονοδρομο που απαγορευει την εισοδομ μη εχοντας εναλλακτικη κινηση, πεφτουν τα προστιμα-τα βροχη....
Η συζυγος σχολιασε οτι 'δεν ειναι δυνατον η Τροχαια να κανει τετοια απατη' και μαλλον εγω ειμαι 'διεστραμμενος ελληνας και κανω για δημαρχος'.....σχολιαστε και σεις.
ΥΓ μετα το απογευμα που ειχε φυγει η τροχαια ξαναπερασα και το απαγορευτικο, ειχε κανει φτερα.
Εντελει ηταν κολπο της τροχαιας, η αυτοδικια τσατισμενων κατοικων η αφαιρεση του σηματος?
Μαλλον η συζυγος σου εχει δικιο και κατοικοι ξηλωσαν το σημα.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης nteminio έγραψε:
Ενα παρομοιο περιστατικο ετυχε και σε συναδελφο μου.Σε διασταυρωση τοποθετηθηκε νεος φωτεινος σηματοδοτης, ο οποιος μαλιστα δεν φαινοταν λογο δεντρων που υπηρχαν. Ολοι οι κατοικοι μην εχοντας γνωση του σηματοδοτη αφου ηταν 'κρυμμενος' απο τα δεντρα αλλα και εχοντας αγνοια διοτι τοσα χρονια δεν υπηρχε, αφου ελεγχαν την διασταυρωση περνουσαν. Τσουπ μολις εστριβαν υπηρχε μπλοκο της τροχαιας που σταματουσε τους παντες. 2 μηνες αφαιρεση διπλωματος, προστιμο και αφαιρεση πινακιδων.
Σαφως και δεν αποτελει διακαιολογια το οτι μπηκε ξαφνικα το φαναρι στο σημειο, αφου για ολα τα νεα μετρα υπαρχει και η αρχη τους, συν του οτι ο οδηγος πρεπει να οδηγαει βαση των σηματων που βλεπει εκεινη την στιγμη και οχι του τι εβλεπε τα προηγουμενα χρονια.
Απλα ολα αυτα δειχνουν την διψα τις τροχαιας για να κοβει κλησεις και για να φερνει εσοδα προς το κρατος.
Αν θελανε να κανουν σωστη δουλεια, δεν μπορουσαν να εχουν καθαρισει λιγο τα κλαδια ωστε να φαινεται το φαναρι? η' δεν θα μπορουσαν για τον πρωτο εστω καιρο που μπηκε το νεο φαναρι να εχουν λιγα μετρα νωριτερα την τριγωνικη ταμπελα που προειδοποιει για φωτεινο σηματοδοτη?
Δουλεια του δημου η του υπουργειου ειναι να κοψει τα κλαδια.
-
ELTASSOS πολύ κουφό αυτό που έγραψες με το φορητό / προσωρινό απαγορευτικό...
Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, θα προτιμούσα να μην εκφράσω άποψη (ως προς το αν έχεις ή όχι δίκιο), αν δεν δω πρώτα κάποια φωτογραφία ή βίντεο του σημείου. Μήπως τράβηξες καμμία φωτό;
Edit: Κλίνω προς υπέρ εσένα. Θα έπρεπε να βάλουν κορίνες στην αριστερή στροφή που οδηγούσε στον προσωρινό 'μονόδρομο'. Μοιάζει πραγματικά πασιφανές εισπρακτικό κόλπο.
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μαλλον η συζυγος σου εχει δικιο και κατοικοι ξηλωσαν το σημα.Αν είχε μπει κάποτε κανονικό σήμα, θα είχαν καταργήσει την αριστερή στροφή προς τα εκεί με το φανάρι, και θα είχαν και 'απαγορεύεται η στροφή αριστερά', non?
-
Στη Ελλαδα non!!!
-
ξερω οτι σε προκαλουνε για 'ανοιγμα' οταν ειναι η ασφαλεια με συμβατικο octavia και οταν 'ανοιγεις' αναβουν σειρηνα
και φαρο για να κανεις στην ακρη να αρχισουν τις ζωγραφιες. αν ειναι πραγματικο αυτο με την αλλαγη
κατευθυνσης σε δρομους ειναι πολυ βλακες! τι διαολο, στο χωρο αποσκευων τα βαζουν τα σηματα?
αυτες τις διαταγες ποιος τις δινεις? οταν ειναι παραλογες δεν μπορει πχ ο αξιοματικος υπηρεσιας να πει
οτι δεν γραψανε κανενα γιατι απλα δεν ετυχε? τι θα τον κανουν? πως θα ανακαλυψουν οτι λεει ψεματα? -
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
καινουργιο σπορ και εισοδημα για την τροχαια....εχουν ενα σημα φορητο, 'απαγορευτικο-αυτο το κοκκινο με την ασπρη γραμμη'.
Μπορεις να σταματησεις επι τοπου κ να κανεις οπισθεν. Εφ'οσον στον προηγουμενο δρομο δεν υπαρχει πινακιδα 'απαγορευεται η αριστερη στροφη οπως αυτη
κ εφ'οσον σταματησεις πριν το απαγορευτικο, τοτε δεν εχεις παραβιασει κανενα νομο.
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
ξερω οτι σε προκαλουνε για 'ανοιγμα' οταν ειναι η ασφαλεια με συμβατικο octavia και οταν 'ανοιγεις' αναβουν σειρηνα
και φαρο για να κανεις στην ακρη να αρχισουν τις ζωγραφιες. αν ειναι πραγματικο αυτο με την αλλαγη
κατευθυνσης σε δρομους ειναι πολυ βλακες! τι διαολο, στο χωρο αποσκευων τα βαζουν τα σηματα?
αυτες τις διαταγες ποιος τις δινεις? οταν ειναι παραλογες δεν μπορει πχ ο αξιοματικος υπηρεσιας να πει
οτι δεν γραψανε κανενα γιατι απλα δεν ετυχε? τι θα τον κανουν? πως θα ανακαλυψουν οτι λεει ψεματα?Αυτό με τις πινακίδες κατά 99.9% δεν ισχύει. Το άλλο με τις κοντρίτσες ισχύει αλλά είναι σπάνιο. Δεν υπάρχει όμως δικαιολογία για τον παραβάτη.
-
Δεν θέλω να χαλάσω την ωραία ατμόσφαιρα, αλλά αυτά τι σχέση έχουν με τις συμπεριφορές αστυνομικών;
Μεταφέρθηκαν στο viewtopic.php?f=6&t=26079&start=5160#p2790353 [mod] -
Σε ποια περιοχή έγινε το παραπάνω σκηνικό με τη 'φυτεμένη' ταμπέλα?
-
Αυτό με την ταμπέλα δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο δισεκατομμύριο να έγινε από τους αστυνομικούς. Δεν χρειάζονται τέτοια κολπάκια για να μαζέψουν χρήμα. Σε οποιοδήποτε κανονικό μονόδρομο να πάνε δεν θα προλαβαίνουν να γράφουν αυτούς που έρχονται ανάποδα.
Η μη εφαρμογή των νόμων (που προκαλείται από την απροθυμία των αστυνομικών να επιβάλλουν ποινές, ακόμα και όταν οι παραβάσεις γίνονται μπροστά στα μάτια τους) είναι που δυσκολεύει την ζωή όλων μας, όχι η υπερβολικά αυστηρή εφαρμογή τους.
-
συμφωνω Χρηστο 10000%...
-
Το να πάνε σε νέο απαγορευτικό (όχι φορητό μου ακούγεται τρελή υπερβολή) και να το στήσουν σας φαίνεται περίεργο;
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Μία στο δισεκατομμύριο; Καλά... Θα πάει πάνω από δεκαετία που ένας φίλος του πατέρα μου πήγαινε από τα Τρίκαλα προς την Καλαμπάκα/Μετέωρα. Ατέλειωτη ευθεία. Οι απέναντι ερχόμενοι οδηγοί τού έκαναν συνέχεια σινιάλο. Υποψιασμένος αυτός, είχε εναρμονιστεί με το όριο των 70. Κι όμως, οι μπάτσοι τον σταμάτησαν και του έδειξαν μια φορητή ταμπέλα που είχαν στήσει 100 μέτρα πριν από το μπλόκο, η οποία είχε όριο 50. Αμέ...
-
Εγώ όταν μου παίζουν τα φώτα πάω επιδεικτικά με 30 και δε κάνω πλάκα
Με κοιτάνε, τους κοιτάω
Ξέρουν ότι ξέρω από πριν , αλλά δε μπορούν να κάνουν τίποταSent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Δεν μπορούν να σου κάνουν κάτι για ταχύτητα. Μπορούν όμως να σε σταματήσουν και να σε ελέγξουν για τα πάντα.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4