Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Εργάζεσαι καπου ή σπουδάζεις? Ζητω συγγνωμη προκαταβολικα αν φαινομαι λιγο αποτομος. Δεν εχω σκοπο να σε θιξω.
Αυτο που περιγραφεις λεγεται 'υπερωριες' και ειναι αγνωστη λεξη εδω και πολλα χρονια σε εμπορικα καταστηματα και γραφεια, εκτος ισως απο μερικα εργοστάσια (για τους εργατες, οχι για τους διοικητικους 'στελέχη'). Επειδη δε ειναι παλαιομοδιτικο, τεινει να καταργηθει και απο εκει. Αντιθέτως, συναντάται πολυ συχνα στο Δημόσιο Τομέα.
Η 'επιλογη' του εργαζομένου και το 'ζυγισμα' αποτελουν πολυτελεια στις μερες μας. Δεν εχουν εξαφανιστει, αλλα παλαιοτερα συναντώνταν πιο συχνα.
Σπουδαζω.Γιατι να γινεις αποτομος ή να με θιξεις?Που εχω αδικο?Δεν ειπα κατι διαφορετικο απο σενα,απλα ηθελα να δειξω πως θεωρητικα δεν ειναι ''κακες'' οι ωρες αν πληρωνονται και ασφαλιζονται αναλογως.
Επισης κ εγω διευκρινιζω πως σημερα ειδικα στην Ελλαδα,ειναι ελαχιστες οι επιλογες ποσο μαλλον ικανες να ζυγιστουν.Με μεγαλο κινδυνο να γινω σαν τους θειους σου και λοιπους μεγαλυτερους που κοροιδευεις, βγες στην αγορα εργασιας, ειδικα του επιπεδου που συζηταμε (λιανοπούλι) και θα καταλαβεις γιατι.
Ο 6ωρος στον Κωτσοβολο πχ, τσιμπαει μετα βιας 550 στο χερι το μηνα (κανες τις πράξεις) και κανει και περισσοτερο απο το εξαωρο πολλες φορες, + τα σεμιναρια εκτος ωρων εργασιας, + + + .... Ευχομαι να μη το δεις το εργο...Συνεχιζω να μη καταλαβαινω
Μιλουσα καθαρα θεωρητικα στο αν και κατα ποσο οι ωρες εργασιας εχουν απαραιτητα αρνητικο ρολο αν ξεπερασουν ενα οριο.Τονισα 2-3 φορες πως σημερα προφανως και δε τιθεται θεμα επιλογης.Ισως να μη το εκανα αρκετα ξεκαθαρο
Να τονισω πως δεν εχω τσαντιστει μαζι σου η κατι τετοιο, ουτε θελω να χλευασω. Το καταλαβαινω οτι το βλεπεις θεωρητικα, και εκει προσπαθω να τοποθετηθω.
Οταν οι ωρες εργασιας ξεπερασουν καποιο 'οριο' αρχιζεις και γινεσαι ενας μαλακας και μισος. Δεν εχεις ορεξη ουτε να φας. Μετα το 10ωρο, γινεσαι για τα πανηγυρια, και η παραγωγικοτητα πεφτει κατακορυφα, οτι δουλεια και να κανεις. Αν τωρα αυτη η δουλεια εχει σχεση με κόσμο, εκει ειναι που το χανεις το πραγμ τελειως, αν εχεις εστω και μια σταλα μυαλο, αν εισαι μπετο, ειναι πιο ευκολα τα πραγματα. Προσθεσε τωρα και το πηγαινε ελα στη δουλεια, ειδικα με τις συγκοινωνιες, και ξαφνικα φτανεις ευκολα το 12ωρο εκτος σπιτιου ή παραπανω. Μεχρι να κανεις μπανιο και να φας, ουτε να τον παιξεις δεν προλαβαινεις, οχι να κανεις κλαμπινγκ ή να ψωνισεις. Η Κυριακη μετα σου φαινεται αιώνια, και λιγη ταυτοχρονα. Αφου εισαι φοιτητης, φαντασου να χρωστας πολλα μαθηματα, να πρεπει να τα περασεις αρα να διαβαζεις πολυ, και να εχεις 6 ημερες την εβδομαδα εξεταστικη, ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Ερχομαι τωρα γω και σου λεω, 'περνα αλλα 2 καθε εβδομαδα και θα σου δινω 100€ παραπανω'.