-
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων καπνιστών πιστεύει ότι οι άλλοι γύρω τους δεν θα έπρεπε να ενοχλούνται καν από τον καπνό από την στιγμή που αποφάσισαν να βγουν από το σπίτι τους.
-
Είναι εγωιστικό όπως το λέω , όμως Χρήστο , δεν θα με πείραζε καθόλου μα καθόλου να ακριβηνουν τον καπνό και να φτάσει 20 ευρώ το πακέτο.. Τότε κ μόνο τότε υπάρχει κάποια πιθανότητα να το κόψει ο άλλος και μάλιστα σε δημόσιο χώρο..
Αυτό το χάλι που γίνεται στην Ελλάδα , όπου και να έχω πάει στο εξωτερικό δεν το έχω συναντήσει. -
Παρόλα αυτά, οφείλω να ομολογήσω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις στην συμπεριφορά.
Δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναγράψει κιόλας, πριν από λίγο καιρό ήμασταν στο Εν Πλω στην Βουλιαγμένη. Ο χώρος τέρμα δεξιά, δίπλα στην θάλασσα έχει χαρακτηριστεί από το μαγαζί ως μη καπνιζόντων. Είμαι εκεί και απολαμβάνω το ποτάκι μου σε καθαρή ατμόσφαιρα όταν έρχεται ο σερβιτόρος και με ρωτάει ευγενικά: 'Οι κύριοι δίπλα σας δεν βρήκαν αλλού να καθίσουν και με παρακάλεσαν να σας ρωτήσω αν θα σας ενοχλούσε αν άναβαν ένα τσιγάρο'.
Του είπα ότι μπορούν, και τελικά (όντας μόνο ένα) πραγματικά δεν ενόχλησε.
-
πάλι με νεαρά αιθέρια ύπαρξη ήσουν ?
-
σε ανοιχτο χωρο?
οχι εκανε μπανιο στη θαλασσα με αιθερια ελαια
-
Σε κλειστό χώρο.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
πάλι με νεαρά αιθέρια ύπαρξη ήσουν ?Τώρα που λέτε για αιθέριες υπάρξεις....
Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιοι/-ες καπνιστές/-στριες μυρίζουν απλά τσιγαρίλα, ενώ κάποιοι άλλοι/-ες μυρίζει το στόμα τους χειρότερα από βόθρο από το κάπνισμα?...
Γνώρισα τις προάλλες μια αιθέρια ύπαρξη, δασκάλα χορού, απίστευτο πλάσμα, σωματάρα και κουκλίτσα, φορούσε και ένα μαύρο κολάν και κάτι 10ποντα (?) τακούνια και είχα χαζέψει εκεί που μου μιλούσε και από το 1 μέτρο ρε παιδιά μύριζε σα βόθρος η αναπνοή της.... Ανάβει σε κάποια φάση ένα δε θυμάμαι τι μάρκα ήταν (τσιγάρο, αλλά καφέ) και κάπως το κάλυψε (μπέρδεψε βασικά την όσφρησή μου η μυρωδιά του καπνού) αλλά σκεφτόμουν 'τι κρίμα, ρε γμτ, να το έχει κάνει αυτό το κορμάκι χειρότερο από σταχτοδοχείο'.... -
Αν το θες πραγματικά το κόβεις , αν δεν θες να το κόψεις με όλη σου την ψυχή άστο για άλλη φορά.
Κάπνιζα από τα 16 μέχρι τα 35 ,είτε καπνό είτε έτοιμο τσιγάρο είχα φτάσει τα 2 πακέτα/μέρα Prince κόκκινο .
Ποτέ δε σκέφτηκα να το κόψω , μια μέρα στην δουλειά έκανα κλασικά 1-2 τσιγάρα μέχρι να φτάσω και 1-2 μέχρι να μπω στο κτήριο ( με το καλημέρα 4 δηλαδή) , ξεκινάω την δουλειά και σε κάποια στιγμή έρχεται μια συνάδελφος και μου λέει να πάμε για τσιγάρο , άσε της λέω θα κάνω μετά γιατί είμαι πνιγμένος.
Στο σχόλασμα μπαίνω στο αμάξι βγάζω ένα τσιγάρο πάω να το ανάψω και λέω άστο μωρέ θα το κάνω μετά ( είχε και ζέστη εκείνες τις μέρες) , πάω σπίτι ... και μην στα πολυλογώ εδώ και 3 χρόνια δεν μου έχει λείψει καθόλου ...
Ο θείος μου το έκοψε με βελονισμό ,είχε βάλει και σε ένα σπιρτόκουτο 3-4 γόπες τσιγάρου καπνισμένες ( που βρωμάνε νικοτίνη) και όταν του ερχότανε να καπνίσει μύριζε μια και ανακατευόταν.
Ο πατέρας μου το έκοψε μετά το έμφραγμα ... τι να το κάνεις πλέον ήταν αργά.
Και ένας φίλος το έκοψε με nicorette και ... οικονομικά βοηθήματα ( υπολόγιζε πόσα χάλαγε σε τσιγάρο και όταν κατάλαβε ότι μπορούσε να πληρώνει δόσεις για αυτοκίνητο αντί για να τα καίει σε τσιγάρα το έκοψε αμέσως )
ότι και να κάνεις μην ξεκινήσεις ηλεκτρονικό τσιγάρο , σου ενισχύει την κίνηση που κάνεις καπνίζοντας και σε δυσκολεύει πολύ να κόψεις το κακό συνήθειο .,
Κουράγιο.
-
Διαφήμιση είναι παιδιά, δυστυχώς. Δεν θέλει να κόψει το κάπνισμα αλλά να διαφήμιση το site του. Συνέχεια συμβαίνει αυτό και δεν τους προλαβαίνω!
Όσο για το κάπνισμα, μια απόφαση είναι και πολύ πιο εύκολο από ότι το έχουμε στο μυαλό μας. Όταν το πήρα απόφαση, το έκοψα μαχαίρι πανεύκολα. Άκαπνος εδώ και 10 χρόνια.
-
Διαφήμιση είναι παιδιά, δυστυχώς. Δεν θέλει να κόψει το κάπνισμα αλλά να διαφήμιση το site του. Συνέχεια συμβαίνει αυτό και δεν τους προλαβαίνω!
Όσο για το κάπνισμα, μια απόφαση είναι και πολύ πιο εύκολο από ότι το έχουμε στο μυαλό μας. Όταν το πήρα απόφαση, το έκοψα μαχαίρι πανεύκολα. Άκαπνος εδώ και 10 χρόνια.
Ενας θεός ξέρει από που βγάλατε το συμπέρασμα μπορείτε να το εξηγήσετε;
-
Θα πω δυο πράγματα μόνο και δε θα συνεχίσω, με βάση την τελευταία απάντηση.
Θέλω να πω ότι αυτό που λειτουργεί για κάποιον, δε λειτουργεί για όλους. Συμφωνώ απόλυτα ότι θέλει να το πάρεις απόφαση, όμως πολλοί άνθρωποι απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ λόγω κατασκευής να το πάρουν έτσι. Αυτοί λοιπόν χρειάζονται βοήθειες. Τα πανεύκολα είναι ιστορίες για κάποιους, όπως και τα πανδύσκολα είναι για κάποιους άλλους.
Αυτό που διάβασα εγώ δεν είναι μια μαγική λύση κοψίματος τσιγάρου, δε σου λέει αν κάνεις αυτό, το έκοψες σίγουρα και άκοπα. Εγώ κατάλαβα ότι σε υποστηρίζει στις δύσκολες μέρες που ακολουθούν όταν το κόψεις. Και έχει και επιστημονική τεκμηρίωση.
-
Δηλαδή θέλεις να μας πείσεις, ότι γράφτηκες εχθές σε ένα φόρουμ, κυρίως, αυτοκινητιστικό και το πρώτο σου post είναι για το κάπνισμα?
Και ότι ο Fanis75 έχει άδικο?
-
Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο αλλά ένας ψυχοθεραπευτής χρειάζεται να υπάρχει στο φόρουμ.
-
Προσπαθώ να κόψω το κάπνισμα εδώ και καιρό, αλλά δεν..
Έχω ψάξει αρκετά να δω τι γίνεται και πως με το κόψιμο. Από αυτά που μπόρεσα να διαβάσω κι εδώ μέσα γίνεται χαμός!
Το θέμα στο φόρουμ βέβαια είναι παλιό και μετά από τόσα χρόνια και ειδικά και επί εποχής covid-19 πολλοί έχουν διακόψει σε ποσοστό 52% όπως φαίνεται και σε αυτό το άρθρο.
-
Λες να μπεις σε ένα φόρουμ να κάνεις μια κουβέντα για το θέμα σου και ο ξερολας ο Έλληνας ο ντετέκτιβ σε καταλαβαινει αμέσως ότι δεν είσαι αυτό που λες γιατί δεν υπάρχει άλλη εξήγηση γιατί μπηκες, υπάρχει μόνο αυτό που έχει στο κεφάλι του.
Κι επειδή δε φταίει σε τίποτα ο άνθρωπος να γίνεται αυτό χωρίς να ξέρει τίποτα, τα έσβησα ότι ήταν σχετικά.
Γεια σας τζιμανια!
-
Τελικά ήθελε να κόψει το κάπνισμα ή όχι? Δεν κατάλαβα!
-
Λες να μπεις σε ένα φόρουμ να κάνεις μια κουβέντα για το θέμα σου και ο ξερολας ο Έλληνας ο ντετέκτιβ σε καταλαβαινει αμέσως ότι δεν είσαι αυτό που λες γιατί δεν υπάρχει άλλη εξήγηση γιατί μπηκες, υπάρχει μόνο αυτό που έχει στο κεφάλι του.
Κι επειδή δε φταίει σε τίποτα ο άνθρωπος να γίνεται αυτό χωρίς να ξέρει τίποτα, τα έσβησα ότι ήταν σχετικά.
Γεια σας τζιμανια!
+1
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#4]